Φανή Δρακοπούλου: «Δύσκολο παιδί» κατά Fantasia

Φανή Δρακοπούλου: «Δύσκολο παιδί» κατά Fantasia

Παρά την εκρηκτική της παρουσία επί σκηνής, η Φανή Δρακοπούλου είναι μια γυναίκα που προσέχει κάθε της βήμα και προτιμά να μην προκαλεί. Οι εμφανίσεις της στη «Fantasia», δίπλα στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Ελένη Φουρέιρα, είναι η νέα της αποστολή. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα καταφέρει να λάμψει και πάλι

Φανή Δρακοπούλου: «Δύσκολο  παιδί»  κατά  Fantasia
Στο νέο της σουξέ η Φανή Δρακοπούλου συστήνεται ως «Δύσκολο παιδί», η πραγματικότητα όμως επιμένει να τη διαψεύδει. Ηδη από την πρώτη επαφή μαζί της καταλαβαίνει κανείς αμέσως ότι είναι το ακριβώς αντίθετο από ένα δύσκολο παιδί: στην καθημερινότητά της προσπαθεί να κατανοεί τις ανθρώπινες αδυναμίες, να δικαιολογεί συμπεριφορές που ενδεχομένως την πληγώνουν. Ακόμη και τον ανταγωνισμό στον αδυσώπητο χώρο του τραγουδιού τον αντιμετωπίζει ως κομπλιμέντο. Αυτή η στάση ζωής προφανώς είναι συνειδητή, καθώς τη βοηθά να διατηρεί την ηρεμία και τη διαύγεια που απαιτούνται για να συνεχίσει να κυνηγά τα όνειρά της.

Ενα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της Φανής είναι το πώς καταφέρνει να κρύβει τα εμφανισιακά της προσόντα. Δύσκολα πείθεται κάποιος ότι το αμακιγιάριστο κορίτσι με τη φόρμα και τα αθλητικά παπούτσια που ήρθε στο ραντεβού για τη συνέντευξη είναι η Φανή Δρακοπούλου. Μια τραγουδίστρια παλαιάς κοπής που επιβάλλεται στο κοινό με τη γνήσια λαϊκή χροιά της - ενίοτε και με τις μακριές τουαλέτες της. «Στη δουλειά μου πάντα ήθελα να φαίνομαι μεγαλύτερη. Για να πείθω ρεπερτοριακά», εξηγεί η ίδια.


«Καλύτερα δεν γίνεται» λέει για τη συνεργασία της με τους Αργυρό και Φουρέιρα στο «Fantasia Live»
Κλείσιμο


Η Φανή όχι μόνο έχει καταφέρει να πείθει το κοινό ως ερμηνεύτρια, αλλά εξασφαλίζει σταθερά τη συμμετοχή της σε κορυφαία σχήματα, ακριβώς όπως συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο με τις εμφανίσεις της δίπλα στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Ελένη Φουρέιρα στο «Fantasia Live». «Καλύτερα δεν γίνεται», σχολιάζει με ενθουσιασμό. «Με τον Κωνσταντίνο και την Ελένη είμαστε της ίδιας ηλικίας και έχουμε παρεΐστικη ατμόσφαιρα μεταξύ μας. Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε. Και οι δύο είναι φοβεροί καλλιτέχνες».

Γενικότερα, όμως, στην περίπτωση που κάποια συνεργασία της δεν εξελίσσεται ομαλά, η Φανή εφαρμόζει τη δική της στρατηγική για την αποφυγή προστριβών: «Δεν μπορείς να δουλεύεις για χρόνια και όλα να πηγαίνουν τέλεια. Θα ήταν ψέματα αν έλεγα κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα προκύψουν και στεναχώριες και προβλήματα. Απλά όλα αυτά πρέπει να τα προσπερνάς και να κοιτάς να περνάς καλά μέσα στη δουλειά σου. Προσωπικά θεωρώ δεδομένο ότι θα συναντήσω τέτοιου είδους δυσκολίες. Δεν βρίσκομαι προ εκπλήξεως. Και πολλές φορές μέσα από μια δυσκολία μπορεί να προκύψουν πολύ θετικές εξελίξεις. Οταν εντοπίζεις τα λάθη τα δικά σου ή του συναδέλφου σου, κατορθώνεις να βελτιώνεις τη συνεργασία σου».

Το «Δύσκολο παιδί» είναι ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε από την Panik Platinum σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου. Στην ιδιωτική της ζωή, όμως, η Φανή Δρακοπούλου είναι... δύσκολο παιδί; «Στη ζωή μου είμαι έτσι. Μπορώ να πω όμως ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου που δυσκολεύει τόσο εμένα την ίδια όσο και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου: είμαι υπεύθυνος άνθρωπος και προσπαθώ με ό,τι καταπιάνομαι να το φέρνω εις πέρας. Μπορεί δηλαδή να γίνω αρκετά πιεστική για να καταφέρω κάτι. Αν νιώσω ασφυκτικά στο πλαίσιο μιας σχέσης, κάνω υπομονή μέχρι ένα σημείο. Αλλά αν κάτι που με στεναχωρεί συνεχίζεται και δεν μπορώ να αντεπεξέλθω, τότε σταματώ να ασχολούμαι. Ετσι είναι ο χαρακτήρας μου. Το προσπερνώ και με τον τρόπο μου αποφεύγω τις πολλές επαφές. Είμαι της άποψης ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και ότι τα πάντα πρέπει να τα κάνεις επιλεκτικά».

Για ένα φιλότιμο

Μια γυναίκα όπως η Φανή, που εκτιμά την ακεραιότητα όσο τίποτε, θα έμπαινε ποτέ στη διαδικασία να εκδικηθεί; «Οχι. Δεν θα έμπαινα ποτέ στον πειρασμό να απαντήσω με κάποιον τρόπο γιατί έχω καταλάβει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες και προσπαθώ να δικαιολογώ συμπεριφορές. Δεν θέλω να βρωμίζω την ψυχή μου με άσχημα συναισθήματα και σκέψεις, έτσι τη διατηρώ ήρεμη και καθαρή. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να έχεις φιλότιμο. Αν ένας άνθρωπος έχει φιλότιμο, μην τον φοβάσαι».

Το φιλότιμο είναι επίσης το στοιχείο που αναζητά σε έναν άνδρα: «Το θεωρώ το πιο σημαντικό. Δεν θα μετρήσω την εμφάνιση, ούτε κάτι άλλο. Ετσι σκεφτόμουν από μικρή. Με μεγάλωσαν με έναν συγκεκριμένο τρόπο οι γονείς μου. Μεγάλωσα με αγόρια. Είμαστε πέντε αδέρφια και εγώ είμαι η προτελευταία. Αυτό που έμαθα για τους άντρες είναι ότι παραμένουν σε όλη τους τη ζωή μικρά παιδιά. Και έχουν μάθει να τους περιποιούνται».

Η ίδια δηλώνει περιποιητική και πρόθυμη να προσφέρει στους άλλους: «Από τα παιδικά μου χρόνια έχω μάθει να περιποιούμαι την οικογένειά μου». Για έναν άνδρα αυτό ακούγεται ιδανικό  - θα πρέπει να είναι τρελός κάποιος για να την αφήσει να φύγει. «Αυτό δεν εξαρτάται από μένα», σημειώνει η Φανή. «Οσο καλή κι αν είμαι, ο άλλος μπορεί να μην έχει τα μάτια να το δει. Αν θα κολλήσει κάποιος μαζί μου, αν θα φοβηθεί μήπως με χάσει, εξαρτάται από τον δικό του χαρακτήρα και όχι από τον δικό μου. Εξαρτάται από το κατά πόσο έχει τα μάτια του ανοιχτά. Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που τα θεωρούν όλα δεδομένα».

Με την ευλογία του Πάριου


Από το 2006, οπότε κυκλοφόρησε η πρώτη της μεγάλη επιτυχία, το τραγούδι «Θέλω να τα πιω», η Φανή Δρακοπούλου έχει ακολουθήσει σταθερή πορεία στον χώρο, χωρίς να χάνει τη δυναμική της. Από τότε μεσολάβησαν πολλές δισκογραφικές επιτυχίες, καθώς και συνεργασίες με ονόματα όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Γιάννης Πλούταρχος. Μοιάζει να κάνει μικρά και σταθερά βήματα προς τους μεγάλους στόχους της. «Εχω στο μυαλό μου διάφορα πράγματα που θέλω να κάνω, αλλά δεν κινούμαι βάσει στρατηγικής», δηλώνει η Φανή. «Στον χώρο κάνω πράγματα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα μου και δεν με κάνουν να ξεπερνώ τα όριά μου. Θα συνεχίσω να τραγουδάω για όσο μπορώ να το κάνω και για όσο η δουλειά μου με κάνει ευτυχισμένη. Το όνειρό μου ήδη το έχω κατακτήσει. Κάνω τη δουλειά που αγαπώ και πάντα ήθελα να κάνω. Τι άλλο να θέλω;».

Στη νυχτερινή διασκέδαση συνήθως είναι οι άντρες τραγουδιστές που ηγούνται των σχημάτων και πιο σπάνια οι γυναίκες. Πώς το εξηγεί η ίδια; «Oι γυναίκες που ηγούνται σε νυχτερινά σχήματα ίσως είναι λιγότερες, aλλά υπάρχουν. Οπως η Χαρούλα Αλεξίου, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη... Μια εξήγηση που μπορώ να δώσω εγώ είναι ότι οι επιχειρηματίες πλέον αναζητούν ποικιλία στα σχήματα. Συνήθως βάζουν τον άντρα μπροστά γιατί είναι λαϊκός τραγουδιστής και δεν μπορείς να τον τοποθετήσεις κάπου αλλού. Η γυναίκα έχει και έναν έξτρα ρόλο. Είναι πιο ‘‘beauty’’, εκτός από τη φωνή της, απασχολεί επίσης με την εικόνα της και την εμφάνισή της. Πάντως ανεξάρτητα από το φύλο, υπάρχει η τάση στη νυχτερινή διασκέδαση που θέλει τους καλλιτέχνες να συνεργάζονται. Παλιότερα ήταν πιο σύνηθες ένας καλλιτέχνης να στέκεται μόνος του σε ένα μαγαζί».

Εχει δεχτεί ζήλια ή ανταγωνισμό; «Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν έχω δεχτεί. Ηταν όμως σε φυσιολογικά πλαίσια. Πιστεύω, μάλιστα, ότι τον ανταγωνισμό μπορείς να τον δεχτείς και ως κομπλιμέντο. Σημαίνει ότι αρέσεις. Μην περιμένεις να σου δείξει κάποιος ότι του αρέσεις ή ότι σε παραδέχεται με άλλον τρόπο. Αυτός είναι ένας τρόπος».

Πολύ σπάνια η Φανή κάνει κοσμικές εμφανίσεις και ακόμα σπανιότερα απασχολεί τα ΜΜΕ με την προσωπική της ζωή. Το... μυστικό της είναι ότι «δεν κρύβομαι στη ζωή μου. Απλώς πιστεύω πως όταν προστατεύεις κάποια πράγματα από τη δημοσιότητα, είσαι πιο ήρεμος στην καθημερινότητά σου. Αλλά δεν κρύβομαι. Και για φαγητό θα βγω, και για τον καφέ μου. Αλλά επιλέγω τα ήρεμα μέρη. Δεν θα πάω εκεί που βρίσκονται οι φωτογράφοι».

Οσο για τη σκηνική της παρουσία, είναι μάλλον συντηρητική. Οι μακριές τουαλέτες, τα συγκρατημένα μίνι φορέματα και τα παντελόνια συνθέτουν την γκαρνταρόμπα της τα τελευταία χρόνια - απέχοντας από την τάση με τα κορμάκια και τα καυτά σορτς. «Ξεκίνησα να δουλεύω μόλις είχα τελειώσει το σχολείο, σε ηλικία 17-18 ετών, οπότε όλα αυτά τα φορεματάκια και τα σορτσάκια τα είχα βάλει. Επίσης παίζει ρόλο και το ρεπερτόριό μου. Δεν είμαι ποπ τραγουδίστρια για να είμαι extreme στο ντύσιμό μου. Πρέπει η εμφάνισή μου να συμβαδίζει με τα τραγούδια μου. Θυμάμαι, όταν είχα συνεργαστεί με τον Γιάννη Πάριο είχα προβληματιστεί πολύ για το τι θα φορούσα. Οταν εμφανίζεσαι με τον μεγαλύτερο τραγουδιστή στην Ελλάδα πρέπει να ντυθείς με τρόπο ώστε να του δείξεις σεβασμό».

Τι προσέχει στην εμφάνισή της; «Και το σώμα μου, και τη διατροφή μου. Αλλά δεν το κάνω για να φαίνομαι ωραία. Ούτε για το επάγγελμά μου. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου, δεν κάνεις υπερβολές ούτε στη διατροφή, ούτε στο ποτό και στο τσιγάρο. Το τελευταίο δεν το αγγίζω. Θα πιω ένα ποτό, π.χ., αν βγω με τους φίλους μου - αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια».
Συμβιβάζεται με την ιδέα του χρόνου; «Δεν μπορώ να κάθομαι να αγχώνομαι για το τι θα γίνει σε δέκα χρόνια από τώρα. Εντάξει, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να συμβιβαστείς με τις ρυτίδες. Ολοι πρέπει να συμβιβαστούμε με τον χρόνο».

Η Φανή Δρακοπούλου μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Από την παιδική της ηλικία στην επαρχία, όπως εξομολογείται στο «thema people», «έχω κρατήσει μέσα μου την απλότητα. Οσο απλά ζούσα τότε, έτσι απλά συνεχίζω να ζω. Μόνο που τώρα το κάνω συνειδητοποιημένα. Παρά το γεγονός ότι αυτή η δουλειά έχει τα φώτα, την αναγνωρισιμότητα, συνεχίζω να συγκρατώ τον εαυτό μου. Ετσι διατηρώ την ηρεμία μου και τη διαύγεια που απαιτείται για να αντεπεξέλθω στην καριέρα μου. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι δεν έχω αλλάξει σε τίποτα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης