Νίκος Γιαννιός:Η μόδα, προσωπική του υπόθεση

Νίκος Γιαννιός:Η μόδα, προσωπική του υπόθεση

Γεννήθηκε μέσα στη μόδα, αφού στην οικογένειά του ανήκει η επιχείρηση ανδρικών ενδυμάτων Studio Uomo. Eχει δουλέψει ήδη σε Μιλάνο και Κωνσταντινούπολη, ενώ από τη νέα σεζόν ο Νίκος Γιαννιός θα κατακτήσει τις πασαρέλες και του Λονδίνου

Νίκος Γιαννιός:Η μόδα, προσωπική του υπόθεση
Από μικρός ζούσε ανάμεσα σε κοστούμια, πατρόν και μοδίστρες, αφού η οικογένειά του έχει στη Θεσσαλονίκη την εταιρεία Studio Uomo, η οποία, όπως μαρτυρά και το όνομά της, συνδέεται με την ανδρική ένδυση. Ο Νίκος Γιαννιός αποκαλύπτει για την επαφή του με τον χώρο της μόδας: «Κάποιες φορές έχω την αίσθηση ότι γεννήθηκα ανάμεσα σε σχέδια, υφάσματα και ράφτες. Μου είναι εξαιρετικά οικείο όλο αυτό. Την εποχή όπου τα άλλα παιδιά έπαιζαν με στρατιωτάκια ή με τους φίλους τους ποδόσφαιρο εγώ άκουγα τον πατέρα μου να μιλάει για ρούχα, να κάνει παραγγελίες και να αναζητά τις καινούριες τάσεις της μόδας. Το να επιλέξω τον συγκεκριμένο δρόμο ήταν μάλλον φυσικό επακόλουθο».



Μόλις τελείωσε το σχολείο έφτιαξε το book του και χτύπησε την πόρτα γνωστού πρακτορείου. Κατάφερε να κλείσει αμέσως τις πρώτες του δουλειές. Εκανε όλη την κολεξιόν του Αριστοτέλη Μπιτζάνη, διαφήμισε τα Tresor Jeans και συμμετείχε σε σποτάκι της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone. Αναλογιζόμενος το τότε, σχολιάζει ότι εκείνη την εποχή διέθετε μάλλον το θράσος του πρωτάρη.

Παρά τη ζήτηση που είχε στην Ελλάδα, το περσινό καλοκαίρι κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη όπου συνεργάστηκε με πολλούς Τούρκους σχεδιαστές, οι οποίοι διοχέτευσαν τα ρούχα τους και σε άλλες αγορές, όπως αυτή της Ασίας. Εκεί συμμετείχε στην καμπάνια της Polim Pier και το lookbook της Frank NY.  Πριν από λίγους μήνες έκανε το ντεμπούτο του και στην Ευρώπη, με πρώτη στάση τη μητρόπολη της μόδας, το Μιλάνο. Εκεί έγινε το πρόσωπο της Lauma Survilo και δούλεψε στο showroom της Aeronautica Militare. «Η Ιταλία, όπως και η Γαλλία, είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές αγορές. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αφού ο αγώνας για συνεργασία με κάποιο από τα γνωστά brands προϋποθέτει την επιλογή σου ανάμεσα σε εκατοντάδες συναδέλφους σου από όλο τον κόσμο. Οποιος κάνει καριέρα στην Ιταλία μπορεί να κάνει καριέρα παντού», δηλώνει ο Νίκος.
Κλείσιμο




Και το αποδεικνύει μπαίνοντας δυναμικά και στην αγορά του Λονδίνου. Με ένα δυνατό συμβόλαιο με το γνωστό λονδρέζικο πρακτορείο First Model Management στις αποσκευές του, από τη νέα σεζόν θα είναι κάτοικος Λονδίνου προκειμένου να συμμετάσχει σε σόου και editorial μόδας. «Το Λονδίνο είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά», δηλώνει και συνεχίζει: «Εκεί ανακαλύπτεις όλες τις φυλές του κόσμου και τις τάσεις της μόδας. Ο,τι τρελό γεννά η παγκόσμια μόδα είναι λονδρέζικο. Χαίρομαι που θα περάσω τον χειμώνα μου εκεί». Εχει ήδη νοικιάσει σπίτι στο κέντρο της πόλης και προσπαθεί να οργανώσει την καθημερινότητά του στη Γηραιά Αλβιώνα. «Θα ήθελα να περιηγηθώ στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, να γνωρίσω τη λονδρέζικη εξοχή και να επισκεφθώ περιοχές όπως η ψαραγορά και αυτή με τα μπαρ και τις αντίκες», λέει με προσμονή και προσθέτει πως, εκτός από το «Hakkasan» και τα δείπνα στο ιαπωνικό «Zuma», επιθυμεί ο χειμώνας του να διαθέτει επίσης γερή δόση από βρετανικό μιούζικαλ.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης