Η επιδρομή των Αράβων κροίσων

Η επιδρομή των Αράβων κροίσων

Οι αραβόφωνοι billionaires πίνουν σαμπάνιες και αφανίζουν τα Chanel, οι εφοπλιστές διοργανώνουν πριβέ πάρτι, η παραλία του «Nammos» πλημμυρίζει στο γαρίφαλο και το Νησί των Ανέμων κηρύσσει την ανεξαρτησία του από τη μνημονιακή Ελλάδα...

Η επιδρομή των Αράβων κροίσων
Είναι δεδομένο ότι η Μύκονος δεν είναι πλέον αυτό που ήταν πριν από μερικά χρόνια. Στο κυκλαδίτικο νησί της Ελλάδας του μνημονίου σπάνια ακούς ελληνικά κι ακόμη πιο σπάνια απευθύνεσαι στον διπλανό σου στη δική σου γλώσσα: «Τους Ελληνες τους ψάχνουμε με το κιάλι», αποκαλύπτει ντόπιος και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι που κάποτε έκαναν show off, τώρα διαθέτουν την ψυχολογία του άρθρου 99 και έχουν εγκαταλείψει το νησί. Οι υπόλοιποι που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα προτιμούν να βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια και τα σκάφη τους προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι και να μην προκαλούν». Ωστόσο, στη Μύκονο του 2012, το αραβικό στοιχείο ζει και βασιλεύει. Τα λίαρ τζετ που καταφτάνουν καθημερινά στο νησί, οι κουστωδίες δεκάδων υποτακτικών, τα χαβιάρια και η υπερκατανάλωση αστακών και δωδεκάλιτρων Cristal κάνουν εμφανές ότι ο upper class τουρισμός που καταφτάνει στο νησί διαθέτει χρήμα με ουρά και τρελή καταναλωτική διάθεση. «Σαουδάραβες, Λιβανέζοι και πλούσιοι Τούρκοι δεν φείδονται ορέξεως, ούτε cash flow», αποκαλύπτει ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου της Μυκόνου: «Κάποιο βράδυ ήρθε μια παρέα ευγενών γόνων από το Κατάρ και μας ρώτησε πόσες σαμπάνιες έχει η κάβα μας. Οταν τους είπαμε 30, μας ζήτησαν να βρούμε άλλες 70 για να γίνουν 100. Οταν ο μετρ τούς κοίταξε περίεργα κάποιος από τη συνοδεία τους του έβαλε στην τσέπη, εν είδει φιλοδωρήματος, 500 ευρώ. Τελικά τις εξασφαλίσαμε από διάφορα μαγαζιά του νησιού». Στη μνημονιακή Ελλάδα πάντως εκείνοι που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι εταιρείες ποτών, για τις καθημερινές αποστολές των πανάκριβων προϊόντων τους στο Νησί των Ανέμων. Στον κατάλογο του γνωστού «Nammos» περιλαμβάνεται μάλιστα εξηντάλιτρη σαμπάνια που αποτιμάται στο μυθικό νούμερο... των 100.000 ευρώ το μπουκάλι!

Η Μύκονος έγινε λιβανέζικη μανία!

Τα πιο ευφάνταστα πάρτι που δίνονται στο Νησί των Ανέμων έχουν το τελευταίο διάστημα ως οικοδεσπότες τους Λιβανέζους. Μόλις πριν από έναν μήνα όλο το νησί παραμιλούσε από το κάλεσμα της Ράνα και του Ριάντ Ζέιν, της εταιρείας Naftomar, καθώς κι από εκείνο του γνωστού στους επιχειρηματικούς κύκλους Χούρι, ενώ στις 7 Ιουλίου έγινε ο γάμος της Νάγια Φαντ Αλάχ με καλεσμένους billionaires που έφτασαν με ιδιωτικά airbuses. Το γλέντι έγινε κεκλεισμένων των θυρών σε βίλα στο Καλό Λιβάδι προκειμένου να αποφευχθούν τα φλας και η δημοσιότητα, πρακτική που τηρήθηκε αναλόγως και στον γάμο της Λιβανέζας Kάρολ Κομ. Στο τελευταίο event μάλιστα λέγεται ότι η κατανάλωση αστακών ήταν τόση που κινδύνεψε να αφανιστεί το εν λόγω είδος απ’ όλες τις Κυκλάδες. «Η Μύκονος ήταν ανέκαθεν αγαπητή στους Λιβανέζους, έγινε όμως μόδα τα δύο τελευταία χρόνια», θα πει η Λιβανέζα καλλονή Nουρ Ατάσι, η οποία προτιμά για τις διακοπές της το πεντάστερο ξενοδοχείο «Cavo Tagoo». «Μετά τον πόλεμο πολλοί Λιβανέζοι αναζήτησαν καταφύγιο σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η Ελλάδα ήταν ένα από αυτά. Απέκτησαν σπίτια στα βόρεια προάστια και εξοχικά στη Μύκονο.

Περνώντας τα χρόνια ο ένας τραβούσε τον άλλον. Σήμερα η Μύκονος είναι για τους Λιβανέζους το απόλυτο trend. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Βηρυτό για Μύκονο κάθε Τετάρτη και Κυριακή», καταλήγει. Ανάλογη άποψη για το νησί έχει και ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Χάμαντ Ατάσι: «Η Μύκονος μας βολεύει γιατί προσφέρει ειδυλλιακό τοπίο και δεν προϋποθέτει πολύωρη πτήση ούτε από τον Λίβανο, ούτε από άλλα ευρωπαϊκά κράτη από τα οποία έρχονται συνήθως οι καλεσμένοι στους γάμους. Αυτό το μέρος διαθέτει μοναδική ενέργεια. Λατρεύουμε το “Cavo Tagoo”, επιλέγοντας κάθε χρόνο το ίδιο δωμάτιο, το “Caprice”, το “Nammos” και την περατζάδα μπροστά από το “Αρωμα”».

Κλείσιμο
Εξίσου δημοφιλείς στους Λιβανέζους είναι και οι «Berjaoui Villas» στον Αϊ-Γιάννη, πολυτελείς επαύλεις 600 τ.μ. Η δυναμική ιδιοκτήτριά τους Αντιγόνη μπορεί να είναι Ελληνίδα, ο σύζυγός της όμως που είναι Λιβανέζος έχει τραβήξει κοντά του πολλούς συμπατριώτες του. Μέσα στον Αύγουστο μάλιστα όλες οι βίλες της οικογένειας Μπερζάουι είναι reserve, αφού ο μεγαλύτερος γάμος συμπατριωτών τους, το φετινό καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί εκεί.
Τα πάρτι και οι γκλάμορους κοινωνικές εκδηλώσεις των Λιβανέζων στο Νησί των Ανέμων δεν έχουν τέλος. Το προηγούμενο Σάββατο ο Χάμετ Αλ Σιάτι, ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Γερμανία, έκανε κάλεσμα στο πολυτελές σκάφος του «Adora». Εκεί βρέθηκαν οι πάντες: από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Σαούρι, που είναι προσωπικός φίλος του, έως τον Νίκο Βαρβέρη, ο οποίος εξοπλίζει με moda bagno τη βίλα που χτίζει εσχάτως ο Σιάτι στη Μύκονο.
Μπάνιο με σαμπάνια και πόλεμος με Chanel



Η Μύκονος αποτελεί τον πρώτο σε προτίμηση προορισμό για πρίγκιπες αλλά και εκατομμυριούχους «ενοίκους» της αραβικής χερσονήσου. Μέλη βασιλικών οικογενειών από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν κατακλύζουν το τελευταίο διάστημα το νησί αποδεικνύοντας ότι ο μαύρος χρυσός κάνει πραγματικότητα και την πιο τρελή φαντασίωση. Οι επισκέπτες φτάνουν στο νησί με ιδιωτικά τζετ, διαθέτουν δεκάδες άτομα ασφάλεια και υπηρετικό προσωπικό, κλείνουν τις ακριβότερες σουίτες του νησιού, διαμένουν στα ξενοδοχεία «Cavo Tagoo», «Belvedere» και «Santa Marina», θέλοντας να περνούν απαρατήρητοι. «Εκείνο που τους κάνει να μας προτιμούν είναι το χύμα του νησιού», αποκαλύπτει άτομο που έρχεται σε στενή επαφή μαζί τους. «Με το που πατούν το πόδι τους εδώ, πετούν τις κελεμπίες και αρχίζουν τις τρέλες. Μας παρακαλούν να μη διαρρεύσει τίποτα σε σχέση με τη διαμονή τους αφού οι περισσότεροι έρχονται εδώ με φίλους τους χωρίς να το γνωρίζει η οικογένειά τους. Για να μην καρφώνονται μάλιστα χρησιμοποιούν μεταξύ τους παρατσούκλια. Εναν πρίγκιπα, για παράδειγμα, τον αποκαλούσαν Ρίνγκο. Κάποιο βράδυ, από λάθος, έγινε κράτηση σε εστιατόριο με το πραγματικό του όνομα. Το τι επακολούθησε δεν λέγεται. Εγινε διπλωματικό επεισόδιο και απείλησε να φύγει από το νησί».

Παρόλο που από τις σουίτες τους οτιδήποτε αλκοολούχο εξαφανίζεται, η σαμπάνια παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις τους. Υπάρχουν πολλές γαργαλιστικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαμονή τους ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για όλους εμάς. Συνήθως ζητούν να αδειάσει η ιδιωτική πισίνα τους, προκειμένου να πετούν εκεί τα άδεια μπουκάλια σαμπάνιας, ενώ όταν αποχωρούν η πισίνα «ασφυκτιά» από τις εκατοντάδες κενές φιάλες. Οι Αραβες είναι γαλαντόμοι και αρέσκονται στην επίδειξη πλούτου. Κάποιο βράδυ, νεαρός γόνος τηλεφώνησε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου για να παραγγείλει την πιο ακριβή σαμπάνια. Οταν του είπαν ότι κοστίζει 200 ευρώ, τους απάντησε πως αυτό είναι προσβολή και τους ζήτησε να βρουν μία κατά πολύ ακριβότερη. Ηρέμησε μόνο όταν βρέθηκε συλλεκτική Cristal και έδειξε την ευγνωμοσύνη του στον νεαρό που του την εξασφάλισε προσφέροντάς του για φιλοδώρημα 1.000 δολάρια! «Κάνουν τρελούς λογαριασμούς και πληρώνουν πάντα cash», λέει άνθρωπος που έχει συνεργαστεί μαζί τους και συνεχίζει: «Τρελαίνονται να πηγαίνουν στο “Nammos” και να κάνουν υπερβολές τρώγοντας και πίνοντας τα ακριβότερα. Η μεγαλύτερη πλάκα όμως γίνεται όταν πάνε οι άνθρωποί τους να πληρώσουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο. Στις ρεσεψιόν υπάρχουν ολόκληρα τούβλα από ευρώ και δολάρια».

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι αγορές τους. Κάποιο βράδυ κυρίες αραβικής καταγωγής μπήκαν στην μπουτίκ της Linea Piu σαρώνοντας ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε σε Chanel, ενώ μία άλλη φορά η ιδιοκτήτρια της Air Κuwait ζήτησε από τη Louis Vuitton πριβέ δειγματισμό, στη σουίτα της. Ο ενθουσιασμός της όπως και οι αγορές της ήταν τέτοιου ύψους ώστε την επόμενη ημέρα η μπουτίκ της Μυκόνου ζήτησε ανεφοδιασμό από την Αθήνα, αφού η εν λόγω κυρία, άφησε τα ράφια άδεια!...


Τα hot spot, η καυτή γιόγκα και μια θάλασσα γαρίφαλα...

Στα Ματογιάννια ελάχιστα ελληνικά ακούς πλέον. Ετσι κι αλλιώς, όμως, ένας Ελληνας βρίσκεται παντού! Η Κατερίνα Λάσπα εθεάθη στην ολοκαίνουρια μπουτίκ «Simple Caractere» να ακούει τις ενδυματολογικές συμβουλές της Ράνιας Λιακωτίτη, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης να περπατά αμέριμνος στα σοκάκια της Μυκόνου, όπως επίσης και η Ειρήνη Νταϊφά που ενέδωσε στο κάλεσμα της Louis Vuitton και στο γνωστό φλερτ με τις τσάντες. Στην παραλία του «Νammos» Σοφία Καρβέλα και Αννα Βίσση το έριξαν στη hot yoga και το detox υπό τις οδηγίες της γυμνάστριας Ελένης Πρέκα, που την έχουν θεά τους, ενώ δύο ζευγάρια έγιναν ο απόλυτος στόχος των παπαράτσι: ο λόγος για τη Λάουρα Μακροπούλου με τον Γιάννη Δράγνη και τον Βασίλη Σπανούλη με την Ολυμπία Χοψονίδου. Οι μεν πρώτοι έμεναν σε σκάφος και πήγαν μόνο για Σαββατοκύριακο, ενώ οι δεύτεροι περνούν τις διακοπές τους εκεί, νοικιάζοντας σπίτι στην περιοχή Ελιά. Εθεάθησαν μάλιστα να τρώνε αρκετές βραδιές στο εστιατόριο «Phos», νέο hot spot του νησιού, όπου τις νοστιμιές εγγυάται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης. Τalk of the town έγινε στο νησί και το κάλεσμα που απηύθυνε ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Τσακίρης σε γνωστούς και φίλους

. Η πρόσκληση που εστάλη έκανε λόγο για διπλά γενέθλια: της κόρης του Κασσάνδρας και της αγαπημένης του Σορίνα, στο κλαμπ «Allemagou» στην παραλία της Φτελιάς. Στο πάρτι είχαν ταξιδέψει αιθέριες υπάρξεις από τη Ρουμανία, με το ελληνικό στοιχείο να είναι ελάχιστο. Ο Σαμπάνης τραγούδησε υπό το άγρυπνο μάτι του μάνατζέρ του Λάκη Ραπτάκη και παρότι στην πρόσκληση γινόταν λόγος και για τις Melisses, το γνωστό συγκρότημα δεν εμφανίστηκε ποτέ. Οι μόνοι επώνυμοι ήταν ο Τζον Καγιούλης, ο σκηνοθέτης Αντώνης Καλογρίδης (που περιφερόταν με καφτάνι και χρυσό περιδέραιο στον λαιμό) και ο Χρήστος Δεληλάμπρος. Οι περισσότερες καλεσμένες ήταν φίλες της Σορίνα από τη Ρουμανία και τριγυρνούσαν στην άμμο με μακριές τουαλέτες Elie Saab και δωδεκάποντα τακούνια αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Το γλέντι συνεχίστηκε στο κεφάτο «Guzel» με τις δωδεκάλιτρες σαμπάνιες και τις βότκες να έχουν την τιμητική τους.

 Οπως ακριβώς και οι φίλες της, οι οποίες εμφανίστηκαν με μίνι φουστάνια όλο παγέτες και άγριες διαθέσεις για χορό. Βέβαια αυτό που συζητήθηκε περισσότερο απ’ όλα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ήταν η συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο δημοφιλές «Nammos». Η Τζίνα Αλιμόνου και ο Παύλος Βαρδινογιάννης, ο Πάνος Ζήνας, η Χριστίνα Παππά, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης με τη Σορίνα και τα παιδιά του, ο Γιώργος και η Μαρία Καλάβρια, η Δέσποινα Μοιραράκη και ο Γιάννης Κοντούλης ήταν κάποιοι μόνο από εκείνους που έσπευσαν να απολαύσουν τον αγαπημένο τους Αντώνη αντί των 180 ευρώ για το ευφάνταστο μενού, το οποίο περιλάμβανε αστακοσαλάτα με μάνγκο και βινεγκρέτ σαμπάνιας, φρέσκια καβουρόψιχα πανέ, τηγανητά κολοκυθάκια, american rib eye steak και γλυκό. Ο Αντώνης έφτασε στον χώρο του πάρτι με σκάφος ενώ φήμες θέλουν τους παπαράτσι να έδωσαν αγώνα για μια φωτογραφία ακόμη και μέσα από φουσκωτά.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αποθεώθηκε κάνοντας τα καλάθια με τα γαρίφαλα να φεύγουν σωρηδόν και τη θάλασσα της Ψαρούς να πλημμυρίζει στο λουλούδι. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιδιών που καθαρίζουν το «Nammos», κάποια ξεχασμένα γαρίφαλα που έπλεαν στον αφρό τη Δευτέρα, μαρτυρούσαν τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί, το προηγούμενο βράδυ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης