Μίλαν-Άρσεναλ 0-2: «Κανονιέρηδες» από τα παλιά (βίντεο)

Η παραπαίουσα στην Premier League Άρσεναλ πέρασε με εμφατικό τρόπο από το Μιλάνο – Τεράστιες νίκες για Σάλτσμπουργκ (2-1 στο Ντόρτμουντ), Λιόν (1-0 στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας) ενώ  μόνο η Ατλέτικο Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε την έδρα της (3-0 την Λοκομοτίβ Μόσχας)


Τρεις νίκες των φιλοξενούμενων και μόλις μία των γηπεδούχων στα ματς για τους «16» του Europa League που ξεκίνησαν στις 20:00.

Η Άρσεναλ «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μίλαν η οποία προσπάθησε να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δε πέτυχε κάποιο γκολ και πλέον στη ρεβάνς έχει πολύ δύσκολο έργο.

Ο Μπερίσα έβαλε δύο γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψη, η Ντόρτμουντ απλά μείωσε κι οι Αυστριακοί έχουν το προβάδισμα για να προκριθούν στους «8», ενώ το ίδιο ισχύει και για την Λιόν που έφυγε με τεράστιο διπλό από την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τέλος η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, φιλοδώρησε με τρία γκολ της Λοκομοτίβ Μόσχας και ήδη σκέφτεται τα προημιτελικά…

Μίλαν-Άρσεναλ 0-2
Η Μίλαν φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά, όμως οι δύο ομάδες είχαν από μία φάση με Μχιταριάν (8') και Κουτρόνε (10') και μετά τα πρώτα λεπτά οι Gunners άρχισαν να δείχνουν πως θα πάει το ματς. Στο 15' έγινε το 0-1 όταν ο Μχιταριάν έκανε ντρίμπλα στον Καλάμπρια και το σουτ του κόντραρε στον Μπονούτσι για να πάει στα δίχτυα του Ντοναρούμα και η ομάδα του Βενγκέρ πήρε τον πλήρη έλεγχο έχοντας αυτοπεποίθηση, κυκλοφορία και πίεζε άψογα μη επιτρέποντας στους Rossoneri να είναι επικίνδυνοι. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Αρσεναλ ήταν φωτιά.

Στο 42' το αριστερό του Τσέιμπερς έβγαλε ο Ντοναρούμα, ο οποίος στο ίδιο λεπτό μπλόκαρε στο τετ-α-τετ με τον Γουέλμπεκ. Στις καθυστερήσεις ο Μχιταριάν άδειασε ξανά τον Καλάμπρια και πλάσαρε στο οριζόνιο αλλά λίγες στιγμές μετά έγινε το 0-2 όταν ο Οζίλ βρήκε τον Ράμσεϊ και εκείνος αφού πέρασε τον Ντοναρούμα, έκανε το 0-2.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για την Αρσεναλ με τον Γουέλμπεκ, όμως οι φάσεις δεν ήταν τόσες πολλές. Οι Gunners έδωσαν περισσότερο χώρο στην Μίλαν, που έχασε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 52' όταν από το πέναλτι ο Μποναβεντούρα σούταρε ψηλά από το πέναλτι. Η ομάδα του Βενγκέρ, άντεξε μάλλον εύκολα την πίεση των Rossoneri που έφταναν έξω από την περιοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Οσπίνα, ο οποίος είδε την άμυνά του να μπλοκάρει σε πολλές περιπτώσεις τα σουτ των αντιπάλων. Το 0-2 παρέμεινε φυσιολογικά μέχρι το τέλος και έχει... περασμένη σχεδόν την Αρσεναλ στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Καλάμπρια (78' Καλάμπρια), Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Ροδρίγες, Μπίλια, Κεσί, Μποναβεντούρα, Τσαλχάνογλου (63' Κάλινιτς), Σούσο, Κουτρόνε (69' Αντρέ Σίλβα).
Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Τσέιμπερς (85' Ελνένι), Κοσιελνί, Μουστάφι, Κολάσινατς (62' Μέιτλαντ-Νάιλς), Τσάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Μχιταριάν, Οζίλ (80' Χόλντινγκ), Γουέλμπεκ



Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Μόσχας 3-0
Θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να σηκώσει το τρόπαιο. Στην πρώτη της κόντρα λοιπόν με την Λοκομοτίβ η Ατλέτικο φρόντισε να αιτιολογήσει σε μεγάλο βαθμό την πρόβλεψη για πρόκρισή της.

Το καθαρό 3-0 είναι τέλειο αποτέλεσμα για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, που στο DNA της δεν το έχει να δεχτεί τόσο μεγάλη ανατροπή στη Μόσχα. Το 1-0 ήρθε με ακόμα μία γκολάρα του Σαούλ, ο οποίος το έστειλε από μακριά συστημένο (22'), ενώ ο Ντιέγκο Κόστα πήρε την απόκρουση του αντίπαλου πορτιέρο και έγραψε το 2-0 από κοντά (47').

Στο 90' ο Κόκε ουσιαστικά σφράγισε από τώρα το εισιτήριο των Μαδριλένων για τα προημιτελικά.



Ντόρτμουντ-Σάλτσμπουργκ 1-2
Η Ντόρτμουντ ήταν αήττητη σε 12 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. Το αντίστοιχο σερί της Ζάλτσμπουργκ ήταν στα 11 ματς. Τελικά εκείνη που συνεχίζει είναι η δεύτερη.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τεράστια έκπληξη και πήραν διπλό στη Βεστφαλία. Βασικός υπεύθυνος για το 1-2 των Αυστριακών ήταν ο Μπερίσα που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδα του.

Αρχικά το έκανε με πέναλτι (49') και στη συνέχεια με σουτάρα (56'). Ο Σίρλε μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα (62'), αλλά η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου δεν μπόρεσε να βρει την ισοφάριση και υποτάχθηκε για πρώτη φορά στο 2018.



ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιόν 0-1
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση της στους προημιτελικούς του Europa League έκανε η Λυών, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ με 1-0 στη Μόσχα. Το ματς ήταν κλειστό και μοιρασμένο γενικά, με τους Γάλλους πάντως να γίνονται απειλητικοί σε κάποιες αντεπιθέσεις με τον Ντεπάι.

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην σκόραρε αλλά τουλάχιστον είχε συμμετοχή στο γκολ της Λυών, αφού από δικό του κόρνερ στο 68' ο Μαρσέλο με κεφαλιά, μετά και την λάθος έξοδο του Ακινφέεβ, έκανε το 0-1, το οποίο έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.


Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Τέλος όλων των αναμετρήσεων: Τα τελικά αποτελέσματα: Μίλαν-Άρσεναλ 0-2, Ατλέτικο Μ.-Λοκομοτίβ Μ. 3-0, ΤΣΣΚΑ Μ.-Λιόν 0-1, Ντόρτμουντ-Σάλτσμπουργκ 1-2

88' ΓΚΟΛ: Ο Κόκε φραγίζει την πρόκριση της Ατλέτικο διαμορφώνοντας το 3-0 επί της Λοκομοτίβ Μόσχας!

68': Ο Μαρσέλο με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ δίνει το προβάδισμα στην Λιόν μέσα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!



63' ΓΚΟΛ: Ο Σούρλε μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα μετά την σέντρα του Πούλισιτς και μειώνει για την Ντόρτμουντ.



57' ΓΚΟΛ: Η Σάλτσμπουργκ έκλεψε τη μπάλα ψηλά κι ο Μπερίσα με κεραυνό μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-2!!!


55': Χαμένη ευκαιρία για την Μίλαν με τον Μποναβεντούρα.

49' ΓΚΟΛ: Ο Μπερίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το οποίο όπως φάνηκε ήταν φάουλ εκτός περιοχής) δίνει το προβάδισμα στην Σάλτσμπουργκ μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ



47' ΓΚΟΛ: Ο Γκριζμάν πλασάρει, ο Γκιγιέρμε διώχνει κι ο Κόστα απο κοντά πετυχαίνει το 2-0 για την Ατλέτικο κόντρα στην Λοκομοτίβ



46': Σέντρα στο Β' ημίχρονο

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο.
Μίλαν-Άρσεναλ 0-2, Ατλέτικο Μ.-Λοκομοτίβ Μ. 1-0, ΤΣΣΚΑ Μ.-Λιόν 0-0, Ντόρτμουντ-Σάλτσμπουργκ 0-0  τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα


45'+4' ΓΚΟΛ: Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράμσεϊ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Μίλαν, απέφυγε τον Ντοναρούμα και πλάσαρε για το 0-2!!!

45'+1': Δοκάρι για την Άρσεναλ με τον Μιχιταριάν!

45'+1': Δοκάρι για την Σάλτσμπουργκ που έχει πολλές μεγάλες φάσεις για γκολ μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ!

44':Ο Μπονούτσι προλαβαίνει τον Οσπίνα, αλλά η κεφαλιά του περνάει έξω.

42': Ο Γουέλμπεκ μπαίνει από πλάγια θέση, πλασάρει και ο Ντοναρούμα σώζει πάλι την Μίλαν!

41': Ο Τσέιμπερς σουτάρει από μακριά κι ο Ντοναρούμα διώχνει...

40': Ο Μπίρκι αρχικά κι ο Σμέλτσερ στη συνέχεια γλιτώνουν την Ντόρτμουντ από γκολ!

35': Κόρνερ για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά την απόκρουση του Λόπες.

34': Χαμένη ευκαιρία με τον Τραορέ για την Λιόν.

33': Ο Μίραντσουκ βουτάει στην περιοχή και δέχεται την κίτρινη κάρτα για θέατρο.

30': Απίθανη χαμένη ευκαιρία για την Ατλέτικο! Ο Γκιγιέρμε βγήκε από την περιοχή του, ο Γκριζμάν το έκλεψε τη μπάλα, αλλά πλάσαρε άστοχα στην κενή εστία!

25': Ευκαιρία για την Σάλτσμπουργκ να πάρει το προβάδισμα στην έδρα της Ντόρτμουντ

21' ΓΚΟΛ: Ο Σαούλ βρήκε χώρο και με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λοκομοτίβ Μόσχας



16': Ο Μούσα και πάλι στην περιοχή της Λιόν, σουτάρει όμως ο Λόπες διώχνει

15' ΓΚΟΛ: Ο Μιχιταράν δέχθηκε την πάσα, προσποιήθηκε και σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στον Μπονούτσι και να καταλήγει στα δίχτυα της Μίλαν!



13': Ο Μούσα στην περιοχή της Λιόν, έκανε κακό κοντρίλο κι έχασε την ευκαιρία.

10':Ο Ουέλμπεκ κινήθηκε στην περιοχή της Μίλαν, αλλά δε μπόρεσε να τελειώσει τη φάση

6': Ευκαιρία για την Ντόρτμουντ με τον Σίρλε.

3': Διπλή ευκαιρία για την Μίλαν με τους παίκτες του Γκατούζο να μην μπορούν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα.

1': Σέντρα στους αγώνες

-Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου αρχηγού της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι.

Αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:
Οι αγώνες που ξεκινούν στις 20:00
Μίλαν-Άρσεναλ
Μίλαν: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Ροδρίγες, Μπίλια, Κεσί, Μποναβεντούρα, Τσαλχάνογλου, Σούσο, Κουτρόνε.
Αρσεναλ: Οσπίνα, Τσέιμπερς, Κοσιελνί, Μουστάφι, Κολάσινατς, Τσάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Μχιταριάν, Οζίλ, Γουέλμπεκ.

Ντόρτμουντ-Ζάλτσμπουργκ
Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Γκονσάλο Κάστρο, Παπασταθόπουλος, Τοπράκ, Σμέλτσερ, Νταχούντ, Βάιγκλ, Γκέτσε, Ρόις, Σέρλε, Μπατσουαγί.
Σάλτσμπουργκ: Βάλκε, Λάινερ, Αντρέ Ραμάλιο, Τσάλετα-Τσαρ, Ούλμερ, Σαμασεκού, Σλάγκερ, Αϊνταρά, Μπερίσα, Χουάνγκ Χι-Τσαν, Ντάμπουρ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιόν
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Ναμπάμπκιν, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Βέρνμπλουμ, Ιγκνασέβιτς, Κουτσάεβ, Νάτχο, Γκολόβιν, Τζαγκόεβ, Μιλάνοφ, Μούσα.
Λιόν: Άντονι Λόπες, Τέτε, Μαρσέλο, Μορέλ, Φερνάντο Μαρσάλ, Τουσάρ, Εντομπελέ, Αουάρ, Μπερτράν Τραορέ, Ντεπάι, Μαριάνο Ντίαθ.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Μόσχας
Ατλέτικο: Βέρνερ, Χουάνφραν, ΧΜ Χιμένες, Λούκας Ερνάντεθ, Φιλίπε Λουίς, Πάρτεϊ, Σαούλ, Κόκε, Άνχελ Κορέα, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα.
Λοκομοτίβ: Μαρινάτο, Ιγκνατίεβ, Κβερκβέλια, Τσόρλουκα, Ρίμπους, Ντενίσον, Πετσίνοβιτς, Αλεκσέι Μιραντσούκ, Μανουέλ Φερνάντες, Αντόν Μιραντσούκ, Έντερ.


Οι αγώνες που ξεκινούν στις 22:05
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πλζεν
Μαρσέιγ-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Λειψία-Ζενίτ
Λάτσιο-Ντιναμό Κιέβου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr