Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Πασκουάλ - Έρχεται ο θρύλος του NCAA, Ρικ Πιτίνο!

Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Πασκουάλ - Έρχεται ο θρύλος του NCAA, Ρικ Πιτίνο!

Οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του «τριφυλλιού» στους εκτός έδρας αγώνες της Euroleague οδήγησαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στην απόφαση να απομακρύνει τον Καταλανό τεχνικό

pasqual_pitino_arthro
Το πήρε απόφαση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και, αφού είδε κι απόειδε με τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στην Euroleague -ειδικά εκτός έδρας- απομάκρυνε τον Τσάβι Πασκουάλ από τον πάγκο των «πράσινων».

Αν και στηρίχθηκε όσο λίγοι, τα άσχημα αποτελέσματα στην EuroLeague και οι κάκιστες εμφανίσεις κυρίως στα εκτός έδρας ματς, οδήγησαν τον Τσάβι Πασκουάλ εκτός Παναθηναϊκού. 

Οι παράγοντες του πρωταθλητή Ελλάδας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια μεγάλη αλλαγή και, μολονότι ακούστηκαν ονόματα παικτών υπ' ατμόν, όπως αυτά του Λάσμε και του Γκιστρ, αλλά και του Λεκαβίτσιους, τελικά αυτή αφορούσε τον Καταλανό τεχνικό, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016 και, έπειτα από την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου Ελλάδας, αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.

Ο Καταλανός είχε χάσει εδώ και καιρό την καλή επικοινωνία που είχε «χτίσει» με τους αθλητές του, δεν βρήκε λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και από την στιγμή που η οκτάδα άρχισε να γίνεται όλο και πιο δύσκολος στόχος, αποφασίστηκε να απομακρυνθεί από το πόστο του, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Προπονητής έως το τέλος της σεζόν θα είναι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, Γιώργος Βόβορας, ο οποίος θα προετοιμάσει την ομάδα για το κρίσιμο αυριανό παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. 

Μιλώντας από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Βόβορας δήλωσε: «Κατ' αρχήν μας ζητήθηκε από την διοίκηση να ετοιμάσουμε την ομάδα με τον Αλβέρτη και τους υπόλοιπους συνεργάτες. Πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα για έναν τελικό. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Αρμάνι είναι μία πολύ καλή ομάδα με ταλέντο. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να παλέψουμε σε κάθε κατοχή και να δώσουμε τον καλυτερο εαυτό μας. Αυτή την στιγμή ετοιμάζουμε την ομάδα. Εμείς είχαμε ετοιμάσει την ομάδα από πριν. Είμαστε εδώ και θέλουμε να κερδίσουμε. Τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν καλά για κανέναν. Έχουμε μπροστά μας έναν τελικό και πρέπει να κερδίσουμε. Σίγουρα έχουμε περάσει πολλά μαζί του τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ένα σοκ, αλλά δεν χωρούν συναισθήματα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Πρέπει να συνεχίσουμε και να κοιτάξουμε το αύριο, έχουμε τελικό μπροστά μας».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις λύσεις που ήδη εξετάζουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, είναι ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ωστόσο, ως φαβορί προβάλλει ένα πολύ μεγαλύτερο όνομα: αυτό του θρυλικού προπονητή του NCAA, Ρικ Πιτίνο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης