Στέφανος Καπίνο: «Σήμερα συντηρώ τρία σπίτια με το μισθό μου»

Στέφανος Καπίνο: «Σήμερα συντηρώ τρία σπίτια με το μισθό μου»

Αν κάποιος γκουγκλάρει το όνομα «Στέφανος Καπίνο», το πρώτο πράγμα που βγαίνει σαν επιλογή έχει να κάνει με την προσωπική ζωή του διεθνούς τερματοφύλακα. οταν το ακουει, γελάει.

Στέφανος Καπίνο: «Σήμερα συντηρώ τρία σπίτια με το μισθό μου»
Αλήθεια; Είναι απίστευτο! Δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει ένας αγώνας, αλλά το αν έχω σχέση; Δεν μου αρέσει να βγαίνει προς τα έξω η προσωπική μου ζωή. Ξέρω ότι είμαι αναγνωρίσιμος, αλλά δεν σημαίνει κάτι. Ποτέ δεν λέω σε κάποια γυναίκα τι δουλειά κάνω, όταν τη συναντώ για πρώτη φορά. Έχω γνωρίσει πολλές κοπέλες που δεν είχαν ιδέα για το επάγγελμά μου. Δεν πιστεύω πως είναι ωραίο να κατακτήσω μια γυναίκα εξαιτίας αυτού, θέλω να την κερδίσω ως “Στέφανος”, όχι ως “ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού”. Τώρα είμαι σε μια σχέση. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί, αλλά περνάω καλά» παραδέχεται στο People. Ο Στέφανος είναι 20 ετών, έχει ύψος 1,96 μ., αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκό και αυτή τη στιγμή είναι ο μικρότερος ηλικιακά παίκτης στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για το Μουντιάλ. Μια μεγάλη επιτυχία, σε τόσο μικρή ηλικία, τι κίνητρα δημιουργεί για το μέλλον; «Η πρώτη μου συμμετοχή σε Εθνική Ομάδα ήταν στα 17 μου. Όταν ξεκίνησα, μου φαινόταν περίεργο, τώρα είναι απλώς η φυσική εξέλιξη. Μακάρι στα 30 να είμαι πάλι στο Μουντιάλ και να παίζω! Τώρα δεν παίζω. Η επιλογή του προπονητή, για να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, είναι ο Ορέστης Καρνέζης. Για τα προκριματικά επέλεξε εμένα, τον Ορέστη (Καρνέζη) και τον Μιχάλη (Σηφάκη). Όλοι οι παίκτες σίγουρα αξίζουν. Υπάρχει μεγάλη δυναμική στην Εθνική Ομάδα. Το 2004 δεν πηγαίναμε για να πάρουμε το Euro, αλλά το καταφέραμε. Την περιμέναμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Θα ήταν αποτυχία να μην προκριθούμε. Κληρωθήκαμε σε δύσκολο όμιλο στη Βραζιλία και θα είναι μεγάλη επιτυχία αν τον περάσουμε. Το να βρίσκομαι στη Βραζιλία το καλοκαίρι είναι ο μεγαλύτερος φετινός μου στόχος. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Σίγουρα παίζει ρόλο η εμφάνιση στο γήπεδο, αλλά είναι εύκολο να επηρεαστείς από πολλά πράγματα. Ειδικά αν είσαι μικρός. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που να τους εμπιστεύεσαι και να τους ακούς. Θέλει πολλή δουλειά κι εκεί μπορεί να ξεφύγει κανείς και να χαθεί ένα μεγάλο ταλέντο. Όταν ένας αθλητής είναι 18 ετών και βλέπει το όνομά του παντού, επηρεάζεται» εξηγεί ο Στέφανος στο People.



Η μπάλα, οι ακαδημίες και η αγάπη στην οικογένεια

Κλείσιμο
Η ιστορία της ζωής του 20άχρονου τερματοφύλακα έχει ένα σημείο αναφοράς: την μπάλα. Από μικρός είχε επιλέξει το επάγγελμά του και ήταν τυχερός που οι γονείς του τον στήριξαν σ’ αυτό με όλη τους την ψυχή. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά και ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από 8 ετών. Δεν είχα περιθώριο για να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου, υπήρχε μόνο το ποδόσφαιρο. Ήταν το όνειρό μου. Δεν πήγα στην ακαδημία απλά για αθλητισμό, αλλά για να γίνω επαγγελματίας. Οι γονείς μου ήταν στο πλευρό μου. Ποτέ δεν είχα πίεση για να είμαι καλός στο σχολείο. Στα 12 μου, με πήρε ο Παναθηναϊκός και έμενα εσώκλειστος στην Παιανία. Τότε έπρεπε να επιλέξω αν θα πάω στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Σαφώς και ήταν μια επιλογή που κλήθηκα να κάνω σε παιδική ηλικία, αλλά ακολούθησα το ένστικτό μου. Ήμουν βέβαια Παναθηναϊκός και έπαιξε κι αυτό ρόλο. Πήγα στην ομάδα που αγαπούσα. Είχα δει, επίσης, πως εκεί γινόταν καλύτερη δουλειά. Ήξερα ότι, αν δουλέψω και είμαι συγκεντρωμένος, θα πάω μπροστά. Δεν σκέφτομαι ότι έχω χάσει τα πιο ωραία μου χρόνια. Ίσα ίσα. Ήμασταν είκοσι παιδιά στην Παιανία, σαν κατασκήνωση όλο το χρόνο. Ήμουν με τους φίλους μου όλη μέρα και παίζαμε ποδόσφαιρο. Τι άλλο να ζητούσα; Τους γονείς μου τους έβλεπα κάθε Σαββατοκύριακο. Στα 16 μου, ανέβηκα στην πρώτη ομάδα και γύρισα στο σπίτι μου στον Πειραιά. Με πηγαινοέφερναν οι γονείς μου κάθε μέρα. Με καμαρώνουν και νιώθουν πως οι κόποι τους για μένα έπιασαν τόπο. Δεν είμαι από οικογένεια με πολλά χρήματα. Η μαμά μου ασχολιόταν με οικιακά κι έκανε κάποιες part time δουλειές και ο μπαμπάς μου ήταν ηλεκτρολόγος. Τώρα δεν δουλεύουν, δεν το θέλω εγώ. Σήμερα συντηρώ τρία σπίτια με το μισθό μου. Ο αδελφός μου είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος, δουλεύει, αλλά χρειάζεται βοήθεια. Περιμένει και παιδί. Θα γίνω θείος! Μου φαίνεται πολύ περίεργο που σε λίγο καιρό θα έχω ανιψιά. Αυτή είναι η γυναίκα που θα με τρελάνει. Θέλω κι εγώ να κάνω μια σωστή και δεμένη οικογένεια. Όταν παντρευτώ, θέλω να είμαι 100% εκεί και να μπορώ να ζω άνετα. Ιδανικά, επιθυμώ να συνεχίσω στο χώρο του ποδοσφαίρου ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστής. Αυτή τη στιγμή ζω καλά, αλλά δεν ξοδεύω αλόγιστα χρήματα. Στόχος μου ήταν να είμαι ανεξάρτητος και να βγάλω τους γονείς μου από τη δουλειά» εξομολογείται ο Στέφανος.


 
Η στιγμή που τον έκανε να δακρύσει

9 Νοεμβρίου του 2013, Θεσσαλονίκη, στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο αγώνας του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη είναι σε εξέλιξη. Στο 55ο λεπτό, ο Νίκος Μαρινάκης πέφτει στο έδαφος, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Οι γιατροί της ομάδας τρέχουν προς το μέρος του, ενώ μπαίνει ασθενοφόρο μέσα στο γήπεδο για να πάρει τον παίκτη. Όλοι παγώνουν. Η κάμερα κάνει κοντινό στο πρόσωπο του Στέφανου που έχει δακρύσει, ενώ περιμένει τις εξελίξεις. «Νόμιζα ότι ο Νίκος πέθανε. Τρόμαξα από τις αντιδράσεις εκείνων που ήταν κοντά. “Πήγε κι ήρθε” το παιδί. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις ένα τόσο κοντινό σου πρόσωπο σ’ αυτή την κατάσταση. Με τον Νίκο ήμασταν μαζί από παιδιά, από τις ακαδημίες. Φοβήθηκα γιατί δεν κουνιόταν. Τρομάξαμε πολύ. Μετά έμαθα ότι είναι καλά και ηρέμησα» περιγράφει.



Ο Στέφανος το καλοκαίρι είχε πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδας. «Θέλω να φύγω στο εξωτερικό, αλλά να είμαι έτοιμος για να παίξω εκεί. Δεν θέλω να φύγω και να παλέψω για να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα μετά. Είμαι στον Παναθηναϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος. Το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε ένα ενδεχόμενο να φύγω, αλλά δεν προχώρησε. Η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι πολύ δύσκολη, ειδικά στην Ελλάδα, όπου υπάρχει διπλάσια πίεση. Προκαλούν εντύπωση επίσης οι υπέρογκες αμοιβές των ποδοσφαιριστών, που στην Ελλάδα είναι μύθος. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην Α’ Εθνική που δεν έχουν να φάνε. Κυριολεκτικά. Ευτυχώς ανήκω σε πολύ καλό σωματείο και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Πολλά δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος. Όταν χάνει η ομάδα, δεν έχεις την όρεξη να βγεις από το σπίτι σου. Την περίοδο που ζούσα στον Πειραιά, φοβόμουν να βγω. Έχει τύχει να μου πούνε Ολυμπιακοί “τι κάνεις εσύ εδώ;”. Έμεινα ψύχραιμος και δεν υπήρξε συνέχεια. Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν κάνουμε και το πιο σημαντικό επάγγελμα του κόσμου, αλλά υπάρχουν πολλά που σε επηρεάζουν και είναι ψυχοφθόρα. Εγώ θέλω να παίζω και δουλεύω σκληρά ώστε να κερδίζω μια θέση στην ενδεκάδα. Αν γράφεται κάτι εξωαγωνιστικά για το τι παιδί είμαι και τι κάνω, δεν με αφορά. Έχω δώσει βέβαια κι εγώ δικαίωμα, παλιότερα, στα 17 μου. Υπήρξε ένα διάστημα που είχα ξεφύγει. Έχω διαβάσει ότι βγαίνω στα μπουζούκια, ότι δεν είμαι καλό παιδί ή ότι την έχω “ψωνίσει”. Πέρασα ένα διάστημα που δεν έριχνα ποτέ φταίξιμο σε μένα, για όλα έφταιγαν οι άλλοι. Ευτυχώς, ήμουν μικρός και το ξεπέρασα γρήγορα. Τώρα έχω αλλάξει τελείως. Είμαι πολύ συναισθηματικός, κάτι που δεν φαίνεται με την πρώτη εντύπωση που δίνω σε κάποιον. Οι περισσότεροι νομίζουν πως έχω ύφος. Πάντα έτσι ήμουν. Δεν ανοίγομαι εύκολα. Σ’ αυτούς όμως που έχω επιλέξει να είναι δίπλα μου τα δίνω όλα» παραδέχεται.



Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης