«Φοβάμαι για το αν θα είμαι καλή μητέρα»

«Φοβάμαι για το αν θα είμαι καλή μητέρα»

Η απρόσμενη μεταφορά της εκπομπής «FTHIS TV» από την απογευματινή ζώνη του ANT1 στην πρωινή, το συναισθηματικό κενό που άφησε μέσα της το ALTER, η      σχέση της με τη δημοσιότητα, ο σύζυγός της Θέμης Σοφός, τα τηλεοπτικά πρόσωπα και η εγκυμοσύνη που της άλλαξε τη ζωή…

«Φοβάμαι για το αν θα είμαι καλή μητέρα»
Τη συναντώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Ρυθμός όπου κάνει καθημερινή εκπομπή. Φοράει μαύρη φόρμα με αθλητικά παπούτσια, χαμογελάει διαρκώς, απαντάει δίχως δεύτερες σκέψεις σε οτιδήποτε τη ρωτώ, ενώ αρκούν λίγα μόνο λεπτά για να βεβαιωθώ ότι η Σταματίνα διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής της για έναν και μοναδικό λόγο: τον ερχομό της κόρης της σε τρεις μήνες από σήμερα…  

- Πώς αισθάνεσαι που η εκπομπή σου άλλαξε πόστο; Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη την αλλαγή. Χαίρομαι πολύ γιατί αγαπώ ιδιαίτερα το ζωντανό πρόγραμμα, στο οποίο βρισκόμουν και επί σειρά ετών. Για μένα είναι ένα καινούριο στοίχημα το οποίο αντιμετωπίζω με αισιοδοξία, όσο δύσκολο κι αν είναι.

Κλείσιμο
- Πόσο σε αγχώνει που έχεις απέναντί σου το «Πρωινό mou»;
Από την αρχή της προβολής αυτής της εκπομπής τα πράγματα ήταν δύσκολα. Το καλοκαίρι έπαιζα στις 9 μ.μ. έχοντας απέναντι τη «Sila» που έκανε σαραντάρια τηλεθέασης, καθώς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο η εκπομπή στάθηκε αξιοπρεπέστατα. Οταν μας γύρισαν απόγευμα, είχα απέναντι το «Δέστε τους», την Τατιάνα Στεφανίδου και το τούρκικο σίριαλ του MEGA και φύγαμε με έναν μέσο όρο 15%. Τώρα που έχω απέναντί μου τον Γιώργο και τη Φαίη και η εκπομπή σκίζει, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Εχω μάθει να είμαι μαχήτρια.

- Η Φαίη και ο Γιώργος είναι φίλοι σου;
Ναι, κι όταν έτυχε να βρεθούμε σε κάποιο δείπνο, τους μίλησα για την αλλαγή αυτή. Σε αυτή τη δουλειά πάντα έχεις κάποιον απέναντι είτε είναι φίλος σου είτε όχι. Διανύουμε μια περίοδο στην τηλεόραση στην οποία πιστεύω ότι υπάρχει θέση για όλους. Δεν έχω μπει σε διαδικασία σύγκρισης με τα παιδιά, επειδή οι εκπομπές μας διαφέρουν σε πολλά.

- Η μετακίνηση ήταν δική σου απόφαση ή του καναλιού; Οποιο τηλεοπτικό πρόσωπο πει ότι μια τέτοια αλλαγή είναι δική του απόφαση, θα πει ψέματα. Τα στελέχη του καναλιού κρατούν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Οταν το κουβεντιάσαμε, είχα αρχικά τις επιφυλάξεις μου διότι όταν έχεις κάνει μια προσπάθεια και έχεις βολευτεί σε μια ζώνη, η όποια αλλαγή σε τρομάζει. Από εκεί και ύστερα σταθήκαμε αξιοπρεπέστατα σε μια δύσκολη απογευματινή ζώνη, οπότε θα τα καταφέρουμε και τώρα.



- Θα γίνουν αλλαγές στην εκπομπή; Προς το παρόν θα γίνουν μόνο κάποιες μικρές αλλαγές. Ποντάρω πολύ στο ζωντανό το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που θα έχω στο πλευρό μου τη Λίτσα Πατέρα, μια γυναίκα που έχει υπηρετήσει αυτή τη ζώνη κοντά στα 20 χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

- Για σένα είναι προσωπικό στοίχημα η επιτυχία σου στην πρωινή ζώνη; Εχω μάθει πλέον να μη βάζω τον εαυτό μου στη διαδικασία τού να ποντάρω πολλά στη δουλειά, ειδικά σε συναισθηματικό επίπεδο. Οταν έκανα το «Μπλα-μπλα» στο ALTER, πίστευα πολύ σε αυτό κι έφαγα τέτοια σφαλιάρα όταν μια μέρα τελείωσε έτσι ξαφνικά που από τότε ορκίστηκα να μην ξανακάνω μακρόπνοα σχέδια. Για μένα προσωπικό στοίχημα είναι να έχω δουλειά και να πηγαίνω σε αυτήν χαμογελώντας.

- Θεωρείς ότι στην παρούσα φάση οι lifestyle εκπομπές έχουν θέση στην τηλεόραση; Πιστεύω ότι όλα είναι θέμα χειρισμού. Δηλαδή, πώς αντιμετωπίζεις το lifestyle. Αν ζεις σε ένα ροζ σύννεφο και κάνεις την τρίχα τριχιά με ένα θέμα, τότε είσαι εκτός εποχής. Αλλο να παρουσιάζεις μια ωραία συνέντευξη ή έναν καλλιτέχνη, ο οποίος αφουγκράζεται το τι συμβαίνει γύρω του, κι άλλο να σχολιάζεις το ρούχο κάποιας για μία ώρα σε ένα πάνελ εκτός εποχής.

- Ποιον έχεις απολαύσει σε συνέντευξή σου; Τελευταία θα έλεγα τον Γιάννη Μποσταντζόγλου. Είναι ένας χειμαρρώδης τύπος και τα λέει έξω από τα δόντια. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που έρχονται με διάθεση να μιλήσουν και να τσαλακωθούν. Δεν μπορώ τους στημένους. Δεν μου αρέσουν εκείνοι που έρχονται με πλάνο. Εγώ, όταν δίνω μια συνέντευξη, θα μιλήσω για όλα κι ας με κατηγορήσουν μετά γι’ αυτό. Είμαι ανοιχτός άνθρωπος και μου αρέσουν οι ανοιχτοί άνθρωποι.

- Πότε στενοχωρήθηκες τελευταία φορά; Γενικά είμαι άνθρωπος που το ζει το συναίσθημά του. Είμαι drama queen. Τη χαρά μου τη ζω στο μέγιστο, όπως και τη λύπη μου θα τη ζήσω υπερβολικά. Και πάντα κάποιος δικός μου άνθρωπος με επαναφέρει. Τώρα τελευταία ωστόσο το έχω δουλέψει πολύ και στεναχωριέμαι μόνο για θέματα που αφορούν σε υγεία ή δικούς μου ανθρώπους.

- Να μιλήσουμε λίγο για τα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης: Ελένη Μενεγάκη, Τατιάνα Στεφανίδου και «Δέστε τους»… Η Ελένη αποτελεί σταθερή αξία για την τηλεόραση. Εχει διάρκεια και είναι η μόνη παρουσιάστρια που βρίσκεται τόσα χρόνια στο γυαλί. Η Τατιάνα είναι χαμαιλέοντας. Οταν δει πως κάτι δεν πάει καλά, έχει την ικανότητα να το αλλάξει μέσα σε μια νύχτα, όπως έκανε πέρυσι. Οσον αφορά στο «Δέστε τους», είναι ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα, μια παρέα που έχει βρει τους κοινούς κώδικες.

- Εχεις νιώσει ποτέ εξαρτημένη από τη δημοσιότητα; Οχι, γιατί μπήκα πολύ μικρή στον χώρο και ξεκίνησα από πολύ χαμηλά. Σήμερα, τα έχω απομυθοποιήσει όλα και δεν αισθάνομαι την παραμικρή εξάρτηση. Εχω δει παρουσιάστριες να τις αποθεώνουν και μετά να τις πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Εχω ζήσει την εποχή όπου ήρθε η μεγάλη σταρ της Eurovision, Ευγενία Πασχαλίδου, και έκοψαν την εκπομπή της μέσα σε μια νύχτα. Εχω παρακολουθήσει πώς φέρονται σε πρώτα ονόματα και πώς τα απαξιώνουν αργότερα. Κι έχω μάθει να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να επιτρέπω ποτέ στον εαυτό μου να αισθανθεί στην κορυφή του κόσμου.



- Η εγκυμοσύνη σού προσέφερε δημοσιότητα; Οχι ενοχλητική δημοσιότητα. Δεν έχω ζήσει το να ξυπνάω κι ένας παπαράτσι να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου. Γι’ αυτό νιώθω ότι δεν ανήκω εκεί. Εχω μια προβολή η οποία κάνει καλό και σε μένα αλλά και στη δουλειά μου.

- Πώς αισθάνεσαι που διανύεις τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης σου; Είμαι πολύ χαρούμενη και βιώνω την εγκυμοσύνη σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα από όλες τις αγχωτικές περιόδους του παρελθόντος. Εχω πάρει επτά κιλά και νιώθω υπέροχα. Η μικρή Παναγιώτα θα γεννηθεί τον Μάιο, κάπου κοντά στα γενέθλιά μου… 

- Τι σε φοβίζει με τον ερχομό του μωρού; Φοβάμαι για το αν θα είμαι καλή μητέρα. Εχω άγχος για το αν θα μπορώ να την πιάνω σωστά, αν θα τα καταφέρω με τον θηλασμό, ακόμα και το πώς θα την κάνω μπάνιο. Αλλά με φοβίζουν κι άλλα πράγματα. Επειδή ο πατέρας μου χάθηκε σε τροχαίο και μεγάλωσα σε μια μονογονεϊκή οικογένεια, θέλω να μεγαλώσουμε μαζί με τον Θέμη το παιδί μας και να του δώσουμε όλη μας την αγάπη. Τέλος, θέλω να γίνω αντάξια της δικής μου μητέρας. 

- Πιστεύεις ότι ο Θέμης θα σε βοηθάει με το παιδί;
Είναι γεννημένος πατέρας και το έχω διαπιστώσει από τον τρόπο με τον οποίο φέρεται στ’ ανίψια του. Είναι τόσο τρυφερός!

- Η ζήλεια είναι δημιουργική σε μια σχέση και ποιος ζηλεύει πιο πολύ; Πιο πολύ ζηλεύω εγώ παρά ο Θέμης. Αυτή είναι η αλήθεια…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης