Ματθίλδη Μαγγίρα: «Ήταν έκπληξη η 4η θέση»

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Ήταν έκπληξη η 4η θέση»

Η συμμετοχή της στο «Your Face Sounds Familiar», η επίσκεψή της στα Άχλα, όπου βρέθηκε καλεσμένη του Μάκη Παντζόπουλου, η σχέση λατρείας με την αδερφή της, Μπέττυ και η ζωή με την κόρη της, Λήδα

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Ήταν έκπληξη η 4η θέση»
Είναι Δευτέρα βράδυ, λίγες ώρες μετά το φινάλε του YFSF. Η φωτογράφιση της Ματθίλδης Μαγγίρα για το People έχει μόλις τελειώσει και δίνουμε ραντεβού σε ένα café στο Μαρούσι. Φτάνοντας εκεί, βλέπω ένα όμορφο κορίτσι να κάθεται δίπλα της. Είναι η κόρη της, η Λήδα, που το Σεπτέμβριο θα γίνει 14 ετών. Ευγενέστατη, μου συστήνεται και μου δείχνει τα βιντεάκια που «ανεβάζει» στο YouTube. «Μη γράψετε πως είμαι 13, αλλά 14, σας παρακαλώ. Το Σεπτέμβριο τα κλείνω. Επίσης, είχαν γράψει σε ένα blog πως έχω βάψει τα μαλλιά μου μπλε. Είναι ψεύτικα μαλλιά, πρόσθετα ράστα, που τώρα τα έχω βγάλει. Ποτέ δεν θα έβαφα τα μαλλιά μου» μου λέει με νάζι και επιστρέφει στην ενασχόλησή της με το tablet της, καθώς είναι vlogger με δικό της κανάλι στο YouTube, το Litha Foster.



Παρότι σχεδόν άυπνη, καθώς κοιμήθηκε στις 7 το πρωί της Δευτέρας, η Ματθίλδη είναι φρέσκια, με ζωηρό βλέμμα. Δεν έχει κλείσει ούτε ένα 24ωρο από τον τελικό του YFSF και αναρωτιέμαι ποια είναι η γεύση που της άφησε. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη φορά που συνδύασα μιμήσεις με τραγούδι, καθώς σε όλες μου τις εμφανίσεις επικεντρώνομαι στη μίμηση και όχι στο τραγούδι, αφού πάντα υπάρχει playback. Ύστερα από 12 live, μπορώ να πω ότι ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Η Ελένη Καρακάση είπε πως κάθε Κυριακή ήταν σαν να έχουμε πρεμιέρα, κάτι το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Στις πρεμιέρες υπάρχει πάντα ένα δημιουργικό άγχος, με την έννοια πως παρουσιάζεις κάτι για πρώτη φορά στο κοινό».

Κλείσιμο
«Η Μπέττυ είναι πιο ορθολογίστρια από μένα»
Οι αδελφές Μαγγίρα έχουν μεγάλη αδυναμία και αγάπη η μία για την άλλη και όσοι τις γνωρίζουν καλά μιλούν για μια λατρεία δίχως όρια. Η τελευταία συνεργασία της Μπέττυς με τη Ματθίλδη έγινε τη σεζόν 2008-2009, όπου εμφανίζονταν μαζί με τον Σάκη Ρουβά στο Starz στου Ψυρρή.

Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά τα χρόνια στην επαγγελματική τους συνεργασία υπήρξαν ψήγματα ανταγωνισμού, με τη Ματθίλδη να μου απαντάει χωρίς περιστροφές. «Ανταγωνισμός δεν υπήρξε ποτέ. Τριβή, όμως, υπήρξε. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Την Μπέττυ τη φώναζα “Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι”. Της έλεγα πως “εγώ είμαι η έντεχνη και εσύ η μπουζουξού”. Αυτό που μας δένει, τόσο στη ζωή όσο και στη δουλειά, είναι ο αυθορμητισμός και το χιούμορ μας. Μας δένει μια ολόκληρη πορεία και θεωρώ πως η μια συμπληρώνει την άλλη».

Ο πιο συχνός λόγος που θα τσακωθούν; «Η αδελφή μου θεωρεί πως δεν έχω καλή αίσθηση του χρόνου. Για παράδειγμα, είμαστε μόνες μας, έχουμε φύγει από ένα café στο Κολωνάκι και έρχεται μια Tσιγγάνα να μας μιλήσει. Εγώ κάθομαι και της μιλάω, η Μπέττυ προχωράει και μου φωνάζει πως χάνω το χρόνο μου. Η Μπέττυ είναι πιο ορθολογίστρια από μένα. Από την άλλη, εγώ θεωρώ πως η Τσιγγάνα για κάποιο λόγο ήρθε να μου μιλήσει. Να μου δώσει κάποιο μήνυμα ίσως. Εξάλλου, η Τσιγγάνα είναι για μένα ένα ακόμα “υλικό”. Ένας ρόλος. Θα πάρω ό,τι μπορέσω από εκείνη, διότι κάποια στιγμή όλο αυτό μπορεί να μου χρειαστεί» εξομολογείται στο People.

«Η Λήδα με έκανε να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος»
Παρότι η επαγγελματική της ζωή της Ματθίλδης Μαγγίρα βρίσκεται πάντα κάτω από τους προβολείς, στα προσωπικά της τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Με τον τέως σύζυγό της και μουσικό Alex Foster γνωρίστηκαν πριν από δεκαπέντε χρόνια στην Άνδρο. «Εκείνο το καλοκαίρι του 2001 ο Μάκης Παντζόπουλος, που τον γνωρίζαμε προσωπικά και οι δύο, μας είχε πάει να μας δείξει τα Άχλα, την περιοχή όπου είχε σκεφτεί τότε να φτιάξει τις κατοικίες που έχει σήμερα. Όταν πήγαμε εκεί, δεν υπήρχε τίποτα, αλλά ήταν ένα ονειρεμένο μέρος» περιγράφει στο People.

Εκείνη η συνάντηση αποδείχτηκε μοιραία. Η γνωριμία με τον Alex, ο γάμος και ο ερχομός του παιδιού ήρθαν αβίαστα. «Δεν επιδίωξα τίποτα, ούτε ψαχνόμουν να βρω κάποιον να παντρευτώ. Με τον Alex γνωριστήκαμε και ερωτευτήκαμε. Αυτό, όμως, που μου άρεσε πάνω απ’ όλα σε εκείνον ήταν πως αντιλαμβανόταν το χιούμορ μου» παραδέχεται. Η γέννηση της μικρής, το φθινόπωρο του 2002, άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή της Ματθίλδης. «Έκανα στροφή 180 μοιρών. Όταν γίνεσαι γονιός, αποκτά άλλο νόημα η ζωή σου. Δεν θα σου έλεγα πως απέκτησα φόβους μόλις έγινα μαμά, αλλά όταν κάνεις παιδί, ξυπνούν ορισμένοι φόβοι που μπορεί να κοιμούνταν. Φόβοι επίκτητοι, που κουβαλάς από την παιδική σου ηλικία» ξεκαθαρίζει.

Όσον αφορά το μεγάλωμα της Λήδας, η Ματθίλδη ακούει με προσοχή τις επιθυμίες και τα όνειρα της κόρης της. «Ο στόχος μου είναι να την αφήσω ελεύθερη να αναπτύξει την προσωπικότητά της, αλλά σίγουρα κάνω λάθη. Θα ήθελα να είμαι πολύ σωστή σε όλα» εξομολογείται. «Δεν πειράζει. Σε συγχωρώ» συμπληρώνει η Λήδα, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια σφιχτή αγκαλιά στη μαμά της. Η Ματθίλδη παραδέχεται πως έχει διδαχτεί πράγματα από την κόρη της. «Η Λήδα με έκανε να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Είμαι το παράδειγμά της και επειδή τα παιδιά μιμούνται τους γονείς τους, όταν τη βλέπω να με μιμείται, θέλω να έχει θετικά πρότυπα».

Το 2011 η Ματθίλδη χώρισε με τον Alex. Ωστόσο, η προσωπική της ζωή ουδέποτε απασχόλησε τα media. «Κανένας δεν με γνωρίζει για την προσωπική μου ζωή, παρά μόνο για την επαγγελματική. Και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει».

Πέρασαν πέντε χρόνια από το διαζύγιο της από τον Alex Foster και η Ματθίλδη Μαγγίρα εξομολογείται στο People πως αφοσιώθηκε στο μεγάλωμα της Λήδας, βάζοντας κατά κάποιον τρόπο σε δεύτερη μοίρα την προσωπική της ζωή. Το παιδί, όμως, ήταν πάντα προτεραιότητα. «Η δουλειά μου είναι απαιτητική και χρονοβόρα. Καμιά φορά ένιωθα ενοχές που έλειπα από το σπίτι επειδή μου έλεγε “μαμά, δεν σε βλέπω”. Αυτό που προσπαθούσα πάντα είναι να περνάμε μαζί ποιοτικό χρόνο, ώστε να καλύπτει το κενό. Πολύ συνειδητά, είχα αποφασίσει πως τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής της, τα χρόνια που τα παιδιά δημιουργούν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, θα τη μεγαλώσω εγώ. Είχα αφήσει πολλά πράγματα τότε και είχαμε πάει με τη Λήδα μαζί στην Αμερική, προκειμένου να είμαστε μαζί με τον Alex, όπου ζούσε μόνιμα εκεί». Η ζωή στην Αμερική από το 2002 έως και το 2006 δεν ήταν εύκολη. «Τα πράγματα ήταν δύσκολα, ειδικά οι ρυθμοί της ζωής στη Νέα Υόρκη. Ακόμα και το κλίμα είναι διαφορετικό. Όταν ζούσαμε εκεί, εγώ ήμουν η μαμά-νοικοκυρά. Έκανα ορισμένα μαθήματα stand–up και αγγλικών, αλλά ουσιαστικά δεν εργάστηκα».

Από τη νέα σχολική χρονιά, η δεσποινίς Foster θα είναι στην τρίτη τάξη του γυμνασίου και η ίδια επιθυμεί το φθινόπωρο του 2017 να πάει στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συνεχίσει εκεί το σχολείο και μετέπειτα τις σπουδές της. Όπως εξηγεί η ίδια η Λήδα: «Επειδή το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν μου αρέσει τόσο, έχω αποφασίσει να πάω στη Νέα Υόρκη σε κάποιο καλλιτεχνικό σχολείο, για να μπορέσω να ακολουθήσω το όνειρό μου και να γίνω ηθοποιός, τραγουδίστρια και performer. Ό,τι είναι και η μαμά μου». Αναρωτιέμαι αν η Ματθίλδη θα ακολουθούσε την κόρη της στο εξωτερικό. «Εννοείται πως θα ήθελα να την ακολουθήσω, αλλά αν δεν μας βγει, θα πηγαινοέρχομαι, όπως τόσα χρόνια πηγαινοέρχεται και ο μπαμπάς της. Έχω κάνει αρκετή δουλειά θεωρώ όλα αυτά τα χρόνια, οπότε της έχω εμπιστοσύνη. Ξέρω το παιδί μου και δεν θα την απέτρεπα από το να ακολουθήσει την πορεία που ονειρεύεται στη ζωή της εξαιτίας δικών μου εγωισμών».

«Στη ζωή όλα μου ήρθαν απρόβλεπτα»

Αν τελικά ακολουθούσε τη Λήδα στην Αμερική, πόσο εύκολο θα ήταν να δουλέψει εκεί ως performer, με δεδομένο τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει εκεί; «Πιστεύω πως ο ανταγωνιστής που έχω απέναντι έρχεται να επιβεβαιώσει τη δική μου νίκη. Αν τώρα δεν νικήσω, κάτι έχω να μάθω από τον άλλο που το έκανε καλύτερα. Εξάλλου, είμαι από τους ανθρώπους που όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν χρειαζόταν να πάω, θα έκανα κι άλλες δουλειές προκειμένου να επιβιώσω. Ακόμα και σερβιτόρα σε εστιατόριο θα πήγαινα. Οτιδήποτε μου αναθέσει κάποιος, θα κοιτάξω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ». Η Λήδα το Σεπτέμβριο γίνεται 14 ετών. Πλέον, είναι στην εφηβεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και είναι λογικό μια μητέρα να έχει ένα σχετικό άγχος, ειδικά σε αυτό το μεταβατικό στάδιο της ζωής ενός παιδιού. «Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι να μπορέσει να παραμείνει πιστή στο εσωτερικό της ένστικτο. Να μη χάσει τον εαυτό της».

Κουβεντιάζοντας με τη Ματθίλδη, συνειδητοποιείς πως είναι μια γυναίκα ευαίσθητη, αλλά και πολύ δυναμική. Αυτός, όμως, ο δυναμισμός και το έντονο ταμπεραμέντο που διαθέτει ήταν στοιχεία που πάντα φόβιζαν τους άντρες. «Οι άντρες πάντα φοβόντουσαν το δυναμισμό και το χιούμορ μου – και ακόμα τα φοβούνται. Εγώ τους αντιμετώπιζα ως ίσους. Εκείνοι είχαν το πρόβλημα. Είμαι πολύ straight στις εξηγήσεις μου και σε όλα, αλλά τελικά η γυναίκα-γατούλα πουλάει ακόμα και αυτός ο τύπος γυναίκας κερδίζει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι εγώ. Αλλά τι να κάνουμε; Παραμένω πιστή στο εσωτερικό μου ένστικτο». Το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου πώς θα το έβλεπε; «Θα έκανα δεύτερο γάμο, αρκεί να βρω τον κατάλληλο άνθρωπο. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα. Εξάλλου και στη δική μου ζωή όλα ήρθαν απρόβλεπτα».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης