Μια νέα ζωή για το Γιάννη και την Σοφία Κούστα

Μια νέα ζωή για το Γιάννη και την Σοφία Κούστα

Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας, τέταρτος πιο πλούσιος Ελληνας, και η κοσμική σύζυγός του Σοφία δεν μένουν πια μαζί. Αν τελικά χωρίσουν θα πρόκειται για το διαζύγιο της δεκαετίας, έχοντας να μοιράσουν μια τεράστια περιουσία σε Ελλάδα και Αμερική

Προβάρει τα πράσινα ο Τζαβέλας
Μια νέα ζωή για το Γιάννη και την Σοφία Κούστα
Η είδηση του χωρισμού είχε αρχίσει να ψιθυρίζεται εδώ και δύο μήνες στα εφοπλιστικά σαλόνια, με τους γνωστούς και φίλους του ζευγαριού να έχουν διακρίνει καιρό τώρα ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της κοσμικής συζύγου του Σοφίας.

Οι κοινές εμφανίσεις τους είχαν αραιώσει πολύ, ενώ το σκάφος τους «Aifos» δεν έχει περάσει καν, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, από το αγαπημένο τους νησί, τη Μύκονο. Και το «Aifos» δεν είναι ένα σκάφος που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Τις τελευταίες ημέρες οι ψίθυροι για την κρίση στη σχέση του ζευγαριού έχουν αρχίσει να ακούγονται όλο και πιο έντονα. Η εμφάνιση του εφοπλιστή σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου συνοδεία μεγάλης παρέας καλλονών δεν βοήθησε
μάλιστα καθόλου στο να καταλαγιάσουν κάπως οι φήμες για τα προβλήματα στον γάμο του.

Η οικειότητα, δε, που φάνηκε να έχει με μια πανέμορφη γυναίκα με καταγωγή από την Πολωνία έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, αφού κάποιοι πλέον υποστηρίζουν ότι ο 55χρονος εφοπλιστής έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη ζωή του με άλλη σύντροφο. Έπειτα βέβαια από το σούσουρο που προκλήθηκε, λένε ότι ο Γιάννης Κούστας θα είναι πλέον πιο προσεκτικός όταν είναι να πραγματοποιήσει την επόμενη κοσμική έξοδό του. «Αν ισχύει αυτό και πραγματικά πρόκειται να χωρίσουν, τότε αποκλείεται ο Κούστας να το έκανε χωρίς να το σκεφτεί και μάλιστα πάρα πολύ. Πιθανόν να μην άντεξε άλλο το ταμπεραμέντο της συζύγου του και την υπερβολική κοινωνικότητά της. Εκείνος είναι πολύ σοβαρός και χαμηλών τόνων χαρακτήρας. Δεν θα χαλούσε εύκολα το σπίτι του», λέει άνθρωπος που έχει περάσει πολλά καλοκαίρια διακοπών με το ζευγάρι στη Μύκονο.
Κλείσιμο

Η αλήθεια είναι ότι η Σοφία Κούστα δεν υπήρξε ποτέ τυπικό δείγμα συζύγου εφοπλιστή που ασχολείται μόνο με την οικογένεια και τις φιλανθρωπίες. Ίσως γι’ αυτό και ορισμένες σύζυγοι εφοπλιστών και επιχειρηματιών κρατούσαν μια πιο επιφυλακτική στάση απέναντί της. Η Σοφία Κούστα ήταν πάντα πιο φασαριόζα και μεσογειακή από το περιβάλλον της, και δεν το έκρυβε.

«Η Σοφία είναι από τους ανθρώπους που πηγαίνουν στην παραλία και φωνάζουν δυνατά για να τους ακούσουν. Δεν είναι κακός άνθρωπος, αυτό είναι το στυλ της. Εμένα μου θυμίζει γυναίκα από την Αραβία. Θέλει να φαίνεται. Δεν είναι κακό. Ο Γιάννης, από την άλλη, είναι το εντελώς αντίθετο», λέει γνωστή της και συμπληρώνει: «Η εικόνα της να χορεύει ξυπόλητη σε φιλανθρωπική συναυλία που τραγουδούσε ο Χατζηγιάννης είναι πολύ χαρακτηριστική. Δεν είπαμε να μη διασκεδάσει αλλά το παράκανε». Κάποιοι οικείοι του περιβάλλοντός τους υποστηρίζουν ότι ο εφοπλιστής ανακοίνωσε για πρώτη φορά στη σύζυγό του την πρόθεσή του να χωρίσουν πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Λένε ότι της είπε ότι δεν αντέχει άλλο την αποξένωση μεταξύ τους, ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουν έτσι και ότι είναι καλύτερα να προχωρήσουν χωριστά και πολιτισμένα για το καλό των παιδιών τους.

Το ενδεχόμενο του διαζυγίου και το μοίρασμα της περιουσίας

Το τέλος της συγκεκριμένης συζήτησης του ζευγαριού έφερε τη Σοφία Κούστα μπροστά στο ενδεχόμενο ενός διαζυγίου και κατά συνέπεια στο μοίρασμα μιας μεγάλης περιουσίας, αν τελικά παρθούν τέτοιου είδους αποφάσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Γιάννης Κούστας δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρος απέναντι στη μητέρα των δύο μικρότερων παιδιών του. Το πολυτελές διαμέρισμα που διατηρεί στο διάσημο κτίριο του ξενοδοχείου «Plaza» στο Μανχάταν, με θέα στο πάρκο και γείτονες πάμπλουτους Νεοϋορκέζους όπως ο Τόμι Χίλφιγκερ, θα πάει στη Σοφία Κούστα, η οποία στα ταξίδια της στη Νέα Υόρκη θα συνεχίζει να καλημερίζει τον ηλικιωμένο θυρωρό του κτιρίου Εντουιν Τρίκα, θρυλική μορφή της πόλης. Λέγεται πως το τελευταίο διαμέρισμα που πουλήθηκε στο «Plaza» έφτασε στην τιμή των 50 εκατ. δολαρίων!

Η Σοφία Κούστα θα κρατήσει και το διαμέρισμα της Βουλιαγμένης, καθώς και την επιβλητική βίλα στο Λαγονήσι που είχε αγοράσει το ζευγάρι από τη Χαρούλα Αλεξίου και της οποίας η ανακαίνισή κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, σ’ αυτό το σπίτι ζει ήδη η Σοφία Κούστα όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, έχοντας πλέον μετακομίσει από το σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα, στο οποίο σήμερα ζει ο Γιάννης Κούστας. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τύχη του οικοπέδου που αγόρασε πρόσφατα το ζεύγος στη Μύκονο με σκοπό να χτίσει εκεί το εξοχικό σπίτι της οικογένειας. Αυτό στο οποίο λέγεται όμως ότι έχουν ήδη συμφωνήσει είναι ότι το σκάφος με το χαρακτηριστικό όνομα «Aifos», που είναι αναγραμματισμός του ονόματος Sofia, θα περάσει αποκλειστικά στα χέρια του Γιάννη Κούστα, το οποίο είχε παραγγείλει πριν από τρία χρόνια σε ναυπηγεία της Ιταλίας και το παρέλαβε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, κάνοντας μάλιστα διεθνούς φήμης περιοδικά του είδους να γράφουν ύμνους για την αισθητική του. «Δεν είναι απλώς ένα γιοτ, είναι ένα ταχύπλοο με άποψη», αναφέρει χαρακτηριστικά το «ShowBoats International», ενώ το «Boat International» έγραφε ότι «πρόκειται για μία θαλαμηγό αεροδυναμική τόσο στον σχεδιασμό όσο και στο στυλ της».

«Πρέπει να είναι ένα από τα ωραιότερα σκάφη που υπάρχουν στον κόσμο. Είναι σαν να μπαίνεις σε βίλα. Μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα, έχει γυμναστήριο, τέσσερα καταστρώματα, τέσσερα σαλόνια και δεν μπορώ να περιγράψω καν τη μάστερ καμπίνα του ζευγαριού ή την κουζίνα. Είναι εντελώς φουτουριστικά», λέει άνθρωπος που έχει φιλοξενηθεί στον «Μαύρο Κύκνο», όπως έλεγαν το σκάφος στην Ιταλία την εποχή που χτιζόταν. «Το σκάφος αυτό βέβαια θα θυμίζει πάντα στον Γιάννη ότι από εκεί πέρασε η Σοφία.

Η διακόσμησή του έχει πολλά στοιχεία από το προσωπικό της γούστο, όπως η σκουρόχρωμη Fendi επένδυση στο πιάνο», συνεχίζει. Κάποιοι άλλοι λένε ότι στη Σοφία Κούστα θα περάσει και το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της εταιρείας του συζύγου της, Danaos, στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, το οποίο έχει χτίσει ο ίδιος, αλλά πιθανόν αυτή η πληροφορία να είναι λίγο υπερβολική. «Προσωπικά πιστεύω ότι η Σοφία πήρε πολύ ψύχραιμα το θέμα του χωρισμού. Ήταν φανερό ότι η σχέση αυτή δεν εξελισσόταν πια. Ήταν σαν τη μέρα με τη νύχτα. Ασπρο ο ένας, μαύρο ο άλλος», λέει φίλη της που πάντα αναρωτιόταν πώς δύο τόσο διαφορετικοί άνθρωποι ήταν μαζί και παντρεμένοι. «Το πιο πιθανό είναι να νιώθουν και οι δύο πιο ήσυχοι πια.

Να κάνουν τη ζωή τους όπως θέλουν, είτε με άλλους συντρόφους είτε μόνοι τους», καταλήγει. Παρ’ όλα αυτά στις κοινές τους εμφανίσεις ο Γιάννης και η Σοφία Κούστα μέχρι τουλάχιστον τα Χριστούγεννα, που έκαναν ένα μικρό πάρτι στο σπίτι τους στη Γλυφάδα, φαίνονταν αγαπημένοι. Όταν εκείνη χόρευε ξυπόλητη πάνω σε καναπέδες, εκείνος από κάτω τη χειροκροτούσε, ενώ τα καλοκαίρια στη Μύκονο πολλοί τους είχαν δει να είναι ιδιαίτερα τρυφεροί και διαχυτικοί μεταξύ τους σαν να μην ήταν μαζί 20 ολόκληρα χρόνια. «Κανείς δεν λέει ότι δεν αγαπιούνται. Έχουν κάνει δύο παιδιά μαζί και ο Κούστας έχει κάνει τα πάντα για τη Σοφία. Έχουν υπάρξει πολύ ερωτευμένοι. Αλλά αυτά είναι συναισθήματα που ανήκουν πλέον στο παρελθόν της ζωής τους», εξηγεί κοινός φίλος του ζευγαριού που γνωρίζει πολύ καλά τι δυσκολίες αντιμετώπισαν όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Η εποχή της γνωριμίας τους Λέγεται ότι η σχέση τους ξεκίνησε ως φιλία, όταν εκείνος ήταν ακόμη παντρεμένος, και εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα μετά το διαζύγιό του. Εκείνη την εποχή η Σοφία Κούστα έκανε καριέρα στη βιομηχανία της βιντεοκασέτας, με το καλλιτεχνικό όνομα Σοφία Γιαννίκου (το πραγματικό της όνομα είναι Γιαννικοπούλου και μεγάλωσε σε μια οικογένεια με 7 παιδιά), πρωταγωνιστώντας σε καλτ ταινίες όπως οι «Ράκος Νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας» και «Ο πανταχού παρών» με τον Στάθη Ψάλτη. Άσπονδες φίλες της λένε ότι η Σοφία δεν συζητάει ποτέ για εκείνη την περίοδο της ζωής της. «Κάνει σαν να θέλει να το ξεχάσει. Σαν να γεννήθηκε πάμπλουτη», λένε χαρακτηριστικά. Την ίδια περίοδο που η Σοφία Γιαννίκου με τα μαλλιά σε μοντέρνα περμανάντ κάνει παρέα με την Γκέλυ Γαβριήλ και τη Μαρία Ιωαννίδου, ο Γιάννης Κούστας, που μόλις έχει τελειώσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει κάνει το διδακτορικό του στην Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Imperial της Μεγάλης Βρετανίας, μπαίνοντας από τότε πάντα μπροστά από το όνομά του ο τίτλος του δόκτορος, ξεκινάει να χτίζει την αυτοκρατορία του. Εχοντας κληρονομήσει το 1987 από τον πατέρα του -έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο από την Αρτοτίνα Φωκίδας που αρχικά είχε εργοστάσιο παπουτσιών- μια εταιρεία που έχει μόνο ένα πλοίο, κατάφερε μέσα στα πρώτα κιόλας χρόνια να αυξήσει τον στόλο του, φτάνοντας στις 5 Οκτωβρίου του 2006 να βάλει την εταιρεία του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το 2008 να θεωρείται ο εφοπλιστής με τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων στα διεθνή χρηματιστήρια - σύμφωνα με το Greek Shipping News. Αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Κούστας είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος Ελληνας, ενώ έχει καταφέρει στα 55 του χρόνια να δει το όνομά του στο νούμερο 962 της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Πριν από λίγο καιρό, μαζί με την εταιρεία Φουρλή προχώρησε και στη δημιουργία του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στη Βουλγαρία, το Sofia Ring Mall, με 200 καταστήματα, κινηματογράφους και γραφεία.

Το εμπορικό κέντρο πήρε το όνομά του από την πόλη Σόφια, που είναι μόλις 6 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, αλλά πολλοί στην Ελλάδα θεώρησαν ότι του έδωσε το όνομα της συζύγου του. Ταυτόχρονα θεωρείται ο πατριάρχης της τεχνολογίας στον χώρο της ναυτιλίας, αφού είναι αυτός που δημιούργησε μέσω της άλλης του εταιρείας, της Danaos Maritime Information Technology, το λογισμικό που χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα ναυτιλιακά και εφοπλιστικά γραφεία στην Ελλάδα.

Βέβαια η οικονομική κρίση, όπως έχει γραφτεί στον οικονομικό Τύπο, έχει χτυ- πήσει και τις εταιρείες του Γιάννη Κούστα, ο οποίος πήρε ένα μεγάλο δάνειο από κινεζική τράπεζα και πέρυσι ακύρωσε την παραγγελία δύο αεροσκαφών, ενός λίαρ τζετ και ενός τσέσνα, χάνοντας την προκαταβολή των 2 εκατ. δολαρίων που είχε ήδη καταβάλει. Διακοπές στην Ιταλία Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον ισχυρό εφοπλιστή να βρίσκεται στην Ιταλία με το σκάφος του, ξεκινώντας από εκεί τις καλοκαιρινές του διακοπές. Λέγεται ότι σκοπεύει να φτάσει στη Μύκονο τον Αύγουστο, μόνος ή με κάποια καινούρια παρέα. Η Σοφία Κούστα από την άλλη φαίνεται να έχει «παγώσει» τη μέχρι τώρα ιδιαίτερα έντονη κοσμική της δραστηριότητα, αν και δεν έχει πει «όχι» σε κάποιες προσκλήσεις που δέχτηκε στο κέντρο όπου τραγουδάει ο Αντώνης Ρέμος. Τον Μάιο ανέβασε μάλιστα στο Facebook μια φωτογραφία της από την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε με τις φίλες της για να υποστηρίξει τον Παναθηναϊκό στους αγώνες του Final Four.

Αυτή ήταν και η τελευταία ανάρτηση που έκανε, αφήνοντας φίλους και γνωστούς να υποθέτουν ότι ίσως βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Μέχρι τουλάχιστον να εμφανιστεί στη Μύκονο και να εξηγήσει η ίδια τι συμβαίνει στη ζωή της τους τελευταίους μήνες. «Το ζευγάρι αυτό είχε μάθει να ζει χώρια. Ο Κούστας περνούσε πάρα πολύ χρόνο στο εξωτερικό, όπου έχει δουλειές, και η Σοφία έμενε πολύ καιρό μόνη της στην Ελλάδα.

Τα καλοκαίρια ήταν συνήθως στη Μύκονο με παρέες. Εκείνος ερχόταν για λίγο», λέει φίλη της. «Πρόκειται για την κλασική περίπτωση ζευγαριού που ο πολυάσχολος σύζυγος λείπει σε δουλειές και η σύζυγος κάνει διακοπές ψάχνοντας τρόπους να περάσει τον χρόνο της», συμπληρώνει. Κοινοί φίλοι του ζευγαριού λέγεται ότι κάνουν προσπάθεια να τους ξαναφέρουν κοντά. Κανείς δεν ξέρει αν θα τα καταφέρουν. Προς το παρόν οι δυο τους δεν φαίνονται και τόσο θετικοί σε μια τέτοια εξέλιξη. Υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα έτσι. Ότι χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν και ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο κρίσιμο της κοινής τους ζωής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης