Τζένη Μελιτά: Αρσακειάδα με γαλλικά και πιάνο

Τζένη Μελιτά: Αρσακειάδα με γαλλικά και πιάνο

Εχει επιχειρήσει τις πιο απίθανες, ενίοτε και επικίνδυνες, αποστολές στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκπομπής που παρουσιάζει με τη Μαντώ Γαστεράτου. Για μια απόφοιτη Νομικής, με σπουδές Δημοσιογραφίας, έφεση στην ποιητική φόρμα των χαϊκού και βαθιά πίστη στη νεόκοπη φιλοσοφία του YOLO τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Τζένη Μελιτά: Αρσακειάδα με γαλλικά και πιάνο
Φοίτησε στο Αρσάκειο, δοκιμάστηκε στο μπαλέτο, έμαθε πιάνο και γαλλικά. Την ανήσυχη, με καλλιτεχνικές τάσεις και σε διαρκή αναζήτηση φύση της την κληρονόμησε μάλλον από τον ποιητή πατέρα της. Τελειώνοντας τη Νομική Σχολή Αθηνών η Τζένη Μελιτά κατάλαβε γρήγορα ότι δεν μπορούσε να χωρέσει στις στενές φόρμες των ταγέρ της ασκούμενης δικηγόρου. Γράφτηκε, λοιπόν, στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Εκεί έμαθε για μια αγγελία αναζήτησης γραμματέα για την «Ελευθεροτυπία». Τελικά ξεκίνησε να εργάζεται στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της ιστορικής εφημερίδας, ενώ λίγο αργότερα μεταπήδησε στα περιοδικά, αρχίζοντας τη σταδιοδρομία της από το «MAX». Οι άνθρωποι της τηλεόρασης δεν άργησαν να ανακαλύψουν το ταλέντο της. Εργάστηκε στην εκπομπή «Συντέλεια» στον ΣΚΑΪ και κατόπιν με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου στο «ΦΜ Live» στο STAR. Πλέον παρακολουθούμε τις περιπέτειές της με τη συμπαρουσιάστριά της Μαντώ Γαστεράτου στο ιντερνετικό κανάλι Netwix στις εκομπές «YOLO» και «Διακοπές sun κι αυτές». 

- Εκτός από τις εκπομπές, γιολάρεις και στη ζωή σου; Εννοείται! Στη δουλειά μου είμαι πολύ τυπική και οργανωτική, αλλά στη ζωή μου θέλω τρέλα και κορδέλα. Θέλω κάθε μέρα να κάνω κάτι διαφορετικό. Και επειδή γνωρίζω ότι ζούμε μόνο μια φορά, κάνω σαρωτικές αλλαγές. Για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια χώρισα μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, μετακόμισα μόνη μου και άλλαξα δουλειά. Δεν είμαι σταθερός τύπος. 

- Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχεις κάνει στο πλαίσιο της εκπομπής «YOLO»; Νομίζω πως ήταν το skydiving. Στην αρχή νόμιζα ότι θα το δοκίμαζε μόνο η Μαντώ (σ.σ.: Γαστεράτου), αλλά όταν είδα κι άλλον κόσμο να το επιχειρεί εξοικειώθηκα και είπα ότι θα το κάνω. Στα δέκα λεπτά της απογείωσης του ελικοπτέρου δεν έβγαλα μιλιά. Ισως είναι η μόνη φορά στη ζωή μου που συνέβη αυτό. Πέφτοντας φοβήθηκα πολύ, όμως μόλις άνοιξε το αλεξίπτωτο ηρέμησα και ευχαριστήθηκα την πτώση. Φυσικά φορούσα λεοπάρ γούνα. Δεν θυσιάζω ποτέ το στυλ μου. 
Κλείσιμο

- Αυτό το έχουμε διαπιστώσει και από την άλλη εκπομπή σας, το «Διακοπές sun κι αυτές». Η εκπομπή παρακολουθεί όλη την προετοιμασία μας με τη Μαντώ πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές μας. Αυτό που κάνουν όλα τα κορίτσια: απ’ το να διαλέξουν ποια ρούχα και αξεσουάρ θα πάρουν μαζί τους μέχρι να αποφασίσουν με ποιο μέσο θα μετακινηθούν. Εννοείται ότι δίνουμε και συμβουλές για το πώς θα είμαστε όμορφες στις διακοπές μας. 

- Πώς είναι η συνεργασία σου με τη Μαντώ Γαστεράτου; Δεν έχω γνωρίσει άλλο άτομο που να μην είναι ανταγωνιστικό. Είμαστε πολύ διαφορετικές, αλλά μας ενώνει μια ωραία τρέλα. Από την πρώτη μέρα που τη συνάντησα ήταν λες και γνωριζόμασταν χρόνια. Δεν ταιριάζουμε γιατί εκείνη είναι πιο τρελή, εγώ πιο μαζεμένη. Από την άλλη, εγώ βγαίνω τα βράδια, η Μαντώ δεν θέλει πολύ το ξενύχτι.

- Τι κρύβεται πίσω από το κεφάτο και χαμογελαστό κορίτσι που βλέπουμε στις εκπομπές; Ακόμη και οι χαμογελαστοί άνθρωποι έχουμε τις μαύρες μας. Κι εγώ περνάω τις καταθλίψεις μου. Τότε προτιμώ να απομονώνομαι, να το ζω μόνη μου, χωρίς να μεμψιμοιρώ ή να κλαίγομαι. Δε θέλω κανέναν δίπλα μου. 

- Γιατί δεν άσκησες ποτέ το επάγγελμα του δικηγόρου; Πήγα για άσκηση σε ένα δικηγορικό γραφείο και από τη δεύτερη μέρα τηλεφωνούσα στον πατέρα μου και του έλεγα: «Θέλω να φύγω από εδώ». Είναι μια δουλειά που δεν μου αρέσει. Δεν μου ταιριάζει η σοβαροφάνεια. 

- Οι γονείς σου σε επηρέασαν στις επαγγελματικές σου αποφάσεις; Οχι, ο πατέρας μου παλιά ήταν αρχιτέκτονας. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι ποιητής και αντιπρόεδρος σε διάφορες ενώσεις λογοτεχνών. Εχουμε πρόβλημα οικογενειακό! (γέλια) Ο πατέρας μου γράφει χαϊκού. Από εκείνoν έχω πάρει την τρέλα που κουβαλάω. Οταν ήμασταν παιδιά το παιχνίδι στο σπίτι μας ήταν να δίνουμε μια λέξη, ένα ρήμα στον μπαμπά μας και εκείνος να μας γράφει ένα ποίημα επιτόπου. 



Οι διακοπές συνεχίζονται για την Τζένη Μελιτά



Το alter ego της στην τρέλα και συμπαρουσιάστριά της στο «YOLO» και στο «Διακοπές sun κι αυτές» Μαντώ Γαστεράτου



Το skydiving είναι, όπως λέει η ίδια, ό,τι πιο ακραίο έχει κάνει για την εκπομπή



Αν και δεν δηλώνει αθλητικός τύπος, για τις ανάγκες της εκπομπής παίζει ακόμα και μπιτς βόλεϊ



Με τον σύντροφό της Σπύρο Μαργαρίτη


- Ποια είναι η πιο μεγάλη έκπληξη που σου έχουν κάνει; Η πρόταση γάμου που δέχτηκα ανήμερα στα 25α γενέθλιά μου. Αρχικά δέχτηκα, αλλά λίγο μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν αυτός ο άντρας της ζωής μου.
 
- Πώς γνωρίστηκες με τον σύντροφό σου Σπύρο Μαργαρίτη; Σε ένα κάστινγκ. Μας είχαν επιλέξει για μια δουλειά μαζί. Του είπα: «Είσαι πιο ψηλός από κοντά» και μου απάντησε: «Και εσύ πιο γλυκιά». Ετσι ξεκίνησε η σχέση μας. Πλέον είμαστε δύο χρόνια μαζί. Συγκατοικούμε κιόλας. Μου μαγειρεύει ό,τι τραβάει η ψυχή μου. Είναι εξαίρετος σεφ. Εν αντιθέσει με μένα που δεν μαγειρεύω τίποτα. Σκέψου ότι όταν ζούσα στην Ισπανία τρεφόμουν αποκλειστικά με τοστ και κατεψυγμένες πίτσες. Δεν ξέρω και δεν θέλω να μάθω να μαγειρεύω. 

- Τι σε κέρδισε στον σύντροφό σου; Οταν τον γνώρισα μου είπε τρία πράγματα: ότι μαγειρεύει, ότι δεν βλέπει ποδόσφαιρο και ότι δουλεύει στην τηλεόραση. Σκέφτηκα ότι έπιασα τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι είναι πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος. Με κέρδισε το γεγονός ότι με φροντίζει και με περιποιείται.
 
- Τι θυμάσαι από τη συνεργασία σου με το δίδυμο Σεργουλόπουλου - Μπακοδήμου; Πέρασα ζάχαρη μαζί τους. Είναι και οι δύο πολύ cool. Ο Φώτης είναι ο πιο ευγενής άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην ελληνική τηλεόραση. Στη Μαρία μπορούσα να εξομολογηθώ πράγματα που δεν έχω πει ούτε στην κολλητή μου. 

- Γιατί έχεις δηλώσει ότι δεν είσαι παρουσιάστρια; Πρώτα είμαι δημοσιογράφος και μετά παρουσιάστρια. Για να βγει η εκπομπή στον αέρα προηγείται πολλή δουλειά. Γράψιμο, ρεπορτάζ, μοντάζ. 

- Εχεις κάποιο τηλεοπτικό φετίχ; Ναι, να παρακολουθώ πολιτικά πάνελ αργά το βράδυ. Εχω πρόβλημα, το ξέρω... 

- Βλέπω συνέχεια μαζί σου το σκυλάκι σου, την Μπιζού. Ναι, την έχω επτά χρόνια, μου την πήρε δώρο η μητέρα ενός πρώην συντρόφου μου, τη λατρεύω και δεν την έχω αποχωριστεί. Την παίρνω μαζί μου, όσο μπορώ. 

- Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σου μέχρι σήμερα; Οταν έκλεισε το περιοδικό «MAX» έμεινα άνεργη για κάποιους μήνες. Ηταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Οταν ένας νέος άνθρωπος μένει άνεργος, αισθάνεται άχρηστος. Κυκλοφορούσα όλη μέρα με τις πιτζάμες στο σπίτι. Ημουν δυστυχισμένη. Σκεφτόμουν να φύγω στο εξωτερικό. Δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ την κατάσταση. Ακόμα θυμάμαι εκείνη την περίοδο και στενοχωριέμαι. Επειδή αγαπώ τα παιδιά, έκανα σεμινάρια για παιδικό παιχνίδι και εργαζόμουν εθελοντικά σε έναν παιδικό σταθμό.
 
- Με ποιον παρουσιαστή θα ήθελες να συνεργαστείς; Με την Πόπη Τσαπανίδου. Τη λατρεύω, είναι τρομερά cool. Ακόμα, θα ήθελα να δουλέψω με τον Γιώργο Λιάγκα, τη Φαίη Σκορδά και όλα τα παιδιά στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1. Οσες φορές με έχουν φιλοξενήσει έχω περάσει τέλεια.

- Κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεταγραφή στην ομάδα της Ελένης Μενεγάκη. Ισχύουν; Με πετυχαίνεις στην Ικαρία και δεν ξέρω για τι μιλάς. Ανήκω στον ΑΝΤ1 και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης