Lianna Perdis: Η 16χρονη Ελληνοαυστραλή της διεθνούς μόδας

Lianna Perdis: Η 16χρονη Ελληνοαυστραλή της διεθνούς μόδας

Κόρη του Napoleon Perdis, του ελληνικής καταγωγής make up artist του Χόλιγουντ, η 16χρονη Lianna έχει ήδη τη δική της σειρά προϊόντων ομορφιάς, ένα συμβόλαιο σε μεγάλο πρακτορείο μοντέλων και δύο εξώφυλλα σε περιοδικά μόδας. Κι αυτό είναι μόλις η αρχή.

Lianna Perdis: Η 16χρονη Ελληνοαυστραλή της διεθνούς μόδας
Ο Napoleon Perdis δεν είναι απλά ένας από τους πιο διάσημους make up artists του Hollywood (που έχει συνεργαστεί, o ίδιος ή το brand του, από την Cate Blanchett και την Miranda Kerr, μέχρι την Renee Zellweger και τη Rhianna), αλλά ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στη βιομηχανία της ομορφιάς παγκοσμίως με το δικό του brand καλλυντικών «Napoleon Perdis» να έχει περίοπτη θέση σε luxury σημεία πώλησης του πλανήτη, αλλά και καταστήματα σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ.

Κι αν κάποιος φανταστεί πως οι ελληνικές ρίζες του γεννημένου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας Napoleon συνοψίζοντας σε αραιές καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, κλισέ ελληνικές φράσεις σε σπαστά ελληνικά και μουσακά στο μενού της οικογένειας, απλά γελιέται. Την ημέρα που συνάντησα την οικογένεια Perdis στο σπίτι που διατηρεί εδώ και χρόνια στη Γλυφάδα διαπίστωσα με έκπληξη πως ο Napoleon είναι ενημερωμένος για όλες τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις και μιλά άπταιστα ελληνικά, καλύτερα κι από πολλούς έλληνες. Αν και (επίσης) γεννημένες στο Σίδνεϊ και μεγαλωμένες στο LA, οι τέσσερις όμορφες κόρες του, η 16χρονη Lianna και οι τρίδυμες 15χρονες, Αngeline, Athina και Alexia, μιλούν επίσης με άνεση τη γλώσσα των γονιών τους –κι ας λένε με συστολή πως νιώθουν άβολα γιατί κάνουν λαθάκια.

Η οικογένεια Perdis αν δεν ήταν πρώτο θέμα σε διεθνή περιοδικά μόδας, θα μπορούσε να είναι μια τυπική ελληνική οικογένεια: είναι εξαιρετικά φιλόξενοι, λένε «γεια μας» όταν τσουγγρίζουν τα ποτήρια τους και ανάμεσά τους υπάρχει το ειλικρινές δέσιμο της τυπικής ελληνικής φαμίλιας –με τους γονείς να βρίσκονται δίπλα στα κορίτσια τους σε κάθε τους βήμα. Εκείνοι, άλλωστε, αποφάσισαν οι μικρές να πάνε του χρόνου σε (αγγλόφωνο) σχολείο στην Ελλάδα, όπου και θα τελειοποιήσουν τα ελληνικά τους, αν και η Lianna πρωτοήρθε στην Ελλάδα 6 μηνών. Δεν υπάρχει ούτε μια χρονιά που να μην έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας –με αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό της Πελοπόννησο, καθώς η καταγωγή του Napoleon είναι από το Άστρος Κυνουρίας.

Mπορεί να έχει συνεργαστεί με σπουδαίους οίκους μόδας και να έχει επιμεληθεί τις εμφανίσεις διεθνών σταρ, όμως ο Napoleon, όταν βρίσκεται στο σπίτι του δεν είναι ο προχωρημένος beauty expert, αλλά ένας μάλλον αυστηρός μπαμπάς που θέλει να κρατά όχι μόνο τις παραδόσεις αλλά και τα ηνία στην οικογένεια. «Θα σου πω ένα παράδειγμα: ο πατέρας μου, μου έχει πει πως δεν θα δεχθεί γαμπρό αν δεν είναι Έλληνας!», μου λέει γελώντας η όμορφη Lianna, εξηγώντας πως όσο καιρό περνούν στην Ελλάδα του κακοφαίνεται πως εδώ οι 16ρηδες βγαίνουν κάθε Σάββατο και ξενυχτούν. «Ο μπαμπάς μου δεν επιτρέπει να βγαίνω τόσο συχνά. Και τις φορές που θα βγω θα πρέπει οπωσδήποτε να είμαι πίσω πριν τα μεσάνυχτα. Ζούσαμε τα τελευταία 11 χρόνια στο Λος Άντζελες κι εκεί, αν είσαι 16 και θέλεις να βγεις με την παρέα σου, θα πας σε ένα φιλικό σπίτι ή σε ένα mall. Σίγουρα όχι σε κλαμπ! Οπότε του φαίνεται υπερβολικό όλο αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα», εξηγεί η Lianna που πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο της ως cover girl. Πριν λίγους μήνες φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του εφηβικού αυστραλέζικου περιοδικού Girlfriend, περιοδικό όπου έκαναν τις πρώτες τους φωτογραφήσεις top models όπως η Miranda Kerr και η Samantha Harris, ενώ πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε και το εξώφυλλό της στο έγκριτο αυστραλέζικο περιοδικό μόδας Fashion Journal. Kι όλα αυτά ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία για να υπογράψει συμβόλαιο με το φημισμένο πρακτορείο IMG Models International κι έχει ήδη συν-δημιουργήσει με τον πατέρα της την πρώτη της σειρά ομορφιάς, ‘Total Bae’.
«Bae;», αναρωτιέμαι για να μου εξηγήσει πως η αρχική σκέψη του Napoleon ήταν η σειρά να ονομαστεί Total Babe. «Όμως, του εξήγησα πως το babe είναι λίγο παλιακό, πλέον όλοι στα social media λέμε bae, αυτή είναι η cool έκφραση, έτσι ονομάστηκαν Total Bae», λέει.

Κλείσιμο
Η έμπνευση πίσω από αυτή τη νέα σειρά μακιγιάζ ανήκει εξολοκλήρου στη Lianna. «Είναι μια σειρά όχι μόνο για teenagers, αλλά με νεανικό feeling, εμπνευσμένη από τη μόδα του δρόμου, μια σειρά μακιγιάζ που θα χαρακτήριζα πολύ σύγχρονη και cool. Υπήρχαν κάποια προϊόντα που σκέφτηκα πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δημιουργήσουμε με τον μπαμπά μου, καθώς ήταν πράγματα που έψαχνα και δεν έβρισκα εύκολα στην ποιότητα που θα ήθελα και σε προσιτές τιμές».

Η Lianna πέρα από ένα όμορφο κορίτσι που θέλει να σπουδάσει management και ιστορία της τέχνης, αποδεικνύεται πως έχει επιχειρηματικό μυαλό και τη θέληση να βουτήξει στα βαθιά της διαδικασίας παραγωγής. «Όσο φτιάχναμε τα Total Bae, πήγαινα όταν μπορούσα μαζί με τους γονείς μου στα εργαστήριά μας στο Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη και παρακολουθούσα όλες τις διαδικασίες. Ήθελα να ξέρω πώς δημιουργείται βήμα-βήμα ένα προϊόν. Έδωσα ιδέες ακόμα και για την συσκευασία, γιατί είναι μια σειρά που αποτελείται από πολύ σύγχρονα προϊόντα ομορφιάς και πρέπει το «περιτύλιγμα» να αλλάζει κι αυτό ανάλογα με τις τάσεις. Τώρα υπάρχουν emojis στις συσκευασίες, αλλά το packaging θα αλλάζει ανά διαστήματα», εξηγεί.

Τα αγαπημένα της προϊόντα από τη σειρά Τotal bae; «Είναι η μάσκαρα own it!. Όλες οι μάσκαρα από τα Napoleon Perdis είναι εξαιρετικές, αλλά αυτή είναι η αγαπημένη μου. Κάνει τις βλεφαρίδες πολύ μακριές και με όγκο και βγαίνει σε δύο τέλεια χρώματα, electric blue και jet black. Αγαπώ πολύ και το holographic lip gloss, Gloss It! της σειράς, το οποίο περιέχει μπλε μικρο-πέρλες και κάνει τα δόντια να δείχνουν πιο λευκά».

Αναρωτιέμαι αν ένα φρέσκο και όμορφο 16χρονο κορίτσι σαν εκείνη έχει ανάγκη από μακιγιάζ. «Ποτέ δεν βάφομαι πολύ, μου αρέσει να είμαι φυσική. Βάζω όμως σχεδόν καθημερινά κονσίλερ και μάσκαρα. Και, φυσικά, περιποιούμαι την επιδερμίδα μου». Σε προηγούμενη συνέντευξή της διάβαζα πως χρησιμοποιεί, πέρα απόmoisturizer, κρέμα ματιών και serum νυκτός… Κάτι σπάνιο για ένα κορίτσι της ηλικίας της, αλλά η Lianna δηλώνει πολύ σχολιαστική με όλα αυτά, λόγω της ιδιότητας του μπαμπά της. «Για μένα ο καλός καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα. Λατρεύω το Venus skin renewal cleansing oil, βάζω night serum πριν κοιμηθώ και καθημερινά, πρωί-βράδυ, ενυδατική κρέμα. Επίσης, πίνω πολύ νερό». Δεδομένου πως πλέον ασχολείται και με το modeling, προσέχει τη διατροφή της; «Τρώω τα πάντα, χωρίς βέβαια να κάνω υπερβολές  –και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς σοκολάτα. Είμαι τυχερή, ευτυχώς, γιατί ποτέ δεν είχα προβλήματα με το δέρμα μου».

Ποιο είναι το αγαπημένο στυλ μακιγιάζ της κόρης ενός διεθνούς beauty mogul; «Προτιμώ τα smokey μάτια και τα nude χείλη. Γενικά, μου αρέσει η επιδερμίδα να είναι φρέσκια και λαμπερή. Χρησιμοποιώ κρεμώδη highlighter και κρεμώδη ρουζ που δίνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα». Όσο για το προϊόν μακιγιάζ που χρησιμοποιεί φανατικά είναι το primer (σ.σ. ειδικό προϊόν που προετοιμάζει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ). Κάτι λογικό όταν ο πατέρας της έχει ως μότο του πως «Not to prime is a crime», δηλαδή πως είναι έγκλημα να μην χρησιμοποιείς primer. «Είναι απαραίτητο, όχι απλά γιατί προετοιμάζει σωστά την επιδερμίδα να δεχτεί το μακιγιάζ, αλλά και γιατί βοηθά το μακιγιάζ να κρατά τέλεια από το πρωί μέχρι το βράδυ», μου λέει.

Από μικρή, κατά καιρούς πόζαρε για τις καμπάνιες του οικογενειακού brand, οπότε είχε μια εξοικείωση με το φακό. Τον τελευταίο, όμως, χρόνο ασχολείται πιο ενεργά με το μόντελινγκ. Ήταν ένα παιδικό της όνειρο; «Από μικρή έβλεπα fashion tv, μου άρεσαν τα ωραία ρούχα, μου άρεσε να δοκιμάζω τα παπούτσια της μαμάς μου, αλλά όχι, δεν ήταν όνειρο το μόντελινγκ. Θα σου έλεγα πως ήρθε φυσιολογικά… Από μικρή πήγαινα σε επιδείξεις μόδας ή βρισκόμουν στα παρασκήνια φωτογραφήσεων. Oπατέρας μου και η ομάδα του επιμελούταν την εικόνα πολλών σταρ και μοντέλων και το να βρίσκομαι σε τέτοιους χώρους για μένα ήταν απλά μια επίσκεψη στη δουλειά του μπαμπά», μου λέει.

Η Lianna θα ήθελε στο μέλλον να έχει πιο ενεργό ρόλο στην εταιρεία; «Προς το παρόν χαίρομαι που είμαι πρέσβειρα του brand και μου αρέσει όταν ο πατέρας μου ρωτά και τη δική μου γνώμη όταν ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον», ξεκαθαρίζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης