Παναιτωλικός-Κέρκυρα 1-0: Νίκησε και ηρέμησε

Παναιτωλικός-Κέρκυρα 1-0: Νίκησε και ηρέμησε

Το γκολ του Γουίλιαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου χάρισε στον Παναιτωλικό το τρίποντο που του εξασφαλίζει την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και του επιτρέπει να βλέπει ακόμη και την 5η θέση

Παναιτωλικός-Κέρκυρα 1-0: Νίκησε και ηρέμησε
Δικαίωμα στο ευρωπαϊκό όνειρο αποκτά ο Παναιτωλικός. Τα «καναρίνια» δεν... πτοήθηκαν από τη βροχή και κέρδισαν με 1-0 την Κέρκυρα. Αποτέλεσμα που τους έφερε στο «-3» από την 5η θέση και πλέον, μπορούν να βλέπουν ψηλά. 
 
Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα, Αργκους, Μιχάι, Μαρινάκη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο στον άξονα, τους Ουίλιαν, Ντίας στα άκρα και τον Μάζουρεκ οργανωτή πίσω από τον Μοράρ. 
 
Ο Γιάννης Ματζουράκης είχε τον Γιαννακόπουλο στο τέρμα, τους Σπίνουλα. Αντέτζο, Γρομητσάρη, Λέκοβιτς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κρητικό, Αρτυματά στον άξονα και τους Γεωργίου, Ρόλε, Παμλίδη μεσοεπιθετική τριπλέτα, πίσω από τον προωθημένο Μυτίδη. 
 
Κλείσιμο
Οι παίκτες των 2 ομάδων κλήθηκαν να διαχειριστούν και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Αυτό επηρέασε περισσότερο τους γηπεδούχους, που παίζουν με την μπάλα κάτω. Ετσι οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ένα αβαντάζ και το εκμεταλλεύτηκαν. Ανασταλτικά δεν απειλούνταν – το πλάνο των «κυανοκίτρινων» ήταν να ψάχνουν με μακρινές μπαλιές τον Μοράρ – και επιθετικά – με κορυφαίο τον Ρόλε – έφτασαν ορισμένες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Παναιτωλικού. Απείλησαν ουσιαστικά με τους Αντέτζο (9') και Κρητικό (30') και όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έβρισκε τους «μονομάχους» στο 0-0. Ομως στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα, ο Ουίλιαν εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γιαννακόπουλου και άνοιξε το σκορ. 
 
Το δεύτερο μισό θα ξεχαστεί σύντομα. Οι γηπεδούχοι έκαναν σωστή διαχείριση της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά, εκτός από ένα σουτ του Ρόλε. Την ίδια στιγμή όμως δεν είχαν και τις φάσεις για να «καθαρίσουν» το ματς, εκτός από μία του Ουίλιαν. Γενικότερα οι Φαίακες άργησαν να ρισκάρουν και μόλις στο 80' «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-2 και θέλησαν να βγουν μπροστά. Μάλιστα στις καθυστερήσεις σε μία παράλληλη του Μυτίδη έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά και πάλι «καθάρισε» ο Κυριακίδης. Πάντως για ομάδα που έχανε, από το 55' μέχρι και το 90'+4' – δηλαδή μεταξύ των 2 ευκαιριών της – ζήτημα να πάτησε 3-4 φορές στα αντίπαλα καρέ. Ετσι οι γηπεδούχοι πιστοποίησαν πως βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, καθώς έπαιξαν κυνικά και σωστά, τόσο με τον χρόνο, όσο και με τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. 
 
MVP: Ο Ουίλιαν. Οχι μόνο για το γκολ. Ηταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο 24χρονος παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο που δεν ευνοούσε τεχνίτες παίκτες, έκανε ορισμένες πολύ καλές ενέργειες. Οπως π.χ. εκείνη στα μισά του πρώτου μέρους, όταν πέρασε 2 αντιπάλους του και έκανε την παράλληλη. Μάλιστα θα μπορούσε να σημείωσε και 2ο γκολ, σε ένα καλό του σουτ μετά την ανάπαυλα. 
 
Στο ύψος του: Ξεχώρισαν αρκετοί. Ο Κυριακίδης για την αντίδρασή του στη φάση των καθυστερήσεων και όχι μόνο (επενέβη σωστά στα σουτ των Ρόλε, Κρητικού), ο Βασιλούδης που πάλεψε αρκετά και γενικότερα όλοι οι παίκτες που πήγαν στη δύναμη. Από την Κέρκυρα, μακράν κορυφαίος ο Ρόλε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. 
 
Αδύναμος κρίκος: Η αναμέτρηση κρίθηκε σε ένα λάθος. Του Γιαννακόπουλου. Αυτόματα ο 25χρονος γκολκίπερ, σε μεγάλο βαθμό, «καταδίκασε» την ομάδα του. 
 
Η γκάφα: Η φάση του γκολ του Παναιτωλικού. Ο Γιαννακόπουλος κάνει μέγα λάθος, αλλά μετά την πρώτη κεφαλιά του Μιχάι, κανείς εκ των παικτών της Κέρκυρας δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Ουίλιαν την έστειλε στα δίχτυα των Φαιάκων. 
 
Τα στραγάλι: Ο Τσαμούρης είχε ως επί το πλείστον σωστές υποδείξεις, αν και έδειξε πολλές κίτρινες (9). Οπως και ο βοηθός Γεωργακόπουλος. Αντίθετα ο βοηθός Σαμοϊλης «έχασε» αρκετές φάσεις. Με κυριότερες τις λανθασμένες υποδείξεις οφ σάιντ που καταλόγισε στους Γεωργίου (36'), Μάζουρεκ (46') και Μοράρ (89').  
 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις από τους παίκτες. Τα πάντα κρίνονται στο λάθος. Ο Παναιτωλικός δεν το έκανε, η Κέρκυρα υπέπεσε σε αυτό και τα πάντα κρίθηκαν εκεί.  
 
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Σοάρες Άργκους, Μύγας, Μαρινάκης, Μάρκος Πάουλο (10' Βασιλούδης), Μπεχαράνο, Μοράρ, Μάζουρεκ (88' Ιταμπέλ), Χόρχε Ντίας, Ουίλιναν (79' Μπράβο)
Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Γεωργίου (73' Ζορμπάς), Παμλίδης (69' Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης, Ρόλε (79' Γεωργακόπουλος), Γρομητσάρης
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης