Αθηνά Οικονομάκου: «Αν την ψώνιζα θα έτρωγα σφαλιάρα από τους δικούς μου»

Αθηνά Οικονομάκου: «Αν την ψώνιζα θα έτρωγα σφαλιάρα από τους δικούς μου»

Η Αθηνά Οικονομάκου είναι μόλις 27 ετών. Μικρή και ανύπαντρη, όπως λέει. Κι αυτό κάνει τα περιοδικά και τα blogs να ασχολούνται μαζί της.Ισως ευθύνεται και η εξωτερική της εμφάνιση. Είναι πολύ ωραία. Και μοιραία. Ενας ζηλιάρης πρώην ανέβηκε στο μπαλκόνι της για να ελέγξει αν όντως ήταν σπίτι. Κυρίως όμως είναι μια ηθοποιός που δουλεύει ασταμάτητα από το 2007, δεν ψωνίστηκε ποτέ και κάνει εύκολα φιλίες στον χώρο. Γιατί είναι καλό παιδί

Αθηνά Οικονομάκου: «Αν την ψώνιζα θα έτρωγα σφαλιάρα από τους δικούς μου»
Οταν την παίρνεις τηλέφωνο ακούγεται η νωχελική φωνή της Μέριλιν να τραγουδά «Diamonds are a Girl’s Best Friend». Δύσκολα θα βρει τον χρόνο να τρέχει σε συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις αυτή την περίοδο. Την ημέρα της τηλεφωνικής συνομιλίας μας ετοίμαζε βαλίτσες για Αλεξανδρούπολη. Κάνει περιοδεία με την παράσταση «Τα βαφτίσια» των Νίκου Μουτσινά και Τζένης Διαγούπη ή, όπως υποστηρίζει, «είμαστε σε ένα πούλμαν, σαν καλοκαιρινή εκδρομή, πενθήμερη. Τα απογεύματα πηγαίνουμε για μπάνιο στη θάλασσα με τον Θανάση Αλευρά, τη Ζέτα Μακρυπούλια, τον Νίκο και το υπόλοιπο καστ και το βράδυ φοράμε τις περούκες. Βολεύουν. Δεν τρέχουμε να φτιάξουμε μαλλί».



Κλείσιμο


Με τις περούκες έχει ιδιαίτερη σχέση, εκείνη της Ξένιας από τη σειρά «Η Ζωή της Αλλης» που την έκανε την πιο αναγνωρίσιμη κακιά της τηλεόρασης. Μάλλον σε κόντρα ρόλους οι ηθοποιοί πείθουν πιο εύκολα. Διότι η Αθηνά έχει τη φήμη της άψογης επαγγελματία στην πιάτσα. «Δεν θα μπορούσα να φερθώ διαφορετικά. Ετσι έχω μεγαλώσει», απαντά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκάλα Λακωνίας («Πολύ μικρή πόλη, χωριό μπορείς να το πεις»), έχει έναν αδελφό επτά χρόνια μεγαλύτερο και γονείς που δεν της τηλεφωνούν πλέον για να τη ρωτήσουν αν αληθεύουν τα όσα έγραψε για εκείνη το τάδε περιοδικό ή ακούστηκαν στη δείνα εκπομπή: «Εχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που η μητέρα μου με πήρε τηλέφωνο ρωτώντας με: “Αθηνούλα, είναι αλήθεια αυτό;”. Με ενοχλούσε στην αρχή. Το έπαιρνα προσωπικά και σκεφτόμουν “μα γιατί να ασχολούνται μαζί μου εφόσον δεν δίνω δικαιώματα;”. Τώρα έχω απλώς δεχτεί και σέβομαι το γεγονός ότι είναι κομμάτι της δουλειάς μας να ασχολούνται με τα προσωπικά μας. Δεν με αφορά όμως αυτός ο τρόπος έκθεσης. Δεν θεωρώ ότι αν πάω σε μια τηλεοπτική εκπομπή και πω ότι χώρισα θα βρω πιο εύκολα δουλειά. Πώς το αντιμετωπίζω; Χαλαρά. Δεν πάω σε μαγαζί που ξέρω ότι θα έχει φωτογράφους, μου φαίνεται κουραστικό να εξηγώ αν είμαι με κάποιον, βασικά το βαριέμαι». Τη ρωτώ αν ψωνίστηκε ποτέ: «Δεν μου συνέβη ποτέ, αλλά ακόμα κι αν συνέβαινε θα έτρωγα γερή σφαλιάρα από την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους».



Η περούκα δεν λείπει από την καριέρα της Αθηνάς. Αριστερά, με εκείνη της Ξένιας από τη σειρά  «Η Ζωή της Αλλης» που την έκανε την πιο αναγνωρίσιμη κακιά της τηλεόρασης. Πάνω, με μια ξανθιά αφάνα στο θεατρικό «Τα βαφτίσια», όπου παίζει δίπλα στον Νίκο Μουτσινά

Η «είμαι ανεξάρτητη και δυναμική» Αθηνά Οικονομάκου ήξερε ότι θα γίνει ηθοποιός. Στη Γ’ Δημοτικού δεν ντρεπόταν να παίζει πρωταγωνιστικούς ρόλους στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Ηρθε στην Αθήνα με πρόσχημα τις σπουδές στη Γεωπονική (στο Λύκειο ήταν «φυτό», με απολυτήριο 19,5). Πήγε αμέσως στη σχολή υποκριτικής της Μιμής Ντενίση, η οποία έστειλε τυχαία μια φίλη της για οντισιόν στον Χάρη Ρώμα, όταν έψαχνε νέους ηθοποιούς για το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο»: «Ο Χάρης Ρώμας έψαχνε μια κοπέλα για τον ρόλο της παχουλής. Εγώ πήγα απλώς για να αφήσω ένα βιογραφικό. Δυστυχώς για τη φίλη μας είχε ήδη δοθεί ο ρόλος. Εμένα όμως με κράτησε. Ημουν η τελευταία μετά από 800 κορίτσια που είχε δει. Με φώναξε και την επόμενη μέρα. Πίστευα ότι θα ξαναπεράσω από οντισιόν κι όταν μου ανακοίνωσε ότι θα είμαι στη σειρά, έπαθα εγκεφαλικό. Εγώ νόμιζα ότι ήμουν εκεί από σπόντα και ξαφνικά βρέθηκα να μιλάω για τα οικονομικά».

Οταν σου λέει ότι δεν έχει υπάρξει μέρα άνεργη, επαναλαμβάνει το «δόξα τω Θεώ». Πιστεύει στην τύχη; «Ναι, έπαιξε μεγάλο ρόλο, ειδικά στο ξεκίνημα». Αλλά από το 2007 δουλεύει ασταμάτητα: «Μεγαλύτερο ρόλο πιστεύω ότι παίζει ο επαγγελματισμός. Οτι κάνω σωστά τη δουλειά μου χωρίς να δημιουργώ προβλήματα, ότι είμαι καλό παιδί. Για μένα είναι προτιμότερο να κλείνεις δουλειές γιατί είσαι σωστή, παρά επειδή είσαι μεγάλο ταλέντο αλλά κάνεις τη ζωή των συνεργατών σου κόλαση».



Οι φιλίες της με συναδέλφους τους οποίους αποκαλεί «αδελφό» (τον Νίκο Μουτσινά), «σαν σχέση μάνας - κόρης» (Νίκη Παλληκαράκη), «κολλητές» (τις Βάσω Λασκαράκη, Μαρία Σολωμού και Φωτεινή Ντεμίρη) αποτελούν την πιο πειστική απόδειξη ότι είναι καλό παιδί. Η Αθηνά φέτος θα κάνει 20 μέρες διακοπές σ’ ένα-δυο μικρά νησάκια και στο χωριό της -οι τελευταίες διακοπές που θυμάται είναι πριν το 2007- και είναι ευγνώμων και χαρούμενη που ξέρει ότι θα συνεχιστεί το σίριαλ του MEGA «Κλεμμένα όνειρα». Νιώθει αναγνωρίσιμη; «Μια φορά που κάποια κοπέλα σ’ έναν φούρνο μού είπε ότι μοιάζω με την Ξένια, αποφάσισα με κατεβασμένο το κεφάλι από την ντροπή να παραδεχτώ ότι είμαι εγώ. Γελούσε μόνη της και μου έλεγε “Αντε, καλέ!”». Η Αθηνά είναι απλώς μια νέα, ωραία και ταλαντούχα ηθοποιός. Αυτά αρκούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης