Παναθηναϊκός Blog: Ο Βουγιούκας έβαλε πλάτη, ο Τζέιμς το “δολοφονικό” ένστικτο!

Παναθηναϊκός Blog: Ο Βουγιούκας έβαλε πλάτη, ο Τζέιμς το “δολοφονικό” ένστικτο!

Η νίκη στο Τελ Αβίβ και ειδικά έτσι όπως ήρθε είναι ό,τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, που διευρύνει το σερί του και χτίζει αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα ενόψει πλέι οφ. Η τρέλα του Τζέιμς που βγήκε σε… χρυσό και ο κομβικότατος Βουγιούκας.

Παναθηναϊκός Blog: Ο Βουγιούκας έβαλε πλάτη, ο Τζέιμς το “δολοφονικό” ένστικτο!
Μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα σημειώναμε πως η δοκιμασία με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ήταν ένα εξαιρετικό κρας τεστ για τον Παναθηναϊκό, που καλείται στο τελικό βιράζ να αποβάλλει όσο μπορεί τις “παιδικές ασθένειες” που έχει εμφανίσει μέσα στη σεζόν και ειδικά εκτός ΟΑΚΑ, ώστε να διεκδικήσει με τις μέγιστες πιθανότητες την πρόκριση στο Final-4.

Το πέμπτο φετινό “διπλό” στην Ευρωλίγκα, που ήρθε με… χιτσκοκικό τρόπο, είναι σημαντικό για πολλούς λόγους και ίσως το βαθμολογικό σκέλος να είναι το λιγότερο σπουδαίο.

Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό δεν είναι τόσο η έκβαση της μάχης για το πλεονέκτημα έδρας, για την οποία δεν βασίζεται μόνο στα δικά του αποτελέσματα, αλλά περιμένει “δώρο” από Ρεάλ ή… Ολυμπιακό (σ.σ. διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον σενάριο που μπορεί να προκύψει) για να τρυπώσει στην τετράδα.

Κλείσιμο
Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η πρόοδος της ομάδας και η αυτοπεποίθηση με τον χαρακτήρα που χτίζονται μέσα από τις νίκες, πολύ περισσότερο τις εκτός έδρας, οι οποίες για τους “πράσινους” είναι… δυσεύρετες. Πόσω μάλλον οι μεγάλες, όπως αυτή στο Τελ Αβίβ αφού σε περίπτωση που πάει με μειονέκτημα στα πλέι οφ, θα χρειαστεί τουλάχιστον μία για να υλοποιήσει τον στόχο του Βελιγραδίου.

Η ουσία είναι πως η ομάδα του Πασκουάλ έφερε εις πέρας την αποστολή σε μια παραδοσιακά δύσβατη έδρα για κάθε ομάδα της διοργάνωσης και απέναντι σε μια Μακάμπι που έψαχνε… λυσσασμένα τη νίκη για να μείνει ζωντανή για πρόκριση στην οκτάδα.

Οπερ σημαίνει με τεράστιο κίνητρο για τους γηπεδούχους, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει αλώβητος στη λεπτομέρεια και χάρη στο καλάθι του Τζέιμς, δείχνοντας αποφασιστικότητα στο τέλος, η οποία θα του χρειαστεί ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Τέτοιες νίκες φτιάχνουν ψυχολογία και δίνουν “αέρα” για τα πιο δύσκολα που έρχονται.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης