Τζώρτζια Παναγή: «Έκλαψα με τα λόγια της μαμάς μου στην πρεμιέρα»

Τζώρτζια Παναγή: «Έκλαψα με τα λόγια της μαμάς μου στην πρεμιέρα»

Το κορίτσι που μας σύστησε η παρέα του «Ξαναδέστε» τους αποκαλύπτεται...

Τζώρτζια Παναγή: «Έκλαψα με τα λόγια της μαμάς μου στην πρεμιέρα»
Κάθε ιστορία που στον πρόλογό της έχει μέσα την ατάκα «κι έτσι, πήρα το πρώτο αεροπλάνο και ήρθα» μου κινεί την περιέργεια. Κάπως έτσι ξεκίνησε την ιστορία της η νεαρή που κάθεται απέναντί μου, στο κυλικείο του Pro Studio. Η Τζώρτζια Παναγή, με τα καθηλωτικά μάτια που μπαλαντζάρουν ανάμεσα στο γαλάζιο και το πράσινο, ζει ήδη τέσσερις εβδομάδες στην Αθήνα. Για να αλλάξει συθέμελα η ζωή της όπως την ήξερε μέχρι τώρα δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικές ώρες. «Με κάλεσαν στην Αθήνα για δοκιμαστικά. Πέταξα από Λευκωσία, ήρθα, έκανα τα δοκιμαστικά και το ίδιο βράδυ μού είπαν πως θέλουν να συνεργαστούμε». Το 26χρονο κορίτσι από τη Λευκωσία δεν περίμενε πως θα κάνει καιρό να επιστρέψει στη γενέτειρά της, όταν της τηλεφώνησαν από τον Alpha για να κάνει δοκιμαστικό. «Ήθελα να βγω όσο καλύτερη γίνεται στο δοκιμαστικό, αλλά δεν περίμενα πως θα με επέλεγαν. Δεν πίστευα πως έφτανε τόσο γρήγορα η ημέρα που θα έβγαινα δίπλα σε καταξιωμένα πρόσωπα, όπως ο Νίκος, η Μαρία και η Μαίρη» μου λέει. Παρά τις τρεις προτάσεις που είχε για εκπομπές στην Κύπρο, η παρουσιάστρια δεν θέλησε να αναπαυτεί στις εκεί δάφνες της και ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για δοκιμαστικό. «Ήθελα να ρισκάρω, να κάνω το μεγάλο βήμα. Το ήθελα τόσο πολύ, που ήξερα πως αν πήγαινε καλά, θα ήταν το ιδανικό για την καριέρα μου». Έτσι, απέρριψε τις προτάσεις και έφτιαξε τις βαλίτσες της για Αθήνα. Οι άνθρωποί της στην Κύπρο είναι ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη που έχει πάρει η καριέρα της Τζώρτζιας. «Γνωρίζουν και εκείνοι πόσο το ήθελα στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την τηλεόραση. Ξέρουν πως είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω πολλές ώρες από την προσωπική μου ζωή για να δουλέψω και να πετύχω. Και το απέδειξα αυτό, αποφασίζοντας να αφήσω τη ζωή μου στην Κύπρο και τους ανθρώπους μου».

Πέρα από τα τεράστια μπλε μάτια της και τη συνολική ομορφιά της, η κυπριακή ντοπιολαλιά είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που την κάνει να ξεχωρίζει. Εκείνη θα ήθελε να τη διατηρήσει. «Ο Νίκος τρελαίνεται για την κυπριακή προφορά μου. Βεβαίως και θα ήθελα να την κρατήσω, αλλά χωρίς αυτό να κουράζει. Και στην κυπριακή τηλεόραση διατηρούμε την προφορά μας, οπότε για εμένα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο». Σε μια από τις πρώτες εκπομπές τέθηκε το ζήτημα πώς λέγεται το μπουρνούζι στα κυπριακά, με την Τζώρτζια να μη θυμάται – όπως και η συνεργάτιδα της εκπομπής, Κωνσταντίνα Βασιλείου. «Στην εκπομπή που έγινε ο χαμός με το μπουρνούζι και το “τόρο” (σ.σ. η πετσέτα) πήρα εκατοντάδες μηνύματα που μου έλεγαν πως το μπουρνούζι λέγεται και “ρόπα”. Αυτά τα μηνύματα με χαροποίησαν πολύ. Η εκπομπή παίζει αργά το βράδυ στην Κύπρο και συνειδητοποίησα πόσοι πολλοί την παρακολουθούν κι εκεί. Μου στέλνουν καθημερινά πολλά μηνύματα και θέλω να τους ανταποδώσω αυτή την αγάπη. Το ότι βρίσκομαι στην Αθήνα δεν σημαίνει πως τους έχω ξεχάσει και αυτός είναι ένας άλλος λόγος που θέλω να κρατάω την κυπριακή διάλεκτο».

Από παίκτρια τηλεπαιχνιδιού...παρουσιάστρια
Κλείσιμο
Από μικρή ηλικία η Τζώρτζια Παναγή, η όμορφη Κύπρια που συμπλήρωσε την τετράδα του Ξαναδέστε Τους, ήταν ένα δραστήριο κορίτσι. Συμμετείχε σε θεατρικά έργα, ήταν σε χορωδία, τραγουδούσε και χόρευε μπροστά στον καθρέφτη – όπως πολλά κορίτσια στην παιδική της ηλικία. Μάλιστα, έχει πάρει μέρος σε παιδικά προγράμματα του κρατικού καναλιού.

Στα 17 της, λαμβάνει μέρος σε ένα μουσικό πρόγραμμα του Mega Κύπρου, όπου έφτασε κοντά στον τελικό. Τότε πήρε μια απόφαση: «Είπα στον εαυτό μου πως θέλω πια να ασχοληθώ με την τηλεόραση και όχι με το τραγούδι». Στα 18 της μπήκε στο συναρπαστικό κόσμο της τηλεόρασης. «Πήγα σε ένα τηλεπαιχνίδι, το Great Deal, στον ΑΝΤ1 Κύπρου και τελικά έμεινα για τέσσερα χρόνια εκεί, αφού μετά το τέλος της εκπομπής μού έκαναν πρόταση να είμαι συμπαρουσιάστρια σε μια αθλητική εκπομπή του σταθμού». Όταν της έγινε η πρόταση, σάστισε. «Μου είπαν “σε θέλουμε για το Replay” και τους απάντησα “τι είναι το Replay;”». Τελικά, ήταν η πρώτη κοπέλα στην Κύπρο που συμμετείχε σε αθλητική εκπομπή, «η οποία ακόμη και σήμερα είναι πρώτη σε τηλεθέαση». Θυμάται ακόμη την ατάκα του διευθυντή του ΑΝΤ1 Κύπρου, πως η τηλεόραση θέλει γερό στομάχι, και την αυθόρμητη απάντησή της: «Το έχω!».

Η Τζώρτζια κατάφερε να αναδειχτεί νικήτρια στο τηλεοπτικό σόου Dansing For You, έχοντας ως παρτενέρ της τον Σταύρο Κωνσταντίνου.



Η πρεμιέρα και η ζωή στην Αθήνα

Το βράδυ πριν από την πρεμιέρα θα ήταν λογικό να μην κοιμηθεί εξαιτίας της αγωνίας. Δεν συνέβη έτσι. «Ήμουν τόσο κουρασμένη που κοιμήθηκα αμέσως. Όλη αυτή η ένταση, όμως, μου βγήκε λίγα λεπτά πριν από την πρεμιέρα. Είχα δακρύσει. Ήταν τόσο μεγάλη η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός. Είχα τηλεφωνήσει στη μητέρα μου και εκείνη μου είπε πόσο πολύ πιστεύει σε μένα… Ξέσπασα σε δάκρυα και τρέχαμε τελευταία στιγμή να διορθώσουμε το μακιγιάζ. Το μυαλό μου ήταν συνεχώς στα λόγια της και στη δύναμη που μου έδινε. Η μαμά μου είναι η κινητήριος δύναμή μου».

Η Τζώρτζια Παναγή, το τέταρτο μέλος της παρέας του Ξαναδέστε Τους, βρήκε σπίτι πριν από λίγες ημέρες και προσπαθεί να το στήσει σιγά σιγά, αφού προέχει το στήσιμο του δικού της προφίλ στην εκπομπή, με αποτέλεσμα να μην έχει στο σπίτι της ακόμη τηλεόραση, ούτε να μαγειρεύει («παραγγέλνω ή τρώω κάτι απέξω»), μέχρι να έρθει το ρεπό για να κάνει τα πρώτα μεγάλα ψώνια. Κινείται με το μετρό, αν και έχει δίπλωμα οδήγησης και αυτοκίνητο στην Κύπρο. «Είναι νωρίς να οδηγήσω εδώ, γιατί στην Ελλάδα κινούνται στη δεξιά λωρίδα τα αυτοκίνητα, αντίθετα με την Κύπρο. Είναι δύσκολο να προσαρμοστώ αμέσως στην οδήγηση, προτιμώ να ρίξω το βάρος στην εκπομπή τον πρώτο καιρό και έπειτα να ασχοληθώ με τα υπόλοιπα της καθημερινότητας».

Ήδη έχουν αρχίσει να την αναγνωρίζουν στο δρόμο και μου περιγράφει ενθουσιασμένη το σκηνικό όπου μια υπάλληλος σε ένα κατάστημα του κέντρου της Αθήνας τη ρώτησε αν δουλεύει με τον Νίκο. «“Σε κατάλαβα από τα μάτια και την προφορά”» μου είπε η κυρία. «Μου κάνει εντύπωση γιατί στην καθημερινότητά μου δεν βάφομαι, ούτε τα μαλλιά μου είναι επιμελώς περιποιημένα» μου λέει. «Με χαροποίησε αυτό το γεγονός, γιατί είδα έναν ενθουσιασμό στα μάτια της κυρίας. Ο κόσμος με υποδέχεται ζεστά και ελπίζω να κρατήσει αυτό».

Τις πρώτες ημέρες μέχρι να βρει διαμέρισμα ζούσε σε ξενοδοχείο. Όταν το βρήκε, επιστράτευσε τις φίλες από τη Μεγαλόνησο για να τη βοηθήσουν στη μετακόμιση. Τότε ήταν και η μοναδική της εμπειρία από το Athens by night, στις λίγες ημέρες που ζει μόνιμα στην πρωτεύουσα. «Τα συνδυάσαμε και πήγαμε μπουζούκια… Ο Κύπριος πάντα θέλει τα μπουζούκια του» μου λέει γελώντας. Η Τζώρτζια ακόμη δεν έχει κάνει κολλητές φιλίες στην Αθήνα και για κάθε ζήτημα που προκύπτει απευθύνεται στους ανθρώπους της εκπομπής. Λόγω της ταχύτητας που κινούνται τα πράγματα, η 26χρονη δεν προλαβαίνει να νιώσει μοναξιά. «Μου λείπουν βέβαια οι άνθρωποί μου, αλλά έχουμε καθημερινή τηλεφωνική επαφή. Ήρθα εδώ με ένα σκοπό και πιστεύω πως θα τον πετύχω».

Είναι πειθαρχημένη και με στοχοπροσήλωση. Παρόλο που από το Νησί της Αφροδίτης έχουν ξεπηδήσει πολλοί καλλιτέχνες με μεγάλη καριέρα στο τραγούδι, εν τούτοις δεν έχει συμβεί το ίδιο με παρουσιαστές. «Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να κάνω σταδιοδρομία στην Ελλάδα. Θεωρώ πως μπορώ» λέει η όμορφη Τζώρτζια με τις γαλαζοπράσινες κόρες των ματιών της να διαστέλλονται.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης