Milo Yiannopoulos: Ο Έλληνας υποστηρικτής του Τραμπ που τον εξοστράκισε το twitter

Milo Yiannopoulos: Ο Έλληνας υποστηρικτής του Τραμπ που τον εξοστράκισε το twitter

Ο ελληνικής καταγωγής αρθρογράφος ιστοσελίδας με ακραίες απόψεις έκανε ραστιστικά σχόλια για την ηθοποιό Leslie Jones

Milo Yiannopoulos: Ο Έλληνας υποστηρικτής του Τραμπ που τον εξοστράκισε το twitter
Το Twitter διέγραψε μόνιμα τον Milo Yiannopoulos γιατί ανέβασε ρατσιστικό tweet για την ηθοποιό Leslie Jones. O ελληνικής καταγωγής Μίλων Γιαννόπουλος είναι ο βασικός αρθρογράφος του Breitbart μιας ιστοσελίδας με ακροδεξιές θέσεις η οποία υπερασπίζεται την εναλλακτική δεξιά υποστηρίζοντας ότι δεν είναι στα αλήθεια ρατσιστικές οι απόψεις της - απλώς οι κήρυκές της υιοθετούν προκλητικό λόγο για να απαντήσουν στην καταπίεση της αριστερής ελίτ. 




Κλείσιμο

Ο Yiannopoulos tweetαρε ως @Nero και πριν την οριστική του διαγραφή είχε 338,000 followers ενώ αποκαλούσε τον εαυτό του «τον πιο υπέροχο "supervillain" του Διαδικτύοου» για τις προβοκατόρικες αναρτήσεις του.

Γνωστός για την προσήλωσή του στον Ντόναλτ Τραμπ τον οποίο αποκαλεί «μπαμπά» o Yiannopoulos έχει διαγραφεί πολλές φορές από το Twitter για τις ακραίες και προκλητικές απόψεις του. 




Αυτή τη φορά παρότρυνε τους χρήστες να παρενοχλούν την ηθοποιό Leslie Jones ανεβάζοντας ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή και το χρώμα της. 

O Yiannopoulos μέσω της ιστοσελίδας του είπε για την διαγραφή του: «Αλλη μια πράξη της
ολοκληρωτικής οπισθοδρομικής αριστεράς. Εμείς έχουμε κερδίσει τον πολιτιστικό πόλεμο και το Twitter μόλις πυροβόλησε τον εαυτό του. Αυτό είναι το τέλος του Twitter. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τον ελεύθερο λόγο δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Twitter.

Οι υποστηρικτές του έφτιαξαν στην πλατφόρμα το hashtag #FreeMilo. H ηθοποιός την περασμένη Δευτέρα φανερά ενοχλημένη ανέβαζε στον λογαριασμό της ρατσιστικά σχόλια που έκαναν οι χρήστες για το χρώμα της αλλά και για το ότι είναι γυναίκα. «Η Leslie έκλαιγε διαρκώς και έχει πληγωθεί βαθιά», είπε ο δικηγόρος της.

Ο Yiannopoulos είχε γράψει για την ηθοποιό στο Twitter: «Αν δεν πετύχεις (γιατί η δουλειά σου είναι χάλια) τότε το παίζεις θύμα». Ο ίδιος μιλώντας στην Heat Street είπε ότι «και φυσικά δεν έχω μετανιώσει για όσα είπα για την Jones και συνέχισε: «Οι φεμινίστριες θα πρέπει να λυπούνται που έχουν διδάξει σε ισχυρές γυναίκες να το παίζουν θύματα και να επιτίθενται σε ανθρώπους που απλά εκφράζουν τις απόψεις τους στο Twitter».

Εκπρόσωπος του Twitter είπε ότι η διαγραφή είναι οριστική και πώς ναι μεν ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του δεν επιτρέπεται όμως να προσβάλλει και να κάνει ρατσιστικά σχόλια για άλλους χρήστες. 



Ποιος είναι πραγματικά ο Μίλων Γιαννόπουλος

Ο Μίλων Γιαννόπουλος είναι αλαζονικός και εκνευριστικός. Υιοθετεί ανοιχτά ρατσιστικό και σεξιστικό λόγο και παίρνει εχθρικές θέσεις απέναντι σε θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις και ζητήματα που σχετίζονται με τα  ανθρώπινα δικαιώματα. 

Φανατικός οπαδός της εναλλακτικής δεξιάς υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι Αφροαμερικανοί είναι υποδεέστεροι διανοητικά σε σχέση με τους λευκούς Αμερικανούς, η κοινωνία θα ήταν καλύτερη αν οι γυναίκες είχαν λιγότερες ευκαιρίες να βγουν από το σπίτι και ότι ο ναζισμός δεν ήταν τελικά τόσο κακός όσο εμφανίζεται.

Συγκρούεται άγρια με φεμινίστριες και ακτιβιστές των πολιτικών ελευθεριών, ενώ αποθεώνεται από τους ακραίους συντηρητικούς. Με θεατρινισμούς, αισχρολογίες, «ανέκδοτα» για το Ολοκαύτωμα, τα γραφόμενά του γίνονται viral. Το συμπέρασμα: Ποτέ άλλοτε ένα τρολ δεν ήταν τόσο επικίνδυνο...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης