Ηλίας Ζάρμπαλης: Ο σταρ κομμωτής στη Νέα Υόρκη μετά την πτώχευση

Ηλίας Ζάρμπαλης: Ο σταρ κομμωτής στη Νέα Υόρκη μετά την πτώχευση

H επαγγελματική εκτόξευση, ο ταραχώδης προσωπικός βίος, η dolce vita, τα τολμηρά οικονομικά ανοίγματα, η πτώση και η νέα αρχή του Ηλία Ζάρμπαλη στην    Αστόρια θα μπορούσαν να είναι σενάριο καθημερινού σίριαλ

Ηλίας Ζάρμπαλης: Ο σταρ κομμωτής στη Νέα  Υόρκη μετά την πτώχευση
Τέλος εποχής για τη μεγάλη αλυσίδα κομμωτηρίων Ilias Zarbalis, που τα τελευταία 35 χρόνια είχε γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο της κομμωτικής. Λίγες μέρες πριν το Πάσχα έκλεισε το τελευταίο κατάστημα του Ηλία Ζάρμπαλη στο Κολωνάκι. Ο γνωστός hairstylist, ωστόσο, φαίνεται ότι κατάφερε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, καθώς μόλις πριν από δυο εβδομάδες έκανε τα εγκαίνια του νέου του κομμωτηρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Μέσα του 2010, ακούστηκαν οι πρώτοι ψίθυροι ότι η αλυσίδα του αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι πρώτες καθυστερήσεις μισθών ήταν πλέον πραγματικότητα, ενώ τόσο οι οφειλές σε μεγάλες εταιρείες καλλυντικών όσο και τα -μεγάλα- δάνειά του δεν εξυπηρετούνταν πια. Η οικονομική κρίση βρήκε τα κομμωτήρια Ζάρμπαλης με τεράστια οικονομικά ανοίγματα λόγω των νέων υπερπολυτελών καταστημάτων, τα οποία ωστόσο δεν έδωσαν τη σωτήρια ένεση ρευστότητας που αναμενόταν. Στις 5 Νοεμβρίου του 2012, η εταιρεία Ηλίας Ζάρμπαλης Κομμωτήρια ΑΕΕ, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον ίδιο τον Ηλία Ζάρμπαλη, ζήτησε να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα. Τα χρέη της εκείνη την εποχή σε υπαλλήλους, δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές, ΙΚΑ και τράπεζες ξεπερνούσαν τα 6 εκατ. ευρώ.


Ο Ηλίας Ζάρμπαλης καθόταν πάντα στη πρώτη σειρά στα fashion shows και συνοδευόταν από πανέμορφες υπάρξεις, όπωςη Μαργαρίτα Ιγγλέζου και η Ελενα Πετρίδου
Κλείσιμο


150 ευρώ το κούρεμα...

Τα κομμωτήρια Ζάρμπαλης έζησαν στιγμές μεγάλης δόξας, με ένα κούρεμα από τα χέρια του μετρ Ζάρμπαλη να κοστίζει 150 ευρώ. Αξιο αναφοράς είναι ότι ο Ηλίας Ζάρμπαλης θεωρούνταν στις καλές εποχές του ένας από τους καλύτερους εργοδότες, αφού οι μισθοί του προσωπικού ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτούς των άλλων κομμωτηρίων. Η ανοδική πορεία της οικονομίας, τα δάνεια που του έδιναν αφειδώς οι τράπεζες και η πολλή δουλειά οδήγησαν τον ταλαντούχο κομμωτή να αποφασίσει να μετατρέψει την επιχείρησή του σε αλυσίδα. Εχοντας ως βάση του το κομμωτήριο στο Κολωνάκι, το 1998 εγκαινίασε το κατάστημα στη Γλυφάδα, το 2003 άνοιξε το πρώτο του ιδιόκτητο κομμωτήριο στο Ψυχικό, ενώ το 2006 έφτασε μέχρι τη Νέα Ερυθραία.
Το 2008 με τα «θυρανοίξια» του νέου υπερπολυτελούς «ναού» του στη Βουκουρεστίου, του οποίου η κατασκευή λέγεται πως κόστισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ, σήμανε η αρχή του τέλους, καθώς τα έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα και μέσα σε έναν χρόνο έκλεισε. Η κρίση είχε χτυπήσει -και- την πόρτα του Ζάρμπαλη.

 «Ηταν υπέροχος εργοδότης, αλλά καθόλου καλός επιχειρηματίας», λένε άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί του. Μετά την αίτηση πτώχευσης το 2012, τα κομμωτήριά του άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Την ίδια στιγμή, απορία προκαλεί το γεγονός ότι ο Γιάννης Ζάρμπαλης, γιος του και επίσης κομμωτής στο επάγγελμα, συνέταξε καταστατικό μονοπρόσωπης ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας με την επωνυμία «I. Zarbalis Single Member P.C.» στις 28 Μαΐου του 2012. Δηλαδή, λίγους μήνες προτού δηλώσει πτώχευση η εταιρεία του πατέρα του. Η πτωτική πορεία όμως συνεχίστηκε: «Στα τέλη του 2013 ο Ηλίας χρωστούσε τέσσερις μήνες στους εργαζομένους από την παλιά εταιρεία και τέσσερις από την καινούρια εταιρεία που ήταν στο όνομα του γιου του, Ιωάννη», λένε συνεργάτες των κομμωτών...

Γωγώ Βαϊνά: Η θυελλώδης σχέση του με τη Playmate Super Star 2007 μονοπώλησε, το 2013, τα lifestyle περιοδικά με παπαρατσικές φωτογραφίες από εστιατόρια στο Μικρολίμανο και φυσικά από διακοπές στο «Nammos» στην Ψαρού


Τον Απρίλιο του 2013 ο Ηλίας Ζάρμπαλης συνελήφθη στο κομμωτήριο του Ψυχικού για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ, αλλά το ίδιο απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος. Η αδυναμία να πληρώσει τους πιστωτές του είχε ως αποτέλεσμα να γίνει κατάσχεση της μονοκατοικίας του στην οδό Ερμού στη Γλυφάδα και της Porsche Cayenne του. Σήμερα, το συνολικό χρέος του λέγεται ότι βρίσκεται στα 4,6 εκατ. ευρώ, αφού έχουν συνυπολογιστεί τα ακίνητα που έχουν πουληθεί ή θα πουληθούν. Ο ίδιος επέλεξε να μην είναι παρών στην κατάρρευση της μικρής αυτοκρατορίας που είχε δημιουργήσει και να κάνει μια νέα αρχή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Ηλίας Ζάρμπαλης μεγάλωσε σε ένα αυστηρό περιβάλλον, με πατέρα στρατιωτικό, στην περιοχή του Περιστερίου. Αντιμετωπίζοντας πολλές αντιδράσεις από τον πατέρα του για την επαγγελματική επιλογή του, ξεκίνησε ως βοηθός σε ένα κομμωτήριο στον Πειραιά και ακολούθως έφυγε για σπουδές στο Λονδίνο. Μαθήτευσε στη σχολή του Βιντάλ Σασού και εργάστηκε σε κομμωτήρια στο Λονδίνο όπου και γνώρισε τον μέντορά του Φρανκ Κέρι, ο οποίος του δίδαξε όλα τα μυστικά του επαγγέλματος. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981 και άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο στην οδό Χάρητος, στο Κολωνάκι. «Ηταν μικρό, cosy, πρωτοποριακό, μοντέρνο, με προδιαγραφές εξωτερικού. Σε συνδυασμό με τα μαγικά του χέρια, συγκέντρωνε όλη τη high society του Κολωνακίου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πελάτισσες δεν χωρούσαν και μετακόμισε στην οδό Αναγνωστοπούλου», θυμάται παλιά πελάτισσα. Ο Ηλίας εκείνη την εποχή περπατούσε στο Κολωνάκι και αιχμαλώτιζε τα βλέμματα.

Δήμητρα Κωστάκη: Το γνωστό μοντέλο είχε μόλις εκλεγεί Μις Ελλάς
το 1993, όταν γνώρισε τον σταρ της κομμωτικής, με τον οποίο παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Ο γάμος τους διαλύθηκε το 2004



Καλοντυμένος, περιποιημένος και πολύ γοητευτικός, ήταν ίσως ο ωραιότερος κομμωτής. Ενας γνήσιος bon vivant. Σε ηλικία 27 ετών παντρεύτηκε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τη Δέσποινα, γνωστό μοντέλο της εποχής και απέκτησαν έναν γιο, τον Γιάννη. Ηταν μια σχέση πολύ δυνατή, στήριγμα της ζωής του, η οποία δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, αφού λίγα χρόνια αργότερα η Δέσποινα «έφυγε» μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατός της του άφησε ανεξίτηλα σημάδια. Εκανε καιρό να συνέλθει, ενώ ανέλαβε μόνος του το μεγάλωμα του μικρού Γιάννη.


Ούτε η σχέση του με την Γκρέτα Τσέτη, τον Νοέμβριο του 20a10, πέρασε απαρατήρητη από τις κοσμικές στήλες, αν και ο Ιούνιος του 2011 τους βρήκε χώρια. Είχε ήδη αρχίσει η πτώση της αυτοκρατορίας του



Επαγγελματικά, ωστόσο, είχε αρχίσει η μεγάλη του άνοδος. Εκανε hairstyling σε όλα τα μεγάλα περιοδικά της εποχής, ήταν υπεύθυνος για το hairstyling -και πολλές φορές και κριτής- στα καλλιστεία για τη Σταρ Ελλάς και δούλεψε με όλους τους μεγάλους φωτογράφους και σχεδιαστές, όπως οι Billy Bo, Μιχάλης Ασλάνης, Χάρης-Αγγελος και Μάκης Τσέλιος. Τα κομμωτήριά του ήταν μονίμως γεμάτα με συζύγους επιφανών επιχειρηματιών, εφοπλιστών, πολιτικών και σταρ της εποχής. Και ενώ ήταν καλεσμένος σε όλα τα κοσμικά events, υπήρξε πάντα επιλεκτικός στις εμφανίσεις του. Ταξίδευε σε όλο τον κόσμο, πάντα business class, από Ευρώπη μέχρι Χονγκ Κονγκ, είτε για δουλειά, είτε για αναψυχή.

Λάτρης της καλής ζωής και των μοντέλων

Το 1993 γνώρισε τη Δήμητρα Κωστάκη η οποία μόλις είχε εκλεγεί Μις Ελλάς. Πολύ σύντομα έγιναν ζευγάρι και στις 8 Ιανουαρίου 1995 παντρεύτηκαν. Η Δήμητρα ήταν μόλις 22 ετών και ο γάμος τους με καλεσμένους ανθρώπους της μόδας, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου άφησε εποχή. Το ίδιο και το διαζύγιό τους 11 χρόνια αργότερα, αφού η Κωστάκη διεκδικούσε μερίδιο από τα μαγαζιά. Φυσικά, κέρδισε αρκετά από αυτά που ζητούσε. Με το καιρό βρήκαν τις ισορροπίες τους και πλέον έχουν άριστες σχέσεις.



Ο Ηλίας συνέχισε να ζει ως γνήσιος bon vivant. Μετά το διαζύγιό του, αγόρασε μια πολυτελή μονοκατοικία πολλών τετραγωνικών με πισίνα στη Γλυφάδα, όπου έμεινε μαζί με τον γιο του, Γιάννη, από τον πρώτο του γάμο. Εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας και να συχνάζει στα καλύτερα εστιατόρια και τα πιο trendy clubs και bars, ενώ το καλοκαίρι πάντα έδινε το «παρών» στην Ψαρού. Ηταν υπέρμαχος της καλής διατροφής και της γυμναστικής, δεν του άρεσε το αλκοόλ κι έπινε μόνο σαμπάνια. Κολλητός του φίλος στις εξόδους ο Γιάννης Τόγκος, ιδιοκτήτης της Kathy Heyndels. Μεγάλη δημοσιότητα είχε πάρει και η σχέση του με την Γκρέτα Τσέτη, τον Νοέμβριο του 2010. Αν και όλα έδειχναν ότι έχουν κάτι σοβαρό, τον Ιούνιο του 2011 αποφάσισαν να χωρίσουν. Είχε ήδη αρχίσει η πτώση της αυτοκρατορίας του. «Ο Ηλίας δεν είχε αίσθηση των χρημάτων. Παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα, συνέχιζε να ψωνίζει ό,τι καλύτερο για τον ίδιο και για τους ανθρώπους του. Το τελευταίο που ήθελε ήταν να φανεί ότι έχει οικονομικά προβλήματα, αφού ήταν πολύ περήφανος.

Μέχρι τελευταία στιγμή πίστευε ότι το πρόβλημά του θα λυθεί», λέει άνθρωπος από το φιλικό του περιβάλλον. Παρά τις δύσκολες επαγγελματικές στιγμές, ο Ηλίας δεν έλεγε ποτέ «όχι» στον έρωτα. Το 2013 ακολούθησε η σχέση του με την εστεμμένη ως Super Star των καλλιστείων Playmate 2007, Γωγώ Βαϊνά. Τα γεύματα στο εστιατόριο «Παπαϊωάννου» στο Μικρολίμανο, οι διακοπές στη Μύκονο αλλά και οι εμφανίσεις σε μεγάλες πίστες πιστοποίησαν τη σχέση τους, την οποία ο hairstylist αρχικά είχε αρνηθεί. Ωστόσο, το ειδύλλιο έληξε άδοξα μετά από έναν χρόνο, αφού οι τσακωμοί ήταν συχνοί. Πλέον, η ζωή του κινείται σε άλλους, πιο ήρεμους ρυθμούς αφού μετά την οικονομική κατάρρευση προσπαθεί να ορθοποδήσει στην ξενιτιά.




Ο κολλητός του φίλος Γιάννης Τόγκος, η πρώην σύντροφός του Γκρέτα Τσέτη και ο Ηλίας Ζάρμπαλης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης