Ινδία: Θυσιάζουν τις κουκουβάγιες για πλούτο και καλή τύχη!

Ινδία: Θυσιάζουν τις κουκουβάγιες για πλούτο και καλή τύχη!

Το «σκοτεινό» μονοπάτι, που οδηγεί στο παράνομο εμπόριο της κουκουβάγιας στην Ινδία, είναι καλά κρυμμένο από την σιωπή των εμπόρων και των «μάγων» που εμπλέκονται σε αυτό

Ινδία: Θυσιάζουν τις κουκουβάγιες για πλούτο και καλή τύχη!
Η κουκουβάγια είναι στην χώρα μας το πουλί που από την αρχαιότητα συμβολίζει την σοφία. Στην Ινδία, όμως, οι κουκουβάγιες είναι περιζήτητες, αφού θεωρείται ότι η θυσία τους φέρνει πλούτο και καλή τύχη ενώ φέρνει κακή τύχη στους εχθρούς εκείνων που θυσιάζουν τα συμπαθή πουλιά.

Έτσι, θύματα των προκαταλήψεων και της μαύρης μαγείας, οι κουκουβάγιες έχουν γίνει στην Ινδία ο κινητήριος μοχλός του παράνομου εμπορίου που ανθεί στην αγορά των πτηνών, την δημοφιλή Kabootar Bazaar, που βρίσκεται στο Παλαιό Δελχί, μια πόλη με τείχη στο Δελχί, που κατασκευάστηκε το 1639.

Παρόλο που αυτά τα πουλιά προστατεύονται με νόμο στην Ινδία από το 1972 και το εμπόριό τους θεωρείται παράνομο, εν τούτοις, αυτό ανθεί στην μαύρη αγορά, ειδικότερα, τώρα, που πλησιάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ των Ινδουιστών, το Diwali, το οποίο για φέτος είναι στις 30 Οκτωβρίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την παράδοση, η θεά Lakshmi,, που είναι η θεά του πλούτου και λατρεύεται στο φεστιβάλ, δέχεται θυσίες κουκουβάγιες για όσους θέλουν να βελτιώσουν την τύχη τους, την οικονομική τους κατάσταση ή να βλάψουν τους εχθρούς τους.



Με αφορμή το φεστιβάλ των ινδουιστών τον προσεχή μήνα και την μεγάλη ζήτηση για κουκουβάγιες στην μαύρη αγορά, δύο δημοσιογράφοι της Deutsche Welle επισκέφθηκαν την αγορά των πουλιών στο Παλαιό Δελχί και προσπάθησαν να αγοράσουν κουκουβάγιες.

Παρόλο που στην αρχή συνάντησαν την καχύποπτη και ανήσυχη στάση των εμπόρων, ένας νεαρός καταστηματάρχης προθυμοποιήθηκε να τους εξυπηρετήσει. Οι Γερμανοί ρεπόρτερ έμαθαν ότι μια νεαρή κουκουβάγια κοστίζει 100 ευρώ (8.000 ρουπίες) ενώ μια μεγάλη 260 ευρώ (20.000 ρουπίες). Ο νεαρός έμπορος διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι με την αγορά των πουλιών θα έχουν και τις υπηρεσίες ενός σαμάνου (πνευματικού οδηγού), ο οποίος θα κάνει για λογαριασμό τους την θυσία. Ο σαμάνος λαμβάνει προμήθεια ως αμοιβή από τον έμπορο.

Όταν ο καταστηματάρχης κάλεσε τον σαμάνο για να βοηθήσει τους δημοσιογράφους εκείνος τους αποκάλυψε ότι έχει πελάτες ακόμα και πολιτικούς, που του ζητούν να θυσιάσουν κουκουβάγιες για καλή τύχη πριν τις εκλογές.



Ο Ινδός ορνιθολόγος Abrar Ahmed έχει κάνει έκθεση για το παράνομο εμπόριο της κουκουβάγιας στην Ινδία από το 2010. Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι έχει καταγράψει 20 αγορές πτηνών στην Ινδία που ασχολούνται με το εμπόριο 20.000 άγριων πουλιών ετησίως, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι κουκουβάγιες. Ο Ahmed τόνισε ότι οι προκαταλήψεις και η μαύρη μαγεία ευθύνονται για το παράνομο εμπόριο της κουκουβάγιας, αλλά η μυστικότητα κάτω από την οποία αυτό γίνεται δυσκολεύει τον εντοπισμό των εμπλεκομένων μερών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης