Κάτια Ζυγούλη: Super mom!

Κάτια Ζυγούλη: Super mom!

Συνειδητοποιημένη, ζεν, πανέμορφη, ερωτευμένη, παραδομένη στη μαγεία τού να μαθαίνεις τον κόσμο σε τέσσερις ξεχωριστές προσωπικότητες που γεννήθηκαν από μια μεγάλη αγάπη, η Κάτια Ζυγούλη φωτογραφίζεται για το People στα τρίτα του γενέθλια και μιλά για τη νέα σελίδα στη ζωή της, την καθημερινότητα με τα τέσσερα αγγελούδια της, αλλά και τον αγαπημένο της, Σάκη Ρουβά.

Κάτια Ζυγούλη: Super mom!
'Εχει περάσει ένας χρόνος ακριβώς από την τελευταία μας συνάντηση για το εξώφυλλο του InStyle, στον απόηχο του MadWalk που παρουσίασε, με το οποίο η Κάτια Ζυγούλη σηματοδότησε την επιστροφή της στα καλλιτεχνικά δρώμενα, μετά από επτά χρόνια συνειδητής αποχής. Χρόνια που αφιέρωσε στην οικογένεια που δημιούργησε με τον Σάκη Ρουβά και τα τρία παιδιά τους. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, θυμάμαι ότι την είχα ρωτήσει τότε πώς θα έβλεπε την πιθανότητα ενός τέταρτου παιδιού. «Δεν το αποκλείω. Το σκέφτομαι. Για την ακρίβεια, η μία Κάτια το σκέφτεται θετικά και η άλλη λέει “πάρε μια ανάσα, καλά είστε με τα τρία”. Αλλά κάθε παιδί είναι μια νέα ιστορία, μια νέα σχέση, μια μαγεία. Μια υπέροχη έκπληξη!» μου είχε πει. Να, λοιπόν, που η ζωή επιφύλασσε μία ακόμα όμορφη έκπληξη, σε μια στιγμή που η Κάτια είχε αρχίσει να επιστρέφει δυναμικά, έχοντας προτάσεις για τηλεοπτικές εκπομπές, τις οποίες επεξεργαζόταν, και προετοίμαζε μια κοινωνική πλατφόρμα για μητέρες με παιδιά σε βρεφική ηλικία. «Η εγκυμοσύνη αυτή ήταν κάτι ξαφνικό και ανέλπιστο, κάτι ουράνια σταλμένο, που το δεχτήκαμε σαν κάτι πέρα από εμάς, μια ψυχή που έπρεπε να ενσαρκωθεί και διάλεξε να έρθει στη δική μας οικογένεια» μου λέει ενώ τα ζεστά μπλε μάτια της λαμπυρίζουν. «Έτσι, αποφάσισα να αφιερώσω έναν ακόμα χρόνο αποκλειστικά στην οικογένειά μου, αναβάλλοντας για λίγο τα επαγγελματικά μου σχέδια». Υπήρξαν στιγμές που αυτό την προβλημάτισε, γιατί ένιωσε πως φρενάρει πάλι; «Όχι, γιατί αυτή τη φορά είμαι καλά προπονημένη ως μαμά(!) και νιώθω πιο έτοιμη από ποτέ να συνδυάσω οικογένεια και δουλειά, μόλις ξεπεταχτεί λίγο ο μικρός».

Η έκπληξη, βέβαια, ήταν μεγάλη και για τον κόσμο που αγαπά το ζευγάρι και το καμαρώνει για την όμορφη οικογένεια που έχει δημιουργήσει, καθώς η είδηση πως η Κάτια περίμενε μωρό κυκλοφόρησε όταν ήταν ήδη σε πολύ προχωρημένη εγκυμοσύνη. «Αυτή τη φορά ήθελα πολύ συνειδητά να το κρατήσουμε πιο “δικό μας”, να το ζήσουμε πιο ήρεμα ο Σάκης και εγώ. Δεν το ήξεραν οι γονείς μας, δεν το είχαμε πει στα παιδιά, δεν το ήξεραν οι φίλοι μας. Ήθελα να διαφυλάξω την ηρεμία στην καθημερινότητα όλων μας, πρώτα από όλα των παιδιών αλλά και τη δική μου» εξηγεί. «Την ημέρα που διέρρευσε το νέο, μέσα σε μερικές ώρες το είπαμε στα παιδιά και στη συνέχεια στους γονείς μας. Είχε πολλή πλάκα το πώς έγινε όλο αυτό, γιατί τα παιδιά πήραν τηλέφωνο για να τους το ανακοινώσουν. Εκεί, λοιπόν, που μιλούσε η Αναστασία με τον πατέρα μου, του λέει: «Παππού, η μαμά σε έξι εβδομάδες θα έχει μωράκι». Και λέει ο πατέρας μου γελώντας “αγάπη μου, εννοείς σε έξι μήνες” και του απαντά η μικρή “όχι, παππού, σε έξι εβδομάδες!”. Επικράτησε σιωπή στο τηλέφωνο, όπως φαντάζεσαι».

Στις 9 του περασμένου Μαρτίου κυκλοφόρησε η είδηση και στις 21 Απριλίου ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος τους.

Μπορεί η Κάτια Ζυγούλη να είναι άυπνη –καθώς το μωράκι δεν είναι ούτε δύο μηνών και θηλάζει– και μοιρασμένη ανάμεσα σε τέσσερα μικρά ανθρωπάκια που διεκδικούν την προσοχή και την αγάπη της, αλλά η Κάτια βρίσκεται στα καλύτερά της (απίστευτο, κι όμως αληθινό, τη φωτογραφίσαμε 40 μέρες μετά τη γέννηση του μωρού της, καθώς μας αφιέρωσε την πρώτη μέρα «δουλειάς»). Λάμπει από ευτυχία και η σιλουέτα της είναι αξιοζήλευτη.

«Σε βλέπω έτοιμη για δράση πολύ πιο γρήγορα από τις άλλες φορές» σχολιάζω. «Αυτή τη φορά πήρα το μισό βάρος από ό,τι στις προηγούμενες εγκυμοσύνες μου. Στα τρία πρώτα παιδιά δεν είχα μπει στη διαδικασία να προσέξω, είχα αφεθεί πιο ελεύθερη. Τώρα ήταν διαφορετικά. Υποσυνείδητα νομίζω ότι με βοήθησε πολύ το γεγονός πως δεν ήθελα να το αντιληφθούν. Επίσης, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχα αρχίσει να γυμνάζομαι και να προσέχω τη διατροφή μου συστηματικά. Και δεν άλλαξα τις συνήθειες που είχα ήδη υιοθετήσει, όταν έμαθα πως περιμένω μωρό, ούτε υπέκυψα σε πειρασμούς. Μία φορά την εβδομάδα έκανα και “ατασθαλίες”. Δεν γυμναζόμουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν είχα την αντοχή, όμως πρόσεχα τη διατροφή μου και έτσι πήρα μόνο έντεκα κιλά, ενώ στις προηγούμενες είχα πάρει μέχρι και είκοσι» εξηγεί γελώντας. Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει να γυμνάζεται και πάλι τα πρωινά, όταν τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας λείπουν στο σχολείο. «Ξεκίνησα να γυμνάζομαι γιατί θέλω να νιώσω πάλι δυνατό το σώμα μου και να βελτιώσω την αντοχή μου», είπε στο People.
Κλείσιμο

Η Κάτια αποπνέει μια γλυκιά ηρεμία και ομολογεί πως το μεγάλωμα του μικρότερου γιου της το ευχαριστιέται ακόμα περισσότερο από ό,τι τις προηγούμενες φορές. «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω αγωνίες. Κλαίει το μωρό; Ναι, κλαίει. Θα το ταΐσω, θα το αλλάξω, θα το αγκαλιάσω, ξέρω ποια είναι τα βήματα που θα ακολουθήσω για να το φροντίσω και να το ηρεμήσω. Όταν ήταν μωρό η Αναστασία και έκλαιγε, γινόταν πανικός στο σπίτι, χτυπούσαν “συναγερμοί”. Τώρα είναι τελείως διαφορετικά. Έχω κάνει πολλή “προπόνηση” και το ευχαριστιέμαι πιο πολύ».

Πριν από λίγες εβδομάδες η Κάτια με τον Σάκη και το μικρούλη τους βρέθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο, γεγονός που ανησύχησε τον κόσμο, που έστειλε χιλιάδες μηνύματα με «περαστικά» και ευχές στα social media. «Δεν ήταν κάτι σοβαρό, μια ελαφριά βρογχιολίτιδα, κάτι πολύ συνηθισμένο στα μωράκια. Ο μικρούλης μας ήταν μόλις ενός μήνα και ο παιδίατρος μας είπε πως έπρεπε να γίνει εισαγωγή. Έγινε καθαρά για προληπτικούς λόγους» εξηγεί.

Τις τελευταίες μέρες όλα έχουν μπει στους ρυθμούς της νέας οικογενειακής καθημερινότητας, με τα τρία μεγαλύτερα παιδιά να είναι ενθουσιασμένα με τον αδελφούλη τους, που μεγάλωσε την ευτυχισμένη οικογένεια. «Πιο πολύ νομίζω ότι χάρηκε ο Αλέξανδρος, που έχει επιτέλους ένα ακόμα αγοράκι στο σπίτι. Τον τελευταίο καιρό μάς το ζητούσε, μου έλεγε “μαμά, κάνε μου έναν αδελφούλη”. Και η Αριάδνη χάρηκε πολύ όταν ήρθε το μωράκι στο σπίτι. Βέβαια, της φαίνεται περίεργο που δεν μπορεί να το παίρνει αγκαλιά όπως ονειρευόταν. Η Αναστασία, από την άλλη, είναι επισήμως η βοηθός μου, γιατί είναι σε ηλικία που μπορεί να κάνει πιο λειτουργικά πράγματα και το απολαμβάνει».

Όσον αφορά στο όνομα του νεαρότερου μέλους της οικογένειας Ρουβά, η όμορφη μαμά του, Κάτια Ζυγούλη, μιλώντας στο People ομολογεί πως δεν το έχουν ακόμα αποφασίσει. Ο λόγος; Περιμένουν να τους το «δείξει» το ίδιο το παιδί. «Σπάνια καταλήγουμε άμεσα στο όνομα, με εξαίρεση την Αριάδνη. Ήταν ένα όνομα που είχαμε συζητήσει πριν καν γεννηθεί, ήταν πράγματι από τα ονόματα που μας άρεσαν, αλλά πριν βγούμε από το μαιευτήριο το είχα ήδη αποφασίσει. Όταν την είδα, ένιωσα πως της ταίριαζε πολύ».

Πώς αντιδρά όταν τα παιδιά τσακώνονται μεταξύ τους; «Από τότε που γεννήθηκε ο Αλέξανδρος και δεν ήταν πια η Αναστασία το μόνο παιδί στο σπίτι, συνειδητοποίησα πως τα αδέλφια τσακώνονται για να διεκδικήσουν την προσοχή των γονιών τους, αλλά και για να πάρει η μαμά ή ο μπαμπάς το μέρος τους. Έτσι, προσπαθώ να μη γίνομαι διαιτητής, ούτε να παίρνω θέση. Μου λέει ο ένας για τον άλλο “μαμά, μαμά, μου έκανε αυτό” και τους λέω “βρείτε τα μόνοι σας”. Πρέπει να γίνει κάτι ακραίο για να παρέμβω» εξηγεί. Μέσα από τα παιδιά της παίρνει καθημερινά μαθήματα ζωής. «Αυτό που με συγκλονίζει και με προβληματίζει μαζί είναι πως τα παιδιά είναι ο καθρέφτης μας. Απαιτούμε από εκείνα να φέρονται με έναν τρόπο που θεωρητικά είναι ο σωστός, τον οποίο όμως κάποιες φορές δεν εφαρμόζουμε ούτε εμείς. Και ξαφνικά τα βλέπουμε να κάνουν αυτό που κάναμε εμείς την προηγούμενη ημέρα. Μερικές φορές μπερδεύουμε κι εμείς οι ίδιοι τα παιδιά, γιατί τους παρουσιάζουμε κάτι ως σωστό, αλλά εμείς ασυνείδητα αντιδρούμε διαφορετικά από αυτά που τους συμβουλεύουμε. Αυτή η συνειδητοποίηση, λοιπόν, είναι για μένα αφορμή για να προσπαθούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».​

Από προηγούμενες συζητήσεις μας με την Κάτια Ζυγούλη θυμάμαι πως τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν μεγάλη αγάπη για την ελληνική μυθολογία. «Έχουμε ξεφύγει τώρα… Ο Αλέξανδρος, που είναι 4,5 ετών, μου κάνει πλέον μαθήματα ιστορίας. Υπάρχουν λεπτομέρειες που εγώ δεν γνωρίζω και τις ξέρει εκείνος από τα βιβλία που του διαβάζουμε ή από τις παιδικές ταινίες ελληνικής μυθολογίας που βλέπει αντί για τα κλασικά καρτούν. Τις προάλλες, μου είπε κάτι για τον Αχιλλέα, δεν το γνώριζα, το googlαρα και ανακάλυψα πως ήταν σωστό!». Την Κάτια τη μαγεύει που το κάθε παιδί έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, τις προτιμήσεις και τις κλίσεις του. Τα δύο μεγαλύτερα, μάλιστα, έχουν ξεκάθαρα πάρει την καλλιτεχνική φλέβα του Σάκη. «Ο Αλέξανδρος και η Αναστασία αγαπούν πολύ το να υποδύονται ρόλους. Σε όλα τα παιδιά αρέσει, αλλά νομίζω πως στους δυο τους ενισχύθηκε περισσότερο από τότε που είδαν τον μπαμπά τους στον Ηρακλή. Το έχουν εξελίξει, λοιπόν, και κάθε ιστορία που τους αρέσει την κάνουν θεατρική παράσταση παίζοντας μεταξύ τους».

Αναρωτιέμαι πόσο εύκολο είναι να μην τρελαθείς με τέσσερα παιδιά στο σπίτι  –με το ένα νεογέννητο– και μου εξηγεί πως το μυστικό είναι να υπάρχει πρόγραμμα και να τηρείται με ευλάβεια. «Είμαστε πια μια μικρή κατασκήνωση… Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόγραμμα. Έχω επιστρατεύσει την αυστηρή οργάνωση που ακολουθούσα την εποχή που δούλευα στο εξωτερικό, έπαιρνα το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας και έβγαζα με ακρίβεια το δρομολόγιο για τα κάστινγκ μου, σε όποια πόλη κι αν ήμουν, στην Ευρώπη ή στην Αμερική. Και κάθε φορά που έκλεινα μια δουλειά, είχα συγκεκριμένη διαδικασία προετοιμασίας. Μου αρέσει το πρόγραμμα, μου δημιουργεί μια ασφάλεια» ομολογεί.

Την περίοδο που ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος τους, ο Σάκης Ρουβάς είχε ένα υπερ-γεμάτο πρόγραμμα. Ήταν λαμπαδηδρόμος για την παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας, ετοίμαζε πυρετωδώς την πρεμιέρα στο καλοκαιρινό Ακρωτήρι-Estate και μετρούσε αντίστροφα για το πρώτο live του X-Factor, μαζί με ταξίδια στο εξωτερικό που έκανε για την ταινία του. Υπήρχαν στιγμές που ένιωσε λίγο μόνη; «Καθόλου. Δεν ξέρω βέβαια ο ίδιος ο Σάκης πώς άντεξε. Είναι δίπλα μου σε όλα, όση δουλειά και να έχει. Τη θαυμάζω αυτή την ανεξάντλητη ενέργεια και αντοχή του. Μάλιστα, είναι αυτός που προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση με τα τρία μεγαλύτερα παιδιά μας, που λόγω του μωρού δεν έχουν τη μαμά τους όλη δική τους όπως πριν».

Υπάρχουν στιγμές που έχει τύψεις γιατί δεν μπορεί να αφιερωθεί στο μωρό όσο θα ήθελε εξαιτίας των μεγαλύτερων παιδιών; «Η αλήθεια είναι πως ασχολούμαι πάρα πολύ με το μωρό, είμαστε συνέχεια αγκαλιά. Περισσότερες ενοχές έχω για τα τρία μεγαλύτερα παιδιά και προσπαθώ να ξεκλέβω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ για να τους τον αφιερώνω. Να πάμε λούνα παρκ, να τους διαβάσω μια ιστορία, να παίξουμε. Είχαν συνηθίσει να περνούν πολύ χρόνο μαζί μου και αυτό τώρα τους λείπει. Η Αναστασία μού το ζητά, να έχουμε και λίγο χρόνο οι δυο μας, να μην είμαστε συνεχώς όλοι μαζί».

Έχει προλάβει να δει τον αγαπημένο της στο X-Factor, που έκανε ηχηρό και αναπάντεχα επιτυχημένο comeback από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ; «Βλέπω κάθε Παρασκευή, αλλά συνήθως είμαι άυπνη και κουρασμένη και αντέχω μόνο μέχρι τη μέση. Μου είχε λείψει, όμως, πολύ το Χ-Factor, χάρηκα που επέστρεψε. Φέτος, οι διαγωνιζόμενοι δεν έχουν μόνο πολύ ωραίες φωνές, αλλά και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Ο Σάκης ομολογώ πως μου αρέσει πολύ και σε αυτόν το ρόλο. Είναι λαμπερός, έχει φοβερή ενέργεια και άνεση που τη βγάζει στο σόου. Τον χαίρομαι και τον καμαρώνω» λέει με χαμόγελο. Όσο για τα παιδιά τους, η Κάτια αποκαλύπτει πως μέχρι στιγμής δεν έχουν δει ποτέ το X-Factor. «Τα παιδιά κάθε μέρα στις 20.30 είναι στο κρεβάτι τους.  Έτσι, βρίσκω λίγο χρόνο να αφιερώσω σε μένα και όσα ετοιμάζω». Υπάρχουν προτάσεις για τηλεοπτική επιστροφή; «Δεν θέλω να επιστρέψω απλά για να επιστρέψω. Θέλω να επιστρέψω με ένα πρότζεκτ που θα συνδυάζει όλες τις πτυχές μου, τις εμπειρίες μου στη μόδα, αλλά και όσα μου έμαθε η μητρότητα, γιατί τα παιδιά είναι, πίστεψέ με, μεγάλοι δάσκαλοι, σε πολλά επίπεδα. Βλέποντας πόσο έχω αλλάξει από το πρώτο παιδί στο τέταρτο, οκτώ χρόνια σπουδές βλέπεις(!), έχω γίνει κέντρο πληροφοριών για τις φίλες μου, που είναι πιο φρέσκες μανούλες και ακόμα έχουν πολλές απορίες, τις ίδιες που είχα κι εγώ».

Τα παιδιά ήδη διεκδικούν χρόνο μαζί της, ειδικά τώρα που έχει αφιερωθεί στο μωρό, τους λείπει. Τι θα γίνει, λοιπόν, όταν ξεκινήσει full time δουλειά; «Σίγουρα είναι κι αυτός ένας λόγος που δίνω ακόμα παράταση και επιλέγω με μεγάλη προσοχή τι θα κάνω και πώς. Είναι μια νέα σελίδα στη ζωή μου και θέλω να το κάνω σωστά, χωρίς να διαταράξω τις ισορροπίες στο σπίτι». Ο Σάκης τι λέει για όλα αυτά; «Ε, ο γνωστός Σάκης. Πολύ ενθαρρυντικός, πάντα δίπλα μου με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, ο άνθρωπος που με παρακινεί να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Super power!».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης