Nτουέτο - φωτιά για τη μαέστρο και τη σοπράνο

Nτουέτο - φωτιά για τη μαέστρο και τη σοπράνο

Δύο άκρως εντυπωσιακές κυρίες που έχουν βρεθεί κατά καιρούς στη δίνη του μιντιακού κυκλώνα ετοιμάζουν μια συνεργασία-έκπληξη για τις 17 Δεκεμβρίου στο θέατρο Βadminton. Εντυπωσιακές τουαλέτες θα εναλλάσσονται με σέξι εξώπλατα και πορφυρά φράκα, τη στιγμή που η παράσταση θα ταξιδεύει το κοινό από την «Τζίλντα» έως τον «Τζέιμς Μποντ» και από τα «Ψηλά τακούνια» μέχρι την «Υπόθεση Τόμας Κράουν». Το «ΘΕΜΑ people» τις συνάντησε και συνομίλησε μαζί τους για την καλλιτεχνική και την… προσωπική τους ατζέντα που έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα 

Nτουέτο - φωτιά για τη μαέστρο και τη σοπράνο
Δύο άκρως εντυπωσιακές κυρίες που έχουν βρεθεί κατά καιρούς στη δίνη του μιντιακού κυκλώνα ετοιμάζουν μια συνεργασία-έκπληξη για τις 17 Δεκεμβρίου στο θέατρο Βadminton. Εντυπωσιακές τουαλέτες θα εναλλάσσονται με σέξι εξώπλατα και πορφυρά φράκα, τη στιγμή που η παράσταση θα ταξιδεύει το κοινό από την «Τζίλντα» έως τον «Τζέιμς Μποντ» και από τα «Ψηλά τακούνια» μέχρι την «Υπόθεση Τόμας Κράουν». Το «ΘΕΜΑ people» τις συνάντησε και συνομίλησε μαζί τους για την καλλιτεχνική και την… προσωπική τους ατζέντα που έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα 

Υστερα από ένα μακρύ διάστημα απουσίας από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, η Ευγενία Μανωλίδου θα πιάσει ξανά την μπαγκέτα του μαέστρου στα χέρια της. Η αποφασιστική δήλωσή της «η τηλεόραση δεν είναι η κύρια δουλειά μου και δεν είναι για χόρταση» δεν ήταν τυχαία. Κλεισμένη για περισσότερο από έναν χρόνο στο σπίτι της και αποκομμένη από κάθε είδους μιντιακή δραστηριότητα, έγραφε ένα συμφωνικό έργο που πρόκειται να παρουσιαστεί του χρόνου στην Κύπρο. «Κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία μου με τη Νίνα», λέει η Ευγενία και συνεχίζει: «Επειδή ο πρωταγωνιστικός ρόλος ταίριαζε εμφανισιακά στη Νίνα, βρήκα την ευκαιρία να την καλέσω, να μιλήσουμε και να συμφωνήσουμε. Λόγω του ότι αντικειμενικοί παράγοντες μετέθεσαν την παρουσίαση του έργου για αργότερα, αποφασίσαμε να δώσουμε μια πρώτη γεύση της καλλιτεχνικής μας σύμπραξης με μια διαφορετικού είδους παράσταση που θα αναδύει έντονα άρωμα Χριστουγέννων».

Οι δύο κυρίες φτάνουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» για το προκαθορισμένο ραντεβού μας με λίγα λεπτά διαφορά, ντυμένες και μακιγιαρισμένες στην πένα και εμφανώς ευδιάθετες. Θαμώνες σπεύδουν να τους πιάσουν κουβέντα και την ώρα που παραγγέλνουμε καφέ βλέπω την Ευγενία να ρίχνει κλεφτές ματιές στο πιάνο. «Η παράσταση θα είναι interactive και θα κρύβει εκπλήξεις», σχολιάζει και προσθέτει: «Δεν θα αρκεστώ στο να διευθύνω. Αυτή τη φορά θα καθίσω και στο πιάνο». Τριάντα κομμάτια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες θα αποδοθούν από μια 25μελή ορχήστρα, με την Ευγενία να εναλλάσσεται σε ρόλους και τη Νίνα Λοτσάρη να παίρνει θέση πίσω από το μικρόφωνο…

Κλείσιμο




Η γνωριμία και η επαγγελματική σύμπραξη
- Μου κάνει πάντως εντύπωση: ανταγωνισμός μεταξύ σας δεν υπάρχει;
Ευγενία Μανωλίδου: Οταν οι άνθρωποι είναι ταλαντούχοι και άξιοι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υφίσταται ανταγωνισμός. Είθισται στις συναυλίες ο πρωταγωνιστικός ρόλος να δίνεται στους τραγουδιστές και όχι στους μαέστρους. Ο κόσμος έρχεται ως επί το πλείστον για να ακούσει τους ερμηνευτές.
Νίνα Λοτσάρη: Η ανασφάλεια και η έλλειψη σιγουριάς και ταλέντου γεννούν τον ανταγωνισμό. Η μετριότητα σκοτώνει τα πάντα! Η Ευγενία όχι μόνο δεν είναι ανταγωνιστική, αλλά θέλει να έχει και διακριτική παρουσία. Επιθυμεί να κρατά αυστηρά και μόνο τον ρόλο της μαέστρου.

- Συγγνώμη, αλλά ο καλλιτεχνικός χώρος μάς έχει συνηθίσει κυρίως σε σπρωξίματα.
Ν.Λ.: Το σπρώξιμο που δίνει η Ευγενία είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Είναι σπρώξιμο ώθησης και όχι σπρώξιμο για να πέσεις κάτω.

- Θυμάστε αλήθεια πού πρωτογνωριστήκατε;
Ν.Λ.: Ηταν πριν από αρκετά χρόνια σε μια φωτογράφηση που είχαμε κάνει στο ωδείο «Φίλιππος Νάκας».
Ε.Μ.: Και μάλιστα τη Νίνα την είχα προτείνει εγώ! Θυμάμαι την έκπληξή της όταν πήγα και της συστήθηκα αναφέροντάς της την ιδιότητά μου.
Ν.Λ.: Μα, ναι, όταν μου ανέφερε ότι είναι μαέστρος σοκαρίστηκα! Ηταν κόντρα στο physique της. Εβλεπα μια πολύ ωραία γυναίκα, ένα σούπερ θηλυκό να αποκαλύπτει ότι είναι μαέστρος. Οι λιγοστές γυναίκες που κρατούν στα χέρια τους μπαγκέτα είναι εντελώς διαφορετικές…
Ε.Μ.: Εγώ βέβαια τη Νίνα την είχα ξαναδεί να τραγουδά στη Λυρική πριν από αρκετά χρόνια. Είναι πολύ σπάνιο μια κοπέλα εξαιρετικά νέα και στα πρώτα της βήματα, όπως ήταν τότε η Νίνα, να έχει τόσο μεγάλη σιγουριά για τη φωνή της. Το πάτημα της φωνής αποδείκνυε ότι ήρθε στον χώρο για να μείνει. Αυτό με είχε κάνει να την προσέξω.

- Κάνετε παρέα;
Ν.Λ.: Τόσο όσο μας επιτρέπουν ο χρόνος και οι οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Τώρα που θα αρχίσουν οι πρόβες θα κάνουμε σίγουρα περισσότερο.
Ε.Μ.: Ακόμη κι όταν δεν βρισκόμαστε, όμως, μιλάμε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μπορεί να τηλεφωνηθούμε επειδή κάποια από τις δυο μας σκέφτηκε κάτι σε σχέση με την παράσταση. Οταν είναι αργά το βράδυ, για να μην ξυπνήσουμε η μία τα παιδιά της άλλης, συνήθως ανταλλάσσουμε mail.

- Νίνα, η Ευγενία είναι αυστηρή ως μαέστρος;
Eίναι της λεπτομέρειας, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που συνεργάζεται πρέπει να είναι της ίδιας ιδιοσυγκρασίας. Οι συνεπείς επαγγελματίες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού και εκείνοι θέλουν να προκύψει ένα όμορφο άκουσμα που να παρασύρει τους μουσικούς και κυρίως τον κόσμο.

- Η εικόνα που σχημάτισες για την Ευγενία από τα media απέχει τελικά από αυτό που πραγματικά είναι;
Tην Ευγενία τη γνώριζα προτού βγει στην τηλεόραση, επομένως δεν είχα ανάγκη ούτε τις εκπομπές, ούτε τους δημοσιογράφους για να μου πουν ποια είναι. Ναι, πολλές φορές την παρουσιάζουν τελείως διαφορετική από αυτή που είναι. Αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει κατά καιρούς με όλους μας, γι’ αυτό και δεν με εκπλήσσει. Η Ευγενία άδραξε την ευκαιρία να ασχοληθεί και με άλλους χώρους και πολύ καλά έκανε, γιατί μόνο έτσι μπορείς να αναδείξεις τα πραγματικά σου ταλέντα.

- Τα παιδιά σας θα έρθουν στην παράσταση;
Ε.Μ.: Δεν έχεις υπόψη σου πόσο το περιμένουν…
Ν.Λ.: Δεν σου κρύβω ότι ανυπομονώ να ακούσω την κριτική της κόρης μου.



Ευγενία Μανωλίδου
«Τα χρήματά μας είναι από τις εκδόσεις και όχι από την πολιτική!»

- Πολλοί αναρωτιούνται «καλά, δεν λείπει η τηλεόραση στην Ευγενία;». Η τηλεόραση δεν μου λείπει. Μου έλειψε όμως η μουσική και ήταν καιρός να επιστρέψω.
 
- Δηλαδή δεν εθίστηκες ποτέ με το γυαλί; Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και έμαθα πολλά σε έναν χώρο που μου ήταν παντελώς άγνωστος. Κρατώ τα θετικά στοιχεία κάθε εμπειρίας, έτσι κάνω και τώρα. Ηξερα από την αρχή ότι η τηλεοπτική μου ύπαρξη ήταν πεπερασμένη.

- Πώς είναι το εικοσιτετράωρό σου αυτό το διάστημα που είσαι αποκομμένη από τα media; Πολύ γεμάτο: μόλις φύγουν τα παιδιά, μελετώ για δυο - τρεις ώρες πιάνο, γράφω, οργανώνω την παρουσίαση του έργου που έχω ετοιμάσει για του χρόνου, προετοιμάζω συναυλίες όπως αυτή στο Badminton και γενικώς κάνω ό,τι έκανα πάντα.

- Παρά την απομάκρυνσή σου από τα τηλεοπτικά πράγματα, ο Τύπος εξακολουθεί να ασχολείται μαζί σου. Για παράδειγμα, διαβάσαμε στα blogs ότι πρόσφατα κλείσατε το βιβλιοπωλείο σας. Τι σας ώθησε να πάρετε αυτή την απόφαση; Ο,τι έκανε και χιλιάδες επιχειρηματίες να περιορίσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Είναι πολύ δύσκολοι καιροί για όλους μας και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα.

- Νιώθεις πιο ήρεμη από τότε που ο Αδωνις Γεωργιάδης έπαψε να είναι υφυπουργός;
Ποτέ δεν ηρεμώ με τον σύζυγό μου στην κεντρική πολιτική σκηνή. Απλώς, από τότε που παραιτήθηκε από το υπουργείο τον βλέπω λίγο περισσότερο.

- Παρακολουθείς τις έντονες κόντρες στη Βουλή στις οποίες ενίοτε πρωταγωνιστεί; Βεβαίως και τις παρακολουθώ, όπως και γενικότερα την πολιτική παρουσία του συζύγου μου.

- Tελικά μπαίνει μεγάλος βουλευτικός μισθός στο σπίτι σας όπως υποστήριξαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη βουλή; Κατ’ αρχάς, πρόκειται για αποζημίωση και όχι για μισθό. Τα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι μας είναι από τις εκδόσεις και όχι από την πολιτική. Το κόμμα στο οποίο αναφέρεστε προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει φασαρία ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων. Δηλαδή οι βουλευτές της βρίσκονται στη Βουλή χωρίς να τη λαμβάνουν; Αφήστε που κάποιοι την παίρνουν εις διπλούν.

- Πώς θα περάσετε φέτος τις γιορτές; Εξαρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις. Σπανίως φεύγουμε για πολλές ημέρες, συνήθως μένουμε στην Αθήνα. Μακάρι να καταφέρουμε να ξεκλέψουμε έστω κι ένα τριήμερο, αφού το καλοκαίρι δεν μπορέσαμε να κάνουμε διακοπές...



Νίνα Λοτσάρη
«Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή μας»

- Σοκαρίστηκες όταν το καλοκαίρι είδες να κυκλοφορούν φωτογραφίες με τον νέο σου σύντροφο; Θεώρησα ότι κάποιοι μου την είχαν στημένη. H απρόσμενη εξέλιξη στον γάμο μου με τον Κωνσταντίνο ήταν κάτι εντελώς προσωπικό μας. Θεώρησα λοιπόν ότι δεν αφορά τον υπόλοιπο κόσμο. Γι’ αυτό και είναι λογικό ο οποιοσδήποτε να βγάλει εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα… Αυτό με ενόχλησε, και όχι η ουσία του πράγματος. Δεν είχα να κρύψω απολύτως τίποτα. Ο καθένας είχε πάρει τον δρόμο του στην προσωπική του ζωή. Αν μου έλεγαν βέβαια πριν από μερικά χρόνια ότι με τον Κωνσταντίνο θα τραβούσαμε κάποτε χωριστούς δρόμους, θα έλεγα ότι είναι αδύνατον. Τελικά, τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε στη ζωή μας δεδομένο.

- Ξαφνιάστηκε ο κύκλος σας; Οι πολύ δικοί μας άνθρωποι γνώριζαν. Για τους υπόλοιπους ήταν λίγο κεραυνός εν αιθρία, γιατί δεν αφήναμε να φανούν τα προβλήματα που μπορεί να  αντιμετωπίζαμε ως ζευγάρι.

- Ενιωσες αμηχανία από το συνεχές κυνήγι των παπαράτσι; Σαφώς, λογικό δεν είναι; Ξαφνικά βρέθηκα -άθελά μου- στη δίνη του κυκλώνα. Αλλωστε ήμασταν όλοι μέσα σε αυτή, κάτι το οποίο δεν μας άρεσε και δεν μας αφορούσε. Είπα όμως ότι δεν θα κρυφτώ και δεν θα μείνω στο σπίτι μου, γιατί δεν έχω ανάγκη να απολογηθώ σε κα-
νέναν. Οπως εκατομμύρια άνθρωποι όταν τελειώνει κάτι προχωρούν τη ζωή τους παρακάτω, έτσι συ-
νέβη και με μένα.  

- Η διαφορά ηλικίας μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα μπορεί να είναι τροχοπέδη σε μια σχέση; Πιστεύω στις κοινές αρχές που πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και στην έλξη, κάτι που σαφώς δεν επηρεάζεται από την ηλικία. Το PH δεν εξαρτάται από χρονολογίες γέννησης!

- Θα τολμούσες έναν ακόμη γάμο; Εννοείται πως δεν θα έλεγα «όχι» σε έναν ακόμη γάμο. Μου αρέσουν τα παιδιά, η συντροφικότητα, ο άνδρας. Είμαι παραδοσιακή και μου αρέσει αυτό το σκηνικό. Δεν θα ήθελα, άλλωστε, να γεράσω μόνη μου.

- Πώς είναι η ζωή σου τώρα; Περνώ καλά και είμαι ευτυχισμένη.

- Μoυ κάνει εντύπωση πάντως που με τον πρώην σύζυγό σου, παρά τα όσα περάσατε, διατηρείτε ακόμη επαγγελματική συνεργασία. Δεν υπάρχει καλύτερος στη δουλειά από εκείνον. Αλλωστε για τον Κωνσταντίνο θα νιώθω πάντα βαθιά εκτίμηση και αγάπη. Εχουμε ζήσει μαζί δέκα χρόνια και έχουμε δύο κόρες που πρέπει να φροντίσουμε. Τα παιδιά μου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω, γι’ αυτό και δεν θα διστάσω να γίνω λέαινα προκειμένου να τα προστατεύσω…


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης