Αλίνα Καλτσίδου: Το hot καλοκαίρι της πριγκίπισσας του τσιμέντου

Αλίνα Καλτσίδου: Το hot καλοκαίρι της πριγκίπισσας του τσιμέντου

Από τη Μύκονο ως την Ελούντα και από τη βίλα-φρούριο της οικογένειας στην Κορώνη μέχρι το πλωτό παλάτι των 75 μέτρων,  η μοναχοκόρη του κροίσου ομογενή απόλαυσε με τον σύζυγο και τον γιο τους τις διακοπές της στην Ελλάδα

Αλίνα Καλτσίδου: Το hot καλοκαίρι της πριγκίπισσας του τσιμέντου
Από την Ελβετία στη Μύκονο, από εκεί στην Κορώνη, μετά στην Κρήτη και επιστροφή στην Ελβετία. Αυτή τη διαδρομή έκανε μέσα σε λίγες ημέρες η Αλίνα Καλτσίδου, η οποία αλώνισε και αυτό το καλοκαίρι το Αιγαίο μαζί με τον σύζυγό της Πάτρικ και των μικρό τους γιο Νίκολας.

Η κόρη του Φιλάρετου Καλτσίδη, ενός εκ των πλουσιότερων Ελλήνων στον κόσμο, προτίμησε και αυτό το καλοκαίρι να κάνει διακοπές στα ελληνικά νησιά. Πότε με το ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας, πότε με την πολυτελή θαλαμηγό, βρέθηκε σε Μύκονο, Κορώνη και Ελούντα, ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες στα social media και ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς φίλους της για τις ομορφιές της χώρας μας.


Μια σύντομη στάση για ξεκούραση μετά τη βόλτα στα σοκάκια της Μυκόνου

Κλείσιμο


Στη χώρα μας η Αλίνα Καλτσίδου είναι για τέσσερα πράγματα γνωστή: πρώτον, ως μοναχοκόρη του πάμπλουτου Ελληνα Φιλάρετου Καλτσίδη. Δεύτερον, για τον φαντασμαγορικό γάμο της που έγινε με υπέρμετρη χλιδή στη βίλα της οικογένειας στην Κορώνη της Μεσσηνίας τον Αύγουστο του 2013. Τρίτον, για το διάσημο blog της «La vitrine d’Aline», μέσα από το οποίο προσφέρει συμβουλές μόδας, διατροφής και lifestyle. Και, τέταρτον, για την απεριόριστη αγάπη της για την Ελλάδα και ειδικά για τη Μύκονο.

Η κόρη του «βασιλιά του τσιμέντου», του πλουσιότερου Ελληνα Φιλάρετου Καλτσίδη, σύμφωνα με τη λίστα «Forbes»,  μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας το καλοκαίρι του 2013 με τον φαντασμαγορικό γάμο της με τον Ελβετό Πάτρικ Ποπράφσκι στη βίλα-φρούριο της οικογένειας στην Κορώνη.

Η Αλίνα Καλτσίδου και ο Πάτρικ Ποπράφσκι ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το καλοκαίρι του 2013, σε ένα λαμπερό κοσμικό event που πραγματοποιήθηκε
στη βίλα της οικογένειας στην Κορώνη



Εκτοτε η πορεία της συχνά αποτελεί θέμα στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ ρεπορτάζ για την πολυτελή ζωή της φιλοξενούνται στις σελίδες περιοδικών και εφημερίδων.
Στις φωτογραφίες που ανεβάζει σχεδόν καθημερινά στα social media απεικονίζει στιγμές από τη ζωή της, ενώ σε κάθε ευκαιρία δείχνει στους διαδικτυακούς φίλους της και followers την αγάπη της για την Ελλάδα. Μια αγάπη που ξεκίνησε στην παιδική της ηλικία, όταν ο πατέρας της της μάθαινε ελληνικές λέξεις και χορούς.

Η 29χρονη θυγατέρα του Φιλάρετου Καλτσίδη, αν και βρίσκεται συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι, επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία στη διάρκεια του χρόνου και κυρίως το καλοκαίρι τη χώρα μας, εξυμνώντας τις ομορφιές της Ελλάδας, όπως έκανε και φέτος.
Ακόμη και τώρα, που μαζί της έχει τον μικρό της γιο Νικόλας, επέλεξε τη Μύκονο για τις διακοπές της, ενώ έκανε και ένα πέρασμα από την Κορώνη προτού καταλήξει στην Κρήτη - και συγκεκριμένα στην Ελούντα.

Η αγάπη της για τη Μύκονο είναι τέτοια ώστε σχεδόν κάθε καλοκαίρι δίνει «μάχη» για να πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους φίλους της για την απαράμιλλη ομορφιά του νησιού.
Τον Ιούλιο του 2013, έναν μήνα πριν από τον γάμο της, μαζί με τον σύζυγό της φόρεσαν μπλούζα που έγραφε «Mykonos fucks Saint Tropez» και περιπλανήθηκαν στα σοκάκια του κοσμοπολίτικου νησιού. Τότε οι φωτογραφίες που ανέβασε στους προσωπικούς λογαριασμούς της στο Διαδίκτυο προκάλεσαν την οργή ορισμένων φίλων της, που σχολίασαν με όχι και τόσο κολακευτικά μηνύματα. «Λυπάμαι που δεν είμαι οπαδός των κακώς διαφημιζόμενων Ρώσων που ονειρεύονται να γίνουν ολιγάρχες με πόρνες από σιλικόνη στο πλάι τους, να κολυμπούν σε βρώμικη θάλασσα και να πηγαίνουν σε κλαμπ με εμπορική μουσική και όχι σε γευστικά εστιατόρια», είχε απαντήσει τότε η Αλίνα, σχολιάζοντας ότι «μερικές φορές η αλήθεια μπορεί να είναι άσχημη και να πονάει».

«Mykonos fucks Saint Tropez» δηλώνει με όλους τους τρόπους η Αλίνα, διαφημίζοντας το ελληνικό καλοκαίρι


Στις περυσινές διακοπές της στη Μύκονο έκανε check in στο Νησί των Ανέμων γράφοντας «τι να το κάνεις το “Club 55” αν έχεις το “Nammos” στη Μύκονο; Αυτό είναι το αγαπημένο μου στέκι για τα μεσημέρια του καλοκαιριού». Το «Club 55» είναι ένα από τα διάσημα παραθαλάσσια μαγαζιά στο Σεν Τροπέ που προτιμούν οι μεγιστάνες του χρήματος. Και τότε κάποιοι φίλοι της αντέδρασαν, με την Αλίνα να απαντά «άλλοι άνθρωποι, άλλα γούστα».
Φέτος η Αλίνα και ο Πάτρικ ήρθαν και πάλι στη Μύκονο, αυτή τη φορά συνοδευόμενοι από τον γιο τους Νίκολας. Η Αλίνα φόρεσε και πάλι την περίφημη μπλούζα, αλλά κανείς από τους φίλους της δεν έκανε κάποιο πικρόχολο σχόλιο.

Ο μικρός Νίκολας στην αγκαλιά του πατέρα του Πάτρικ στη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελούντα


Οι διακοπές στη Μύκονο ξεκίνησαν από τα τέλη Ιουλίου και διήρκεσαν μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Στη συνέχεια η Αλίνα με τον Πάτρικ και τον Νίκολας πήγαν για λίγες ημέρες, στη βίλα της οικογένειας στην Κορώνη, όπου βρίσκονταν οι γονείς της Αλίνας. Οι διακοπές συνεχίστηκαν στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην Ελούντα, όπου πήγαν με την πολυτελή θαλαμηγό «Sapphire», μήκους 75 μέτρων, που ανήκει στον Φιλάρετο Καλτσίδη. Το ζευγάρι απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ ο Πάτρικ δεν αρκέστηκε μονάχα στις βουτιές από το ντεκ της θαλαμηγού, αλλά έκανε και θαλάσσια σπορ. Τα παιχνίδια με τον μικρό Νίκολας στην άμμο ήταν καθημερινά, ενώ το ζευγάρι μόλις ο τριών ετών γιος τους κοιμόταν έβγαινε για ένα ποτό. Μετά τις διακοπές στην Κρήτη, η Αλίνα, ο Πάτρικ και ο Νίκολας επέστρεψαν στην Κορώνη και από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πέταξαν με το ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας για Ελβετία.

Με φίλη της στη Μύκονο μπροστά από το tender της θαλαμηγού



Η Αλίνα Καλτσίδου σε ταβερνάκι της Ελούντας


Φιλάρετος Καλτσίδης: Ποιος είναι ο πλουσιότερος Ελληνας των 4,4 δισ. $

Ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε όχι απλώς να βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις της λίστας «Forbes», αλλά και να μείνει στην ιστορία ως ο «βασιλιάς του τσιμέντου»




Σύμφωνα με τη λίστα «Forbes», ο πιο πλούσιος Ελληνας για το 2015 είναι ο Φιλάρετος Καλτσίδης (με περιουσία 4,4 δισ. δολαρίων), καταλαμβάνοντας την 369η θέση της λίστας, έχοντας πέσει από την 234η όπου βρισκόταν το 2014 με περιουσία 6 δισ. δολάρια.
Γεννημένος στα τέλη Μαΐου του 1963 στο ελληνόφωνο χωριό Ταρσόν, στην επαρχία Τσάλκα της Γεωργίας, το όνομά του είχε ακουστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2013 όταν θα γινόταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Εθνική Τράπεζα.
Ωστόσο η μοναδική επένδυση που έχει κάνει μέχρι σήμερα στη χώρα μας είναι η έπαυλη-φρούριο στην Κορώνη.




Ο κ. Καλτσίδης είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία των ανατροπών στην πρώην ΕΣΣΔ και βρέθηκε πολύ γρήγορα επικεφαλής ενός ομίλου επιχειρήσεων η δραστηριότητα του οποίου ποικίλλει. Το 1980 τελείωσε το σχολείο και ενώ αρχικά σπούδασε Οικονομικά, το 1991 αποφοίτησε από το Moscow Mining Institute με πτυχίο μηχανικού εξορύξεων. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ασχολήθηκε με τον κλάδο ορυκτών - αρχικά ως εργαζόμενος σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας άνθρακα. Το κοφτερό μυαλό του και η γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων ήταν τα διαβατήριά του ώστε πολύ σύντομα τα αφεντικά του να τον βάλουν σε διευθυντική θέση στην εν λόγω εταιρεία. Το 1997 μαζί με τον Σεργκέι Γκενεράλοφ ιδρύουν τη δική τους εταιρεία εμπορίας άνθρακα και ορυκτών με την επωνυμία Rosuglesbyt.

Τρία χρόνια αργότερα αγοράζει με τον συνεταίρο του μέσω δημοπρασίας τη Δημόσια Εταιρεία Ανθρακα της πόλης Κράσνογιαρσκ και τη συγχωνεύουν με τη δική τους δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας άνθρακα στην Ανατολική Ευρώπη.  
Η εταιρεία επεξεργασίας άνθρακα πηγαίνει αρκετά καλά για τον Φιλάρετο Καλτσίδη και τον συνεταίρο του και για τον λόγο αυτό αποφασίζουν να την πουλήσουν και να μοιραστούν τα κέρδη.

Από τα χρήματα που αποκομίζει αποφασίζει να στραφεί στον χώρο του τσιμέντου και το 2003 αγοράζει μια μικρή τσιμεντοβιομηχανία. Σιγά-σιγά -και με τα χρήματα που διέθετε από την πώληση της εταιρείας εμπορίας άνθρακα- αγοράζει μικρά εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε όλη την πρώην ΕΣΣΔ. Το μεγάλο «μπαμ» στην ανάπτυξη της περιουσίας του έγινε το 2005, όταν δεν δίστασε να δώσει 1,1 δισ. δολάρια για να αγοράσει όλα τα εργοστάσια της μεγάλης τσιμεντοβιομηχανίας Inteko που ανήκε στην Ελένα Μπατουρίνα, την πιο πλούσια γυναίκα της Ρωσίας. Εκτοτε απέκτησε το παρατσούκλι «Ο βασιλιάς του τσιμέντου» που τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα. Το 2011 σε ηλικία 48 ετών ο κ. Καλτσίδης κάνει άνοιγμα στη Δυτική Ευρώπη αποκτώντας ένα μικρό ποσοστό από το μετοχικό κεφάλαιο της ελβετικής τσιμεντοβιομηχανίας Holcim, ενώ σήμερα κατέχει πάνω από το 12% της εταιρείας.  Ο Ρωσοέλληνας επιχειρηματίας ελέγχει σήμερα το 36% της ευρωπαϊκής αγοράς τσιμέντου, ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, όπως τα λιπάσματα, η ναυτιλία, αλλά και το real estate.

Η βίλα στην Κορώνη


Η αγάπη του Φιλάρετου Καλτσίδη για την Ελλάδα είναι μεγάλη, ενώ τα τελευταία χρόνια ερωτεύτηκε την πανέμορφη Μεσσηνία. Ετσι αγόρασε μια μεγάλη παραθαλάσσια έκταση σε ένα ειδυλλιακό σημείο της Κορώνης, εκεί όπου βρίσκεται το ησυχαστήριό του. Πρόκειται για μια έπαυλη που στο παρελθόν ανήκε στο διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Κάρολο Σιουπ. Ο Σιουπ στα 40 στρέμματα που είχε αγοράσει από δύο αδέλφια έφτιαξε μια βίλα η οποία ήταν τόσο καλόγουστη, που στα τέλη της δεκαετίας του 1980 παρουσιάστηκε με μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα σε διάσημα περιοδικά αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, ενώ και οι κήποι της φωτογραφήθηκαν για λογαριασμό αγγλικών περιοδικών που ασχολούνταν με το σπίτι και τον κήπο.

Ο Αμερικανός αρχιτέκτονας είχε διακοσμήσει το εσωτερικό της βίλας με έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών, ενώ στον κήπο είχαν τοποθετηθεί αγάλματα και γλυπτά. Ο κ. Καλτσίδης κράτησε τα περισσότερα έργα τέχνης και τα αγάλματα, όπως τα δύο λιοντάρια που κοσμούν την κεντρική είσοδο της έπαυλης, ενώ αφού αγόρασε και γειτονικά οικόπεδα, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων, άρχισε να φτιάχνει το ησυχαστήριό του, το οποίο σήμερα μοιάζει περισσότερο με φρούριο. Πέτρινος τοίχος ύψους 2 μέτρων, κάμερες ασφαλείας, δορυφορικά πιάτα και μια ολόκληρη στρατιά σωματοφυλάκων προφυλάσσουν τον ιδιοκτήτη της έπαυλης από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά και από κάθε πιθανό κίνδυνο που θα μπορούσε να διατρέξει. Η αγάπη του για την Ελλάδα και τον Πόντο είναι μεγάλη. Κάθε καλοκαίρι έρχεται στην Κορώνη, ενώ ο αδελφός του Φώτης έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας για να επιβλέπει την έπαυλη.

Η κόρη του Αλίνα εργάστηκε για λίγο στον επιχειρηματικό όμιλο του πατέρα της. Ο Φιλάρετος Καλτσίδης έχει ακόμη έναν γιο, τον Ηλία, ο οποίος εργάζεται στον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειας Eurocement Group και είναι ο διάδοχος της αυτοκρατορίας Καλτσίδη. Ο 53χρονος δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί για τα ταξίδια του είτε το learjet, είτε την πολυτελή θαλαμηγό του, η οποία κάθε βράδυ φωταγωγείται στον κόλπο της Κορώνης έξω από την έπαυλη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης