Σφαιρόπουλος: «Ψάχνουμε παίκτη που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω»

Σφαιρόπουλος: «Ψάχνουμε παίκτη που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω»

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην συνέντευξη τύπου ενόψει του ματς του Ολυμπιακού με την Βαλένθια (22/2, 21:00) τονίζοντας πως αναζητεί τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στους «ερυθρόλευκους», ενώ πρόσθεσε πως ο Κιμ Τιλί θα βρίσκεται στην δωδεκάδα κόντρα στους Ισπανούς

Σφαιρόπουλος: «Ψάχνουμε παίκτη που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω»
Τον παίκτη που θα του δώσει το κάτι παραπάνω αναζητά ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη τύπου ενόψει του ματς με την Βαλένθια (22/2, 21:00) για την Εuroleague.

Όσον αφορά τον Κιμ Τιλί, τόνισε πως ο Γάλλος θα βρίσκεται κανονικά στην 12αδα κόντρα στους Ισπανούς.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου
Κλείσιμο
Για το ματς με τη Βαλένθια: «Επανερχόμαστε στην Euroleague μετά την απώλεια του Κυπέλλου και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει, τη νίκη επί της Ρεάλ. Η Βαλένθια επικίνδυνη ομάδα και επιθετική. Έχει τον Γκριν που είναι καλός σκόρερ, αλλά έχει και καλό σύνολο. Έχει απουσίες στα γκαρντ, αλλά έχουν καλύψει αυτό το κενό. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και στην επίθεση για να πάρουμε άλλη μία νίκηΑσφαλώς και αναλύσαμε τον τελικό. Είδαμε τα λάθη και δεν παίξαμε σύμφωνα με τα στάνταρ μας, αλλά και πως πρέπει να αντιδράσουμε». 

Για το αν κινείται για προσθήκη παίκτη ο Ολυμπιακός: «Γίνονται κινήσεις για να ενισχυθεί η ομάδα σε συνεργασία με τη διοίκηση που είναι πάντα κοντά και βοηθά. Σε πρώτη φάση, θέλουμε έναν παίκτη που να είναι ικανός να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζουμε στους παίκτες που έχουμε. Δεν θα γίνει αλλαγή, αλλά θα γίνει μία ενίσχυση στο ρόστερ. Ψάχνουμε έναν παίκτη για την περιφέρεια που θα μας βοηθήσει. Όχι απλά να πάρουμε παίκτη, έτσι για να τον πάρουμε». 

Για το αν βρίσκεται κοντά στην απόκτηση παίκτη: «Υπάρχουν ονόματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην πω κάτι παραπάνω. Η διοίκηση μεριμνά για το καλύτερο της ομάδας. Το πόσο κοντά ή μακριά, δεν μπορώ να το πω. Γίνονται επαφές, διαπραγματεύσεις και διεργασίες». 

Για τη διαφορά στην ενέργεια που έχουν οι Πειραιώτες στα εντός και στα εκτός έδρας ματς: «Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας έχει νικήσει παιχνίδια και στην Ευρωλίγκα. Είχαμε έναν κακό μήνα τον Γενάρη, αλλά και ένα κακό παιχνίδι στον τελικό. Έχω πει ξανά ότι μια καλή ομάδα πρέπει να παίζει σταθερά καλά και εντός και εκτός. Δεν είναι θέμα εντός-εκτός. Μην ξεχνάτε ότι τον Γενάρη παίξαμε πέντε σερί εκτός έδρας σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Πρώτον, δεν είναι εύκολο να αποδίδεις καλά εκτός και δεύτερον ότι αυτά τα παιχνίδια ήταν στο κακό μας μομέντουμ. Στο παιχνίδι με τη Ρεάλ έδειξε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Τώρα, έχουμε ένα εντός έδρας παιχνίδι και αυτό σκεφτόμαστε. Τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα σχετίζονται με το πρόγραμμα. Σίγουρα η έδρα είναι σημαντική, θέλουμε να τη διαφυλάξουμε και έχουμε μπροστά μας άλλα οκτώ παιχνίδια. Είμαστε σε καλό μοτίβο και θέλουμε να το διαφυλάξουμε αυτό». 

Για τον ρόλο που θα παίξει η άμυνα στο ματς με τη Βαλένθια: «Είναι σημαντική η άμυνα γιατί είναι ο Γκριν, που είναι καλός σκόρερ, αλλά και γενικά μία ομάδα που έχει ικανούς σουτέρ και καλό σποτ απ παιχνίδι. Έχει βγει ο Αμπάλδε που είναι πολύ παραγωγικός και εκτελεστικός. Επίσης, τον Πλάις, τον Ντούμπλιεβιτς… Ασφαλώς η άμυνα θα πρέπει να είναι προσεκτική και συγκεντρωμένη. Από τη μία, θα πρέπει να αποδιοργανώσει την επίθεσή τους και από την άλλη να μας δώσει εύκολα καλάθια». 

Για τις διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου: «Και αυτοί θα έχουν τον Ντούμπλιεβιτς που δεν είχαν το πρώτο ματς. Εμείς Σπανούλη, Μάντζαρη και Τιλί. Στο ρόστερ θα υπάρχουν διαφορές. Τότε, ήταν και οι Βαν Ρόσομ και Βίβες που δεν θα παίξουν αύριο. Οι φιλοσοφίες των ομάδων δεν αλλάζουν, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με το πρώτο ματς». 

Για τον Κιμ Τιλί: «Μετά τον μακροχρόνιο τραυματισμό είναι δύσκολο να επανέλθεις γρήγορα, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Όμως, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ιατρικά είναι έτοιμος εδώ και καιρό, αλλά και αγωνιστικά έχει μπει στις προπονήσεις. Τον βαθμό ετοιμότητάς του θα τον δούμε στο παιχνίδι. Είναι παίκτης που τον θέλαμε πολύ. Όσο παίζει, θα βελτιώνεται και θα βρει τον ρυθμό του μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις». 

Για το ρεκόρ νικών στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Δεν θέλω να κάνω σχόλιο. Έχω να πω μόνο ότι είναι τιμή μου που είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό». 

Για τον λόγο που θα γίνει προσθήκη στο ρόστερ: «Να έχουμε άλλον έναν ποιοτικό παίκτη, που να μας δώσει το κάτι παραπάνω όταν θα υπάρχει κάποιος τραυματισμός ή ντεφορμάρισμα και για να αυξήσουμε την ποιότητά μας. Γι’ αυτό κάνουμε προσθήκη και όχι αλλαγή. Το υπάρχον ρόστερ συνεχίζει ως έχει». 

Για τον Έρικ Γκριν: «Σίγουρα έρχεται και να νικήσει. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και στον Γκριν και σε όλη την ομάδα». 

Για το αν ο νέος παίκτης θα... τραβήξει και άλλους παίκτες: «Ίσως ναι. Να είναι ένας τρόπος είτε να τους τραβήξει, είτε να τους βοηθήσει να απελευθερωθούν».



Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης