Η βραδιά των πρώτων της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας

Η βραδιά των πρώτων της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας

Ενώ η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία «υιοθέτησε» τρία προσφυγόπουλα, από το Συρία και το Ιράκ, για να τα μάθει ιστιοπλοΐα

Η βραδιά των πρώτων της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας
Μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική ιστιοπλοΐα η οποία ως άθλημα κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου με  τις επιτυχίες της, ήταν το περασμένο Σάββατο.  Ήταν η «Βραδιά των Πρώτων» στην οποία τιμήθηκαν οι αθλητές/τριες  οι οποίοι το 2017 κατέκτησαν 35 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και την οποία διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά  η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.   

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή  της ανακοίνωσης ότι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία  «υιοθέτησε» τρία προσφυγόπουλα και τα μαθαίνει ιστιοπλοΐα. Δύο από τη Συρία και ένα από το Ιράκ.

Η αίθουσα στο Μουσείο Μπενάκη σείστηκε από τα χειροκροτήματα του κόσμου, ενώ οι αθλητές/τριες σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν  τα τρία προσφυγόπουλα  που έζησαν μία από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής τους.  Τα προσφυγόπουλα  κλήθηκαν να βραβεύσουν  τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Κιμ Αντερσεν για την προσφορά τους στο άθλημα. Ο Έλληνας υφυπουργός δεν έκρυψε την συγκίνησή του, έδωσε συγχαρητήρια στην ομοσπονδία για την πρωτοποριακή κίνησή της και ευχήθηκε να βρει μιμητές.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βασιλειάδης μίλησε με θερμά λόγια για τις τεράστιες επιτυχίες των αθλητών και την εξαιρετική δουλειά της ΕΙΟ και των ομίλων, κάτι που το οποίο ανέδειξε και ο πρόεδρος της World Sailing, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από  την εκδήλωση.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας μίλησε ο πρόεδρος Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στην επιτυχία που σημειώνει το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» και ζήτησε από τον κ. Αντερσεν να επανεξεταστεί το θέμα των τριών κλάσεων που είναι υποψήφια να αντικατασταθούν μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο (470, 49er, FINN).
Κλείσιμο

Την «Βραδιά των Πρώτων» τίμησαν  με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος και άλλοι επίσημοι.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι ιστιοπλόοι, οι οποίοι ξεχώρισαν στους μεγάλους διεθνείς αγώνες του 2017 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άριστοι μαθητές, τιμήθηκαν από αθλητές των Όπτιμιστ! Επίσης βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές όμιλοι των 6 περιφερειών (ΝΟ Χίου, ΝΑΣ Καλαμάτας ο «ΑΙΟΛΟΣ», ΝΟ Ραφήνας «ΑΛΚΥΩΝ», ΟΕΑΝΑ Βόλου, ΝΟΤΚ, ΝΟΘ), ενώ κορυφαίος προπονητής σύμφωνα με τον ΠΑΣΠΙ αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Χειμώνας. Καλύτερος προπονητής στην Ανοιχτή Θάλασσα ήταν ο Μάκης Καπότσης.

Η λίστα των διακριθέντων


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης