«Χρυσή εποχή θα δούμε σε μια δεκαετία»

«Χρυσή εποχή θα δούμε σε μια δεκαετία»

Η Λίτσα Πατέρα, η γυναίκα που μελετά τους πλανήτες και έχει πάντα τα άστρα με το μέρος της, ξεδιπλώνει τους ροσωπικούς της χάρτες μόνο όταν έχει κάτι να πει. Ακριβώς όπως τώρα...

«Χρυσή εποχή θα δούμε σε μια δεκαετία»
Συναντηθήκαμε μετά την εκπομπή «FTHIS TV» στα γραφεία του περιοδικού της «Αστρολόγος» και μιλήσαμε για το κόψιμο της πρωινής ζώνης, τις εντάσεις του παρελθόντος, την Ελένη Μενεγάκη, τη Ρούλα Κορομηλά, τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και όλα όσα μας επιφυλάσσει το 2013…

- Πώς αισθανθήκατε όταν μάθατε ότι κόβεται η πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, έπειτα από 22 συναπτά έτη;
Ενιωσα πολύ άσχημα. Η πρωινή ζώνη, αν το σκεφτείς, είναι όλη μου η ζωή, γι’ αυτό και θέλω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα αναβιώσει. Αυτός ο «χωρισμός» ήταν για μένα ιδιαίτερα επώδυνος γιατί πέραν της δουλειάς μου θα αποχωριζόμουν επιπλέον και ολόκληρη την ομάδα με την οποία δούλεψα επί σειρά ετών. Και αναφέρομαι κυρίως στους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες.

Κλείσιμο
- Ηταν κάτι εντελώς ξαφνικό;
Οχι, διότι η συζήτηση για το αν θα συνεχιζόταν η πρωινή ζώνη μετρούσε σχεδόν έναν χρόνο και ακουγόταν ότι μπορεί να μην υπάρξει άλλο πρωινό μαγκαζίνο. Ωστόσο, δεν το είχα συνειδητοποιήσει και ακόμη και σήμερα θέλω να ελπίζω ότι η πρωινή ζώνη του ANT1 θα αναβιώσει. Ο τηλεθεατής έχει ανάγκη έπειτα από μια «βαριά» ενημέρωση να δει κάτι χαρούμενο για να ελαφρύνει η ψυχή του.

- Θεωρείτε ότι έγιναν λάθη ως προς την επιλογή των παρουσιαστών;
Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος. Ο ΑΝΤ1 όλα αυτά τα χρόνια μετά την αποχώρηση της Ελένης έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να στήσει ξανά το πρωινό. Οταν οι άνθρωποι του καναλιού είδαν ότι οι προσπάθειές τους δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα επιφορτισμένο και από τις συνέπειες της κρίσης, δεν είχαν πολλές διεξόδους.

- Ως τηλεθεάτρια αισθάνθηκα ότι υπήρχε ένταση στην ομάδα της περσινής σεζόν. Εχω άδικο;
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Μεγάλη ένταση υπήρχε τα δύο προηγούμενα χρόνια, κι αυτό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές (σ.σ.: την περίοδο όπου παρουσίαζαν το πρωινό του ΑΝΤ1 οι Καραμέρος - Χαριτάτος). Οσον αφορά στην περασμένη σεζόν, αυτό το οποίο ειπώθηκε ήταν ότι δεν δέσαμε ως ομάδα, κάτι που ισχύει, είναι η αλήθεια. Χωρίς να υπάρχουν εντάσεις, δεν υπήρχε χημεία. Στα χρόνια που θυμάμαι είτε με τη Ρούλα Κορομηλά είτε με την Ελένη ήμασταν όλη η ομάδα πολύ δεμένη τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Βγαίναμε έξω και περνούσαμε καλά. Από κει και πέρα αυτό χάθηκε…



- Απ’ όλους τους παρουσιαστές με τους οποίους συνυπάρξετε, με ποιους ήρθατε πιο κοντά;

Είναι λογικό να έρχεσαι πιο κοντά με κάποιον με τον οποίο δουλεύεις για πολλά χρόνια. Οταν ξεκίνησε η εκπομπή με τη Ρούλα μείναμε πέντε χρόνια μαζί, ενώ με την Ελένη η συνεργασία μας «έγραψε» μια ολόκληρη δεκαετία. Ολο αυτό το διάστημα πήγε πολύ καλά, περάσαμε πολύ ωραία, τα ταξίδια μάς έδεσαν, ταιριάζαμε και ως χαρακτήρες και πιστεύω ότι τα πρόσωπα με τα οποία δέθηκα ήταν η Ρούλα και η Ελένη. Την Ελένη τη γνώρισα κοριτσάκι, την είδα να αρραβωνιάζεται, να παντρεύεται, να γίνεται μητέρα. Η σχέση μας είναι μια οικογενειακή υπόθεση.

- Ποιες παρουσιάστριες με τις οποίες συνεργαστήκατε είναι φίλες σας και ποιες όχι;
Διατηρώ πολύ καλές φιλικές σχέσεις τόσο με τη Ρούλα όσο και με την Ελένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βγαίνουμε κάθε μέρα έξω. Με την Ελεονώρα δεν είμαστε φίλες, ενώ με όλους τους υπόλοιπους παρουσιαστές, εκτός της Ρούλας και της Ελένης, είμαστε απλώς πρώην συνεργάτες.

- Φέτος, επιστρέφετε μέσα από την εκπομπή «FTHIS»…
Οπου με βάζει ο ΑΝΤ1, εκεί πηγαίνω. Είμαι στρατιώτης.  Δεν σου κρύβω ότι το απόγευμα, λόγω της συνήθειας τόσων ετών, όταν ξεκινούσα να μιλάω έλεγα «Καλημέρα». Τώρα η εκπομπή πήγε πρωί και νιώθω ξανά στα νερά μου. Μου αρέσει το πρωινό και θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά.

- Είστε, ωστόσο, απέναντι από την εκπομπή «Πρωινό mou», που πάει πολύ καλά.
Ο καθένας πρέπει να δίνει τον αγώνα του και δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα πρώτοι. Πολλές εκπομπές βελτιώνονται στο πέρασμα του χρόνου και ακόμα δείχνουμε τις ικανότητές μας. Στόχος μας είναι να έχουμε μια καλή εκπομπή και καλά νούμερα. Κι επειδή χωράνε κι άλλα πράγματα στο «FTHIS», μπορεί στο μέλλον να έχουμε και περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο.

- Πώς είναι η σχέση σας με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή;
Πιστεύω στη Σταματίνα. Είναι γλυκιά, τρυφερή, μου αρέσει που είναι φιλική με όλους, σε αντίθεση με άλλους παρουσιαστές στο παρελθόν που δεν ήταν απλώς εχθρικοί, αλλά εριστικοί. Μου αρέσει που η Σταματίνα προσπαθεί για το καλύτερο, χωρίς να είναι ψεύτικη ή απόμακρη. Αυτό με κάνει να την αγαπάω και να θέλω να δίνω στην εκπομπή τον καλύτερό μου εαυτό.

- Πριν πάρετε αποφάσεις κοιτάζετε το ζώδιό σας;
Το ζώδιό μου το ξέρω απέξω και ανακατωτά. Επειδή, όμως, είμαι παρορμητικός άνθρωπος, όταν πιστεύω ότι έχω δίκιο καμιά φορά δεν το ακολουθώ. Θεωρώ ότι η δουλειά μου είναι «ιερή» και άμεσα συνδεδεμένη με το σύμπαν και τον Θεό, γι’ αυτό προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Εκεί, μπορεί να μην «ακούσω» τον χάρτη μου και να κολυμπήσω στα βαθιά μόνο με την πεποίθηση ότι ο αγωνιστής κερδίζει πάντα στο τέλος. Επίσης, ποτέ δεν λέω τι θα γίνει στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά ποια είναι η τάση του. Η ελευθέρα βούληση του καθενός είναι αυτή που μας οδηγεί στο πεπρωμένο μας.

- Πώς βλέπετε να διαδραματίζεται το πολιτικό σκηνικό;
Εδώ και τρία χρόνια έχουμε μπει στον Αιγόκερω, που είναι ζώδιο της γης. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που γκρεμίζει για να ξαναχτίσει. Ενας άλλος πλανήτης είναι ο Ουρανός, που συμβολίζει την αλλαγή και τη σύγκρουση. Αυτοί οι δύο πλανήτες, τρία χρόνια τώρα, συγκρούονται. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλές αναταράξεις στη Γη και στους κυβερνώντες. Είναι επιταγή του σύμπαντος να γκρεμιστούν οι κυβερνήσεις, οι κυβερνώντες και η σάπια κοινωνία. Πιστεύω ότι θα γίνουν καινούρια πράγματα και θα μείνει όρθιο μόνο ό,τι δεν είναι σάπιο. Η σαπίλα θα αποχωρήσει απ’ όλους τους τομείς της κοινωνίας. Πιστεύω ότι θα καταρρεύσει το κομμουνιστικό αλλά και το καπιταλιστικό σύστημα και θα γεννηθεί κάτι άλλο, πιο ανθρώπινο. Πιστεύω ότι το 2014 θα «σκάσει» ένας πόλεμος ή μεγάλες αναταράξεις και από κει και ύστερα θα ακολουθήσουν ριζικές αλλαγές. Χρυσή εποχή θα δούμε σε μια δεκαετία.

- Πώς βλέπετε την Ελλάδα το 2013 και πότε πιστεύετε ότι θα βγούμε από την κρίση;
Το τέλος Μαρτίου θα είναι πολύ δύσκολο, ενώ το καλοκαίρι ελπιδοφόρο. Ολα τα προβλήματα θα βγουν στην επιφάνεια το 2014 και θα αμφισβητηθούν πολλά πράγματα. Από το 2015 θα αρχίσουμε να ισορροπούμε λιγάκι. Η ευημερία στην Ελλάδα πιστεύω ότι θα έρθει από τη γη και τη θάλασσα. Εχουμε το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου κι εμείς φυτεύουμε γαϊδουράγκαθα.

- Θα έχουμε κι άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα;
Η τρομοκρατία ανά τον κόσμο δεν τελειώνει. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα θα υπάρξουν και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

- Η Ευρώπη θα υπάρχει;
Την Ευρώπη δεν τη βλέπω σταθερή το 2014 και είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει. Ωστόσο, το γεγονός ότι περνάμε τόσο δύσκολα αυτή την περίοδο γίνεται για καλό. Στο μέλλον θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη κοινωνία και αυτό που με γαληνεύει είναι ότι θα στραφούμε στην πνευματικότητα, στην αλληλεγγύη και στον Θεό…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης