Ηλίας Βρεττός: «Σιχαίνομαι τους καβαλημένους ανθρώπους»

Ηλίας Βρεττός: «Σιχαίνομαι τους καβαλημένους ανθρώπους»

Το πρόβλημα υγείας που του άλλαξε τη ζωή, η εξομολόγηση για τον αδερφό του, η αρνητική κρίτικη που δέχεται για τον τρόπο που χορεύει, η σχέση του με τα media, τις γυναίκες, αλλά και τον έρωτα

Ηλίας Βρεττός: «Σιχαίνομαι τους καβαλημένους ανθρώπους»
Ο Ηλίας ​Βρεττός ​ήταν πάντα ένα δραστήριο παιδί. Παράλληλα με το σχολείο ασχολήθηκε με την κολύμβηση και έκανε μαθήματα κιθάρας και αρμονίας στο ωδείο. Ξαφνικά, όμως, όλα άλλαξαν, καθώς σε ηλικία 13 ετών ένα πρόβλημα υγείας με το νεφρό του τον οδήγησε στο χειρουργείο. Η επέμβαση ήταν σοβαρή, ενώ χρειάστηκαν τρεις μήνες αποκατάστασης, προκειμένου να επιστρέψει στις σχολικές του υποχρεώσεις. Οι γονείς του θορυβήθηκαν. «Δεν τους έχω ξαναδεί ποτέ τόσο στενοχωρημένους. Ήταν μια δοκιμασία και για εκείνους, εκτός από εμένα» λέει ο Ηλίας και διηγείται στο People τι ακριβώς είχε συμβεί. «Ένα πρωί ξύπνησα, σφάδαζα από τους πόνους και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Οι γιατροί μού είπαν πως μέσα σε δυο μέρες έπρεπε να εγχειριστώ γιατί διαφορετικά θα έχανα το νεφρό μου. Ξαφνικά άλλαξε όλη μου η ζωή. Συνειδητοποίησα ότι αν δεν έχουμε την υγεία μας, δεν έχουμε τίποτα. Έχω αποκτήσει μεγάλη ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Με αυτό το σκεπτικό εμπνευστήκαμε και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού “Μόνο μαζί σου”, που ουσιαστικά έχει να κάνει με ένα ζευγάρι όπου η γυναίκα είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο».



Κλείσιμο

O θαυμασμός για τον αδελφό του
Ο Ηλίας δηλώνει περήφανος για την οικογένειά του ‒ ειδικά για το μικρότερο αδελφό του, Δημήτρη. «Είναι πολύ ανεξάρτητος. Τον θαυμάζω πολύ, γιατί είχε το θάρρος, το θράσος να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στην Αγγλία να συνεχίσει τις σπουδές του. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του. Πέρασε μια φάση όπου περιόριζε βασικές ανάγκες, προκειμένου να επιβιώσει. Αν και θα μπορούσε, δεν ζήτησε ποτέ οικονομική βοήθεια από εμάς και πάλεψε μόνος του. Δοκιμάστηκε πολύ και τον εκτίμησα. Έζησε 5 χρόνια στην Αγγλία, ενώ τα τελευταία 2 δουλεύει στο τμήμα marketing μεγάλης εταιρείας ρούχων στη Βαρκελώνη. Έχει φτιάξει τη ζωή του και είναι πολύ χαρούμενος. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ αυτό. Είμαι άνθρωπος που θέλω να έχω κοντά μου οικογένεια και φίλους» παραδέχεται. Ο Ηλίας έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πως οι γονείς του τον βοήθησαν να κρατήσει τα πόδια του στη γη και αναρωτιέμαι αν υπήρξαν στιγμές που, λόγω της φύσης της δουλειάς, καβάλησε το καλάμι. «Πιστεύω πως ακόμα και ο πιο καβαλημένος άνθρωπος στον πλανήτη δεν θα παραδεχτεί ποτέ πως την έχει ψωνίσει. Αυτό, όμως, μπορούν να το κρίνουν καλύτερα οι άνθρωποι που με γνωρίζουν από παλιά. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως σιχαίνομαι του καβαλημένους ανθρώπους, οπότε προσπαθώ να μη μου συμβεί. Το μυστικό είναι την έπαρσή σου να τη βγάζεις στη σκηνή και όχι στη ζωή. Ο καλλιτέχνης πάνω στη σκηνή πρέπει να αισθάνεται θεός. Το θέμα είναι, όταν κατεβαίνει από αυτήν, να ζει σαν κανονικός άνθρωπος».

Το ταλέντο που τον βοήθησε να ανακαλύψει η τηλεόραση
Παρότι στο παρελθόν είχε προτάσεις να συμμετέχει σε talent shows, δεν ακολούθησε αυτόν το δρόμο. «Mου είχαν γίνει προτάσεις να πάω στο Dream Show και στο Fame Story, αλλά ποτέ μου δεν μπλέχτηκα με αυτό. Αισθάνομαι τυχερός που τότε είχα την ωριμότητα να σκεφτώ σωστά, μολονότι το είχα ανάγκη» παραδέχεται. Η μόνη φορά που έλαβε μέρος σε σόου ήταν το 2012, όταν πλέον ήταν ένας καθιερωμένος τραγουδιστής. Το Dancing With The Stars έφερε τον Ηλία και τη δασκάλα του, Κλώντια-Άννα, στον τελικό, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση. «Το DWTS μου έδωσε ώθηση στη δουλειά. Ήταν μια εμπειρία που απόλαυσα. Ένα διαφορετικό ταξίδι, μέσα από το οποίο ανακάλυψα ένα άλλο ταλέντο, αυτό του χορού. Εκείνη την περίοδο οι αντοχές μου ξεπέρασαν τα όρια. Έπαθα δυο φορές υπερκόπωση. Αυτό δείχνει και πόσο τελειομανής είμαι, διότι με ό,τι κι αν καταπιαστώ, τα δίνω όλα. Μια μέρα ξύπνησα και από τους πόνους δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Αμέσως φώναξα το φυσιοθεραπευτή μου στο σπίτι και μου έκανε μυοχαλαρωτική ένεση για να μπορέσω να σηκωθώ και να πάω στην πρόβα. Μάλιστα εκείνη την ημέρα με πήραν τα κλάματα και είπα στην Κλώντια-Άννα πως δεν θα τα καταφέρω να χορέψω την Κυριακή. Ήταν μια περίεργη περίοδος με θλάσεις, τραυματισμούς και τενοντίτιδες» θυμάται.

Η απάντηση σε όσους κριτικάρουν τον χορό του
Ο Ηλίας ​Βρεττός ​είναι ενεργός χρήστης των social media, ενώ τα τραγούδια του στο ΥouTube μετρούν εκατομμύρια θεάσεις. Μάλιστα, το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Και πετάω ψηλά» έχει συγκεντρώσει 11,5 εκατομμύρια views. Του αναφέρω μερικά αρνητικά σχόλια που έχουν γραφτεί κάτω από το τραγούδι «Και πετάω ψηλά» και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο χορεύει. Σχόλια του τύπου «Πώς κουνάει έτσι τα χέρια του;», «Νέφτι του έβαλαν», «Γιατί χτυπιέται έτσι;», με τον Ηλία να μου απαντά: «Όλο αυτό έχει κάνει αίσθηση και με έχει διαφοροποιήσει. Έτσι ήμουν πάντα. Όταν ξεκινούσα την καριέρα μου ως τραγουδιστής, αρκετοί επιχειρηματίες και μάνατζερ είχαν σχολιάσει τον τρόπο που χόρευα στην πίστα. Μου έλεγαν πως, αφού είχα επιλέξει ένα ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο, δεν ταίριαζε να κινούμαι στη σκηνή σαν pop καλλιτέχνης. Όμως, αγνοούσα τα σχόλια, γιατί αν μείνω ακίνητος και το παίξω ατσαλάκωτος πρίγκιπας, δεν θα είμαι εγώ. Μου αρέσει να τσαλακώνομαι, να χτυπιέμαι και να διασκεδάζω με τον κόσμο. Στην τελική, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους».

Τα δημοσιεύματα για την προσωπική του ζωή
Όλα αυτά τα χρόνια τα media του Ηλία Βρεττού του έχουν φερθεί καλά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξαν στιγμές που στενοχωρήθηκε με κάποιο δημοσίευμα. «Υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Και μάλιστα αντιπάθειες χωρίς λόγο. Από τη φύση μου είμαι ευαίσθητος και αν έβλεπα κάτι αρνητικό, στενοχωριόμουν. Στην πορεία , όμως, το φιλοσόφησα και σκέφτηκα πως όταν κάποιος με πολεμάει με εμπάθεια, αυτό είναι ένδειξη της επιτυχίας μου, σημαίνει πως κάτι κάνω καλά».

Του επισημαίνω πως οι εκπομπές και τα sites στις περισσότερες των περιπτώσεων ασχολούνται με την προσωπική του ζωή και όχι τόσο με την επαγγελματική του εξέλιξη. «Πάντα με πείραζε αυτό. Ποτέ δεν προσπάθησα να προβάλω τα προσωπικά μου. Μόνο μία φορά μίλησα ανοιχτά για μια σχέση μου και αυτό γιατί το ένιωσα. Από εκεί και πέρα, έτυχε να συνυπάρξω με ανθρώπους που ήταν αναγνωρίσιμοι, αλλά και μη. Απλά αποφάσισα να μην κρύβομαι. Μου έχει συμβεί, πάντως, να είμαι ζευγάρι με ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, να μη βγαίνουμε ποτέ έξω και να μένουμε σπίτι. Ήταν όμως καταδικασμένη υπόθεση, διότι μια σχέση δεν είναι μόνο η κρεβατοκάμαρα. Είμαι 33 ετών και τα τελευταία πέντε χρόνια έχω αποφασίσει πως όταν ζω κάτι και γουστάρω, δεν θα κρυφτώ από κανέναν. Αυτήν την περίοδο είμαι μόνος και δουλεύω πολύ».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης