Διονύσης Σχοινάς:«Το 2000 η Καίτη ήταν ένα βήμα πριν φύγει από τη ζωή. Ηταν σοκαριστικό!»

Διονύσης Σχοινάς:«Το 2000 η Καίτη ήταν ένα βήμα πριν φύγει από τη ζωή. Ηταν σοκαριστικό!»

Η επιστροφή του και η απίστευτα μεγάλη επιτυχία του  στο «4711» της Μυκόνου, τα χρόνια αποχής του, η ασθένεια της Καίτης Γαρμπή, η στιγμή που πάλεψε κυριολεκτικά για τη ζωή της, το παιδί που σκέφτηκαν  να υιοθετήσουν αλλά και το θαύμα που ήρθε  από τη γέννηση του Δημήτρη, η Ελλη Κοκκίνου, ο πόλεμος που βίωσε, τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και όσα τον κάνουν ευτυχισμένο. Ο σταρ των 90s επιστρέφει και μιλά για πρώτη φορά για όσα δεν πρόκειται να αναφέρει ποτέ ξανά!

Ο Ερντογάν έρχεται Αθήνα μαζί με 70 επιχειρηματίες!
Διονύσης Σχοινάς:«Το 2000 η Καίτη ήταν ένα βήμα πριν φύγει από τη ζωή. Ηταν σοκαριστικό!»
Ευγενής και γλυκός όσα χρόνια τον γνωρίζω, έχει το χάρισμα να εκφράζει όσα νιώθει έχοντας ως μοναδικό όπλο την ειλικρίνεια… Το ίδιο έκανε και στην πρόσφατη συνάντησή μας στο κέντρο της Αθήνας για τη συνέντευξη στο «thema people». Ο ίδιος άλλωστε πιστεύει ότι η ζωή τού χάρισε όσα ονειρευόταν στο μέγιστο, γι’ αυτό και το μόνο που διεκδικεί πια είναι να μην κρύβει τις αλήθειες του. Απολαύστε τον!

- Τον τελευταίο χρόνο έκανες την ανατροπή, αφού οι ζωντανές εμφανίσεις σου τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο αυτή την περίοδο έχουν μοναδική ανταπόκριση από το κοινό. Είμαι πολύ χαρούμενος. Με την ομάδα των συνεργατών που ήμασταν στο «Doors» στο Κολωνάκι και ξεκινήσαμε από το Πάσχα στη Μύκονο στο «4711». Είμαστε όλο το καλοκαίρι εκεί. Μαζί με τον αδελφό μου, πια, Κώστα Λαϊνά στα πλήκτρα έχουμε βάλει φωτιά στη Μύκονο.

-Ουσιαστικά έπειτα από μια δεκαετία που είχες χαθεί από τα πράγματα. Ηταν προσωπική μου επιλογή από τη στιγμή που γεννήθηκε ο Δημήτρης. Δεν ήθελα το παιδί μου να το μεγαλώσει μια ξένη κοπέλα. Επειδή η Καίτη είχε καριέρα μεγαλύτερου βεληνεκούς από εμένα, αποφάσισα να αποσυρθώ. Τώρα τα έφερε η ζωή έτσι όπου… άραξε η Καίτη και βγήκα εγώ ξανά στη δουλειά. Είναι τρομερό!

Κλείσιμο
-Είναι απίστευτη η επιλογή σου ουσιαστικά να αφήσεις την καριέρα σου. Το πράττουν ελάχιστοι. Ηταν τόσο μεγάλο το θαύμα που συνέβαινε. Δεν πιστεύαμε ποτέ με την Καίτη ότι θα κάνουμε παιδί. Θεωρούσαμε ότι επειδή ο Θεός μάς τα είχε δώσει όλα, δεν θα ερχόταν στη ζωή μας ένα παιδάκι. Είχαμε μπει σε τέτοιο λούκι. Λέγαμε «μας δόθηκαν δόξα, χρήμα… ισως να μην έρθει αυτό το δώρο». Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ μέχρι να έρθει ο Δημήτρης.



-Ηταν ψυχολογικά δύσκολα τα δύο χρόνια που παλεύατε να κάνετε παιδί; Είχε ο ένας τον άλλον. Ημασταν συνειδητοποιημένοι. Η Καίτη έκανε το παιδί με εξωσωματική. Της είχα πει πως αν δεν πετύχαινε η δεύτερη ή η τρίτη εξωσωματική, να υιοθετήσουμε. Τελικά, με τη δεύτερη εξωσωματική και έναν εξαιρετικό γιατρό που είχαμε δίπλα μας ήρθε ο Δημητράκης μας.

-Ησουν ουσιαστικό στήριγμα. Είναι υποχρέωση κάθε άνδρα αυτό. Πήρα πολλή αγάπη από τους γονείς μου και ονειρευόμουν να δημιουργήσω μια οικογένεια με αγάπη. Ο γάμος, όπως έλεγαν οι παλιοί, είναι σαν να βάζεις το χέρι σου σε έναν λάκκο με φίδια, παλεύοντας να μη σε τσιμπήσουν. Τον αληθινό χαρακτήρα του άλλου τον βλέπεις έπειτα από πέντε χρόνια. Το θέμα είναι να αγαπήσεις τον χαρακτήρα του, ούτε τη μούρη του, ούτε την ομορφιά του, ούτε την ασχήμια του.
-Οταν παντρευτήκατε με την Καίτη πολλοί στοιχημάτιζαν ακόμη και για το πότε θα χωρίσετε. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Κλείσαμε 16 χρόνια παντρεμένοι και είναι σχεδόν αδύνατο να χωρίσουμε. Το λέω με πλήρη συνείδηση γιατί πια ο ένας έχει βρει τον άλλον.

-Φτάσατε κάποια στιγμή στα όρια του χωρισμού;  Ποτέ. Περάσαμε πάρα πολλές φάσεις, όπως όλα τα ζευγάρια μαλώσαμε, αλλά δεν είπαμε ποτέ τις λέξεις «διαζύγιο» ή «χωρίζουμε».

-Είναι ο άνθρωπος της ζωής σου; Ολοκληρωτικά, ουσιαστικά και απόλυτα!

-Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που έζησες με την Καίτη; Το 2000 ήταν έτοιμη να πεθάνει. Ηταν ένα βήμα πριν φύγει από τη ζωή. Ακριβώς στο millennium, έπειτα από τη γέννηση του παιδιού, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πολύ άσχημη μορφή παγκρεατίτιδας. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Θυμάμαι ότι δούλευα, ήμουν στο καμαρίνι και δεν ήξερα τι να κάνω.

-Εννοείς πως κινδύνεψε ολοκληρωτικά να φύγει από τη ζωή; Ακριβώς. Κινδύνευσε κυριολεκτικά και ουσιαστικά. Ηταν γεμάτη υγρό. Σώθηκε γιατί εισήχθη στο νοσοκομείο χωρίς καθυστέρηση. Εγώ δεν ήμουν σπίτι. Το έκανε μόνη της χωρίς να μου πει τίποτα. Είναι πολύ δυνατός άνθρωπος η Καίτη. Εμένα αρχικώς μου ανέφεραν ότι αισθάνθηκε πόνους εξαιτίας της καισαρικής που προηγήθηκε. Δεν ήταν περισσότερο από 40 ημερών ο Δημήτρης. Γεννήθηκε Νοέμβριο και στις 31 Δεκεμβρίου η Καίτη πάλευε για τη ζωή της. Ηταν σοκαριστικό.



-Αλλάζω θέμα. Περάσατε δύσκολα οικονομικά αυτά τα χρόνια; Βέβαια και περάσαμε. Ο κλάδος μας έφαγε μεγάλο τσεκούρωμα.

-Είναι φοβερό ότι μέσα σε δύο χρόνια δώσατε 300.000 ευρώ στην Εφορία. Προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνεται νομοταγείς. Τη δεκαετία του ’90 η Καίτη και εγώ παίρναμε καλά λεφτά. Γεμίζαμε, βέβαια, τα μαγαζιά. Δεν ήταν παράλογο. Ούτε κλέψαμε τα χρήματα, ούτε τα παίξαμε. Δουλεύω από 14 χρονών και παρά τα υψηλά μεροκάματα περάσαμε και εμείς σε όλα τα επίπεδα κρίση και κάναμε τα ψαλίδια μας.

-Κάποια στιγμή γράφτηκε ότι επρόκειτο να πουλήσετε το σπίτι σας στην Επίδαυρο. Ισχυε τελικά; Οχι. Δεν πουλήσαμε το σπίτι στην Επίδαυρο. Εδώ είχαμε κάνει μια αγορά, στο Κεφαλάρι, δύο σπίτια, και όταν αποφασίσαμε να τα πουλήσουμε έγραψαν ότι δεν έχουμε λεφτά και αναγκαζόμαστε να τα πουλήσουμε. Θα ήμασταν τρελοί να μην έχουμε χρήματα έπειτα από τόσα χρόνια. Δεν τα παίξαμε σε καζίνο, ούτε πήραμε ναρκωτικά.

-Εβγαλες τα χρήματά σου στο εξωτερικό τον τελευταίο χρόνο; Οχι. Δεν το έχω κάνει ποτέ.
-Υπήρξε περίοδος της ζωής σου όπου έκανες αλόγιστες σπατάλες; Φυσικά. Ημουν ανώριμος. Ξαφνικά άλλαξε η ποιότητα ζωής μου. Επειδή έπαιρνα καλά λεφτά κάποια στιγμή «έφυγα». Δεν το συζητώ! Σηκωνόμουν το πρωί και πήγαινα να αγοράσω μια κιθάρα, ενώ είχα πέντε. Ο καταναλωτισμός ήταν η ασπίδα μου. Αρχισα να σκέφτομαι τα χρήματα από τη στιγμή που ήρθε ο Δημήτρης στη ζωή μου, γιατί ήθελα να αφήσω κάτι σε εκείνον.

-Τη δεκαετία του ’90 είχατε μια έντονη ερωτική σχέση με την Ελλη Κοκκίνου, η οποία είχε γνωστοποιηθεί στα Μέσα, όπως και αντίστοιχα η κόντρα σας έπειτα. Υστερα από πολλά χρόνια βρεθήκατε στη συναυλία του Φοίβου. Νομίζω πως οι περισσότεροι θα ήθελαν να έχουν μια κάμερα ανοιχτή κατά την κοινή σας συνάντηση! Μια χαρά ήταν η συνάντησή μας. Η Ελλη έγινε μανούλα πια, εμείς είμαστε γονείς εδώ και πολλά χρόνια. Αγαπώ την Ελλη πάρα πολύ ως άνθρωπο. Πέρασε κάποια στιγμή από τη ζωή μου και ζήσαμε πάρα πολύ καλά μαζί. Ενδιαφέρομαι για εκείνη και χαίρομαι να γνωρίζω ότι είναι καλά.



-Αρα μιλήσατε κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Είπαμε «γεια» τυπικά, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Ημασταν τυπικοί. O καθένας, άλλωστε, έχει τη ζωή του.

-Θα συνεργαζόσουν δηλαδή μαζί της αν ερχόταν μια πρόταση; Οχι, γιατί αυτή τη στιγμή δεν τραγουδώ σε πολύ μεγάλους χώρους, αλλά κάνω ένα πολύ παρεΐστικο πρόγραμμα.

-Πολλοί καλλιτέχνες έχουν καταγγείλει ότι από διάφορα ραδιόφωνα τους ζήτησαν χρήματα προκειμένου να παίξουν τραγούδια τους. Σου συνέβη; Οταν ήμασταν στη Friends πήγαμε σε δυο-τρία από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της χώρας. Τους ρωτήσαμε: «Τι θέλετε για να παίξετε τους καλλιτέχνες μας;». Μας απάντησαν: «Δεν θα σας παίξουμε γιατί είναι όλος ο χρόνος μας πληρωμένος».

-Είναι σοκαριστικό… Μόνο σοκαριστικό; Σκεφτόμασταν να πάρουμε ένα κασετοφωνάκι να βγάλουμε τη συνομιλία και να τους ξεφτιλίσουμε όλους. Ηταν όλοι, υποτίθεται, παλιοί φίλοι, οι οποίοι, όμως, δεν μας βοήθησαν. Γυρίζει πάντα ο τροχός. Αυτή η δουλειά κάνει κύκλους και ξαναβρίσκεσαι με τον άλλον.

-Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορείς καινούριο τραγούδι… Τιτλοφορείται «Μύκονος», σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους Δημήτρη Τσάφα. Βγαίνει από την εταιρεία του αγαπημένου μας Γιάννη Δόξα. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει και ολοκληρωμένη δουλειά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης