Ευρωλίγκα: Ο Αλφόνσο Φορντ και 10 “πρωταθλητές” που ποτέ δεν έφτασαν στην κορυφή!

Ευρωλίγκα: Ο Αλφόνσο Φορντ και 10 “πρωταθλητές” που ποτέ δεν έφτασαν στην κορυφή!

Η ιστορία της Ευρωλίγκας είναι γεμάτη λαμπρούς αστέρες, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν την τύχη να φτάσουν μέχρι την κορυφή. Κάποιοι ωστόσο δεν τα κατάφεραν! Το Eurohoops παρουσιάζει μία λίστα με παίκτες που δεν έζησαν ποτέ το απόλυτο Ευρωπαϊκό όνειρο…

Ευρωλίγκα: Ο Αλφόνσο Φορντ και 10 “πρωταθλητές” που ποτέ δεν έφτασαν στην κορυφή!
Η Ευρωλίγκα αποτελεί την κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση εδώ και πάρα πολλά χρόνια και το μπασκετικό κοινό είχε την τύχη να απολαύσει μία σειρά από μοναδικούς αθλητές.

Οι Άντονι Πάρκερ, Νίκολα Βούισιτς, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Βασίλης Σπανούλης, Δημήτρης Διαμαντίδης και πολλοί ακόμα πανηγύρισαν τουλάχιστον μία φορά την κατάκτηση του τίτλου επιβιώνοντας του έντονου ανταγωνισμού.

Υπάρχει ωστόσο και μία διαφορετική κατηγορία σούπεσταρ που είδαν τις προσπάθειες τους να “πέφτουν στο κενό”. Σούπερσταρ που πλέον έχουν κρεμάσει τα αθλητικά τους σορτσάκια και παρά το γεγονός πως δεν έγιναν πρωταθλητές εντός παρκέ, παραμένουν “πρωταθλητές” στην καρδιά και στο μυαλό του κόσμου.

Κλείσιμο
Το Eurohoops “ξεσκονίζει” τα βιβλία της ιστορίας και ξεχωρίζει 10 ονόματα που θα τα θυμόμαστε για πάντα ακόμα και αν δεν τα είδαμε γραμμένα δίπλα στους “Πρωταθλητές Ευρώπης”.

Λουίς Σκόλα



Ομάδα: Ταού Κεράμικα (2000-2007, 144 αγώνες)

Στατιστικά στην Ευρωλίγκα: 14.3 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 0.5 μπλοκ


Ο Λουίς Σκόλα φόρεσε τη φανέλα μονάχα μίας ομάδας στην επταετή καριέρα του στην Ευρωλίγκα. Ο Αργεντινός σταρ είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στη διοργάνωση παρά το γεγονός πως ουδέποτε έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Για την ακρίβεια, ο 37χρονος πλέον φόργουορντ ήταν τόσο καλός που τα χρόνια που αγωνίστηκε, αναδείχθηκε 3 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας. Εντός συνόρων κατέκτησε τα πάντα όμως απέτυχε και στα 3 Final 4 που πήρε μέρος το διάστημα 200 5-2007. Ακόμα και έτσι, ανήκει δικαίως στα top τεσσάρια της ιστορίας και βρίσκεται πολύ ψηλά στη συνείδηση του κόσμου.

Άρβιντας Ματσιγιάουσκας



Ομάδα: Ταού Κεράμικα (2003-2005, 42 αγώνες), Ολυμπιακός (2006-2008, 14 αγώνες)

Στατιστικά στην Ευρωλίγκα: 17.4 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 1.6 κλεψίματα

Για μία σειρά σπουδαίων παικτών, η Ταού Κεράμικα αποτέλεσε τη δεκαετία του 2000 έναν ιδανικό προορισμό που συνδύαζε την χαρά με την απογοήτευση. Ο σύλλογος έδωσε την ευκαιρία σε ιδιαιτέρως ταλαντούχους αθλητές να εξελιχθούν χωρίς ωστόσο να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας ήταν ένας από αυτούς! Ο Λιθουανός με το φαρμακερό σουτ οδήγησε την Ταού μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης (2005), πριν αποχωρήσει για το NBA και τον Ολυμπιακό. Οι σοβαροί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να ακολουθήσει μία καριέρα ανάλογη των σπάνιων ικανοτήτων του αλλά ακόμα και έτσι συγκαταλέγεται στους καλύτερους σουτέρ και σκόρερ της ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης