Κώστας Μαρτάκης:Περιμένοντας τον έρωτα

Κώστας Μαρτάκης:Περιμένοντας τον έρωτα

Το όνομά του συνοδεύεται από πολλά κλισέ, όπως το ότι επαναπαύεται στην αψεγάδιαστη εξωτερική του εμφάνιση. Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν δουλευταρά, για ένα ευγενικό παιδί χαμηλών τόνων με σαρδόνιο χιούμορ, ιδιαίτερα προσηλωμένο στους στόχους του. Ο Κώστας Μαρτάκης, λίγο πριν από τα 30ά του γενέθλια, μιλάει για τα προβλήματα δέσμευσης, το θέατρο, το μπάσκετ, τη Eurovision και τον έρωτα

Κώστας Μαρτάκης:Περιμένοντας τον έρωτα

- Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη θεατρική παράσταση «(Δε) Σε Θέλω»;

 Μίλησέ μας για τον ρόλο σου. Μου έγινε πρόταση από τον Μίνωα Θεοχάρη. Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη σκέψη για να απαντήσω θετικά. Μόλις διάβασα τα ιδιοφυή κείμενά του, ήθελα να παίξω στην παράσταση. Είναι ένας ρόλος αρκετά κοντά στην προσωπικότητά μου. Υποδύομαι έναν νέο άνθρωπο, πολύ δοτικό, ευαίσθητο, με χιούμορ, ρεαλιστή και ατακαδόρο, πράγματα που θεωρώ ότι με χαρακτηρίζουν. Σας προσκαλώ και σας προκαλώ να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα στην παράσταση. Με τη Μυριέλλα Κουρεντή παίζουμε ένα από τα δύο ζευγάρια του έργου.

- Πιστεύεις ότι η γενιά μας αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δέσμευση; 
Ναι, η γενιά μας δυσκολεύεται να αποδεχθεί τη δέσμευση. Η καθημερινότητα έχει γίνει περίπλοκη, πιο δύσκολη, όλοι έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα και υπερβολική πίεση στη δουλειά. Είναι πλέον πιο έντονη η ανάγκη της επιβίωσης, κάτι που ουσιαστικά μας κάνει εγωιστές. Εχουν άλλες προτεραιότητες οι νέοι σήμερα. Παραμένουμε όμως ρομαντικοί. Πιστεύω ότι η πραγματική αγάπη μπορεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Αυτά τα μηνύματα περνάει και το θεατρικό. Είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που συμμετέχω. Με χιούμορ, μουσική, εικόνες και διάλογο δημιουργούμε μια παράσταση για τις σχέσεις που αξίζει να την παρακολουθήσουν όλοι.

- Ποια είναι τα δύσκολα κομμάτια μιας σχέσης για σένα;
Κλείσιμο
Τα ουσιαστικά, τα πιο σημαντικά: η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η υπομονή, η κατανόηση, οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και κυρίως η συγκατοίκηση. Σίγουρα μια ουσιαστική σχέση απαιτεί δουλειά και όρεξη για να τη δουλέψεις.

- Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για έναν τραγουδιστή να πείσει ως ηθοποιός;

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κόσμος κατατάσσει τους καλλιτέχνες σε κατηγορίες. Ναι, πράγματι ο κόσμος με γνώρισε ως τραγουδιστή, ένας καλλιτέχνης όμως δεν έχει μόνο μια ταυτότητα. Καλλιτέχνης είναι ο καλός στην τέχνη. Θεωρώ όμως ότι ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα να με βλέπει και σε ρόλους εκτός τραγουδιού. Προσωπικά, πιστεύω πως το έχει αποδεχτεί και το κοινό και ο καλλιτεχνικός χώρος, αφού για δεύτερη φορά μού γίνεται πρόταση να συμμετάσχω σε μιούζικαλ. Θέλω να τονίσω ότι η μεγάλη μου αγάπη είναι σίγουρα το τραγούδι, αλλά γίνομαι ακόμα πιο δημιουργικός όταν μου δίνεται η ευκαιρία να εκφραστώ και με άλλους τρόπους.

- Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες ως ηθοποιός;
Να αποστηθίσω το έργο. Αστειεύομαι ασφαλώς. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ήθελα περισσότερο ήταν να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των ανθρώπων που μου έκαναν την πρόταση και να μη φαίνομαι ξένος ανάμεσα στο σύνολο των καταξιωμένων ηθοποιών. Δεν θέλω να βλέπει ο θεατής τον τραγουδιστή Κώστα Μαρτάκη, αλλά να ξεχνά την ταυτότητά μου, να πείσω ως ρόλος.

- Πώς καταφέρνεις να προλαβαίνεις το θέατρο και τις εμφανίσεις στο «Κέντρο Αθηνών»;
Στο «Κέντρο Αθηνών» είμαστε με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Στέλιο Ρόκκο και τη Θωμαή Απέργη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Η παράσταση στο Loft του Βadminton είναι κάθε Δευτέρα. Για την ώρα, είναι μια χαρά αυτό το πρόγραμμα. Οταν είχαμε καθημερινές πρόβες στο μαγαζί και καθημερινές πρόβες για το θεατρικό, ενώ ταυτόχρονα ηχογραφούσαμε το τελευταίο μου single «Μαθηματικά», που κυκλοφόρησε από την Platinum Records, και τα υπόλοιπα τραγούδια για τον δίσκο μου, που θα βγει σύντομα, τότε έπρεπε να με ρωτήσεις πώς τα προλάβαινα! Οταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το θέλεις πολύ, βρίσκεις χρόνο και αντοχές. Αυτή είναι η αλήθεια.

- Ακούγονται διάφορες φημολογίες σχετικά με τη συμμετοχή σου στη Eurovision. Μπορείς να τις διαψεύσεις ή να τις επιβεβαιώσεις;
Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση, οπότε δεν μπορώ ούτε να διαψεύσω ούτε να επιβεβαιώσω κάτι αυτή τη στιγμή.

- Δήλωσες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι σκέφτεσαι να αλλάξεις το ρεπερτόριό σου;
Ποιον λαϊκό τραγουδιστή θεωρείς πρότυπο; Δεν σκέφτομαι να αλλάξω το ρεπερτόριό μου, τα τραγούδια που έχω κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δεν ανήκουν σε συγκεκριμένο είδος μουσικής: υπάρχουν dance τραγούδια, ποπ και πιο λαϊκά. Καθώς μεγαλώνω και ωριμάζω εξωτερικά, το ίδιο συμβαίνει και εσωτερικά, ωριμάζω και δισκογραφικά. Μου αρέσει να εξελίσσομαι. Κάνω νέα πράγματα, ερμηνεύω κι άλλου είδους τραγούδια. Πρότυπα δεν έχω, θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες και με τους περισσότερους είχα την τιμή να συνεργαστώ. Μακάρι να συνεργαστώ με όλους όσους θαυμάζω και αγαπώ.

- Βρίσκεις χρόνο για την προσωπική σου ζωή; Και, αν ναι, την κρατάς εσκεμμένα μακριά από τη δημοσιότητα;
Δεν κρατώ την προσωπική μου ζωή μακριά από τη δημοσιότητα εσκεμμένα, αλλά ούτε κυνηγώ την προσοχή των media. Αλλωστε ποτέ δεν την κυνήγησα. Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν το θέλεις πολύ, θα το καταφέρεις να βρεις χρόνο. Αυτή τη στιγμή, όπως βλέπεις, είμαι φουλ με τα επαγγελματικά και προσπαθώ να χωρέσω και το μπάσκετ. Ο έρωτας είναι πάντα καλοδεχούμενος και κινητήρια δύναμη! Θα βρω χρόνο και γι’ αυτό αν προκύψει.

- Συνεχίζεις ακόμη τις προπονήσεις με την ομάδα μπάσκετ της Βουλιαγμένης; Κατεβαίνεις σε αγώνες;
Τον προηγούμενο μήνα με το πρόγραμμα που ανέφερα δεν κατάφερνα και τις εντατικές προπονήσεις και τους αγώνες. Τώρα λέω να επανέλθω γιατί το μπάσκετ είναι άλλη μια λατρεία...

 - Σε λίγους μήνες θα γίνεις 30 ετών. Είναι κάτι που σε τρομάζει; Θα αλλάξει κάπως την καθημερινότητά σου;
Οχι! Τρέχω τόσο που δεν συνειδητοποιώ ότι γίνομαι τριάντα! Χαίρομαι γιατί ωριμάζω, αλλά, μην ανησυχείτε, το ίδιο νούμερο θα παραμείνω ανεξαρτήτως ηλικίας.
- Ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο γενεθλίων για σένα;  Να βλέπω γύρω μου σχέσεις με ουσία, αγάπη, να υπάρχει υγεία και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της κρίσης. Ολα τα άλλα γίνονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης