Στέλλα Γιαμπουρά: Μια πρώην Miss Young στο κυνήγι του «X Factor»

Στέλλα Γιαμπουρά: Μια πρώην Miss Young στο κυνήγι του «X Factor»

Μαζί με το «X Factor» επέστρεψε στην TV και η Στέλλα Γιαμπουρά, μια θηλυκή παρουσία που εδώ και χρόνια κινείται μάλλοναθόρυβα στη σόουμπιζ. Η περιπλάνησή της στον χώρο του μόντελινγκ, της υποκριτικής και της τηλεπαρουσίασης είναι κυρίως διακριτική και φαίνεται να αποπνέει ένα ιδιαίτερο class, χαρακτηριστικό που της έχει στοιχίσει επαγγελματικά

Στέλλα  Γιαμπουρά: Μια πρώην Miss Young  στο κυνήγι του «X Factor»
Με αφορμή το «X Factor» η Στέλλα Γιαμπουρά παρουσιάζει το καθημερινό δεκάλεπτο «X in the City», ένα μίνι δελτίο ειδήσεων από το παρασκήνιο του δημοφιλούς talent show που προβάλλεται στον ΣΚΑΪ. Υστερα από μερικά χρόνια απουσίας από τα τηλεοπτικά στούντιο, η Στέλλα επανέρχεται - και μάλιστα με διαφορετικούς ρόλους. Εκτός από το «X in the City», επιμελείται τη δική της ενότητα στο μαγκαζίνο «Join Us», ενώ συμμετέχει και στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ «Ολοι μαζί μπορούμε».

Ενα στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίπτωση της Στέλλας Γιαμπουρά είναι η αλυσίδα των γεγονότων που την έφεραν στο επίκεντρο της ελληνικής σόουμπιζ. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα γεγονότα ήταν εντελώς συμπτωματικά. Ηταν έφηβη ακόμη όταν ο Μανούσος Μανουσάκης εντυπωσιάστηκε από την εμφάνισή της και τη φυσική της λάμψη ενώ εκείνη περπατούσε αμέριμνη στη γειτονιά της, στο Γκάζι. Ο διάσημος σκηνοθέτης θέλησε να δώσει αμέσως στη Στέλλα την ευκαιρία να σταθεί μπροστά στην κάμερα, δοκιμάζοντάς την σε έναν μικρό ρόλο στη σειρά «Ταύρος με Τοξότη». Στα γυρίσματα του σίριαλ γνώρισε τη Μαρία Ιωαννίδου, η οποία την έπεισε να γραφτεί στη σχολή της για να κάνει μαθήματα χορού. Η τύχη το έφερε, όμως, στο ίδιο κτίριο με τη σχολή της Μαρίας Ιωαννίδου να στεγάζεται το πρακτορείο μοντέλων της Κρίστι. Και βέβαια ήταν η Κρίστι εκείνη που ώθησε τη Στέλλα Γιαμπουρά να πάρει μέρος στα Καλλιστεία. Οι τίτλοι που κατέκτησε ήταν της Miss Young το 2000 και της αναπληρωματικής Σταρ Ελλάς το 2002. Παράλληλα, άρχισε να συνεργάζεται με την Ελένη Μενεγάκη στον «Πρωινό Καφέ», ενώ ο Μανούσος Μανουσάκης επέμενε να ασχοληθεί σοβαρά με την υποκριτική, να σπουδάσει σε δραματική σχολή κ.ο.κ. Η Στέλλα ακολούθησε τη συμβουλή του έμπειρου σκηνοθέτη και εμφανίστηκε σε διάφορους ρόλους στην TV, σε σειρές όπως «Και... sera sera», «Μαρία η άσχημη», «Μια στιγμή, δυο ζωές» κ.ά.

Από το ριμέικ της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα»
Κλείσιμο


Παράλληλα, η Στέλλα εμφανιζόταν ως μοντέλο σε επιδείξεις και fashion shows, αλλά, όπως λέει η ίδια, «η πιο δυνατή στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν κέρδισα στα καλλιστεία Miss Young. Ηταν μια περίοδος της ζωής μου που δεν προσπαθούσα για τίποτα, όλα έρχονταν μόνα τους. Χρήματα, τέλειες φωτογραφήσεις, δουλειές κ.λπ. Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ δούλεψα σε σίριαλ παρά ως μοντέλο. Και το μόντελινγκ κάποια στιγμή το άφησα τελείως για χάρη της υποκριτικής. Τα τελευταία χρόνια, όμως, επανήλθα ως μοντέλο, γιατί δεν έβρισκα κάποιον ρόλο που να μου ταιριάζει».

Επάγγελμα ηθοποιός

Η Στέλλα σπούδασε στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα, αλλά ποτέ δεν ξεχνά τι οφείλει στον άνθρωπο που την ανακάλυψε: «Ο Μανουσάκης για μένα ήταν σταθμός, ήταν αυτός που μου έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία όταν μου πρότεινε να παίξω στο σίριαλ “Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο”. Μετά βρέθηκε στον δρόμο μου ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος που με βοήθησε να εξελιχθώ ως ηθοποιός, αφού συμμετείχα σε αρκετά επεισόδια της “10ης Εντολής” και μετά στα “Μαύρα Μεσάνυχτα”, που θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική μου συμμετοχή στην τηλεόραση».

Παρά την καλή της τύχη, η Στέλλα Γιαμπουρά θεωρεί ότι θα μπορούσε να έχει δείξει με πιο εμφατικό τρόπο τι πραγματικά αξίζει ως ηθοποιός: «Δεν μου έχουν δοθεί οι ευκαιρίες που θα ήθελα. Δεν έχει βρεθεί κάποιος να πιστέψει σ’ εμένα και να ασχοληθεί γενικότερα μαζί μου, να κάνουμε πρόβες πριν από το γύρισμα, να προσέξει την εικόνα μου, από το τι θα βάλω μέχρι το πώς θα βγω κ.λπ. Επειδή έκανα πιο μικρούς ρόλους, χωρίς να σημαίνει ότι έχω παράπονο, οι πρόβες δεν ήταν πάνω μου. Μπορεί να μου έχουν δοθεί κάποιες ευκαιρίες, αλλά έπρεπε να δουλέψω μόνη μου για να βγει ένα θεμιτό αποτέλεσμα», εξηγεί στο «thema people».
Οταν η κρίση σάρωσε τις παραγωγές μυθοπλασίας στην ελληνική TV, από το 2009 και μετά, η Στέλλα εξαφανίστηκε από τον χώρο για μερικά χρόνια. Η ίδια θεωρεί ότι «όλοι έχουμε ευθύνη γι’ αυτά που μας συμβαίνουν. Δεν μπορώ να κατηγορώ μόνο τους άλλους για το ότι έμεινα ορισμένα χρόνια εκτός τηλεόρασης. Εχω κάνει λάθη, ίσως έφταιξε ότι είμαι πολύ περήφανη. Οταν ήρθε η κρίση, δεν έκανα αυτό που κάνουν οι άλλοι, δηλαδή να σηκώσω το τηλέφωνο και να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος ρόλος για μένα. Ενιωθα εξαιρετικά άβολα με κάτι τέτοιο. Και ναι, για ένα διάστημα σκεφτόμουν να τα παρατήσω.

Είχα και έναν μάνατζερ τότε που μου έλεγε να τα παρατήσω. Θεωρούσε ότι λόγω χαρακτήρα δεν μπορώ να αντεπεξέλθω, ότι είναι “σκληρός ο χώρος”, ότι “δεν βάζω νερό στο κρασί μου” - κάτι που δεν ισχύει. Εχω επιμονή και υπομονή και φυσικά δεν τον άκουσα. Είχα προτάσεις τότε, αλλά ήμουν αρνητική, γιατί δεν ήθελα να κάνω γκεστ εμφανίσεις, ήθελα κάτι καλό. Ημουν αρκετά χρόνια στον χώρο και ήθελα κάτι καλύτερο, όχι κάτι μικρό. Δεν ήθελα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ήθελα κάτι καλό. Γι’ αυτό προτίμησα το τίποτα. Και ίσως έκανα λάθος. Γιατί όταν είσαι εκτός χώρου δεν έρχεται τίποτα. Ενώ κάτι μικρό μπορεί να φέρει κάτι μεγάλο. Μετά το κατάλαβα και συμμετείχα στις ταινίες “Λύσσα κακιά”, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” και “Ουζερί Τσιτσάνης”».

Την περίοδο που ήταν εκτός τηλεόρασης, μετά από πίεση της μητέρας της, η Στέλλα σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων στη σχολή «Le Monde». Γι’ αυτή την παράδοξη επιλογή της λέει: «Η λιονταρίνα μάνα μου ήθελε να σπουδάσω κάτι άλλο και σκέφτηκα ότι όλα τα πτυχία είναι χρήσιμα. Βασικά, το έκανα για να μην ακούω την γκρίνια της».
Η δυναμική επάνοδός της στην τηλεόραση την έχει κάνει να νιώθει υπέροχα, καθώς θεωρεί ότι η παρουσίαση του «X in the City» είναι μεγάλη τηλεοπτική ευκαιρία. «Η επαφή μου με τον ΣΚΑΪ ξεκίνησε από τη δράση “Ολοι μαζί μπορούμε”, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώνουμε τρόφιμα για άπορους κ.λπ. Ημουν παρούσα στις συσκέψεις του μάρκετινγκ, αναζητούσα χορηγούς και βοηθούσα όσο περισσότερο μπορούσα. Κάποια στιγμή μού είπαν για τη θέση της παρουσίασης στο “X in the City”, το οποίο σχετίζεται βέβαια με το “X Factor”. Νιώθω πως είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στην παρουσίαση».

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει ρόλο τηλεπαρουσιάστριας, καθώς, όπως λέει, «το καλοκαίρι μαζί με τον Γιώργο Αυτιά παρουσιάζαμε μια ψυχαγωγική εκπομπή στο EXTRA Κύπρου. Ο Γιώργος Αυτιάς έχει απίστευτο χιούμορ, γι’ αυτό είναι πολύ καλός και στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Είχαμε καλεσμένους Ελληνες και Κύπριους καλλιτέχνες και κάναμε συνεντεύξεις. Οπότε έγραψα κι εγώ κάποιες ώρες τηλεοπτικής πτήσης».

Ο Σάκης και οι «μαμάκηδες»


Για τον Σάκη Ρουβά η Στέλλα Γιαμπουρά έχει μόνο καλά λόγια να πει, μια που «τον έβλεπα όλο τον χρόνο ζωντανά στο “Estate” όπου εμφανιζόταν. Εχουμε συνεργαστεί και παλαιότερα, στην ταινία “Alter Εgo”. Είναι πολύ άνετος, απλός, καθημερινός, επαγγελματίας, δεν κάνει σταριλίκια και είναι ωραίο να δουλεύεις μαζί του. Οσο για την κριτική επιτροπή, ο Θοδωρής Μαραντίνης είναι γλυκός όπως και η Τάμτα, ενώ ο Γιώργος Θεοφάνους έχει σκληρό χαρακτήρα, παρόλο που είναι πιο ήπιος σε σχέση με το παρελθόν. Η Πέγκυ Ζήνα είναι άλλοτε γλυκιά και άλλοτε αυστηρή, δεν έχω καταλήξει ακόμα. Με την Ευαγγελία Αραβανή έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στον χώρο της μόδας, είναι πολύ καλή στην παρουσίαση και της πάει εξαιρετικά ο ρόλος της».

Σχετικά με τα αρνητικά δημοσιεύματα και τις κακεντρέχειες που συνηθίζονται στον χώρο του θεάματος, η Στέλλα Γιαμπουρά σχολιάζει ότι «μικρή είχα άγνοια κινδύνου, μεγαλώνοντας όμως άρχισα να έχω άγχος, γιατί υπήρχε και η κριτική από τους δημοσιογράφους πάνω στη δουλειά μου. Ακόμα και σήμερα στεναχωριέμαι αν διαβάσω αρνητικά σχόλια, κλαίω μόνη μου στο σπίτι. Αλλά δεν δείχνω αδυναμία ποτέ. Στεναχωριέμαι για την οικογένειά μου πιο πολύ όταν οι δικοί μου διαβάζουν αρνητικές κριτικές ή αδιακρισίες για την προσωπική μου ζωή».

Το γεγονός ότι η Στέλλα έμεινε μόνη από την ηλικία των 20 ετών την ανάγκασε να μάθει να στηρίζεται μόνο στις δικές της δυνάμεις, να πατάει γερά στα πόδια της, ενώ η δουλειά της την έκανε να ωριμάσει ακόμα περισσότερο. Οσο για την προσωπική της ζωή, η Στέλλα είναι προς το παρόν μόνη. «Δεν είναι κακό να απαιτείς να έχεις έναν σύντροφο που πληροί τις προϋποθέσεις σου. Αν βρεθεί ο κατάλληλος σύντροφος, ναι, θα προχωρούσα στη δημιουργία οικογένειας. Δεν έχω σκεφτεί να κάνω παιδί. Ομολογώ ότι κάποτε ένας σύντροφός μου με είχε κάνει να εξετάσω σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνω παιδί μαζί του, αλλά δεν ήταν η σωστή συγκυρία».
Η Στέλλα Γιαμπουρά εξομολογείται ότι έχει ζήσει τον μεγάλο έρωτα. «Πλέον, όμως», συμπληρώνει, «έχω μάθει να ακούω και τη λογική μου. Δεν ερωτεύομαι εύκολα, αλλά θέλω να αγαπήσω ξανά». Εχει και μια «αδυναμία»: «Μου αρέσουν οι άντρες που αγαπούν την οικογένειά τους. Μπορεί κάποιες γυναίκες να τις ενοχλεί που οι άντρες είναι μαμάκηδες, αλλά εμένα με τρελαίνει. Αν δεν αγαπά τη μάνα του, πώς θα αγαπήσει εμένα;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης