Ειρήνη Χειρδάρη: Κανένα ταμπού για τη δασκάλα του σεξ

Ειρήνη Χειρδάρη: Κανένα ταμπού για τη δασκάλα του σεξ

Τι είναι το sex coaching; Ποια είναι τα μεγαλύτερα σεξουαλικά προβλήματα των αντρών και πώς επιλύονται; Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τον ερωτισμό σε μια σχέση; Ποια     είναι τα νέα είδη γυναικείου οργασμού; Τι ρόλο παίζει η διατροφή σε όλα αυτά; Η Ειρήνη Χειρδάρη λύνει «πονηρές» απορίες χωρίς λογοκρισία  

Ειρήνη Χειρδάρη: Κανένα ταμπού για τη  δασκάλα του σεξ
Επιτέλους, το sex coaching βγαίνει από τη λίστα των ταμπού και αποτελεί πλέον υπηρεσία του Ιατρικού Ανδρολογικού Ινστιτούτου. «Δασκάλα» είναι η γνωστή sex editor και dating & sex coach, Ειρήνη Χειρδάρη. Χωρίς ταμπού, η Ειρήνη αποκαλύπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες στο σεξ, δίνει συμβουλές και λύσεις σε άντρες και γυναίκες και αναλύει τα πέντε -ναι, δεν είναι μόνο δύο- είδη του γυναικείου οργασμού.

- Πώς αποφάσισε το Ιατρικό Ανδρολογικό Ινστιτούτο να συμπεριλάβει στις υπηρεσίες του το sex coaching;
Ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει συμβουλευτική για το πώς θα κάνει καλύτερο σεξ ο πελάτης του. Μπορεί να μιλήσει μόνο ιατρικά. Η επιστήμη του είναι αυτή. Με το sex coaching δουλεύουμε ολιστικά. Διορθώνοντας μόνο το πρόβλημα του μορίου, δεν σημαίνει ότι ο άντρας θα γίνει καλός εραστής. Είναι άλλος ο ρόλος του γιατρού. Από την άλλη, ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης είναι από τους πιο ανοιχτόμυαλους στην Ελλάδα. Είναι φοβερά πνευματικός και νομίζω ότι ο συνδυασμός μας φέρνει μοναδικά αποτελέσματα. To sex coaching υπάρχει σε πολλές χώρες εδώ και χρόνια, αλλά πάμε λίγο αργά στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
- Τι είναι το sex coaching;
 Sex coaching είναι να καταφέρω ο πελάτης να εκμεταλλευτεί όλο του το ερωτικό δυναμικό. Μπορεί να κάνει σεξ στο πρώτο επίπεδο και να τον φτάσω στο δέκατο. Επειδή είμαι sex editor (σ.σ.: συντάκτρια που ασχολείται με θέματα σεξ) και κάνω coaching, μπορώ να χειριστώ πολύ καλά τον λόγο, απαλά, χωρίς να δημιουργείται σέξι ατμόσφαιρα και ό,τι λέμε να γίνεται απόλυτα κατανοητό από τον πελάτη.



- Πώς λειτουργεί το sex coaching;

Μέχρι στιγμής υπάρχουν οι ατομικές συνεδρίες με άντρες, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε και για γυναίκες. Το sex coaching μπορεί να συνδυαστεί με θεραπεία που δίνει ο γιατρός Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, όπως για την πρόωρη εκσπερμάτωση. Δηλαδή μαζί με την αγωγή του, θα δώσω τις τεχνικές στον πελάτη, ώστε να σταματάει την πρόωρη εκσπερμάτωση. Οι βασικές τεχνικές είναι δύο: α) να σταματάει και να ξεκινάει - αυτό μπορεί να το δουλέψει κανείς με την αυτοϊκανοποίηση. Δηλαδή πρέπει εκεί που φτάνει στην ικανοποίηση να σταματάει και να το επαναλάβει πολλές φορές. Ετσι εκπαιδεύεται, μαθαίνει να το ελέγχει και μετά το μεταφέρει στο σεξ με τη σύντροφο. Αλλη τεχνική είναι, όταν πλησιάζει στην εκσπερμάτωση, να τραβιέται και να πιέζει το χαλινό. Είναι το δέρμα που ενώνει τη βάλανο με το μόριο. Πιέζει το σημείο για να φύγει το αίμα από εκείνη την περιοχή. Τα περισσότερα είναι παιχνίδια του μυαλού. Συνήθισαν κάποιοι να έχουν πρόωρη εκσπερμάτωση, να μην έχουν στύση, όπως συνηθίσαμε να καπνίζουμε. Εκτός από τις τεχνικές, μπαίνω σε θέματα σεξουαλικής αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.

- Πώς γίνεται να βάλεις το μυαλό σου να λειτουργήσει στο σεξ;
Οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλικό πρόβλημα συνήθως εστιάζουν εκεί, π.χ. στη διείσδυση ή στην εκσπερμάτωση. Με το sex coaching καταφέρνω να τραβήξω την εστίαση από εκεί και να τη βάλω στον ερωτισμό. Σε αυτά που λένε κατά τη διάρκεια του σεξ, το εγκεφαλικό παιχνίδι. Το σεξ διαχωρίζεται σε τρία διαφορετικά εγκεφαλικά επίπεδα. Πρώτο είναι το εγκεφαλικό σύστημα της λαγνείας που το ελέγχει η τεστοστερόνη. Είναι η «πρόστυχη» ορμόνη, γι’ αυτό λέμε «πρόστυχα» λόγια στο κρεβάτι, παίρνουμε «πρόστυχες» στάσεις σώματος ή βλέπουμε πορνό. Και ισχύει και για γυναίκες και για άντρες.

- Είναι πρόβλημα να μη μιλάς κατά τη διάρκεια του σεξ;

Βέβαια, γιατί για να κάνεις καλό σεξ πρέπει να έχεις μια άλφα συναισθηματική κατάσταση. Η συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου είναι εκεί που εστιάζει, γιατί αν εστιάζεις αλλού δεν κάνεις καλό σεξ. Αν κάποιος δεν έχει στύση αλλά εστιάσει πάνω σε κάτι που τον διεγείρει πολύ στη σύντροφό του -είναι η γνωστή τεχνική των ζιγκολό- τα καταφέρνει. Επίσης, οι λέξεις επηρεάζουν τη συναισθηματική μας κατάσταση. Δίνουν εντολές στον εγκέφαλο και στις φαντασιώσεις μας. Αν ειπωθούν διεγείρεται ο εγκέφαλος του άλλου. Το δεύτερο επίπεδο είναι η ρομαντική αγάπη που ελέγχεται από την ντοπαμίνη. Και το τρίτο μέρος είναι η φυσιολογία, δηλαδή η γλώσσα του σώματος. Οταν παίρνουμε προκλητικές στάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν ανάβουμε μόνο τον σύντροφό μας, αλλά διεγείρουμε και τον δικό μας εγκέφαλο.

- Αληθεύει ότι η ζήτηση για επιμήκυνση πέους έχει αυξηθεί;

Ναι, έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση για επιμήκυνση πέους, αλλά οι άντρες δεν το συζητούν. Συνήθως στους άντρες που έχουν κάνει επιμήκυνση πέους, κάνω συμβουλευτική για στάσεις με βαθιά διείσδυση, τους δίνω ασκήσεις γυμναστικής για το μόριο - πιο μοντέρνες από τη μέθοδο Κέγκελ.

- Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν συνήθως άντρες και γυναίκες; Πρόωρη εκσπερμάτωση, μη στύση, μικρό μόριο. Για παράδειγμα, όταν έχουν μικρό μόριο, τους μαθαίνω στάσεις για βαθιά διείσδυση και τρόπους να ελέγχουν τους μυς τους. Πολλοί άντρες κάνουν το λάθος και εστιάζουν στη διείσδυση. Ομως, όλα ξεκινούν από το εγκεφαλικό. Οταν σου ξεκλειδώσει ο άλλος τον εγκέφαλο, κάνεις καλό σεξ. Είναι βασισμένο στα τρία εγκεφαλικά συστήματα. Τα ζευγάρια κάνουν βαρετό σεξ. Τα ζευγάρια με παιδιά δεν κάνουν σεξ, γι’ αυτό πρέπει να το προγραμματίσουν.

Κάθε δεύτερο Σάββατο, λόγου χάρη, θα ήταν καλό να βγουν ερωτικό ραντεβού, να συζητήσουν για τη σχέση τους, να υπάρξει φλερτ. Το λάθος που κάνουν τα ζευγάρια είναι ότι εφόσον κατακτούν κάποιον, αφήνουν τη σχέση στο έλεος του Θεού. Τον σύντροφό σου τον κατακτάς καθημερινά. Ακόμα, πρέπει να κάνουν διαφορετικό σεξ, να ικανοποιούν φαντασιώσεις, να ξεκλειδώνουν το μυαλό τους, γιατί πάντα υπάρχει πιο πάνω στο σεξ.

Η ερωτική επιθυμία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πελατών. Αυτή βασίζεται στο άγνωστο, στο μυστήριο, στο μανιπιουλάρισμα. Από την άλλη είναι η αγάπη. Κάτι τελείως φωτεινό, που σου δίνει οικειότητα, ασφάλεια, συντροφικότητα, σε κάνει να νοιάζεσαι για τον σύντροφό σου. Καθώς βαδίζεις στην αγάπη, η φωτεινότητα της αγάπης σου καίει την ερωτική επιθυμία. Η ερωτική επιθυμία πρέπει να διατηρηθεί σκοτεινή. Με το sex coaching καταφέρνω να τους ξεκλειδώνω και να βρίσκουν την ερωτική επιθυμία.

- Είμαστε μια χώρα με ταμπού στο σεξ;
Είναι μεγάλο πρόβλημα και έχει πολλά ταμπού ο κόσμος. Υπάρχουν γυναίκες σε μεγάλη ηλικία, μοντέρνες, σέξι, που δεν έχουν κάνει ποτέ στοματικό έρωτα. Γενικά υπάρχουν τρελά ταμπού.

- Ποια ερωτικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες;

 Ολες οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να είναι πολυοργασμικές, αλλά δεν μπορούν να βρουν τον οργασμό τους. Τον συγκρατούν γιατί φοβούνται να μη χάσουν τον έλεγχο. Ατυπα και από την εμπειρία μου τολμάω να πω ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι από συντηρητικές οικογένειες. Θέλουν κυριαρχικό άντρα. Θέλουν ένα είδος υποταγής. Επίσης, πρέπει να μάθουμε τους νέους οργασμούς. Υπάρχει οργασμός από το στήθος, από τον τράχηλο και υπάρχει και ο πρωκτικός που αποδείχθηκε επιστημονικά. Και πρέπει να μάθουμε τον μεικτό οργασμό, δηλαδή από πολλά σημεία ταυτόχρονα.

- Πώς γίνεται ο οργασμός από το στήθος;
Με έναν εραστή που ποθείς πολύ και έχετε τρομερό εγκεφαλικό παιχνίδι. Κυρίως χαϊδεύοντας τη θηλή, αλλά βασικό είναι η γυναίκα να ελευθερώσει τον εαυτό της.

- Πώς διατηρείται το πάθος;
Το πάθος διατηρείται στα ετερώνυμα όχι στα ομώνυμα. Πρέπει όμως να έχουμε κάποιες θεμελιώδεις ομοιότητες. Οταν επιχειρήσεις να αλλάξεις τον σύντροφό σου, μπορεί να τον φέρεις στα μέτρα σου, αλλά μετά δεν τον ποθείς. Το σεξ δεν είναι η διείσδυση, είναι ο ερωτισμός.

- Η διατροφή παίζει ρόλο στο σεξ;
Ναι, και τους δίνω ειδική διατροφή για τη λίμπιντο. Η αφροδισιακή είναι η πιο υγιής κουζίνα. Δηλαδή το αβοκάντο, η κανέλα, ο σολομός, τα οστρακοειδή και ο συνδυασμός τους. Οταν ένας άνθρωπος δεν τρέφεται σωστά, δεν είναι καλός εραστής. Το σεξ εξαρτάται από τις ορμόνες μας και αυτές δημιουργούνται από την τροφή. Και ταυτόχρονα θέλουμε όλοι καλύτερη αιμάτωση των αγγείων για τη διέγερση. Οι άντρες για τη στύση και οι γυναίκες για τη διέγερση. Αυτό επιτυγχάνεται με την τροφή.

- Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες κάνουν καλό σεξ;

Πιστεύω πως οι Ελληνες είναι καλοί εραστές, ξέρουν να διεγείρονται, όπως επίσης και οι γυναίκες. Υπάρχουν κάποια ταμπού που τις συγκρατούν, ωστόσο, ιδιαίτερα όταν δουν σοβαρά τον σύντροφό τους.

- Η ηδονή έχει να κάνει με τον πόνο;
Πρέπει να πηγαίνει η σεξουαλικότητά σου προς τα εκεί. Θα περάσουμε από περίοδο διεύρυνσης, μπορεί να έχεις μια εμπειρία, αλλά πάντα επιστρέφεις στην τάση σου. Κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν τρελή ηδονή μέσα από τον πόνο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μαζοχιστικές τάσεις, άλλοι σαδιστικές, αλλά και οι λεγόμενοι «διακόπτες», που έχουν και τις δύο τάσεις. Γενικά ο δύσκολος ρόλος είναι ο κυριαρχικός. Συνήθως, ανώτεροι πνευματικά άνθρωποι γίνονται κυρίαρχοι. Πρέπει να έχουν πολύ δυνατό πνεύμα για να παίξουν αυτό το παιχνίδι.

- Τα sex toys είναι σημαντικά στο ερωτικό παιχνίδι;

Είναι σημαντικά γιατί φέρνουν μια ανανέωση, ένα νέο παιχνίδι. Οσο πιο ωραία είναι η εικόνα, υπάρχει πιο μεγάλη διέγερση. Μια γυναίκα θα μπορούσε να στείλει μια σέξι εικόνα στον άντρα της στη δουλειά, ένα σέξι μήνυμα, γιατί έτσι διατηρεί τον ερωτισμό. Δεν είναι αναγκαίο να πάει στο σεξ.

- Πώς είναι σεξουαλικά η Ειρήνη Χειρδάρη; Είμαι ηδονίστρια αλλά όχι περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους. Μου αρέσει η ηδονή, βαριέμαι χωρίς φίλο και το να μην έχω σχέση. Η σεξουαλική ζωή μου ήταν πάντα πολύ καλή. Επειδή έκανα κολλητή παρέα με αγόρια στην παιδική και εφηβική ηλικία μου, νόμιζα πως είχα αντρική σεξουαλικότητα. Μετά κατάλαβα ότι έχω μια χαρά γυναικεία σεξουαλικότητα, απλά οι άλλες κοπέλες είχαν περισσότερα ταμπού. Είμαι απελευθερωμένη αλλά με τρομερές αξίες στις σχέσεις. Δεν έχω απιστήσει ποτέ, πάντα έναν φαντασιώνομαι. Και τα φτιάχνω με το αντικείμενο του πόθου μου.

- Θα δημιουργήσετε κι άλλα τμήματα στο Ιατρικό Ανδρολογικό Ινστιτούτο;
Θα δημιουργηθεί ένα τμήμα για gay και lesbian ζευγάρια γιατί έχουν άλλη σεξουαλικότητα. Η Ιλένα Μπόγρη μόλις εκπαιδεύτηκε στο Passion Coaching και στο Life Coaching από τον Τόνι Ρόμπινς και θα αναλάβει αυτά τα τμήματα. Θα δημιουργηθεί τμήμα και για άτομα με αναπηρία. Επίσης, θα κάνω συμβουλευτική για έφηβους, αφού πολλά παιδιά τα φτιάχνουν μέσω Facebook, δεν βλέπουν ποτέ τον σύντροφό τους, και κάνουν μόνο cyber sex.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης