Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2: Έσπασε το "μπλόκο" και πατάει πιο γερά στην κορυφή!

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2: Έσπασε το "μπλόκο" και πατάει πιο γερά στην κορυφή!

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο αγχώθηκε από την καλά οργανωμένη Λαμία, αλλά αρκούσε μια εξαιρετική συνεργασία κι η έμπνευση του Μπίσεσβαρ για να έρθει το γκολ του Πέλκα στο 56' - Πέντε λεπτά αργότερα ο Μαουρίτσιο πέτυχε το 0-2 κι ο Δικέφαλος πανηγύρισε την 10η διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα φτάνοντας στο +5 από την ΑΕΚ που αγωνίζεται αύριο

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2: Έσπασε το "μπλόκο" και πατάει πιο γερά στην κορυφή!
Οκτώ στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ πέρασε κι από τη Λαμία δείχνοντας, με το έκτο σερί «διπλό», ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο. Μια χούφτα φίλοι του, που κατάφεραν να βρουν τρόπο πρόσβασης στο ΔΑΚ Λαμίας, πανηγύρισαν τρελά τη 10η νίκη (στο πρωτάθλημα) και τη 15η συνολικά, σ’ ένα τρελό σερί που «τρέχει» από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το μόνο που ζητούσαν ήταν «πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό»!

Και οι δύο προπονητές επέλεξαν το 4-2-3-1 για να κατεβάσουν τις ομάδες του στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας. Ο Μπάμπης Τενές επέλεξε τον Νίκο Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Βασιλαντονώπουλο (δεξιά), Ασίγκα, Αναστασιάδη (στόπερ), Παντελιάδη (αριστερά) στην άμυνα. Οι Ομο και Μπλάζιτς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, την τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής αποτελούσαν οι Βάντερσον, Πίτι, Ακόστα και μοναδικός προωθημένος ο Μπούτνικ.  

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε μια ενδεκάδα πάνω κάτω γνωστή, από τις τελευταίες δοκιμές, με το κλασικό 4-2-3-1 να αποτελείται κατά τα 9/11 με τους ίδιους ποδοσφαιριστές, που ξεκίνησαν στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας κόντρα στην ΑΕΛ.

Κλείσιμο
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια, οι δύο εσωτερικοί μέσοι ήταν οι Κάνιας (αντί του τιμωρημένου Σάχοφ), Μαουρίσιο, ενώ ο Ρόμπερτ Μακ έπαιξε το ρόλο του αντί-Κάμπος, ο Πέλκας ήταν στο «δέκα» και ο Μπίσεσβαρ ξεκίνησε και πάλι στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΛΛΑ…
Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να ανταποκριθεί και να απαντήσει στην πίεση των ποδοσφαιριστών της Λαμίας, που είχαν προφανή εντολή να κρατήσουν τους φιλοξενούμενους μακριά από την περιοχή του Παπαδόπουλου.

Παρά το υπέρ του 70%-30% στην κατοχή της μπάλας, ο «Δικέφαλος» δεν μπορούσε να βρει τρόπο και να γίνει απειλητικός για την εστία της Λαμίας, με εξαίρεση την εντυπωσιακή επέμβαση του Παπαδόπουλου στην προσπάθεια του Βαρέλα (24’) και το σουτ του Μακ (29’) που έδιωξε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ
O ΠΑΟΚ πέταξε τα πρώτα 45 λεπτά μένοντας μακριά από τον καλό εαυτό, που είχε παρουσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ευτύχησε να βρει νωρίς στο β’ μέρος το γκολ από τον Δημήτρη Πέλκα (56’). Ο Μακ σέντραρε ωραία από αριστερά, ο Μαουρίτσιο κοντρόλαρε και πάσαρε δίπλα του στον Μπίσεσβαρ, αυτός σέντραρε στη μικρή περιοχή αμέσως για τον Πέλκα κι εκείνος από κοντά είχε εύκολο έργο με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ (0-1)!

Μέσα σε πέντε λεπτά ο «Δικέφαλος» ξαναχτύπησε., με τον Μαουρίσιο, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ασίγκμπα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Παπαδόπουλου κάνοντας το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

MVP: Ο Δημήτρης Πέλκας εκτός από το γκολ που πέτυχε (φθάνοντας τα 9 στη σεζόν) ήταν μέσα σ’ ότι καλό έκανε ο ΠΑΟΚ στο β’ μέρος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αθανασιάδης πάλεψε και κέρδισε κατά κράτος κάθε μονομαχία από τον Πρίγιοβιτς.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πίτι είναι ότι ποιοτικότερο έχει να επιδείξει η Λαμία, αλλά σε ολόκληρο το ματς ήταν εξαφανισμένος και χωρίς δυνάμεις στο δεύτερο μισό του αγώνα.   

Η ΓΚΑΦΑ: Στη φάση του 2-0 για τον ΠΑΟΚ ο Ασίγκμπα βρίσκει τη μπάλα και μπερδεύει τον Παπαδόπουλο με αποτέλεσμα ο Μαουρίτσιο με κεφαλιά «ψαράκι» να έχει εύκολο έργο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε τη μεγάλη (και παράλληλα δύσκολη) φάση ο Ευαγγέλου, που με εξαίρεση τα πολλά σφυρίγματά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, είχε καλή παρουσία και ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 15 νίκες και είναι ασταμάτητος. Με τις 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και στο +5 από την ΑΕΚ (μέχρι αυτή να παίξει με την Ξάνθη) δείχνει να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.  

Λαμία (Μπ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Ομο (67’ Μπεν Τζεμιά), Βάντερσον, Πίτι, Ακόστα, Μπούτνικ (60’ Αστσεριτς).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μακ (89’ Κουλούρης), Πέλκας (78’ Μουλέν), Μπίσεσβαρ (72’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης