Κατερίνα Γερονικολού: Το κορίτσι - θαύμα

Κατερίνα Γερονικολού: Το κορίτσι - θαύμα

Οι «Βασιλιάδες», η ταινία στον κινηματογράφο, η απώλεια του πατέρα της, η φημολογούμενη σχέση της με τον Πάνο Βλάχο και πολλές ακόμη ιστορίες που συνθέτουν το πολυσχιδές σύμπαν μιας γυναίκας που ήρθε για να μείνει…  

Κατερίνα Γερονικολού: Το κορίτσι - θαύμα
Απόφοιτος Νομικής, δημοσιογραφίας και δραματικής σχολής, αρχισυντάκτρια στην κρατική τηλεόραση, πρωταγωνίστρια στην τηλεόραση, στο θέατρο και στο Διαδίκτυο και λάτρης του παιχνιδιού «η γάτα και το ποντίκι» σε ερωτήσεις που αφορούν στην προσωπική της ζωή…     
                                                                    
- Πώς αισθάνεσαι που βλέπεις ξανά φέτος τον εαυτό σου σε καθημερινή βάση στους «Βασιλιάδες» χωρίς να έχεις πληρωθεί από αυτή τη δουλειά; Εχω ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μία, οι «Βασιλιάδες» ήταν μια δουλειά που μου άρεσε πάρα πολύ καλλιτεχνικά, είχε εμπορική απήχηση, αγάπησα το σενάριό της και τον ρόλο μου. Από την άλλη, είναι ένα σίριαλ από το οποίο δεν έχω πληρωθεί ακόμη και φαντάζομαι πως πρώτα θα πάρω τα χρήματα από τα πνευματικά δικαιώματα των επαναλήψεων και μετά από την ίδια τη δουλειά. Λυπάμαι που έληξε άδοξα με ένα ημιτελές στόρι και που οι υπεύθυνοι δεν σεβάστηκαν το τηλεοπτικό κοινό. 


Κλείσιμο

- Αν περιέγραφες τον εαυτό σου, τι επίθετα θα χρησιμοποιούσες;  Νομίζω ότι είμαι πάρα πολύ ρομαντική αλλά όσο μεγαλώνω αυτό μετριάζεται. Για πόσο μπορείς να ονειρεύεσαι συνεχόμενα; Θα έλεγα ότι είμαι μια ρομαντική που φοβάται να το δείξει.

- Υπό τις κατάλληλες συνθήκες και με τον ιδανικό σύντροφο θα το έδειχνες; Βέβαια… Νομίζω ότι όλοι βαθιά μέσα μας ψάχνουμε τον άνθρωπο η παρουσία του οποίου θα μας επιτρέψει να είμαστε 100% ο εαυτός μας.
- Σου έχει συμβεί; Ναι. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στη ζωή μου και σύντροφοι και φίλες που ξέρουν ακριβώς ποια είμαι κι αυτό με ανακουφίζει πάρα πολύ.


- Αυτό που δεν γνωρίζαμε για σένα είναι ότι εργάζεσαι ως αρχισυντάκτρια στην εκπομπή «Γένους θηλυκού» στην κρατική τηλεόραση. Ναι, προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις έξι το απόγευμα στην ΕΤ1. Είναι μια εκπομπή που τη φτιάχνουν γυναίκες για γυναίκες, την παρουσιάζει η Τζένη Σταυροπούλου και οι καλεσμένες μας είναι αποκλειστικά γένους θηλυκού. Εγώ ξεκίνησα ως δημοσιογράφος στην ομάδα της εκπομπής «Εμείς οι γυναίκες», που παρουσίαζαν η Ρέα Τουτουνζή και η Θάλεια Προκοπίου. Πέντε χρόνια μετά, η ίδια δημοσιογραφική ομάδα κάνει το «Γένους θηλυκού» κι εγώ απλώς άλλαξα ρόλο και αυξήθηκαν περισσότερο οι ευθύνες μου. 




Πάντως και να είχαν σχέση με τον Πάνο Βλάχο, «δεν θα το παραδεχόμουν μέχρι που δεν θα μπορούσα πλέον να το αρνηθώ»!


- Τι αγαπάς περισσότερο από όλα αυτά που έχεις σπουδάσει και τι ήθελες να γίνεις όταν ήσουν μικρή;  Αγαπάω πολύ την υποκριτική αλλά και η δημοσιογραφία είναι κάτι που πρέπει να λατρεύεις για να το ακολουθήσεις, γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα. Η τέχνη δεν είναι δουλειά. Είναι κυρίως σχέση πάθους. Από μικρή μου άρεσε πολύ το γράψιμο και λάτρευα το θέατρο. Στα 18 μου νόμιζα ότι μου άρεσε το θέατρο αποκλειστικά ως θεατής. Γύρω στα 22 αισθάνθηκα έναν φόβο για το μέλλον νομίζοντας ότι έχω κάνει λάθος επιλογή. Οτι παραμέλησα τα «θέλω» μου και ακολούθησα πολλά «πρέπει» που με έπνιγαν. Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι μπορώ να κοιτάξω τη μητέρα μου στα μάτια γιατί κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου και πως οι κόποι της ανταμείφθηκαν. Η μητέρα μου με μεγάλωσε, με σπούδασε και με έστειλε στα καλύτερα σχολεία. Ετσι λοιπόν αισθάνθηκα ότι μετά από όλα αυτά είχε έρθει η ώρα να κοιτάξω λίγο τα «θέλω» μου. Με ρίσκο βέβαια, αλλά πλέον ότι κι αν συμβεί από δω και πέρα δεν θα το μετανιώσω.
- Μιλάς για τη μητέρα σου με πολλή αγάπη. Ο μπαμπάς σου; Τον μπαμπά μου τον χάσαμε όταν ήμουν δεκατριών χρονών. Μεγάλωσα με τη μαμά μου και την αδερφή μου.


- Αυτό είναι κάτι που σε στιγμάτισε ως παιδί;  Σίγουρα… Είναι μια απώλεια που την κουβαλάς για πάντα. Μια απώλεια που σε κάνει να φιλοσοφείς κάποια πράγματα. Γι’ αυτό έχω μάθει να τιμώ κάθε μέρα τους ανθρώπους που αγαπώ στη ζωή μου. Αυτό είναι η σημαία μου.

- Εχουν υπάρξει στιγμές που πιστεύεις ότι ο πατέρας σου θα ήταν πολύ περήφανος για σένα αν ζούσε και σε έβλεπε; Αναρωτιέμαι συχνά αν κάποιος που έχει φύγει από τη ζωή μπορεί να βλέπει… Οταν αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου, εύχομαι να με βλέπει από κάπου. Από παιδιά αναζητούμε την επιβεβαίωση και την επιβράβευση από δικούς μας ανθρώπους σε σημαντικές στιγμές μας… Αυτό μου λείπει από τον πατέρα μου.

- Φέτος πρωταγωνιστείς στο «Love in the end»…   Ναι, πρόκειται για τρεις αληθινές ιστορίες που έγιναν σενάριο. Η δική μας, όπου παίζουμε με τον Πάνο Βλάχο, είναι μια ιστορία που έχω αγαπήσει πολύ. Είναι δύο κολλητοί φίλοι που ξαφνικά ο ένας από τους δύο ανακαλύπτει ότι αισθάνεται πολλά περισσότερα από φιλία και αποφασίζει να διεκδικήσει τον άλλον διαδικτυακά. Οταν είδα για πρώτη φορά την ταινία, μου ερχόταν να φιληθώ με τους διπλανούς μου… Είναι πολύ αισιόδοξη και έχει πολύ έντονο το ερωτικό στοιχείο. Σε κάνει να ερωτευτείς…



Ζευγάρι και στους «Βασιλιάδες», ζευγάρι και στο σινεμά: με τον Πάνο Βλάχο στην ταινία «Love in the end», όπου υποδύονται δυο κολλητούς που καταλήγουν ερωτευμένοι. «Είναι πολύ αισιόδοξη ταινία… Σε κάνει να ερωτευτείς», λέει στο «ΘΕΜΑ people» η Κατερίνα, που διαψεύδει όμως κατηγορηματικά κάθε ερωτική σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της


- Κάποιοι επιμένουν ότι ο κινηματογραφικός έρωτας με τον Πάνο Βλάχο σας έφερε πολύ κοντά κι ότι τον ζείτε και στην πραγματικότητα. Εσείς αποφεύγετε να μιλήσετε γι’ αυτό. Αν είχες σχέση με κάποιον συνάδελφό σου, θα την παραδεχόσουν δημοσίως;  Οχι. Δεν θα το παραδεχόμουν μέχρι που δεν θα μπορούσα πλέον να το αρνηθώ. Δεν έχει τύχει ποτέ να κάνω μια σχέση τόσο σοβαρή ώστε να αισθάνομαι ότι έχω βρει τον σύντροφο της ζωής μου. Επομένως σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ταυτίζομαι με πρόσωπα και καταστάσεις που ακόμη και εγώ η ίδια δεν έχω κωδικοποιήσει. Αν περνούσε από το χέρι μου, δεν θα έλεγα ποτέ κάτι. 

- Πότε δεν θα μπορούσες πλέον να το κρύψεις;  Οταν θα αποφάσιζα να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί του.  Ή αν αισθανόμουν ότι πρόκειται για έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή μου που δεν υπάρχει νόημα να τον κρύβω.

- Το να τον «κρύβεις» δεν θα μπορούσε να πληγώσει τον σύντροφό σου, που ενδεχομένως διαβάζει τη συνέντευξή σου αυτή τη στιγμή;
Μέσα σε ένα ζευγάρι οι ισορροπίες είναι γνωστές και για τους δύο. Το αν τιμάς, αν σέβεσαι, αν αγαπάς κι αν είσαι ερωτευμένος με κάποιον, αφορά μόνο αυτούς τους δύο  και τους είναι γνωστό. Κανείς από τους δύο δεν μπορεί να έχει τέτοιου είδους απορίες. Κατά τ’ άλλα, πιστεύω ότι δεν πρέπει να μας νοιάζουν οι τρίτοι σε τέτοια θέματα. Κάποιος που έχει σχέση με ηθοποιό, τραγουδιστή ή γενικώς κάποιον που έχει μεγάλη προβολή πρέπει να είναι λίγο προετοιμασμένος και σκληρόπετσος. Ετσι είναι αυτά…

- Πώς ξεκίνησαν όλες αυτές οι φήμες; Πιστεύω από το γεγονός ότι δύο άνθρωποι υποδύονται το ζευγάρι σε δύο διαφορετικές δουλειές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πίσω από αυτό μπορεί να κρύβεται κι ένα promotion… Δημοσιογραφικά μπορεί να φαίνεται πιο δελεαστικό.

- Γιατί δεν το διαψεύδεις αφού δεν ισχύει;
Κάποιος θα μπορούσε να σου χρεώσει ότι χρησιμοποιείς το όλο θέμα για προσωπική σου προβολή. Το έκανα πριν από έναν μήνα στο «Πρωινό» του MEGA. Είπα ότι είμαι μόνη μου. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν σταματήσει να λένε…

- Δηλαδή είστε φίλοι; Ναι, είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι.

- Από την άλλη, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε αυτή τη ζωή… Ισχύει αυτό που λες. Αύριο μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και να εκτεθείς κιόλας.   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης