Οι trainers των διασήμων

Οι trainers των διασήμων

Γνωρίστε τους trainers που εμπιστεύονται οι Έλληνες celebrities

Οι trainers των διασήμων

Κατερίνα Λαρή-Γαρυφάλλου, Aerial Yoga
H Αθηνά Οικονομάκου, η Θάλεια Ματίκα και η Μαρία Ένεζλη εμπιστεύονται τις μεθόδους της Κατερίνας Λαρή–Γαρυφάλλου, μιλώντας με ενθουσιασμό για την εμπειρία της άσκησης στο studio της, το Mandala. Η Κατερίνα ήταν αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης από το 1994 έως το 2000 με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Σπούδασε στη γυμναστική ακαδημία ιδιωτικής σχολής και το 2000 γνώρισε τη γιόγκα. H αγάπη της για αυτήν εξελίχθηκε σε πάθος που την οδήγησε στην Ινδία, όπου εκπαιδεύτηκε κοντά στους γκουρού της γιόγκα: Swami Saradananda, Yogacharya Saji P.K. και Swami Omkar.

Σήμερα, οι μαθητές της έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Mandala, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων Aerial Yoga, όπως και γιόγκα για εγκύους και παιδιά. Τι είναι όμως η Aerial Yoga, την οποία προτιμούν πολλοί διάσημοι πελάτες της; «Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκγύμνασης, που συνδυάζει την επιστήμη της γιόγκα, τη δυναμική του fitness και την τέχνη του χορού. Το μάθημα γίνεται ένα παιχνίδι που προσφέρει ευεξία και καλή διάθεση σε κάθε ασκούμενο. Η πρακτική της Aerial Flow Yoga περιλαμβάνει ασκήσεις προθέρμανσης, αιωρήσεις, εναέριες στάσεις, ασκήσεις ισορροπίας, ακροβατικά παιχνίδια, εναέριες χορογραφίες, ασκήσεις ευλυγισίας, ασκήσεις αναπνοής, ασκήσεις αποθεραπείας, ολοκληρώνεται, δε, πάντα με μια βαθιά εναέρια χαλάρωση. Το μάθημα είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων που γίνονται στο πάτωμα με τη χρήση της αιώρας αλλά και ασκήσεων που γίνονται εξολοκλήρου στον αέρα» λέει η Κατερίνα στο People.
ioanas magos people 138 (4)

Κλείσιμο
Ίων Μάγκος, Yoga expert
Σε ηλικία 21 ετών ο Ίων Μάγκος έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη yoga ύστερα από την παρότρυνση της Ελένης Πετρουλάκη. «Εκείνη την εποχή η Ελένη Πετρουλάκη είχε ανοίξει το πρώτο της γυμναστήριο κοντά στο σπίτι μου, όπου και είχα γραφτεί. Όταν μου πρότεινε να παρακολουθήσω μαθήματα γιόγκα, ήμουν ο μοναδικός άντρας. Από το πρώτο κιόλας μάθημα με κέρδισε ο συγκεκριμένος τρόπος εκγύμνασης. Έτσι, ξεκίνησα να προπονούμαι καθημερινά, φτάνοντας στο σημείο να κάνω γιόγκα μέχρι και 6 ώρες την ημέρα». Αν και σπούδαζε marketing-management στο Deree, με τα χρόνια τον κέρδισε η αγάπη της άθλησης και πήγε σε μια ιδιωτική σχολή για personal training.

Σήμερα, ανάμεσα στους πιστούς μαθητές του συγκαταλέγονται η Ευγενία Μανωλίδου, η Ρούλα Κορομηλά, αλλά και Θωμαή Απέργη. Τι μας συμβουλεύει για να διατηρήσουμε σε φόρμα το σώμα μας; «Προτείνω να γυμνάζεστε τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα και να ακολουθείτε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα γυμναστικής με αερόβια άσκηση, γιόγκα και μυϊκή ενδυνάμωση. Όσον αφορά τη διατροφή, σε ένα γενικό πλαίσιο πρέπει να τρώτε πολλά και μικρά γεύματα, καθώς και να αποφεύγετε τους υδατάνθρακες μετά τις 18.00». Γιατί η γιόγκα είναι τόσο σημαντική, όμως; «Μέσα από τη αυτή μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις τη στιγμή. Οι ασκήσεις σε καθοδηγούν ώστε να παραμένεις συντονισμένος στη κάθε στιγμή κι αυτό υποσυνείδητα περνάει στη καθημερινότητά σου. Μαθαίνεις να αναπνέεις με το σωστό τρόπο, κάτι που σου προκαλεί ηρεμία».

Ελένη Πρέκα, Hot Yoga
Έχει κάνει μαθήματα σε πλήθος διασήμων –από τη Ρούλα Κορομηλά μέχρι την Demi Moore όταν βρέθηκε για διακοπές στη Μύκονο. Η Ελένη Πρέκα είναι η γυναίκα που μύησε τους Έλληνες στη Hot Yoga (γιόγκα στους 40 βαθμούς Κελσίου) – ένα είδος γυμναστικής που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, όταν ένας Ινδός θέλησε να φέρει τις συνθήκες θερμοκρασίας της Ινδίας στην Αμερική. «Έκανα για πολλά χρόνια γιόγκα. Όταν, όμως, σε ένα ταξίδι μου στην Αμερική δοκίμασα Hot Yoga, ενθουσιάστηκα!Eκπαιδεύτηκα στo Μαϊάμι αλλά και στην Ταϊλάνδη και στη συνέχεια πήρα την απόφαση να φέρω στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη πρακτική, καθώς δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο» εξηγεί.

Σε τι διαφέρει η κλασική γιόγκα από τη Hot Yoga; «Λόγω της ζέστης, καις περισσότερες θερμίδες και ανεβάζεις τους χτύπους της καρδιάς, όπως σε όλες τις αεροβικές ασκήσεις. Επίσης, ενώ στη γιόγκα δίνεις έμφαση στην ελαστικότητα, στη Hot Yoga η ελαστικότητα θεωρείται “δώρο” λόγω ζέστης, κι έτσι δίνεις περισσότερο βάρος στην ενδυνάμωση». Όπως τονίζει η Ελένη Πρέκα, τα οφέλη της Ηot Υoga είναι πολλά.  Επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο σώμα, βοηθώντας στην ενδυνάμωση, τη γράμμωση, την καύση λίπους, την ελαστικότητα, αλλά και την αποτοξίνωση, ενώ κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος καίγονται έως και 1.000 θερμίδες. Παράλληλα, καθώς δημιουργεί πνευματική ευεξία, απαλλάσσει από το άγχος και τέλος αυξάνει και τη λίμπιντο!

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης