Στο «σφυρί» το Rolex του Τζέιμς Μποντ

Στο «σφυρί» το Rolex του Τζέιμς Μποντ

Αγοράστηκε πριν σχεδόν πέντε δεκαετίες για 790 ελβετικά φράγκα - Ποια τιμή αναμένεται να πιάσει στην δημοπρασία που θα γίνει στο Μόντε Κάρλο

Στο «σφυρί» το  Rolex του Τζέιμς Μποντ
Όταν το 1953 ο δημιουργός του Τζέιμς Μποντ, Ίαν Φλέμινγκ, έγραψε το μυθιστόρημα «Casino Royale», είχε αναφέρει: «Ο 007 δεν μπορεί να φοράει ένα οποιοδήποτε ρολόι, αυτό πρέπει να είναι Rolex».

Τώρα, το βαρύ ατσάλινο Rolex, που φορούσε ο Τζορτζ Λέιζενμπι το 1969, όταν διαδέχθηκε τον Σον Κόνερι για την έκτη συνέχεια της δημοφιλούς κινηματογραφικής σειράς, πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο δημοπρασιών Artcurial στο Μόντε Κάρλο.

Κλείσιμο


Το ρολόι είχε σχεδιαστεί για τον «007» που πρωταγωνιστούσε  στην ταινία «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος», το 1968 από τα ελβετικά κοσμηματοπωλεία Bucherer και κόστισε 790 ελβετικά φράγκα ενώ, σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις, αναμένεται η τιμή του στην δημοπρασία να ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ.

Οι φανατικοί θαυμαστές του Τζέιμς Μποντ πρόσεξαν το Rolex που φορούσε σε δύο σκηνές της ταινίας ο Τζορτζ Λέιζενμπι. Στη μία σκηνή ο ηθοποιός εμφανίστηκε με το κομψό ρολόι στο Πιζ Γκλόρια στην Ελβετία, όταν τον καταδιώκουν οι άντρες του Μπλόφελντ. Η δεύτερη σκηνή είναι όταν ο «007» είναι παγιδευμένος σε τελεφερίκ, στις ελβετικές Άλπεις και σχεδιάζει την απόδρασή του.

Το Rolex του «007» θα συνοδεύεται στην δημοπρασία από το τιμολόγιο αγοράς του και από ιδιόχειρο σημείωμα του Bucherer, το οποίο γράφει: «Αυτό είναι το ρολόι για τον Τζέιμς Μποντ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης