Ντορέττα Παπαδημητρίου: Έτοιμη για το επόμενο βήμα

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Έτοιμη για το επόμενο βήμα

Το παρασκήνιο πριν ρίξουν «αυλαία» τα «Καλημερούδια», οι συζητήσεις για την επόμενη σεζόν και τα νέα δεδομένα στην προσωπική της ζωή

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Έτοιμη για το επόμενο βήμα
Έχουν περάσει 3 εβδομάδες από εκείνη την Παρασκευή, στις 27 Απριλίου, όταν η Ντορέττα Παπαδημητρίου αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό, φανερά συγκινημένη, εξηγώντας πως δεν γνωρίζει πότε θα είναι η επόμενή τους «συνάντηση». Σήμερα, όπως μου λέει ενώ καθόμαστε αναπαυτικά στη βεράντα του Margi και απολαμβάνει ένα cookie, θέλει να πιστεύει πως αυτή η δύσκολη φάση για το Mega που έχει αντίκτυπο σε όλους τους εργαζόμενους, θα έχει αίσιο τέλος.

Πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα και καταλάβατε πως η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική; Γράφτηκε πως ήσασταν πάνω από 2 μήνες απλήρωτοι.
Το κεφάλαιο Mega είναι ένα πολύ ευαίσθητο κεφάλαιο.  Μια κατάσταση πολύ δυσάρεστη που δεν έχει επηρεάσει μόνο εμένα και τα Καλημερούδια αλλά το σύνολο των εργαζομένων. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, όμως, γιατί το βλέπω λίγο σαν ‘τα εν οίκω μη εν δήμω’. Τα τελευταία 2 χρόνια, το Mega είναι το σπίτι μου επαγγελματικά. Η ουσία είναι πως το κανάλι περνά μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπως και όλη η χώρα, και όσα συμβαίνουν είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Ακόμα και οι ιθύνοντες είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς, γιατί το θέμα είναι συνολικό. Όπως είπα και στην τελευταία εκπομπή που προβλήθηκε, φτάσαμε σε ένα σημείο που ήταν πια αναγκαστικό να γίνει αυτό το διάλλειμα.

Κλείσιμο
Πότε είχες ενημέρωση πως εκείνη η Παρασκευή θα ήταν η τελευταία σας εκπομπή;
Το μάθαμε λίγες μέρες πριν. Ήμασταν συνέχεια σε μια αναμονή και μιλούσαμε όλη μαζί η ομάδα με τους ανθρώπους του καναλιού. Υπήρχε απόλυτη συνεννόηση και όλοι είχαμε διάθεση να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, παρόλο που υπήρχαν προβλήματα. Φτάσαμε όμως σε ένα σημείο που δεν γινόταν να συνεχίσουμε.

Είχες έντονη συναισθηματική φόρτιση όταν αποχαιρέτησες το κοινό.
Ήμουν πολύ φορτισμένη. Δένομαι πάρα πολύ με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι κάθε φορά – μου έχει βγει και σε κακό σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά έτσι είμαι. Δεν μπορώ να το αλλάξω. Λέω ‘αυτή τη φορά θα είμαι μόνο επαγγελματίας, χωρίς συναισθηματισμούς’, αλλά τελικά μπαίνει και το συναίσθημα. Πέρα από αυτό, τα Καλημερούδια ήταν μια εκπομπή για την οποία πασχίσαμε. Ξεκίνησε πολύ δύσκολα, μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, να μας μάθει ο κόσμος. Δουλέψαμε πολύ, γιατί κανένας από εμάς δεν είχε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο. Είχαμε πολύ σκληρό ανταγωνισμό, εκπομπές που είναι χρόνια στον αέρα. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε τελικά, μέσα στην πρώτη κιόλας σεζόν μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που σε σχετικά σύντομο χρόνο καταφέραμε να στεκόμαστε αξιοπρεπώς απέναντι στον ανταγωνισμό. Ήμασταν αντάξιοι και ισάξιοι, άσχετα με το τι μπορεί να αρέσει στον καθένα, γιατί ο κάθε τηλεθεατής έχει τις προτιμήσεις του.

Ένιωσες πως ήταν και λίγο άδικο που όλο αυτό συνέβη σε μια στιγμή που τα νούμερα είχαν ανέβει σημαντικά;

Αν ο λόγος που σταματήσαμε δεν ήταν τόσο σοβαρός και δεν αφορούσε τόσο πολλούς ανθρώπους, θα σου έλεγα «ναι, τι αδικία πάνω που έφτιαξαν τα νούμερα». Αλλά τώρα δεν μπορώ παρά να σταθώ στο ουσιαστικό πρόβλημα, του καναλιού. Ομολογώ, πάντως, δεν περίμενα πως ο κόσμος θα είχε τέτοια αντίδραση στην παύση της εκπομπής. Παίρνω πάρα πολλά μηνύματα ακόμα και σήμερα για την εκπομπή, ο κόσμος ρωτά πότε θα ξαναβγούμε, πότε θα μας δούμε, μας λένε πως τους λείπουμε. Είχα δει πως ο κόσμος αρχίζει να ανταποκρίνεται, ειδικά μέσα από τα social media, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο παρέα κάνεις στον κόσμο μέσα από ένα ζωντανό καθημερινό πρόγραμμα και όταν φύγεις του λείπεις. Αυτό με έχει συγκινήσει και με έχει εκπλήξει πολύ ευχάριστα, με την έννοια πως κάτι κάναμε κι εμείς, κάτι καταφέραμε.

Το γεγονός πως ο Κώστας (σ.σ. Μαρτάκης) ήταν ο μόνος που έφυγε από την εκπομπή μια εβδομάδα πριν αποφασιστεί συνολικά να σταματήσετε σε στενοχώρησε;

Ήταν μια δική του απόφαση και δεν μπορώ να πω πως με στενοχώρησε, γιατί αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τους λόγους για τους οποίους μπορεί να το έκανε. Ο καθένας έχει το δικαίωμα όταν δεν γίνεται αυτό που έχει συμφωνηθεί σε ότι αφορά τη δουλειά του να λειτουργήσει αναλόγως.

Καθώς έχετε και φιλική σχέση και δεδομένου πως γινόταν μια συνολική προσπάθεια, δεν ένιωσες πως λίγο σε κρεμάει;

Δεν μπορώ να του το χρεώσω αυτό γιατί είμαι σίγουρη πως δεν είχε τέτοια πρόθεση. Είναι τραγουδιστής, έχει και τη βασική του τη δουλειά, είχε τα θέματά του. Δεν θέλω να το κρίνω. Δεν πρόκειται για προσωπικές σχέσεις, αλλά επαγγελματικές. Μην κοιτάς που εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δένομαι τόσο στις συνεργασίες.

Υπάρχει περίπτωση να βγείτε ξανά στον αέρα;
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Αντιλαμβάνομαι, όμως, πως όσο περνάει ο καιρός, ακόμα κι αν φτιάξει η κατάσταση στο κανάλι, δεν θα είναι κάτι που θα γίνει αυτή τη σεζόν, καθώς είμαστε ήδη στα μέσα Μαίου. Εύχομαι να βρεθεί μια λύση, όχι για τα Καλημερούδια, αλλά για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο Mega.

Αυτή τη στιγμή οι μόνες εκπομπές που βγαίνουν ζωντανά είναι η Κοινωνία Ώρα Mega με Καμπουράκη και Οικονομέα και το δελτίο;

Ναι κι από ότι ενημερώνομαι μια βγαίνουν και μια δεν βγαίνουν λόγω των κυκλικών στάσεων εργασίας τεχνικών και δημοσιογράφων. Μακάρι να αποδειχθεί πως αυτό είναι ένα μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει σε μια καλύτερη μέρα.

Φαντάζομαι πως η πιο έντονη συναισθηματικά στιγμή στον αέρα της εκπομπής ήταν όταν μάθατε για το θάνατο του Παντελίδη.

Οπωσδήποτε ήταν αυτή. Είναι από τα συγκλονιστικά αυτά γεγονότα που δεν συμβαίνουν συχνά… Να συμβεί κάτι τόσο τραγικό όσο είσαι στον αέρα και να καλείσαι να το επικοινωνήσεις στο κοινό και να το διαχειριστείς. Είχαμε και φιλική σχέση, όπως είχε και με τα παιδιά μου και με τον Κώστα (σ.σ. τον πρώην σύζυγό της, Κώστα Πηλαδάκη), ήταν πολύ σοκαριστικό το πώς συνέβη κι ο τρόπος που το μάθαμε. Βέβαια, έχουν συμβεί κι άλλα πολύ πιο σκληρά γεγονότα με πολλούς νεκρούς την ώρα της εκπομπής, ειδήσεις που έπρεπε να διαχειριστούμε, όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο και οι εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη, απλά ο Παντελής ήταν κι ένα κοντινό μας πρόσωπο, υπήρχε και το προσωπικό συναίσθημα για αυτό που συνέβη.





Πέρυσι στο Music School, φέτος στα Καλημερούδια. Σε ποιο ένιωσες περισσότερο ο εαυτός σου;
Το πρωινό το αγάπησα πολύ γρήγορα, μου άρεσε πολύ. Όχι πως δεν μου άρεσαν να προηγούμενα πρότζεκτ, αλλά είναι διαφορετικό να συμμετέχεις σε ένα σόου ή να παρουσιάζεις ένα παιχνίδι μαγνητοσκοπημένο. Το Music School δεν είχε να κάνει καν με εμένα, είχε να κάνει με τα παιδιά. Τα Καλημερούδια ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε κάτι τόσο απαιτητικό. Ήμουν απόλυτα ο εαυτός μου, μάλιστα σε overdose, όχι μια φορά την εβδομάδα, αλλά κάθε μέρα, με όλα αυτά που συνέβαιναν παράλληλα στη ζωή μου αλλά και στη χώρα. Υπήρχε άμεση επικοινωνία με τον κόσμο. Εξοικειώθηκα πολύ γρήγορα με αυτό και το απολάμβανα όλο και περισσότερο. Γι’ αυτό και δεν επηρεάστηκα ποτέ από όλα αυτά που λέγονταν και γράφονταν στην αρχή. Ήταν σαν να είχα ανοίξει μια πόρτα σε έναν κόσμο καινούργιο και ήθελα να τον ανακαλύψω.

Εσύ έχεις συμβόλαιο και για του χρόνου με το Mega, αν όλα πάνε καλά με τις εξελίξεις στο κανάλι;
Όχι. Η σύμβασή μου τυπικά λήγει στο τέλος της σεζόν. Και μετά από συζήτηση θα ανανεωνόταν για του χρόνου. Όμως, δεν δεσμεύομαι για του χρόνου.

Είσαι σε συζητήσεις με άλλα κανάλια για την ερχόμενη σεζόν;
Μου έχουν κάνει κρούσεις κι άλλα κανάλια για δουλειά. Αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε δώσει ένα μικρό περιθώριο χρόνου να δούμε τι θα γίνει με το Mega. Αν οι εξελίξεις δεν είναι ευχάριστες, οπωσδήποτε και εγώ θα συζητήσω κάτι άλλο και θα κοιτάξω να βρω μια δουλειά.

Με τη Μαίρη (σ.σ. Συνατσάκη) που κάνετε τόσο πολύ παρέα, θα θέλατε να κάνετε μαζί εκπομπή; Σας το έχουν προτείνει;
Επισήμως δεν μας το έχουν προτείνει ποτέ, είναι η αλήθεια, αν εξαιρέσεις τον ελληνικό τελικό της Eurovision, που ήταν η μοναδική μας συνεργασία. Αλλά θα ήταν και πρακτικά δύσκολο, η Μαίρη είχε συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, εγώ ήμουν στο Mega. Φυσικά και θα θέλαμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάτι μαζί και σε συζητήσεις που κάνουμε με ανθρώπους της δουλειάς πολλές φορές μας λένε ‘εσείς που ταιριάζετε τόσο πολύ, να κάνετε μαζί κάτι’. Μακάρι να προκύψει κάποια στιγμή. Αν μη τι άλλο θα ήταν μια εκπομπή που σίγουρα θα είχε πλάκα!


Είναι η πρώτη φορά μετά το διαζύγιό σου που σε βλέπουμε πιο χαλαρή στο να δημοσιοποιηθούν δεδομένα της προσωπικής σου ζωής…
Είμαι πιο χαλαρή, με την έννοια πως αντιμετώπισα με μεγαλύτερη ψυχραιμία τη δημοσιότητα που δόθηκε φέτος στην προσωπική μου ζωή. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η καθημερινή μου τηλεοπτική παρουσία στη δημοσιότητα που δόθηκε, αλλά είμαι και γω σε μια φάση που δεν με ενοχλεί τόσο.

Πώς ένιωσες όταν είδες τις παπαράτσι φωτογραφίες σας με τον Αλέξανδρο (σ.σ. το σύντροφό της Αλέξανδρο Φρανζολίνι) σε εξώφυλλο περιοδικού;
Δεν έπαθα το σοκ που θα πάθαινα παλιότερα. Είμαι σε μια πιο ήρεμη φάση.

Δεν έχει να κάνει και με τον άνθρωπο που είσαι μαζί;
Φυσικά και έχει να κάνει με τον Αλέξανδρο, αλλά και με τη δική μου οικογενειακή κατάσταση, με τον τρόπο που έχουν ενσωματωθεί και δέσει όλα αυτά. Εξακολουθεί να μην μου αρέσει να πολυμιλάω πολύ για αυτό, γιατί προτεραιότητα πριν από κάθε μου λέξη είναι τα παιδιά μου. Από την άλλη ότι βγήκε προς τα έξω έχει αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και από τις δύο πλευρές, καθώς ο Αλέξανδρος δεν είναι στο χώρο και για εκείνον ήταν πιο δύσκολο να το εμπεδώσει.

Δημοσιεύματα σας θέλουν να ετοιμάζεστε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας.
Όχι, δεν ετοιμάζομαι για επισημοποιήσεις, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όπως, όμως, έχω πει και πριν από τη σχέση μου αυτή, είμαι σε μια φάση που σκέφτομαι να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Το «ξαναφτιάξω» δεν μου αρέσει ως λέξω, καθώς μια χαρά φτιαγμένη είναι, όμως πλέον θα ήμουν θετική σε ένα επόμενο βήμα αν αυτό προκύψει. Είναι μια δική μου ανάγκη εσωτερική που έχει αρχίσει να «σιγοψήνεται» εδώ και 2 χρόνια. Από το διαζύγιο και μετά ούτε που το σκεφτόμουν, αλλά τα τελευταία χρόνια κάνω τέτοιες σκέψεις, σε υποθετικό πάντα στάδιο. Βέβαια, είναι πολύ περίπλοκες οι προϋποθέσεις για να πεις ότι κάνεις ένα τέτοιο βήμα. Πρέπει να περιμένεις πραγματικά να έρθει η σωστή στιγμή.

Καλεσμένη στο Γρηγόρη Αρναούτογλου είπες πως είσαι έτοιμη για ένα ακόμα παιδί.

Ναι, είπα πως θα ήθελα άλλο ένα παιδί στη ζωή μου.

Είναι κάτι που το έχεις συζητήσει και με τους γιους σου;
Δεν τους έχω πει «θα θέλατε άλλο ένα αδελφάκι;», αλλά τους βλέπω πώς είναι με τα μωρά φιλικών μας ζευγαριών –γιατί οι φίλες μου τώρα έχουν αρχίσει και κάνουν παιδιά, όταν ο Διονύσης και ο Φίλιππος ήταν μωρά, καμία μου φίλη δεν ήταν σε αυτή τη φάση. Συναναστρεφόμαστε με πολλά μωράκια και τα αγόρια μου είναι πολύ τρυφερά και προστατευτικά απέναντί τους. Σε μια κατάσταση μέσα στην οποία τα παιδιά μου θα ήταν ευτυχισμένα, με εμένα και έναν άνθρωπο ως σύντροφό μου, νιώθω πως θα ήταν πολύ θετικά στο να αποκτήσουν αδελφάκι.

Είναι από τα αγόρια που υπερασπίζονται και προσέχουν τη μαμά Ντορέττα;
Ναι, πολύ. Και οι δύο, αλλά ειδικά ο μεγάλος που κοντεύει τα 12. Θα μου πει «Να προσέχεις», αν με δει προβληματσμένη, θα ρωτήσει αμέσως «ποιος σε στενοχώρησε;»

Εσύ είσαι αυστηρή μαμά; Ή πιο πολύ μαμά-φίλη;
Μαμά φίλη δεν θα μπορούσα εύκολα να είμαι. Είναι και αγόρια και δεν είμαι ο πατέρας τους που τους επιβάλλεται πιο εύκολα ως άντρας. Εγώ είμαι «α, η μαμά», που ξέρουν πως θα με τουμπάρουν πιο εύκολα έτσι κι αλλιώς. Όλα αυτά τα χρόνια ναι μεν έχουμε πολύ καλή σχέση με τον μπαμπά τους και ναι μεν ο Κώστας είναι πολύ μέσα στη ζωή τους, αλλά σε καθημερινή βάση, εγώ είμαι εκείνη που καλούμαι να βάλω τα όρια σε όλα τα μικρά της καθημερινότητας, τις υποχρεώσεις τους, το πρόγραμμά τους. Είμαι η μαμά που στο παιχνίδι θα είμαι η καλύτερη παρέα τους, αλλά όταν πρέπει τους επιβάλλομαι.

Έχεις βοήθεια με τα παιδιά;

Πολύ βοήθεια από τη μαμά μου! Δεν θα ήξερα τι θα έκανα αν δεν την είχα τη μαμά μου. Δεν έχω κοπέλα στο σπίτι, αν χρειαστεί να λείψω για δουλειά έρχεται πάντα η μαμά μου στο σπίτι. Σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση δεν θα μπορούσα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Πόσο χρόνο καταφέρνει και αφιερώνει χρόνο στην περιποίηση της ομορφιάς αλλά και τη γυμναστική της;

«Γυμναστική κάνω από παιδί, είναι για μένα τρόπος ζωής. Όμως, επειδή λόγω πρωταθλητισμού το έχω φάει με το κουτάλι το αυστηρό πρόηγραμμα, πλέον δεν μπορώ να καταπιέζομαι. Κάνω μόνο πράγματα που με ευχαριστούν. Κάνω χορό, μια αγάπη που μου έμεινα από το dancing, πάω για τρέξιμο έξω τώρα που έφτιαξε ο καιρός, μου αρέσει να κολυμπάω στη θάλασσα. Αλλά δεν έχω πολύ αυστηρό πρόγραμμα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν προλαβαίνω κιόλας, το απόγευμα που γυρνάω από τη δουλειά πρέπει να διαβάσουμε με τα παιδιά, να τους πάω στις δραστηριότητες και στα εξωσχολικά μαθήματα, μπάσκετ ο ένας, ποδόσφαιρο ο άλλος, φροντιστήριο ο ένας, αγγλικά ο άλλος, διαφορετικά μέρη, διαφορετικές ώρες. Συνήθως από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ είμαι μέσα στο αυτοκίνητο», ομολογεί.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης