Τι αναφέρει το... "μνημόνιο" που εστάλη προς τις ομάδες

Τι αναφέρει το... "μνημόνιο" που εστάλη προς τις ομάδες

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που έστειλε η Super League στα μέλη της προκειμένου να αναλάβουν οκτώ δεσμεύσεις με βάση το έγγραφο Βασιλειάδη ώστε να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα

Τι αναφέρει το... "μνημόνιο" που εστάλη προς τις ομάδες
Αναλυτικά στο έγγραφο που έστειλε η Σούπερ Λίγκα σε όλα τα μέλη της και περιμένει τις υπογραφές (με τον Ολυμπιακό να έχει τοποθετηθεί ήδη αρνητικά και την ΑΕΛ να έχει επιφυλάξεις) περιλαμβάνοναι οι ακόλουθες δεσμεύσεις:

1. Αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

2. Δεσμεύονται για την αποφυγή αντεγκλήσεων, ώστε να διεξαχθεί με ηρεμία το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν.

Κλείσιμο
3. Δεσμεύονται ώστε το σύνολο των τυχόν παραπόνων που μπορεί να έχουν να εκφραστούν θεσμικά μέσω των οργάνων του ποδοσφαίρου.

4. Δεσμεύονται ώστε να κάνουν ο,τι είναι απαραίτητο για τον έλεγχο ακραίων ομάδων οπαδών τους.

Έτι περαιτέρω,

5. Τα μέλη του Συνεταιρισμού αποδέχονται ότι σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, οπαδοί μιας ομάδες προκαλέσουν φαινόμενα βίας ήτοι α) είσοδος οπαδών στον εν γένει χώρο του γηπέδου ή/και στις κερκίδες και στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο ή/και συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου με οποιαδήποτε αφορμή, για (3) φορές ή β) την πειθαρχική τιμωρία των ομάδων τους με βάση την εν γένει έκνομη βίαιη συμπεριφορά οπαδών του, τουλάχιστον (4) φορές τότε η ομάδα θα τιμωρείται με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής και υποβιβασμό. Η ανωτέρω ρύθμιση θα ξεκινήσει να ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 και εφεξής, με τροποποίηση των ρυθμίσεων αδειοδότησης, τόσο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού όσο και της ΕΠΟ.

6. Τα μέλη του Συνεταιρισμού αποδέχονται και εισηγούνται δια του Προέδρου τους στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την εισαγωγή νέας ρύθμισης στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία εμπρηστικές δηλώσεις αξιωματούχων που υποδαυλίζουν φαινόμενα βίας, οι οποίες πραγματοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο (ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά: δηλώσεις on camera, μέσω συνέντευξης σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, μέσω social media, μέσω ιστοσελίδων κλπ) και ως ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση θα εκτιμάται όταν στρέφονται κατά αξιωματούχων αγώνα και εν γένει του οργανωμένου ποδοσφαίρου θα συνεπάγονται τιμωρία της ομάδας.

7. Τα μέλη του Συνεταιρισμού αποδέχονται και εισηγούνται δια του προέδρου τους στην ΕΠΟ την κατάργηση του τρίτου βαθμού εκδίκασης και τη μεταφορά της αρμοδιότητας στο CAS, την εισαγωγή της έγγραφης διαδικασίας, τη δυνατότητα χορήγησης αναβολής από τα πειθαρχικά όργανα μόνο μία φορά για σοβαρό λόγο.

8. Τα μέλη του συνεταιρισμού αποδέχονται την αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου για την ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων με τη μεταφορά της ευθύνης στις ΠΑΕ κατόπιν και της επιγενόμενης διαβούλευσης, εκκινώντας από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τα μέλη του Συνεταιρισμού ενεχυριάζουν στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ακριβή αντίγραφα των αποφάσεων του ΔΣ αυτών από τις οποίες προκύπτει η ομόφωνη ανέκκλητη απόφασή τους σχετικά με τις ανωτέρω δεσμεύσεις. Τα μέλη του Συνεταιρισμού εξουσιοδοτούν τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού όπως υποβάλλει τις ανωτέρω δεσμεύσεις στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΕΠΟ προκειμένου να επικυρωθούν στη συνέχεια από την Εκτελεστική Επιτροπή αυτής και να υποβληθούν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για εξέταση, με σκοπό την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της τρεχούσης αγωνιστικής περιόδου 2017-18.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης