Μπάγια Αντωνοπούλου: «Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι για μένα πατρική φιγούρα»

Μπάγια Αντωνοπούλου: «Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι για μένα πατρική φιγούρα»

Αντί να χαμογελά στο φωτογραφικό φακό και να κάνει catwalk ως εστεμμένη, η Μπάγια Αντωνοπούλου προτίμησε να αφήσει την τιάρα της να σκουριάζει και να καθίσει στα θρανία για να σπουδάσει δημοσιογράφος. Έχοντας τη δύναμη να ορίζει τη μοίρα της, φρόντισε να διδαχτεί δίπλα στον «καλύτερο δημοσιογράφο», κατά τη γνώμη του πατέρα της, τον οποίο έχασε στα 17 της. Λογικό δεν είναι να αισθάνεται υπερήφανη;

Μπάγια Αντωνοπούλου: «Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι για μένα πατρική φιγούρα»
«Ένα φραπέ πολύ γλυκό, με πολύ γάλα» παρήγγειλε η Μπάγια Αντωνοπούλου στο σερβιτόρο. Εκείνος, χαμογελαστός, σχολίασε «είστε πενταήμερη με το σχολείο σας;» κι εκείνη ξέσπασε σε γέλια. Αμακιγιάριστη, με αέρα ξεγνοιασιάς, η Μπάγια Αντωνοπούλου έδειχνε πράγματι πολύ μικρότερη από 26 χρόνων. Πριν φτάσει στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη, η διαδρομή της είχε αναπάντεχες στάσεις, όπως το 2011, όταν κατέκτησε τον τίτλο Miss Tourism Europe Queen. Αναπάντεχη ήταν και η συνέχεια: Αντί να περιφέρει το στέμμα της σε επιδείξεις και φωτογραφίες, εκείνη επέλεξε να καθίσει ξανά στα θρανία. «Όταν είχα πάει στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, είχα ακούσει εξαιρετικά σχόλια για τη Σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου και αποφάσισα να γραφτώ εκεί» μου λέει.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της κινήθηκε και πάλι με αυθορμητισμό. Αντί να στείλει βιογραφικό σε εκπομπές, αποφάσισε να πάει αυτοπροσώπως και να ζητήσει από τον Γιώργο Παπαδάκη να κάνει την πρακτική της εκεί. «Το είχα αναφέρει στη μητέρα μου και μου είπε “κάνε ό,τι θέλεις”. Δεν πίστεψε πως θα το κάνω, νομίζω» μου διηγείται και θυμάται τους παλμούς της να χτυπάνε κόκκινο, λίγο πριν περάσει την κεντρική πόρτα του στούντιο. «Μόλις είχε τελειώσει την εκπομπή του και βρισκόταν στο καφέ. Του λέω “γεια σας, κύριε Παπαδάκη, θα ήθελα να κάνω την πρακτική μου στην εκπομπή σας. Δεν ζητάω τίποτε, μόνο να δω πώς δουλεύετε”. “Τι κάνεις εσύ, παιδί μου;” με ρώτησε και του απάντησα πως μόλις είχα τελειώσει τη Σχολή του ΑΝΤ1. “Βεβαίως να έρθεις και να παρακολουθήσεις”, μου είπε και κάπως έτσι ξεκίνησα”. Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν ένας από τους αγαπημένους παρουσιαστές της οικογένειας της Μπάγιας, αφού από μαθήτρια δημοτικού ακόμη θυμάται τον πατέρα της να παρακολουθεί την εκπομπή του κάθε πρωί.

Η πρακτική τελείωσε, η Μπάγια προσλήφθηκε και ξεκίνησε κάνοντας ρεπορτάζ, ρεπεράζ, μοντάζ. Έπειτα από τρία χρόνια στο κοντρόλ, δοκιμάστηκε στο πλατό της εκπομπής. «Προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα σε κάθε ευκαιρία που μου έδινε. Και έτσι, κάποια στιγμή κατάφερα να καθίσω δίπλα του» διηγείται. Όλα έγιναν σταδιακά, σε μια εκπομπή που, εκτός της επιτυχίας και της αποδοχής, έχει και μια οικογενειακή διάσταση για την ίδια. Άλλωστε και η αρχισυντάκτρια Άννυ Ζιώγα είναι δίπλα στον Γιώργο Παπαδάκη από το ξεκίνημα της εκπομπής, στα 20 της χρόνια. «Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι πραγματικά σχολή. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί δημοσιογράφοι με καριέρα έχουν ξεκινήσει από την εκπομπή του. Είναι εκείνος που θα πάει πρώτος στο γραφείο και θα φύγει τελευταίος. Δεν υπάρχουν θέματα –όχι μόνο στον ενημερωτικό τομέα– που να μη γνωρίζει. Είναι όλη την ώρα στο Ιnternet, από site σε site».

Κλείσιμο
Ο θαυμασμός που έτρεφε ο πατέρας της για τον μπαρουτοκαπνισμένο δημοσιογράφο κληροδοτήθηκε στην κόρη. «Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι σαν μπαμπάς μου. Αποτελεί μια πατρική φιγούρα για μένα. Μετά τον πατέρα μου με έχει διαμορφώσει σε πολλά πράγματα, γιατί ξεκίνησα να δουλεύω μαζί του πολύ μικρή. Τον συμβουλεύομαι για πολλά θέματα, ακόμη και τα προσωπικά μου, και αποδεικνύεται πως ακολουθώντας τις συμβουλές του αποφεύγω κακοτοπιές που εγώ δεν θα μπορούσα να προβλέψω από απειρία. Υπήρξαν και κάποιες στιγμές αμφιβολίας, δεν το κρύβω, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε εκείνος. Το ανάποδο δεν συνέβη ποτέ» λέει γελώντας.

Η απώλεια του πατέρα της

Η Μπάγια έχασε τον πατέρα της, Ρενέ Αντωνόπουλο, στα 17 της. «Ήταν δύο χρόνια άρρωστος. Ήμασταν προετοιμασμένες με τη μητέρα μου για το μοιραίο. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να το αποδεχτείς. Ειδικά ο πρώτος χρόνος μετά την απώλεια ήταν πολύ βαρύς» λέει. Στο διάστημα της ασθένειας του πατέρα της δέθηκε ακόμη περισσότερο με τη μητέρα της, καθώς είναι και μοναχοπαίδι, και μαζί προσπάθησαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. «Ήμουν καλομαθημένη. Ο πατέρας μου μου είχε τρομερή αδυναμία και αγάπη. Ήταν δύσκολο και επίπονο, αλλά εκείνος με είχε μάθει να είμαι δυνατή και μου είχε διδάξει πως πάντα πρέπει να προχωράς παρακάτω. Οπότε το πάλεψα» λέει η Μπάγια. «Με τη μαμά είμαστε κοντά ηλικιακά και δουλεύουμε μαζί στο ατελιέ της. Η απώλεια μας ένωσε περισσότερο» λέει για τη μητέρα της, που διευθύνει τον οικογενειακό οίκο μόδας Αtelier Rene. Η περίπτωση η μητέρα της να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της με κάποιον άλλον άντρα δεν φαίνεται να την τρομάζει. «Αρκεί να είναι ευτυχισμένη» μου τονίζει.

Ο ιππότης και το μέλλον

Η νεαρή καλλονή με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια –ο πατέρας της, Ρενέ, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα πριν παντρευτεί τη μαμά της– ζει ακόμα στο πατρικό της μαζί με τη μητέρα της. «Δεν θέλω να φύγω από το σπίτι, μέχρι να κάνω δική μου οικογένεια. Είμαι παραδοσιακή και μου αρέσει η ιδέα μιας μεγάλης οικογένειας, όπως στις αμερικανικές διαφημίσεις, με τα παιδιά και τα σκυλιά να τρέχουν ευτυχισμένα στον κήπο» λέει. Η ίδια ονειρεύεται ένα σύντροφο με στοιχεία άντρα παλαιού τύπου, έναν ιππότη, «όπως ήταν και ο πατέρας μου», όπως λέει. «Μου αρέσουν κάποιες κινήσεις ιπποτισμού, όπως σε όλες τις γυναίκες, νομίζω». Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ποτέ στο στόχαστρο των παπαράτσι και, όπως εξηγεί, η σχέση της με τη δημοσιότητα κινείται σε συγκεκριμένο πλαίσιο. «Είναι ωραίο να σε συμπαθεί ο κόσμος… Βέβαια, εμείς κρινόμαστε από την είδηση που θα μεταδώσουμε. Βέβαια, φυσικά και θα χαρώ όταν άγνωστοι άνθρωποι με πλησιάζουν και μου λένε καλά λόγια για την τηλεοπτική μου παρουσία και νιώθω υπερήφανη όταν λένε πως μέσα από την εκπομπή ενημερώθηκαν για κάτι που τους φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο. Γι’ αυτό μου αρέσει η ενημέρωση. Κρίνεσαι από τη δουλειά σου, από την εγκυρότητα, το ρεπορτάζ» λέει η Μπάγια.

Πριν από λίγες μέρες ο οίκος έκανε μια επίδειξη μόδας με δημιουργίες αρχαιοελληνικού χαρακτήρα, ενώ στην πασαρέλα βρέθηκε τόσο η ίδια η Μπάγια, όσο και η Μαρία Μπεκατώρου που έκανε μια γκεστ εμφάνιση. «Την ημέρα της επίδειξης ήμουν συγκινημένη, γιατί παρουσιάσαμε κάποια κομμάτια αρχαιοελληνικού στιλ σχεδιασμένα από τον μπαμπά μου. Ένιωθα μεγάλη τιμή που τα παρουσιάζαμε. Ήταν κάποιες στιγμές που κρατήθηκα για να μη βάλω τα κλάματα» λέει για το πρόσφατο σόου του Atelier Rene. «Δεν ήταν απλά μια επίδειξη μόδας, θέλαμε να έχει ένα μήνυμα και για αυτό έγινε υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, καθώς το 2016 είναι αφιερωμένο στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Χάρηκα πολύ που η Μαρία Μπεκατώρου μάς τίμησε με την παρουσία της και περπάτησε με δημιουργίες του οίκου στην πασαρέλα, ενώ συγκινήθηκα που ανάμεσα στο κοινό βρίσκονταν άνθρωποι που αγαπώ και με έχουν στηρίξει, όπως ο Γιώργος Παπαδάκης», δήλωσε η Μπάγια μιλώντας στο People.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης