Βασιλειάδης για την απόφαση του ΣτΕ: “Προβληματισμένοι κι απογοητευμένοι”

Βασιλειάδης για την απόφαση του ΣτΕ: “Προβληματισμένοι κι απογοητευμένοι”

Την αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού αθλητισμού προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ των διακριθέντων αθλητών

Βασιλειάδης για την απόφαση του ΣτΕ: “Προβληματισμένοι κι απογοητευμένοι”
Αλυσιδωτές αντιδράσεις αρχίζει να προκαλεί η απόφαση του ΣτΕ  ότι η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, έκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Με τον κόσμο του αθλητισμού να βρίσκεται σε σύγχυση μετά την συγκεκριμένη απόφαση, αργά το απόγευμα υπήρξαν οι επίσημες τοποθετήσεις τόσο του Υφυπουργού Αθλητισμού, όσο και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με τον τελευταίο να είναι ιδιαίτερα αιχμηρός.

“Είμαστε προβληματισμένοι και απογοητευμένοι. Θα μελετήσουμε το σκεπτικό της απόφασης για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε”, ήταν το σχόλιο του Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος ας μην ξεχνάμε ότι έχει και τον μεγάλο πονοκέφαλο με τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Κλείσιμο
Αντιθέτως ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ανέφερε:

“Μετά από δεκαετίες το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ, αδιαφορώντας ότι είναι επιπλέον των εισαγομένων και δεν καταλαμβάνουν θέσεις αυτών. Ένα κίνητρο είχαν τα παιδιά με σαφείς παιδαγωγικούς σκοπούς και το καταργεί η δικαστική εξουσία! Άμεση ανάγκη νέας νομοθετικής ρύθμισης. Ως ΓΓΑ, που εκ της αρμοδιότητας μου έχω την υποχρέωση να εργάζομαι για τον αθλητισμό και τα δικαιώματα των αθλητών, δηλώνω τα παρακάτω: 
Πρώτον, οι άνθρωποι του αθλητισμού καταθέτουν στην πλειοψηφία τους ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.
Δεύτερον, μη ξαναπατήσει κανείς εκτός των εκπροσώπων του αθλητισμού και της ΓΓΑ στις υποδοχές στα αεροδρόμια. 
Τρίτον, επειδή κάποιοι στο Υπουργείο Παιδείας συστηματικά "ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΝΟΥΝ" τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής, να προσέξουν. Για να το δηλώνει πλέον δημόσια ο ΓΓΑ, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.”.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης