Θωμαή Απέργη: «Ημουν ένα υπερβολικά χοντρό κοριτσάκι»

Θωμαή Απέργη: «Ημουν ένα υπερβολικά χοντρό κοριτσάκι»

Για κάποιους ένα άψογο σώμα και μια ωραία εμφάνιση αρκούν για να κάνεις καριέρα στο τραγούδι. Για εκείνη, χρειάζονται πολλά περισσότερα, όπως ταλέντο, σκληρή δουλειά και μεγάλο πάθος...  

Θωμαή Απέργη:  «Ημουν ένα υπερβολικά χοντρό κοριτσάκι»
Σάββατο βράδυ και το «Αθηνών Αρένα» είναι γεμάτο κόσμο που περιμένει να ακούσει τον Αντώνη Ρέμο, τον Στέλιο Ρόκκο και την Ελένη Φουρέιρα να τραγουδούν τις επιτυχίες τους. Συνήθως η προσμονή για τα «μεγάλα ονόματα» ενός σχήματος συνοδεύεται από ανία, βαρεμάρα, κουβέντες του αέρα... και άφθονο ξηροκάρπι. Ενα σκηνικό που ανατρέπει με την επί σκηνής παρουσία της η πρωτοεμφανιζόμενη Θωμαή Απέργη στη θέα της οποίας συμβαίνει κάτι μαγικό: τα βλέμματα καρφώνονται επάνω της και τα ξηροκάρπια μένουν ανέγγιχτα για λίγα λεπτά: τόσο όσο διαρκεί το πρόγραμμα της 24χρονης κοπέλας από την Τήνο, που μας έκανε να χορέψουμε το περασμένο καλοκαίρι με την πρώτη της επιτυχία «What’s your name?». Ποιο είναι άραγε το κορίτσι που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και τι ζητάει από αυτήν;



Κλείσιμο
Τα παιδικά χρόνια, οι σπουδές, το μπάσκετ και η απρόσμενη συνάντηση
Η Θωμαή Απέργη γεννιέται στην Αθήνα στις 23 Δεκεμβρίου του 1987 και περνάει τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην Τήνο, τόπο καταγωγής της. Αν οι γονείς της είναι αυστηροί με ένα πράγμα, αυτό είναι αναμφισβήτητα το διάβασμα και οι καλές της επιδόσεις στο σχολείο. Η μικρή Θωμαή δεν τους χαλάει το χατίρι.
Μελετάει σκληρά και τα μοναδικά πράγματα με τα οποία γεμίζει τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που της απομένει είναι το μπάσκετ και η μουσική: «Δεδομένου ότι η Τήνος αποτελεί μια πολύ μικρή κοινωνία, δεν προσφέρει πολλές επιλογές πλην των ενδοσχολικών. Στο σπίτι είχαμε Ιντερνετ όταν ακόμη πήγαινα στη ΣΤ’ Δημοτικού κι έτσι είχα τη δυνατότητα να ψάχνω μουσικές, στίχους και τραγούδια που μου άρεσαν. Ενιωθα ότι μέσα από τη μουσική μπορούσα να εκφραστώ απόλυτα. Αυτή ήταν η μεγάλη μου αγάπη με συνοδό το μπάσκετ. Ημουν μάλιστα αρχηγός στην ομάδα της Τήνου».

Κάπως έτσι κυλούν τα παιδικά χρόνια της ταλαντούχας Θωμαής, η οποία μέχρι να καταλήξει στη Φιλολογία, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε πολλά επαγγελματικά μονοπάτια: «Στην αρχή ήθελα να γίνω γιατρός για να βοηθάω τους άρρωστους ανθρώπους. Μετά σκέφτηκα να γίνω δικηγόρος γιατί από παιδί είχα την τάση να υπερασπίζομαι τους αδύναμους και τους αδικημένους. Ωστόσο αντιλήφθηκα γρήγορα ότι δεν θα ταίριαζε στον χαρακτήρα μου η εμπλοκή μου με ψευτιές και ανομία».

Τελικά και έπειτα από παρόρμηση της αγαπημένης της καθηγήτριας στο Λύκειο, περνάει στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών: «Χρωστάω ακόμη 5 μαθήματα και σκοπεύω να αποφοιτήσω κάποια στιγμή». Παράλληλα με τις σπουδές της αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της δουλεύοντας ως διορθώτρια κειμένων σε τοπική εφημερίδα και στα περιοδικά «Κόσμος», «7 μέρες αγγελίες» και «Image», αλλά και κάνοντας προπονήσεις στην ομάδα μπάσκετ ΕΑΠ της Πάτρας. Με ύψος 1,66 η πολυμήχανη Θωμαή καταφέρνει να αγωνιστεί ανάμεσα σε φτασμένες παίκτριες της Α1. Η Πάτρα, τόπος της φοιτητικής της ζωής, έμελλε να γίνει και η πόλη όπου θα αναγνωριζόταν το ταλέντο της στη μουσική. Ενα βράδυ, σε κάποιο live που δίνει με την μπάντα της «Night & Day», συνέβη κάτι αναπάντεχο: ο συνιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας Panik Records, Γιώργος Αρσενάκος, την ακούει τυχαία να τραγουδάει και μαγεύεται. Την επόμενη κιόλας ημέρα κλείνεται το πολυπόθητο ραντεβού στην Πάτρα και δίνουν τα χέρια: η Θωμαή ανήκε πλέον επισήμως στο δυναμικό της Panik. Τα όριά της ωστόσο μπαίνουν από την αρχή, αφού η 24χρονη τραγουδίστρια γνώριζε πολύ καλά τι ήθελε να κάνει: «τζαζ σόουλ ρεπερτόριο». «Η αλήθεια είναι ότι με βρήκαν, δεν τους βρήκα και νιώθω πολύ τυχερή γι’ αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε ποτέ να πάω σε κάποιον και να του συστηθώ ή να δώσω το βιογραφικό μου. Ολα ήρθαν ομαλά, ευνοϊκά και ακούραστα», δηλώνει.



Ο μεγάλος αντίπαλος και η τεράστια μάχη
Το μελαχρινό κορίτσι με τις καμπύλες που χορεύει αισθησιακά πίσω από στόρια στο πρώτο του βιντεοκλίπ δεν ήταν ανέκαθεν το καλλίγραμμο πλάσμα που μαγνήτιζε βλέμματα: «Ημουν ένα υπερβολικά χοντρό κοριτσάκι, δεν ήμουν ποτέ αδύνατη, δεν μπορούσα να φορέσω τα ρούχα που ήθελα. Μάλιστα οι συμμαθητές μου με κορόιδευαν στο σχολείο. Πολύ πρόσφατα, αφότου έχασα τα περιττά κιλά, άρχισα να καταλαβαίνω ότι αρέσω. Τα περιττά κιλά με είχαν βασανίσει για πολλά χρόνια και κατάφερα να τα χάσω σταδιακά ακολουθώντας συγκεκριμένη διατροφή και κάνοντας γυμναστική. Με προσπάθεια και στέρηση κατέβηκα από τα 70 κιλά στα 52. Οσοι με βλέπουν τώρα δεν μπορούν να φανταστούν πόση προσπάθεια κατέβαλα για να γίνω έτσι όπως είμαι σήμερα. Θυμάμαι τη μαμά μου που μου έλεγε συνέχεια: “Μην τρως, μην τρως”. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα τα γλυκά αποτελούν για μένα τη μεγαλύτερη απόλαυση». Αναρωτιέμαι κατά πόσο επηρέασε το βάρος της τη σχέση της με το αντίθετο φύλο κι εκείνη μου δίνει τη δική της εξήγηση: «Οταν ενηλικιώθηκα, εποχή όπου ξεκίνησα να ασχολούμαι με το αντίθετο φύλο, δεν ένιωθα αποκλεισμένη λόγω κιλών. Απλώς στην πορεία παρατήρησα ότι όσο πιο πολύ πρόσεχα τον εαυτό μου κι όσο πιο πολύ γυμναζόμουν τόσο περισσότερη επιτυχία είχα».



Με τζαζ-σόουλ ρεπερτόριο, η 24χρονη Θωμαή έχει ήδη αποκτήσει πιστό κοινό με την αισθησιακή φωνή της

Η νεαρή τραγουδίστρια δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο στην Αθήνα κι αυτό που την εκνευρίζει απίστευτα είναι η κίνηση στους δρόμους. Μένει στα νότια προάστια και οδηγεί ένα Fiat 500ράκι. Οσο για τις νέες φιλίες, αυτές μάλλον τις βλέπει λίγο καχύποπτα: «Θέλω να έχω δίπλα μου αληθινούς ανθρώπους. Αυτούς τους τρεις-τέσσερις που έχω επιλέξει και με έχουν επιλέξει συνειδητά». Τώρα πια όλη της η ζωή είναι αφιερωμένη στη μουσική και δουλεύει σκληρά για να κατακτήσει μια θέση δίπλα στους Ελληνες σταρ: «Εχω δουλέψει σκληρά. Από πέρσι δεν έχω αναπνεύσει. Φροντίζω για όλα: για τη φωνή μου, τη μουσική μου, το σώμα μου, τα μαλλιά μου. Προσπαθώ να εξελίσσομαι σιγά-σιγά προκειμένου να φτάσω κάποτε στο επίπεδο που επιθυμώ». Οσο για τον έρωτα; Στη συγκεκριμένη φάση της ζωής της είναι μάλλον κατηγορηματική: «Αυτή τη στιγμή ζω μια κατάσταση τρέλας. Δεν χωράνε πολλά πράγματα ακόμα στη ζωή μου, πλην της μουσικής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης