Γιώργος Πρίντεζης: Προτίμησε τον Θρύλο από το NBA!

Γιώργος Πρίντεζης: Προτίμησε τον Θρύλο από το NBA!

Διαβάστε το story του ανθρώπου που έφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Αρνείται τις κατηγορίες ο Murray
Γιώργος Πρίντεζης: Προτίμησε τον Θρύλο από το NBA!
«Γιώργο αλάνι γα πάντα στο λιμάνι» θα μπορούσε  να είναι κάλλιστα το σύνθημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού για τον διεθνή άσο, Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έκλεισε τα αφτιά του στα Σειρήνες των εκατομμυρίων ευρώ από το ΝΒΑ και την Τουρκία  και ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας για 2+1 χρόνια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο 27άχρονος φόργουορντ θα φορά την “ερυθρόλευκη” φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια».
Κλείσιμο





Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο άσος του Ολυμπιακού στη Μαρία Λεμονιά



Γέννημα θρέμμα της ερυθρόλευκης οικογένειας αφού αγωνίστηκε ακόμα και στην παιδική ομάδα του συλλόγου, Γιώργος Πρίντεζης αποδείχθηκε παίκτης κλειδί στην πορεία των ερυθρολεύκων προς την κορυφή και απαραίτητο εργαλείο στην μηχανή του Θρύλου για τα επόμενα χρόνια.

Τρομερός αθλητής, πολύ αλτικός, με έφεση στο σκοράρισμα και πλέον με μεγάλες εμπειρίες, εμπνέει τόσο τους συναθλητές του όσο και τους φιλάθλους. Ατελείωτες ώρες προπόνησης τον έφεραν στην κορυφή. Είναι ο παίκτης που έζησε την απόλυτη φαντασίωση κάθε πιτσιρικά. Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα,  με την ομάδα που αγαπάς από μικρός, με την ομάδα της καρδιάς σου, με δικό σου σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο,  με την κίνηση-σουτ σήμα κατατεθέν, αυτή για την οποία έχεις αφιερώσει ατελείωτες ώρες προπόνησης!

Eίναι νέος (γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου του 1985), ωραίος (εξ ου και το σύνθημα «κορίτσια, ο Πρίντεζης») και στο πρόσφατο Final Four της Κωνσταντινούπολης έκανε τους φιλάθλους -«ερυθρόλευκους» και μη- να παραληρούν. Με το φοβερό του καλάθι απέναντι στην CSKΑ, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς, ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε ο απόλυτος ήρωας του ελληνικού μπάσκετ. «Δεν χάρισα μόνο εγώ τη νίκη στον Ολυμπιακό», βιάζεται να διευκρινίσει λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Ο Ολυμπιακός άξιζε την κούπα, γι’ αυτό και την πήραμε. Ημασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε και το πετύχαμε - έστω κι αν κάποιοι μας θεωρούσαν εκ προοιμίου αουτσάιντερ».
Είναι κουρασμένος, αλλά λάμπει από χαρά. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού με το φαρμακερό hook (ένα είδος σουτ που μοιάζει ανορθόδοξο, αλλά που τείνει να κατοχυρωθεί ως σήμα κατατεθέν του Πρίντεζη) ετοιμάζεται να προσθέσει ένα επιπλέον τρόπαιο στη συλλογή του. Ή και πολλά ακόμη.

- Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι μπορεί να σκέπτεται ένας παίκτης την ώρα που καλείται να εκτελέσει την τελευταία και πλέον κρίσιμη βολή ενός παιχνιδιού ή να επιχειρήσει το τελευταίο σουτ.
Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τίποτα. Μπαίνεις στα δύσκολα και τα δίνεις όλα. Διψούσαμε για νίκη κι αυτή έπρεπε οπωσδήποτε να έρθει. Ηταν κατά κοινή ομολογία το καλύτερο σουτ της ζωής μου.

- Και την ώρα που η μπάλα φεύγει πια από τα χέρια σου; Αρχικά δεν μου φάνηκε ότι θα μπει.
Απλώς όταν την άφησα από το χέρι μου είπα «ο Θεός και η Παναγία μαζί μας». Οταν την είδα να καταλήγει στο καλάθι και τους φιλάθλους να παραληρούν στις κερκίδες, κατάλαβα ότι ο στόχος επετεύχθη και τότε, δεν το κρύβω, σκέφτηκα ότι μου το χρωστούσε ο Θεός.

- Το πρώτο τηλεφώνημα αμέσως μετά τον αγώνα από ποιον ήρθε;
Aπό τη μητέρα μου, η οποία με πήρε συγκινημένη για να μου δώσει τα συγχαρητήριά της.

- Συχνά αναφέρεσαι σε εκείνη. 
Είναι η κλασική Ελληνίδα μάνα που ακόμη κι αν το παιδί της έχει ενηλικιωθεί και είναι πια ανεξάρτητο τρέχει με τα τάπερ προκειμένου να το εφοδιάσει με νόστιμο μαμαδίσιο φαγάκι. Οταν πήγα να δοκιμαστώ στο NBA, o λογαριασμός του τηλεφώνου μου έφτασε τα 1.000 ευρώ μόνο από τις κλήσεις της. Της έχω πει ότι πρέπει να απαρνηθεί τον ρόλο της Ελληνίδας μάνας και να γίνει περισσότερο Ευρωπαία…

- Το μπάσκετ έχει αλλάξει το βιοτικό σου επίπεδο;
Με βοήθησε να ζήσω πιο άνετα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μετακόμισα στη Γλυφάδα, δεν αγόρασα μεζονέτα με πισίνα και δεν κάνω υπερβολές. Ούτε η αναγνωρισιμότητα ούτε οι καλές αμοιβές με άλλαξαν. Στο Μπραχάμι που γεννήθηκα και μεγάλωσα έχτισα ένα σπίτι πάνω από εκείνο των γονιών μου. Αυτό είναι όλο.

- Σε ενοχλεί που οι αμοιβές των αθλητών έχουν υποστεί καθίζηση;
Aς μην είμαστε αγνώμονες κι ας λέμε δόξα τω Θεώ. Ζήσαμε χρόνια που αμειφθήκαμε καλά, μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης ευμάρειας. Οι αθλητές αξίζουν τα χρήματά τους γιατί γεμίζουν τα γήπεδα κι η καριέρα τους διαρκεί λίγο. Δεν είναι σαν τον χειρουργό ή τον καθηγητή που, εάν θέλει, μπορεί να δουλεύει μέχρι τα εβδομήντα του.

- Είσαι προληπτικός;
Πολύ... Παραμονή του αγώνα τρώω πάντα μανιταρόσουπα σαλάτα και δύο μπριζόλες. Ενώ την ημέρα του αγώνα τρώω μακαρόνια με κοτόπουλο. Υπάρχουν και άλλα που δεν μπορώ να σας τα πω...

- Εχεις παραδεχτεί ότι υπήρξες γνήσιος «κάγκουρας»…
Είχα τη λογική του παιδιού που μεγάλωσε στη συνοικία και κουβαλά πάνω του τη νοοτροπία της. Μου άρεσαν, ας πούμε, τα φτιαγμένα αμάξια με τα μπλε φώτα, τους χοντρούς προφυλακτήρες και το ηχοσύστημα που παίζει δυνατά. Αυτά όμως έχουν περάσει πια.

- Πότε τρύπησες τα αφτιά σου για να βάλεις σκουλαρίκια;
Οταν πήγαινα σχολείο. Ξύπνησα μια μέρα, θέλησα να το κάνω και το έκανα χωρίς ενοχικά σύνδρομα, μια και η δική μου γενιά είναι πιο τυχερή. Δεν υπάρχει πια κοινωνική κατακραυγή για τέτοια πράγματα.

- Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής σου;
Η εποχή που έπαιζα στη Μάλαγα και είχα τραυματιστεί. Ηταν δύσκολα χρόνια, συναισθηματικά πολύ φορτισμένα, γι’ αυτό και κάποια μέρα πήρα τη μεγάλη απόφαση: όπως έγραψαν και οι εφημερίδες της εποχής, τους χάρισα ένα καράβι χρήματα προκειμένου να σπάσω το συμβόλαιό μου και να επιστρέψω στον Ολυμπιακό.

- Ποιος ήταν δίπλα σου εκείνη την περίοδο;
H κοπέλα μου, η Βιβή Τσιάμη. Ηταν πλάι μου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για να με βοηθήσει και να με στηρίξει. Η Βιβή ήρθε να με βρει και να μείνει μαζί μου στην Ισπανία, αν και δεν έμπαινε στα αεροπλάνα, γι’ αυτό και την ευχαριστώ πολύ.

- Είστε μαζί τέσσερα χρόνια. Υπάρχουν σκέψεις για γάμο;
Υπάρχουν αυτές οι σκέψεις, αλλά είναι ακόμη νωρίς.

- Η μόνιμη σχέση βοηθάει έναν αθλητή στην καριέρα του;
Σαφώς, και δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος να υποστηρίξει το αντίθετο. Πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αποδώσει ακόμη και ένας πρωταθλητής τα μέγιστα. Με τη Βιβή ζούμε μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή.

- Πώς χαλαρώνετε;
Mε τηλεόραση, φαγητό και βόλτες με το αυτοκίνητο.

- Ονειρεύεσαι μια οικογένεια με παιδιά;
Tα παιδιά είναι ευτυχία και είναι λογικό να τα ονειρεύομαι. Μόνο που αυτό θα γίνει όταν θα μπορώ να είμαι καθ’ όλα παρών. Είμαι παιδί ναυτικού και κουβαλώ το σύνδρομο του μοναχοπαιδιού που μεγάλωσε με τη μαμά και τη γιαγιά νιώθοντας την έλλειψη του πατέρα. Παρόλο που τώρα πια κατανοώ τις καταστάσεις, δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο στα παιδιά μου.

- Πού σχεδιάζεις να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές;
Aμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα πάω στο νησί μου, τη Σύρο. Το περιμένω πώς και πώς.

- Ξέρουμε ότι έπειτα από κάθε σημαντική στιγμή της ζωής σου χτυπάς και ένα τατού. Θα γίνει τώρα άλλο ένα για χάρη του Final Four;
Το καλοκαίρι θα κάνω δύο τατουάζ «μανίκια». Τώρα, τι σχέδιο θα είναι και τι θα λένε, δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

- Αλήθεια, σε ποιον αφιερώνεις την ευρωπαϊκή σας κούπα;
Στην Ελλάδα, στον Ολυμπιακό, στους φιλάθλους, στους παράγοντες, στον προπονητή, στους δικούς μου ανθρώπους.

- Σε όλους αυτούς μαζί;
Ολοι τους μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης