Δημήτρης Μακαλιάς: «Στα ερωτικά μου είμαι λίγο... αργόστροφος»

Δημήτρης Μακαλιάς: «Στα ερωτικά μου είμαι λίγο... αργόστροφος»

Ο 32χρονος ηθοποιός κάνει τον απολογισμό της τηλεοπτικής του χρονιάς, λέει ότι είναι απλήρωτος για δύο χρόνια από την εκπομπή «Κάψε το σενάριο», αναφέρεται στις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ δηλώνει ερωτευμένος με τη σύντροφό του Αντιγόνη Ψυχράμη και έτοιμος για το επόμενο βήμα...

Ντιντάν: Θέλω να παίξω στον ΠΑΟ!
Δημήτρης Μακαλιάς: «Στα ερωτικά μου είμαι λίγο... αργόστροφος»
Εγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το σίριαλ «Η γενιά των 592 ευρώ» παρότι στο βιογραφικό του αναγράφονταν ήδη αξιόλογες τηλεοπτικές δουλειές όπως το «Safe Sex» στο ΜEGA, «Ο θησαυρός της Αγγελίνας» στη ΝΕΤ και «O φάρος» στον ΑΝΤ1. παράλληλα είχε πρωταγωνιστήσει και σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού, κάνοντας το ντεμπούτο του στην Επίδαυρο με το έργο «Τρωάδες» σε ηλικία 28 ετών. Παρ’ όλα αυτά η απόλυτη αναγνωρισιμότητα ήρθε μέσα από το «Κάψε το σενάριο» του MEGA. 

Βρισκόμαστε στο «Bellini» στην Κηφισιά και καθώς η κουβέντα μας ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια στο Χαλάνδρι είναι αδύνατον να μη διακρίνεις ότι εμπεριέχει τη σπάνια για τους ενήλικες αισιοδοξία ενός παιδιού.

- Πόσο δυσκολεύτηκες στην καριέρας σου;
Κλείσιμο


Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά ευτυχώς δεν έχω μάθει να το βάζω κάτω. Δεν απογοητεύομαι. Οταν βρισκόμουν στο πρώτο έτος στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος άρχισα να σκέφτομαι αν θέλω πραγματικά να ασχοληθώ με την υποκριτική ή όχι. Στη σχολή έκανα πράγματα που κορόιδευα προτού πάω εκεί, όπως το να υποδύομαι ένα δέντρο. Στην αρχή έχεις κάποιους ηθικούς φραγμούς που με τον καιρό τούς ξεπερνάς και μπορείς να κάνεις οτιδήποτε γιατί απομυθοποιείς τα πάντα. Οικονομικά, τα τρία πρώτα χρόνια των σπουδών μου με στήριζαν οι γονείς μου, αλλά παράλληλα δούλεψα και με τους Αγαμους θύτες, οπότε έβγαζα ένα έξτρα χαρτζιλίκι και τα βόλευα. Οταν επέστρεψα στην Αθήνα πέρασα από οντισιόν -χωρίς καμία γνωριμία- στο Εθνικό Θέατρο για μια παιδική παράσταση. Μη φανταστείς, μια ατάκα, ο τελευταίος πίσω-πίσω. Αλλά ήταν η αρχή. 

- Ισχύει ότι είστε απλήρωτοι από την εκπομπή «Κάψε το σενάριο» στο MEGA;


Ναι, είμαστε απλήρωτοι. Τώρα αρχίζουν να μας πληρώνουν για τη σεζόν 2011-2012, οπότε για τη σεζόν 2012-2013 έχουμε καιρό μπροστά μας. Εχω τσακωθεί πολλές φορές με την εταιρεία παραγωγής επειδή το βρίσκω αδιανόητο να μη μας πληρώνουν. Αλλά με το κανάλι έχω εξαιρετική σχέση και συνεργασία.

- Και πώς ζεις;

Ζω από το θέατρο. Ευτυχώς βρίσκομαι σε μια καλή στιγμή της καριέρας μου ώστε να παίρνω έναν αξιοπρεπή μισθό για να μπορώ να ζήσω. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, ένας ηθοποιός δεν μπορεί να ζήσει από το θέατρο. Αν εξαιρέσεις 40 ηθοποιούς που βγάζουν πολλά χρήματα και ζουν καλά -έχοντας βγάλει πολύ περισσότερα και στο παρελθόν-, ένας νέος ηθοποιός δεν μπορεί με τίποτα να ζήσει με 580 ευρώ μικτά, δηλαδή 450 ευρώ καθαρά. Στον χώρο μας υπάρχει 95% ανεργία. Από το υπόλοιπο 5% το 4% είναι γνωστοί ηθοποιοί και απομένει 1% για τους νέους. 

- Πόσο σε αγχώνει αυτή η κατάσταση;

 Πάρα πολύ. Από την άλλη, όμως, έμαθα από την οικογένειά μου να μην αγχώνομαι για τη δουλειά. Πάντα θα βρω να κάνω κάτι, έστω κι αν αυτό είναι εκτός θεάτρου. Γνωρίζω ότι η δουλειά που κάνω είναι ρόδα και γυρίζει. Σήμερα είμαι στην επικαιρότητα και αύριο στον πάτο. Δεν γίνεται να είμαι συνέχεια στην τηλεόραση, ούτε να με θέλουν πάντα σε δουλειές. Το έχω δεδομένο ότι κάποια στιγμή μπορεί να μείνω στα αζήτητα. Ετσι δουλεύει αυτό το σύστημα, άσχετα αν κάνω καλά τη δουλειά μου. Κι εγώ κουράζομαι να βλέπω συνέχεια τους ίδιους ηθοποιούς. Δεν με ευχαριστεί. Θέλω εναλλαγές στα τηλεοπτικά πρόσωπα. Στην τηλεόραση πρέπει να υπάρχει ανανέωση. 

- Ποιος είναι ο απολογισμός της επαγγελματικής σου χρονιάς; 

Εξαιρετική χρονιά. Θεατρικά έκανα την «Κατσαρίδα» για δεύτερη χρονιά, και το «Χοντροί άντρες με φούστες», όπου πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχα και την παραγωγή, ένα ρίσκο που ευτυχώς μου βγήκε σε καλό. 

- Τώρα συμμετέχεις στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης...

Πρόκειται για το κλασικό έργο του Δημήτρη Ψαθά που είχε γίνει κινηματογραφική επιτυχία με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, ένα επίκαιρο έργο που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μυριανθόπουλος. Εγώ υποδύομαι τον Ηλιόπουλο και η Ηρώ Μανέ τη Βλαχοπούλου. 

- Τι ετοιμάζεις για τον χειμώνα;

Τηλεοπτικά πιστεύω ότι θα είμαστε για τρίτη χρονιά on air με την εκπομπή «Κάψε το σενάριο». Θεατρικά θα είμαι στο θέατρο «Χώρα» με το έργο «Τα μούτρα», όπου θα πρωταγωνιστούν ο Φάνης Μουρατίδης, ο Σωκράτης Μπατσίκας, εγώ και ο Σωκράτης Δάμπασης. Είναι μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα κλαμπ όπου όλοι οι προαναφερόμενοι υποδυόμαστε τους μπράβους. Τέλος, θα συνεχιστεί με τη Μιμή Ντενίση και το έργο «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα» για δύο μήνες. 

- Στην προσωπική σου ζωή είσαι σταθερός;

Κάνοντας έναν απολογισμό, είμαι άνθρωπος της σχέσης, και μάλιστα της μακροχρόνιας. Το περίεργο είναι ότι οι σχέσεις μου ήταν πάντα με γυναίκες που ήδη γνώριζα καλά. Στα ερωτικά μου θέλω χρόνο για να ανακαλύψω τον άλλο άνθρωπο και είμαι λίγο... αργόστροφος, ίσως επειδή μου αρέσει να επενδύω στις σχέσεις μου. 

- Τι σε έχει κερδίσει στη σύντροφό σου;

Περνάω καλά, την εκτιμώ, τη θαυμάζω, αγαπιόμαστε, γελάμε και ζω την περιπέτεια μαζί της.

- Σκέφτεσαι τον γάμο και το ενδεχόμενο ενός παιδιού;

Πάντα ήθελα να παντρευτώ και να κάνω παιδί. Τώρα μεγαλώνω και το σκέφτομαι πιο σοβαρά. Θέλω να κάνω παιδί τώρα που είμαι νέος και έχω αντοχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης