Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1: Ο Μέσι της έδωσε προβάδισμα πρόκρισης

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1: Ο Μέσι της έδωσε προβάδισμα πρόκρισης

Για 75 λεπτά η Τσέλσι είχε εγκλωβίσει την Μπαρτσελόνα, έχοντας προηγηθεί με τον Γουίλιαν στο 62', αλλά ο Μέσι στο 75' με το πρώτο του γκολ κόντρα στους "μπλε" διαμόρφωσε το τελικό 1-1 - Η Μπάγερν διέλυσε με 5-0 την Μπεσίκτας που έπαιζε από το 16' με 10 παίκτες


Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1: Ο Μέσι της έδωσε προβάδισμα πρόκρισης
Η Τσέλσι ήξερε ότι δεν είχε τύχη σε... ανοικτό γήπεδο κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ο ανταρτοπόλεμος του Κόντε για 75 λεπτά λειτούργησε άκρως εντυπωσιακά με τους "μπλε" να προηγούνται 1-0.

Ωστόσο αρκούσε ένα λάθος για να πετύχει το πρώτο του ιστορικό γκολ ο Λιονέλι Μέσι κόντρα στους Λονδρέζους και να δώσει έτσι το προβάδισμα στους Καταλανούς εν όψει του επαναληπτικού της Βαρκελώνης.

Αντιθέτως στο Μόναχο όλα κρίθηκαν σχετικά νωρίς... Η αποβολή του Βίντα στο 16', η Μπάγερν άργησε λίγο, αλλά άνοιξε το σκορ στο 43' και τελικά επικράτησε με 5-0 της Μπεσίκτας που κατέρρευσε.

Κλείσιμο
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1
Ή Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε μπορεί να μην διανύει και την καλύτερη της περίοδο (4 νίκες στα 12 τελευταία ματς), αλλά ο Ιταλός τεχνικός (ως άνθρωπος που σέβεται τις ρίζες του) παρέταξε μια ομάδα που αμύνθηκε καταπληκτικά, έδωσε όλο το γήπεδο στην Μπάρτσα (30%-70% η κατοχή για τους Καταλανούς) και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα με τους ταχύτατους Πέδρο, Αζάρ, Γουίλιαν.

Ένα σχέδιο απλό, το οποίο λειτούργησε με εκπληκτική συνέπεια, καθώς η Μπαρτσελόνα φάνηκε να μην έχει κανένα σχέδιο για να βρει τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Λονδρέζων κι απλά κουβαλούσε τη μπάλα παίζοντας παράλληλο ποδόσφαιρο.

Οι Καταλανοί όμως δεν ήταν απλά μέτριοι, αλλά είχαν και τύχη βουνό τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο. Στο πρώτο η δική τους μοναδική φάση ήταν η κεφαλιά του Παουλίνιο στο 16', την ίδια ώρα που η Τσέλσι παρόλο που είχε τη μπάλα πολύ λιγότερο στα πόδια της, είχε δύο δοκάρια με τον Γουίλιαν.

Ο Βραζιλιάνος στο 32' με τρομερή βολίδα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τερ Στέγκεν ο οποίος απλά παρακολουθούσε, ενώ στο 41' ο ίδιος παίκτης από το ίδιο σχεδόν σημείο σημάδεψε το... αριστερό δοκάρι του Γερμανού τερματοφύλακα...

Ο Γουίλιαν τραβούσε την αφάνα του, ο Κόντε τρωγόταν με τα ρούχα του βλέποντας και τον Αζάρ να σουτάρει άστοχα στο 42', αλλά στο ημίχρονο είχε να πει μόνο "μπράβο" στους παίκτες του οι οποίοι και στο β' ημίχρονο μπήκαν με την ίδια συνέπεια στην άμυνα.

Μόνο που στην τρίτη του ευκαιρία ο Γουίλιαν σημάδεψε σωστά. Στο 61' από το κόρνερ ο Αζάρ ελίχθηκε, έδωσε στον Βραζιλιάνο κι ο τελευταίος μετά από προσποίηση άφησε ξανά άγαλμα τον Τερ Στέγκεν στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Το Στάμφορντ Μπριτζ πήρε φωτιά, η Τσέλσι ήταν κοντά σε μια μεγάλη νίκη που θα άλλαζε τα δεδομένα, όμως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι στο ποδόσφαιρο αρκεί μια στιγμή για να αλλάξουν όλα.

Κι αυτή η στιγμή ήρθε στο 75'. Η Μπαρτσελόνα πίεσε ψηλά, ο Αλόνσο από τα αριστερά στη γραμμή του πλαγίου έκανε παράλληλη πάσα (!) στην περιοχή, ο Ινιέστα κατάλαβε ότι ο Κρίστενσεν δεν προλαβαίνει, πετάχτηκε, έκλεψε, έδωσε την ασίστ κι ο Μέσι ισοφάρισε σε 1-1!

Στην 9η του εμφάνιση κόντρα τους Λονδρέζους, ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο του γκολ (!) σε μία από τις χειρότερες βραδιές του, αλλά μ' αυτό το γκολ (καθώς το ματς δεν είχε άλλες φάσεις) έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην Μπαρτσελόνα.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Μόουζες, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας (84' Ντίνκγουοτερ), Ουίλιαν, Πέδρο (83' Μοράτα), Αζάρ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (63' Αλέις Βιδάλ), Ράκιτιτς, Ινιέστα (92' Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Λουίς Σουάρες.



Μπάγερν - Μπεσίκτας
Στις 6 Δεκεμβρίου 2016 η Μπεσίκτας αντιμετώπισε στο Κίεβο την Ντινάμο στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η Ντινάμο είχε ήδη αποκλειστεί κι η Μπεσίκτας με νίκη θα περνούσε για πρώτη φορά στους "16' του Champions League. Μόνο που το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς στο ημίχρονο το σκορ ήταν 4-0, οι Τούρκοι είχαν μείνει με 10 παίκτες και τελικά ολοκλήρωσαν με 9 και με το σκορ να σταματά στο 6-0!

Δεκατέσσερις μήνες αργότερα, κι αφού οι "Μαύροι Αετοί" πανηγύρισαν την πρώτη τους ιστορικά πρόκριση στους "16" του θεσμού βίωσαν έναν ανάλογο εφιάλτη με την Μπάγερν να σταματά στα 5 γκολ προσφέροντας σκορ και θέαμα στο χιονισμένο Μόναχο.

Για 15 λεπτά η πρωταθλήτρια Τουρκίας ήταν εξαιρετική, αλλά στο 16' ο Βίντα ανέτρεψε τον Λεβνατόφσκι που έμπαινε στην περιοχή, είδε την κόκινη κάρτα και οι ισορροπίες άλλαξαν. Τραγική ειρωνεία; Ο Βίντα αποκτήθηκε τον Γενάρη από την Ντινάμο Κιέβου (!) και έκανε σήμερα το ντεμπούτο του...

Οι Τούρκοι παρόλα αυτά θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 19' όταν ο Βάγκνερ Λοβ με τρομερή προσπάθεια βρέθηκε στην περιοχή, αλλά βιάστηκε και πλάσαρε άτσαλα με την Μπάγερν να πιέζει στη συνέχεια αφόρητα χωρίς όμως να πετύχει γκολ. Κι ενώ η Μπεσίκτας από το 39' μέχρι το 41' είχε δύο κόρνερ και είχε μείνει ψηλά δείχνοντας ότι το ημίχρονο θα λήξει 0-0, στο 43' από την προσπάθεια του Κομάν, η μπάλα έφτασε στον Μίλερ κι ο αρχηγός άνοιξε το σκορ.

Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους Τούρκους, οι οποίοι δεν άντεξαν στο δεύτερο ημίχρονο κινδυνεύοντας με πραγματική πανωλεθρία καθώς η Μπάγερν πέρα από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε, είχε δοκάρι και πάμπολλές χαμένες ευκαιρίες...

Στο 52' ο Κομάν και στο 66' ο Μίλερ διαμόρφωσαν το 3-0, ο Γκιουνές απέσυρε τον Βάγκνερ Λοβ κι έβαλε έναν ακόμη αμυντικό (Τόσιτς), αλλά στο τελευταίο κομμάτι ήταν η ώρα του Λεβαντόφσκι, ο οποίος στο 79' και στο 88' "καθάρισε" οριστικά την υπόθεση πρόκριση για τους Βαυαρούς.

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Βιδάλ (83’ Τολισό), Μαρτίνεθ, Χάμες (44’ Ρόμπεν), Μίλερ, Κομάν (81’ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι
Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Αντριάνο, Πέπε, Βίντα, Ερκίν (69’ Γκοκάν), Μεδέλ (85’ Αρσλάν), Χάτσινσον, Κουαρέσμα, Ταλίσκα, Μπάμπελ, Βάγκνερ Λοβ (57’ Τόσιτς)



Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων οπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Τέλος των αγώνων. Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1 και Μπάγερν-Μπεσίκτας 5-0!

88' ΓΚΟΛ: Ο Λεβαντόφσκι όμως δεν αστοχεί και πετυχαίνει το 5-0!

86': Ο Φάμπρι γλιτώνει την Μπεσίκτας από ένα 5ο γκολ...

-Εκπληκτικό στατιστικό. 198 πάσες οι παίκτες της Τσέλσι, 729 αυτοί της Μπάρτσα με την κατοχή να είναι στο 30%-70%, αλλά τους Λονδρέζους μέχρι το 75' να προηγούνται με 1-0 και να έχουν τα δύο δοκάρια.

82': Αντεπίθεση της Τσέλσι, καθυστερεί ο Αζάρ και τελικά κερδίζει το κόρνερ το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο.

79' ΓΚΟΛ: Ο Φάμπρι διώχνει το σουτ του Χούμελς, αλλά ο Λεβαντόφσκι πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το 4-0 για την Μπάγερν

Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Μέσι κόντρα στους Λονδρέζους καθώς στα προηγούμενα 8 ματς δεν είχε βρει δίχτυα!

75' ΓΚΟΛ: Τραγικό λάθος του Αλόνσο με παράλληλη πάσα στην περιοχή της Τσέλσι, ο Ινιέστα πετάχτηκε, έκλεψε, έδωσε την ασίστ κι ο Μέσι ισοφάρισε σε 1-1!

69': Κόντρα επίθεση της Τσέλσι, καθυστερεί ο Γουίλιαν κι ο Μπουσκέτς κόβει την τελευταία στιγμή την πάσα του προς τον Καντέ.

66' ΓΚΟΛ: Ο Κίμιχ έβγαλε την σέντρα στο πρώτο δοκάρι κι ο Μίλερ από κοντά πέτυχε το 3-0 για την Μπάγερν!

62' ΓΚΟΛ: Το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα, ο Αζάρ έκανε την κίνηση και έβγαλε στον Γουίλιαν ο οποίος προσποιήθηκε και με τρομερό σουτ έστειλε αυτή τη φορά τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την Τσέλσι!

61': Νέο κόρνερ για τους Καταλανούς... Ίδια κατάληξη

58': Κόρνερ για την Μπαρτσελόνα, μπλοκάρει ο Κουρτουά

57': Ο Γκιουνές αποσύρει τον Βάγκνερ Λοβ και βάζει έναν ακόμη αμυντικό και δη τον Τόσιτς.

Την ίδια ώρα το 0-0 παραμένει στο Στάμφορντ Μπριτζ με την Μπαρτσελόνα να μην έχει τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Τσέλσι καθώς 8 παίκτες είναι στα πέριξ της περιοχής του Κουρτουά.

53' ΓΚΟΛ: Ο Λεβαντόφσκι έβγαλε την ασίστ και ο Κομάν από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 2-0 για την Μπάγερν!

50': ΔΟΚΑΡΙ! Το φάουλ το εκτελεί ο Λεβαντόφσκι και η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Μπεσίκτας που γλιτώνει το 2-0!

49': Φάουλ για την Μπάγερν, ακριβώς πάνω στη γραμή της περιοχής!

46': Σέντρα στο Β' ημίχρονο

45': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου στις αναμετρήσεις.

44': Ο Ρόμπεν παίρνει τη θέση του Χάμες!

43' ΓΚΟΛ: Ο Τόμας Μίλερ από κοντά μετά την ατομική προσπάθεια του Κομάν ανοίγει το σκορ για την Μπάγερν!

41': ΔΟΚΑΡΙ Νο2 για την Τσέλσι και πάλι με τον Γουίλιαν που σημαδεύει την αριστερή κάθετη δοκό της Μπάρτσα

41': Ο Βάγκνερ Λορ κάνει εκπληκτική ντρίμπλα στον Κίμιχ, διώχνουν οι αμυντικοί κι ο Πέπε σουτάρει με τη μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

40': Εκτελείται το κόρνερ, ο Πέπε την κεφαλιά κι ο Χούμελς παραχωρεί νέο κόρνερ.

39': Αντεπίθεση της Μπεσίκτας, ο Βάγκνερ Λοβ βγάζει απίστευτη πάσα στον Κουαρέσμα που σουτάρει από πλάγια θέση και κερδίζει το κόρνερ.

34': Από το φάουλ του Χάμες και το σουτ του Κίμιχ, Λεβαντόφσκι και Μίλερ μπερδεύτηκαν στα δύο μέτρα από την εστία της Μπεσίκτας!

33': ΔΟΚΑΡΙ για την Τσέλσι με το καταπληκτικό σουτ του Γουίλιαν να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι της Μπαρτσελόνα!

33': Ο Κομάν κερδίζει το φάουλ στην πλάγια γραμμή της περιοχής και την κάρτα στον Κουαρέσμα, ενώ στο Μόναχο χιονίζει!

30': Φάουλ του Ράκιτιτς στον Γουίλιαν, το εκτελεί ο Αλόνσο, μπλοκάρει ο Τερ Στέγκεν.

30': Εκπληκτική επέμβαση του Φάμπρι στην κεφαλιά του Χούμελς κρατάει το 0-0 στο Μόναχο.

29':Ο Μπόατενγκ βρίσκει τον Αλάμπα ξεχασμένο στην πλάτη της άμυνας, ο Αυστριακός όμως καθυστέρησε υπερβολικά κι ενώ μπορούσε να πασάρει στον Λεβαντόφσκι κι οι αμυντικοί έδιωξαν.

-Την ίδια ώρα στο Στάμφορντ Μπριτζ η Τσέλσι έχει δώσει γήπεδο στην Μπαρτσελόνα και περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα.

-Σφίγγει ο κλοιός για την Μπεσίκτας που παίζει από το 16' με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Βίντα.

22': Ο Μεδέλ την τελευταία στιγμή προλαβαίνει τον Μίλερ που ήταν έτοιμος να... εκτελέσει τον Φάμπρι.

19': Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Μπεσίκτας! Ο Βάγκνερ Λοβ κέρδισε από το λάθος του Κίμιχ, απέφυγε τον Χούμελς αλλά έκανε το βιαστικό πλασέ πάνω από την εστία ενώ μπορούσε να προχωρήσει και να πλασάρει με άνεση!

18': Εκτελεί το φάουλ ο Χάμες η μπάλα δίπλα από το δοκάρι!

16': Σέντρα του Μέσι, ο Παουλίνιο είναι μόνος του αλλά η κεφαλιά του δεν βρίσκει στόχο!

16' ΚΟΚΚΙΝΗ για τον Βίντα της Μπεσίκτας! Ο Κροάτης ανέτρεψε τον Μίλερ που έφευγε στο τετ α τετ και είδε την κόκκινη κάρτα με την Μπάγερν να έχει φάουλ στα τρία μέτρα έξω από την περιοχή!

 9': Σέντρα του Κίμιχ διώχνει ο Φάμπρι, ο οποίος επεμβαίνει και στο σουτ του Κίμιχ.

5': Σουτ του Αζάρ η μπάλα περνά ένα μέτρο πάνω από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν...

3': Φάουλ για την Μπεσίκτας, το εκτελεί ο Κουαρέσμα διώχνει ο Χούμελς. Έχει μπει δυνατά η Μπεσίκτας στο ματς

1': Σέντρα στους αγώνες

21:43: Η ώρα του ύμνου και το σεντόνι κουνιέται σε Αλιάνζ Αρίνα και Στάμφορντ Μπριτζ 

-Η παρουσία του Ρούντιγκερ αντί του Κέιχιλ και η απουσία καθαρόαιμου χαφ η έκπληξη στην ενδεκάδα της Τσέλσι, χωρίς καμία έκπληξη οι 11 του Βαλβέρδε

-Ο Χάβι Μαρτίνεθ στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Κομάν αντί του Ριμπερί οι επιλογές του Χάινκες, ενώ ο Γκιουνές μετέφερε τον Αντριάνο στο δεξί άκρο της άμυνας για να ελέγχει τον Κομάν.

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα
Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπικουλέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ Μόουζες, Καντέ, Φάμπρεγκας, Αλόσνο, Αζάρ, Πέδρο, Γουίλιαν.
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Παουλίνιο, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες.

Μπάγερν - Μπεσίκτας
Οι συνθέσεις
Μπάγερν: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Βιδάλ, Μίλερ, Χάμες, Κομάν, Λεβαντόφσκι. 
Μπεσίκτας: Φάμπρι, Πέπε,  Αντριάνο, Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Μεδέλ, Χάτσινσον, Βίντα,  Ερκάν,  Βάγκνερ Λοβ, Ταλίσκα.

Τα πρώτα ματς της φάσης των "16":
Τρίτη 13/2
Γιουβέντους - Τότεναμ 2-2
Βασιλεία - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Τετάρτη 14/2
Πόρτο - Λίβερπουλ 0-5
Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-1

Τρίτη 20/2
Τσέλσι - Μπαρτσελόνα
Μπάγερν - Μπεσίκτας

Τετάρτη 21/2
Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σαχτάρ - Ρόμα
*οι ρεβάνς διεξάγονται 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης