Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Ο Ντε Χέα ήταν... ανίκητος!

Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Ο Ντε Χέα ήταν... ανίκητος!

Ο Μουρίνιο πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στον Ισπανό τερματοφύλακα ο οποίος με τις απίθανες επεμβάσεις του κράτησε ανέπαφη την εστία του - Η Ρόμα προηγήθηκε στην Ουκρανία με τον Ουντέρ στο 41', αλλά η εκπληκτική Σαχτάρ έφερε.. τούμπα το ματς με τα γκολ των Φερέιρα (52'), Φρεντ (71')

Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Ο Ντε Χέα ήταν... ανίκητος!
Αλλού περιμέναμε το μεγάλο ματς (Σεβίλλη) κι αλλού μας προέκυψε (στο ουδέτερο Χάρκοβο) στην αυλαία του πρώτου κύκλου των αναμετρήσεων για τους "16" του Champions League.

Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0
Είναι ο Ντε Χέα ο καλύτερος γκολκίπερ στον πλανήτη; Ισως ο Ισπανός να έδωσε απόψε την απάντηση! Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν και έδωσε στη Μάντσεστερ το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Κλείσιμο
Η Σεβίλλη ήθελε, έπαιξε καλύτερα, έκανε φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα. Παράλληλα, ο Ισπανός έγινε ο πρώτος γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ έπειτα τον Φαν ντερ Σαρ το 2011 που κάνει οκτώ επεμβάσεις σε ένα παιχνίδι του Champions League.  

Η Σεβίλλη μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς και προσπάθησε να φανεί απειλητική με δυο καλά σουτ των Μουριέλ, Νάβας. Τα πλάνα του Μουρίνιο άλλαξαν μόλις στο 17' όταν είδε τον Ερέρα να τραυματίζεται και τον Πογκμπά να περνάει στο ματς. Ωστόσο, ο Γάλλος δεν... μπήκε ποτέ στο ρυθμό της αναμέτρησης.

Η Γιουνάιτεντ ήταν κακή, ο άξονας κομμένος και μόνο οι Μάτιτς, ΜακΤόμινεϊ προσπαθούσαν να μαζέψουν την κατάσταση. Μοναδική φάση για τους φιλοξενούμενους, η προσπάθεια του Λουκάκου στο 25', αλλά το τελείωμά του ήταν άσχημο. Η Σεβίλλη ανέβασε την απόδοσή της μετά το 30ο λεπτό κι έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Στο 42' ο Κορέα βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Ντε Χέα μπλόκαρε το πλασέ του. 

Οι Σεβιγιάνοι πίεσαν ασφυκτικά και στο 45' είχαν δυο τεράστιες ευκαιρίες. Στην κεφαλιά τον Ν'Ζονζί ο Ντε Χέα έβγαλε υπέροχα και λίγο αργότερα στην κεφαλιά του Μουριέλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Αλέξις Σάντσες σε ολόκληρο το α' μέρος δεν είχε επαφή με τη μπάλα μέσα στο κουτί!

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Γιουνάιτεντ ήταν στημένη για... αντεπιθέσεις, αλλά ο Λουκάκου δεν μπόρεσε μόνος να κάνει τη διαφορά. Η Σεβίλλη έψαξε περισσότερο το γκολ, ο Μοντέλα προσπάθησε να ρισκάρει, αλλά τόσο ο Μουριέλ στο 71' όσο και ο Σαράμπια στο 73' δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Μαρσιάλ και Ράσφορντ πήραν θέση στο ματς, χωρίς όμως να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Ο Λουκάκου στο 83' σκόραρε, αλλά ακυρώθηκε σωστά το γκολ, ενώ ο Ράσφορντ στο 88' έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Σεβίλλη κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά η Γιουνάιτεντ που δεν έκανε σουτ εντός στόχου,  κράτησε το μηδέν και πήρε το πάνω χέρι!

Σεβίλλη (Βιτσέντζο Μοντέλα): Σέρχιο Ρίκο, Χεσούς Νάβας, Μερκάδο, Λενγκλέ, Σέρχιο Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα (89' Γκουίντο Πισάρο), Πάμπλο Σαράμπια, Χοακίν Κορέα, Φράνκο Βάσκες, Μουριέλ (85' Σάντρο Ραμίρεθ).
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Άσλεϊ Γιανγκ, Μάτιτς, Αντέρ Ερέρα (17' Πογκμπά), ΜακΤόμινεϊ, Μάτα (80' Μαρσιάλ), Αλέξις Σάντσες (75' Ράσφορντ), Λουκακού.



Πηγή:www.gazzetta.gr

Σαχτάρ-Ρόμα 2-1
Ηταν πολύ ωραίο παιχνίδι και ειδικά στα πρώτα 45 λεπτά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Εκεί η Ρόμα προηγήθηκε, έβγαλε φάσεις, έπαιζε εξαιρετικά. Ξαφνικά όμως στην επανάληψη κατέρρευσε.

Η Σαχτάρ που μπήκε φουριόζα, άξιζε την ανατροπή που πέτυχε, ενώ θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα από το τελικό 2-1, το οποίο αφήνει ανοικτούς τους λογαριασμούς για τη ρεβάνς του «Ολίμπικο».

Στο 6' ο Πιατόβ έβγαλε στη γραμμή την προβολή του Τζέκο, αλλά ο Βόσνιος φορ πέρασε τέλεια κάθετη τρύπα και ο Ουντέρ (42') πετάχτηκε, πλάσαρε όχι τόσο καλά, με τον Πιατόβ να μην τον αποτρέπει από το να συνδυάσει ντεμπούτο με γκολ στο Champions League.

Ωστόσο, στο 52' από 40άρα μπαλιά του Ρακίτσκι από την άμυνα, ο Φερέιρα έτρεξε στην πλάτη της άμυνας, έσκασε ποδιά στην κίνηση στον Μανωλά και νίκησε τον Αλισον.

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο πάντως είχε δύο εκπληκτικές επεμβάσεις απέναντι σε Μάρλος (55') και Τάισον (63'). Λίγο αργότερα όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην τρομερή εκτέλεση φάουλ του Φρεντ στο παράθυρο, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να κλειδώνει την ανατροπή. Η Ρόμα δεν είχε αντιδράσεις σε όλα αυτά και στο 93' ήταν ο Μπρούνο Πέρες που τη γλίτωσε από το τρίτο πεσμένος πάνω στη γραμμή.

Σαχτάρ (Πάουλο Φοσνέκα): Πιατόβ, Κριβστόβ (45' Ορντέτς), Μπούτκο, Στεπανένκο, Ρακίτσκι, Φρεντ,Ισμαΐλι, Φερέιρα, Μπερνάρντ (90' Κοβαλένκο), Μάρλος, Τάισον
Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Φάτσιο, Μανωλάς, Φλορέντσι (73' Μπρούνο Πέρες), Κολάροφ, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν (83' Ντεφρέλ), Ντε Ρόσι, Ουντέρ (73' Ζέρσον), Περότι, Τζέκο.


Πηγή:www.gazzetta.gr



Θυμηθείτσε την εξέλιξη των αναμετρήσεων όπως τις παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Τέλος και των δύο αναμετρήσεων: Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0, Σαχτάρ-Ρόμα 2-1!

93': Ο Φερέιρα από το ένα μέτρο με εξουδετερωμένο τον Άλισον, καταφέρνει να σημαδέψει τον Πέρεζ που ήταν πάνω στη γραμή της εστίας της Ρόμα χάνοντας απίστευτη ευκαιρία για το 3-1!

90': Καβγάς μεταξύ Τάισον, Περότι, κι από μία κάρτα και στους δύο. Το ριπλέι πάντως δείχνει ότι ο Τάισον έχει ρίξει μια γεμάτη αγκωνιά στον Ιταλό και γλίτωσε την κόκκινη!

89': Λάθη επί λαθών στην άμυνα της Ρόμα, αλλά οι Ουκρανοί αδυνατούν να κάνουν σωστή τελική προσπάθεια

88': Μακρινό σουτ του Ζέρσον, μπλοκάρει ο Πιατόφ

89': Μακρινό φάουλ του Ράσφορντ, η μπάλα ένα μέτρο μακριά από την εστία του Ρίκο.

87': Άστοχο σουτ του Ράσφορντ μέσα από την περιοχή

86': Ο Βάσκεθ στην περιοχή καθυστερεί και τελικά σουτάρει πάνω στον Σμόλινγκ!

82': Σουτ του Στεπανέκο μπλοκάρει ο Άλισον... Κάθε επίθεση της Σαχτάρ μυρίζει γκολ.

81': Σωτήρια επέμβαση του Μανωλά μετά το λάθος της ιταλικής άμυνας.

83': Ο Λουκάκου κατεβάζει τη μπάλα και σκοράρει, αλλά ο διαιτητής έχει υποδείξει κοντρόλ με το χέρι!

80': Μαρτιάλ αντί του Μάτα 

78': .Έχει πέσει ο ρυθμός στη Σεβίλλη

75': Προσπαθεί η Ρόμα να ισορροπήσει καθώς στο Β' ημίχρονο οι Ουκρανοί έκαναν ότι ήθελαν στο χορτάρι.

73': Ο Ζέρσον με το που μπήκε στο παιχνίδι σούταρε κι ο Πιατόφ μπλόκαρε δύσκολα.

73': Κεφαλιά του Βάσκεθ πάνω από το δοκάρι του Ντε Χέα

71' ΓΚΟΛ: Φάουλ σε καλή θέση για την Σαχτάρ με τον Φρεντ να το εκτελεί και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα της Ρόμα! 

71': Φαρμακερή σέντρα του Σαράμπια, ο Μουριέλ δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή!

66': Κόρνερ για την Ρόμα (υπενθυμίζουμε ότι το β' ημίχρονο στο Χάρκοβο ξεκίνησε με 2 λεπτά καθυστέρηση) μπλοκάρει ο Πιατόφ.

68': Ο Λουκάκου με 4 αμυντικούς της Σεβίλλης γύρω του κερδίζει το κόρνερ.

67': Φάουλ από τον Μπανέγκα, στα χέρια του Ντε Χέα.

63': Νέο κόρνερ από την παρέμβαση του Φάτσιο. Πιέζει και πάλι η Σαχτάρ

63': Σουτ του Τάισον έξω από την περιοχή, απογειώνεται ο Άλισον και διώχνει σε κόρνερ.

65': Ατομική προσπάθεια του Κορέα, αλλά πολύ κακό το τελείωμα του...

64': Ο Μπανέγκα εκτέλεσε το φάουλ, ο Λενγκλέ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ντε Χέα λέει και πάλι όχι.

61': Το εκτελεί ο Λουκάκου, η μπάλα πάνω στο τείχος.

60': Σλάλομ του Σάντσες και φάουλ για την Γιουνάιτεντ στα 15 μέτρα έξω από την περιοχή της Σεβίλλης.

Σε δύσκολη θέση η Ρόμα με την δεξιά της πτέρυγα να περνά εφιαλτικές στιγμές.

55': Ο Ισμαΐλι βγαίνει από τα αριστερά γυρίζει στο ύψος του πέναλτι με τον Μάρλος να σουτάρει και τον Άλισον να διώχνει εκπληκτικά με το ένα χέρι!

54': Νέα αντεπίθεση της Σαχτάρ, αυτή τη φορά ο Μανωλάς προλαβαίνει τον Ισμαΐλι και διώχνει σε κόρνερ.

52' ΓΚΟΛ: Ο Φερέιρα βγαίνει στην κόντρα, κάνει εξαιρετική ντρίμπλα στον Μανωλά, πλασάρει εύστοχα και η Σαχτάρ ισοφαρίζει σε 1-1!

53': Ο Μουριέλ προτιμά να σουτάρει αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Βάσκεθ και τελικά κερδίζει το 12ο κόρνερ της Σεβίλλης. 

50': Κόρνερ για την Σαχτάρ, διώχνει ο Τζέκο

52': Ο Βάσκεθ σουτάρει από τη γωνιά της μεγάλης περιοχής, κανένας κίνδυνος για τον Ντε Χέα.

48': Ο Μάρλος με τη μπάλα στα πόδια, σούταρε αδύναμα πάνω στον Άλισον.

48': Κόρνερ για την Γιουνάιτεντ. Εκτελείται η μπάλα φτάνει στον Μάτα που κάνει καταπληκτική προσποίηση, αλλά κακή σέντρα.

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο στην Σεβίλλη, δύο λεπτά αργότερα ξεκίνησε το β' ημίχρονο στο Χάρκοβο.

Τέλός του πρώτου ημιχρόνου

45'+2': Σοβαρός τραυματισμός του Κριτσόφ της Σαχτάρ, ο οποίος προσγειώθηκε άσχημα στο χορτάρι και αναγκαστική αλλαγή στις καθυστερήσεις με τον Όρντετς να παίρνει τη θέση του.

45'+1': Ο Ντε Χέα κάνει την επέμβαση της χρονιάς! Από την σέντρα του Νάβας, ο Μουριέλ μόνος του από τα δύο μέτρα πιάνει την καρφωτή κεφαλιά κι ο Ισπανός τερματοφύλακας με απίστευτο τρόπο διώχνει τη μπάλα με το δεξί του χέρι!!! Ο Μουριέλ αγκάλιασε το δοκάρι μη πιστεύοντας ότι δεν σκόραρε, αλλά ο Κολομβιανός έτρεξε να δώσει συγχαρητήρια στον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ!

45': Νέο κόρνερ για την Σεβίλλη, γίνεται το γύρισμα ο Ενζοζί πιάνει την κεφαλιά κι ο Ντε Χέα απογειώνεται για να διώξει ξανά σε κόρνερ!

41': Ο Κορέα μέσα στην περιοχή πλασάρει, αλλά ο Ντε Χέα μπλοκάρει.

41' ΓΚΟΛ: Ο Τζέκο βρίσκει με εκπληκτική μπαλιά τον Ουντέρ κι ο Τούρκος πλασάρει τον Πιατόφ για το 0-1!

40': Ο Μάτα χωρίς να το σκεφτεί παραχωρεί νέο κόρνερ και η κεφαλιά του Ενζοζί στέλνει τη μπάλα άουτ.

39': Η Σεβίλλη κερδίζει το 6ο κόρνερ, όμως δεν έχει αποτέλεσμα

36': Ο Κορέα κερδίζει ένα ακόμη κόρνερ για την Σεβίλλη, αλλά ο Σμόλινγκ καθαρίζει τη φάση.

33': Άστοχο σουτ του Φρεντ για την Σαχτάρ

25': Ο Ραχίτσκι σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, βγαίνει μόνος στην περιοχή, αλλά υπενθυμίζει ότι είναι στόπερ κάνοντας πολύ κακή σέντρα.

25': Η πρώτη μεγάλη φάση για την Γιουνάιτεντ με τον Λουκάκου να κινείται εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας, αλλά να πλασάρει άστοχα πάνω από το δοκάρι.

20': Αντεπίθεση της Ρόμα ο Τζέκο πλασάρει πάνω στον Πιατόφ.

-Στη Σεβίλλη κι ο Άλεξ Φέργκιουσον βλέπει τον αγώνα μαζί με τον Αμερικάνο ιδιοκτήση της Γιουνάιτεντ Μάλκολμ Γκλέιζερ

20': Νέο κόρνερ από την απομάκρυνση του Ραχίτσκι. Ο Μανωλάς πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνά μακριά.

19': Φοβερή προσπάθεια του Περότι, ο οποίος φτάνει στην μικρή περιοχή και την τελευταία στιγμή κόβεται σε κόρνερ.

18': Κόρνερ για την Σαχτάρ, αλλά έχουμε κακή πάσα από τον Μάρλος και λήξη συναγερμού.

16': Ο Ερέρα κάνει το τακουνάκι για τον Βαλένσια και βγαίνει νοκ άουτ με πρόβλημα στον δικέφαλο. Αναγκαστική αλλαγή με τον Μουρίνιο να βάζει τον... Πογκμπά!

14': Σουτ του Νάβας η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντε Χέα.

13': Ο Μάρλος "χορεύει" τον Κόλαροφ, σουτάρει αλλά η μπάλα στα πόδια του Άλισον με τον Βραζιλιάνο κίπερ της Ρόμα να μπλοκάρει.

13': Σουτ του Μπανέγκα, δεν ανησυχεί ο Ντε Χέα.

11': Ο Μάτα βρίσκει τον Σάντσες στην περιοχή, αλλά ο Χιλιανός δεν μπορεί να απειλήσει.

9': Κόρνερ για την Γιουνάιτεντ, έδιωξε ο Ενζοζί

6': Διπλή απίθανή ευκαιρία για την Ρόμα μετά από εκτέλεση κόρνερ. Αρχικά ο Τζέκο πλάσαρε από τα δύο μέτρα με τον Πιατόφ να διώχνει κι η μπάλα να καταλήγει στον Φάσιο που σούταρε πάνω σε αμυντικό.

4': Μεγάλη φάση για την Σαχτάρ, αλλά ο Φρεντ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

4': Σουτ του Μουριέλ, πέφτει και απομακρύνει με το ένα χέρι ο Ντε Χέα.

3': Κι η Ρόμα έχει ξεκινήσει με διάθεση να πιέσει ψηλά την Σαχτάρ.

3': Παραμένει κοντά στην περιοχή της Γιουνάιτεντ η Σεβίλη

2': Πρώτο κόρνερ για την Σεβίλλη από την προσπάθεια του Σαράμπια

1': Σέντρα και στα δύο γήπεδα

-Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι σημερινοί αγώνες

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σεβίλλη (Μοντέλα): Ρίκο, Νάβας, Μερκάδο, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Σαράμπια, Βάσκεθ, Κορέα, Μουριέλ. 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Γιανγκ, ΜακΤομινάι, Μάτιτς, Ερέρα, Μάτα, Αλέξις, Λουκάκου. 

Σαχτάρ - Ρόμα
Σαχτάρ (Φονσέκα): Πιατόφ, Μπούτκο, Κριτσόφ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Φρεντ, Στεπανένκο, Μάρλος, Τάισον, Μπερνάρντ, Φερέιρα. 
Ρόμα (Ντι Φραντέσκο): Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Τζενγίζ Ουντέρ, Ναϊνγκολάν, Περότι, Τζέκο.

Τα πρώτα ματς της φάσης των "16":
Τρίτη 13/2
Γιουβέντους - Τότεναμ 2-2
Βασιλεία - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Τετάρτη 14/2
Πόρτο - Λίβερπουλ 0-5
Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-1

Τρίτη 20/2
Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-1
Μπάγερν - Μπεσίκτας 5-0

Τετάρτη 21/2
Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σαχτάρ - Ρόμα

 

**οι ρεβάνς διεξάγονται 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης