Φώτης Σεργουλόπουλος: «Βλέπω στον γιο μου τον μπαμπά μου»

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Βλέπω στον γιο μου τον μπαμπά μου»

΄Υστερα από 19 χρόνια στην τηλεόραση, εξηγεί τι είναι αυτό που του λείπει περισσότερο, ενώ περιγράφει πώς βιώνει τη σχέση με τον γιο του, Γιώργο, που σε έναν μήνα θα συμπληρώσει τρία χρόνια ζωής

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Βλέπω στον γιο μου τον μπαμπά μου»
Φέτος είναι η πρώτη φορά που ο Φώτης Σεργουλόπουλος δεν καλημερίζει, καλησπερίζει ή καληνυχτίζει το τηλεοπτικό κοινό. «Αυτή η χρονιά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Προσωπικά, αισθάνομαι λίγο ανακουφισμένος. Η ζωή αλλάζει. Δεν μπορείς να είσαι σταθερός και να έχεις εμμονή σε πράγματα και καταστάσεις. Πάντα ήθελα να χαίρομαι την τηλεόραση και να την εκμεταλλεύομαι και όχι να με εκμεταλλεύεται εκείνη. Μου αρέσει λοιπόν, που σε ένα κρίσιμο σημείο για την τηλεόραση βρίσκομαι μακριά από το χαμό που γίνεται, κάτι που μαζί με τη Μαρία αντιληφθήκαμε πως πλησιάζει προτού καν έρθει το καλοκαίρι. Αισθανόμασταν πως η κατάσταση θα έφτανε στο απροχώρητο» λέει.

Ο αποχαιρετισμός και οι προτάσεις
Την Παρασκεύη 8 Ιουλίου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου αποχαιρέτησαν τους τηλεθεατές, αλλά δεν ανανέωσαν, όπως συνήθιζαν αυτά τα χρόνια, το ραντεβού τους για το φθινόπωρο. Το ΦΜ live μας έκανε παρέα για επτά ολόκληρα χρόνια, ρεκόρ ακόμα και για τους ίδιους τους παρουσιαστές, καθώς είναι η μακροβιότερη εκπομπή που έχουν κάνει μαζί, με τους ίδιους να νιώθουν πως ο κύκλος αυτός έκλεισε. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του People το αγαπημένο δίδυμο βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση του καναλιού, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η πρόταση να αναλάβουν την πρωινή ζώνη του σταθμού (8-10 το πρωί), μια ζώνη που το Star είχε βάλει στον πάγο και σκέφτεται να επαναφέρει.

Παράλληλα, κανείς (ούτε και οι ίδιοι) δεν αποκλείει το σενάριο ο Φώτης και η Μαρία να βρεθούν για πρώτη φορά σε ξεχωριστά τηλεοπτικά πλατό. Η παρουσιάστρια έκανε ήδη δοκιμαστικό για το Shopping Monster, ένα παιχνίδι που ουσιαστικά θα υποβάλλει κάθε εβδομάδα πέντε γυναίκες σε ένα μαραθώνιο shopping, με ζητούμενο να υιοθετήσουν το ιδανικό στυλ, ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση (γάμος, βάφτιση κτλ). Από την άλλη, το «Voice», που μετακόμισε στο Star, είναι ένα μουσικό talent show που θα ταίριαζε γάντι στον Φώτη. To όνομά του –μαζί με αυτό του Γιώργου Καπουτζίδη– φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα για το ρόλο του παρουσιαστή.

Όλα είναι υπό συζήτηση και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά το 15άυγουστο που οι παρουσιαστές θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Κλείσιμο

«Δεν μου έγινε η παραμικρή πρόταση για το The Voice»

Το καλοκαίρι στα sites υπήρχε ένα μεγάλο παρασκήνιο σχετικά με το μουσικό σόου The Voice και την εμπλοκή του Φώτη Σεργουλόπουλου στο συγκεκριμένο format. «Ο Φώτης θα παρουσιάσει το Voice», «Ο Σεργουλόπουλος έκανε δοκιμαστικό για το Voice» έγραφαν οι τίτλοι σε sites και bogs.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια για τον αγαπημένο παρουσιαστή και το τηλεοπτικό του μέλλον;

«Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που έχουν ένα site και θεωρούν πως οτιδήποτε κι αν γράψουν θα γίνει πιστευτό. Κάποια στιγμή, γράφτηκε στα πλαίσια της φαντασίας ενός δημοσιογράφου ότι με πρότειναν για το Voice και πως έκανα και δοκιμαστικό, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ποτέ δεν μου έγινε η παραμικρή νύξη για το Voice. Επίσης, επειδή ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι φίλος μου, γνώριζα από πρώτο χέρι πως του είχε γίνει πρόταση να το παρουσιάσει» ξεκαθαρίζει στο People.

Υπήρξαν συζητήσεις με άλλα κανάλια, χωρίς όμως εκείνος να επιθυμεί να μιλήσει δημόσια για επαφές που δεν προχώρησαν. «Όλες οι συζητήσεις μας έγιναν σε πολιτισμένο επίπεδο και με πραγματική θέληση για συνεργασία. Οι άνθρωποι των καναλιών επικοινώνησαν μαζί μας με πραγματικό ενδιαφέρον, κάτι εξαιρετικά κολακευτικό. Παρ’ όλα αυτά, δεν προχωρήσαμε. Η χρονική στιγμή ήταν τέτοια που τα κανάλια είχαν αβεβαιότητα για το μέλλον. Αν το τοπίο δεν ξεκαθαρίσει, δύσκολα οι ιθύνοντες θα βάλουν μπροστά καινούρια πρότζεκτ. Επιπλέον, μου αρέσει να κάνω τηλεόραση με συγκεκριμένα στάνταρ κι αν δεν υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις ώστε να βγαίνει το αποτέλεσμα που επιζητώ, προτιμώ να απέχω».



«Μου λείπε η τηλεοπτική μου οικογένεια»
Το τηλεοπτικό brand «Φώτης Μαρία» είναι ισχυρό και συνάμα αγαπητό στο τηλεοπτικό κοινό. Έχοντάς τον Φώτη Σεργουλόπουλο απέναντί μου και κοιτώντας τον στα μάτια, αναρωτιέμαι αν θα ήθελε στο μέλλον να παρουσιάσει μια εκπομπή μόνος του, χωρίς τη Μαρία.

«Αυτή τη στιγμή, αν με ρωτήσεις τι μου λείπει από την τηλεόραση, θα σου πω η Μαρία. Μου λείπει η καθημερινή μας σχέση. Ήξερα πως κάθε μέρα θα τη δω. Μου λείπει η τηλεοπτική μου οικογένεια, ο αρχισυντάκτης και όλα τα παιδιά που δουλεύαμε μαζί. Βλέπω την ομάδα μου, που πλέον έχει σκορπίσει σε εκπομπές, και τη θέλω πίσω!» λέει με το γνωστό του χιούμορ. Πλέον, ο Φώτης και η Μαρία δεν έχουν καθημερινή επαφή, κάτι που του λείπει αφάνταστα. «Τόσο εγώ όσο κι εκείνη ασχολούμαστε με πολλά πράγματα και, όπως είναι φυσικό, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Δεν μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Όλα αυτά τα χρόνια είχα ένα στάνταρ, ότι βρέξει-χιονίσει θα έβλεπα τη Μαρία κάθε μέρα στις 12.00. Η τηλεόραση ήταν για μένα μια σημαντική, δημιουργική και χαρούμενη καθημερινότητα».

Ο Φώτης έχει ζήσει την τηλεόραση σε πολλές διαφορετικές φάσεις της και τα τελευταία χρόνια βίωσε κι αυτός τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα τηλεοπτικά δρώμενα. Το ενδεχόμενο να πέσει μαύρο στα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας τον στενοχωρεί βαθιά. «Η τηλεόραση έχει ενημέρωση, ψυχαγωγία και ζωντάνια. Λυπάμαι πολύ που βρίσκεται σε αυτό το μεταίχμιο. Όμως, είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσει. Θεωρώ πως κάτι θα γίνει και τα πράγματα δεν θα χειροτερέψουν».

«Στις επιχειρήσεις μας δεν υπάρχουν σπόνσορες και χρηματοδότες»
O Φώτης Σεργουλόπουλός ήταν επί 19 συναπτά έτη στην τηλεόραση, αλλά δεν επαναπαύθηκε σε αυτό. Το 2010 πήρε την απόφαση να δραστηριοποιηθεί, παράλληλα με την τηλεοπτική του καριέρα, σε κάτι εντελώς άγνωστο για εκείνον μέχρι τότε, το χώρο της εστίασης. Αρχικά με το bar-restaurant Shamone κα τέσσερα χρόνια μετά με το εστιατόριο Artisanal, στην Κηφισιά.

Σε μια δύσκολη περίοδο, πήρε το ρίσκο και κολύμπησε σε βαθιά και άγνωστα νερά. Ήταν μια κίνηση για να μπορέσει να εξασφαλίσει το μέλλον και μακριά από την τηλεόραση; «Το επιχειρείν δεν έχει λεφτά. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει καβάτζες. Τα περισσότερα μαγαζιά κλείνουν και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να είσαι επιχειρηματίας τη σήμερον ημέρα. Η πολιτεία δεν βοηθάει στο να είσαι άνετος με την επιχείρησή σου. Δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον, αλλά μέχρι εκεί που πιστεύω ότι αντέχω θα προχωράω. Στις δικές μας επιχειρήσεις δεν υπάρχουν σπόνσορες και χρηματοδότες. Όλα τα χρήματα που έβγαλα αυτά τα χρόνια από την τηλεόραση τα έβαλα στις επιχειρήσεις. Θέλω, επίσης, να σου τονίσω πως δεν έβγαλα ποτέ λεφτά από τζόγο και χρηματιστήριο, παρά μόνο από τη δουλειά μου.

Ο λόγος τώρα που αποφάσισα να το κάνω ήταν οι συνεταίροι μου, ο Κώστας Σκουλικαράκης και ο Βαγγέλης Γερασίμου. Βασίζομαι σε εκείνους, διότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο της εστίασης και να είσαι σίγουρος πως, αν δεν υπήρχαν ο Κώστας και ο Βαγγέλης, δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά. Αυτό που ξέρω εγώ καλά είναι να σκέφτομαι και να φτιάχνω δημιουργικά πράγματα. Αυτό, σε συνεργασία με τους συνεταίρους μου, μας βγήκε σε καλό. Πλέον, το Shamone έχει γίνει ένα club theater – και πήρε τη συγκεκριμένη μορφή επειδή ήμουν εγώ στη μέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτιάξαμε το πρώτο club theater στην Ελλάδα και πρόκειται να το εξελίξουμε ακόμα περισσότερο. Από την άλλη, το Artisanal είναι ένα εστιατόριο στο οποίο έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην γεύση και στην αισθητική».

«Πλέον είμαι πιο οργανωτικός»
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. Καταπιάνεται με πολλά πράγματα, αλλά είναι τελειομανής σε όλα. Ωραία όλα αυτά, αλλά με τον ελεύθερο χρόνο του τι γίνεται; «Δεν υπάρχει στιγμή που να αισθάνομαι πως υπάρχει κενός χρόνος. Σαφώς και ήθελα να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αλλά νιώθω τόσο δημιουργικά με όσα κάνω, που δεν με πειράζει».

Μέσα στο γεμάτο του πρόγραμμα, προτεραιότητα είναι το μεγάλωμα και η ανατροφή του γιου του. Ο Γιώργος θα γίνει 3 ετών στις 14 Νοεμβρίου. «Ουσιαστικά, κατάλαβα πως βλέπεις την αλλαγή του χρόνου μόνο σε κάτι που αλλάζει δίπλα σου. Πριν γεννηθεί ο Γιώργος, είτε περνούσε ένας χρόνος είτε δέκα, δεν άλλαζε τίποτα. Μόνο ο θάνατος και η γέννηση σε κάνουν να καταλάβεις ότι πέρασε ο χρόνος». Πριν από δύο χρόνια, όταν είχε μιλήσει στο People, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έγινα μπαμπάς. Αυτός ο ρόλος μαθαίνεται σιγά σιγά».

Σήμερα, κάνει το δικό του απολογισμό. «Πλέον είμαι πιο οργανωτικός. Μέσα στη ζωή μου και στο σπίτι μου υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει κεντρικό ρόλο και μεγαλύτερο από το δικό μου, ο Γιώργος. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι πως, αν κάναμε διανομή ρόλων σε μια οικογένεια, ο ρόλος του γιου είναι μεγαλύτερος από του πατέρα. Με τον Γιώργο αναπτύσσουμε μια πολύ καλή και τίμια σχέση. Μια σχέση με γερές βάσεις και τον απολαμβάνω σε ό,τι κι αν κάνει. Τον χαίρομαι και τον παρατηρώ. Πολλές φορές βλέπω στο γιο μου τον μπαμπά μου. Ειδικά όπως κάθεται και διαβάζει ένα παιδικό βιβλίο, είναι σαν να βλέπω τον πατέρα μου να διαβάζει ένα βιβλίο. Μου τον θυμίζει πολύ, ακόμα και στο χιούμορ του».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης