Paul Pogba: Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Paul Pogba: Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η ιστορία του νεαρού μέσου που πριν από τέσσερα χρόνια έδιωξε η Manchester United και τώρα αναγκάστηκε να πληρώσει 110.000.000 ευρώ για να τον πάρει πίσω

Paul Pogba: Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου
Το καλοκαίρι του 2012, θα μείνει αξέχαστο για πολλούς λόγους στους ιθύνοντες της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και ειδικά στον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τότε προπονητή των «κόκκινων διαβόλων». Το αίμα του πιτσιρικά Πολ Πογκμπά βράζει, αλλά ο Φέργκιουσον δεν τον πιστεύει τόσο και όταν τίθεται το ερώτημα παραμονής του, παίρνει την απόφαση να τον διώξει η πιο κομψά να τον αφήσει ελεύθερο, ειδικά όταν ο μάνατζερ του Πογκμπά, ζητάει ένα ποσό άνω των τριάντα χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα για τον 19χρονο μέσο.

«Ο Σκόουλς θα μας είναι πιο χρήσιμος» φέρεται να είπε στους ιθύνοντες-το πιο φθηνός ήταν δεδομένο-και ο κύβος ερρίφθη υπέρ του 39χρονου τότε μέσου της Γιουνάϊτεντ, ο οποίος έβαλε κοντά παντελονάκια, για άλλη μια χρονιά.

Η ομάδα που τον είχε κάνει δικό της όταν ήταν μόλις δέκα έξι ετών και τον είχε χρησιμοποιήσει μόλις τρεις φορές σε τρία χρόνια, του έδειξε έτσι απλά την πόρτα της εξόδου.    
Ο μικρός Πολ μάζεψε τα πράγματά του από το Old Trafford και ο δαιμόνιος μάνατζερ του Μίνο Ραϊόλα, φρόντισε να υπογράψει άμεσα η Γιουβέντους.

Στην πρώτη του προπόνηση με τους μπιανκονέρι, ο 19χρονος βγάζει μάτια και μετά το τέλος της ο Αντρέα Πίρλο με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους στα αποδυτήρια.

Κλείσιμο
«Αλήθεια, τον άφησαν να φύγει;» ρωτάει ο πορτιέρο τις Γιούβε τον έμπειρο μέσο, που του απαντάει μονολεκτικά «Ναι ρε φίλε» και αμφότεροι ξεκαρδίζονται.
Τα υπόλοιπα είναι μια ωραία ιστορία για το τι μπορεί να πάθει μια πολύ μεγάλη ομάδα, που αφήνει ελεύθερο ένα τεράστιο τότε ταλέντο. Ο Πογκμπά τα επόμενα τέσσερα χρόνια βγάζει μάτια με την Γιουβέντους και μεταμορφώνεται σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς μέσους του κόσμου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ τον ήθελε σαν τρελή φέτος το καλοκαίρι, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης, που αποσύρθηκε γρήγορα αφού οι Ιταλοί ήταν ανένδοτοι στην τιμή πώλησης του Πογκμπά.
Ήθελαν εκατόν δέκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ομάδα που θα τον αγόραζε θα έπρεπε να καταβάλλει και τα είκοσι πέντε εκατομμύρια της προμήθειας  που θα έπαιρνε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, ο δαιμόνιος Ραϊόλα.

Οι ιθύνοντες της Γιουνάϊτεντ αναγκάστηκαν να το πράξουν-αφού πρώτα μάλλον χτύπησαν το κεφάλι τους στον τοίχο πολλές φορές-και έτσι ο 23χρονος σήμερα μέσος, έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Χτες το βράδυ έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των κόκκινων διαβόλων απέναντι στην Σάουθαμπτον, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον παρακολουθεί από τις κερκίδες του «Θεάτρου των ονείρων» και να αναλογίζεται πιθανόν την απάντηση που είχε δώσει το 2012, όταν τον ρώτησαν για το μέλλον του Πογκμπά στην Γιουνάϊτεντ.
«Με ενδιαφέρει περισσότερο» είχε πει τότε «αν θα συνεχίσει ο Σκόουλς, από το να παζαρεύω για έναν 18χρονο με τον Ραϊόλα».

Τέσσερα χρόνια αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ δεν μπόρεσε καν να παζαρέψει μια καλύτερη τιμή από την Γιουβέντους που έγινε πλουσιότερη κατά 110.000.000 εκατομμύρια ευρώ, χάρη εν πολλοίς στον Φέργκιουσον.                                 
                            
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης