Ντόρτμουντ-Αταλάντα 3-2: Της ανατροπής το... κάγκελο (βίντεο)

Ντόρτμουντ-Αταλάντα 3-2: Της ανατροπής το... κάγκελο (βίντεο)

Φοβερό ματς στην Γερμανία με την Αταλάντα να μετατρέπει το 1-0 σε 1-2 και τον Μπατσουαγί με 2 γκολ να δίνει τη νίκη στην Μπορούσια - Διπλά πρόκρισης για Άρσεναλ, Μπιλμπάο, Μίλαν, Λοκομοτίβ Μόσχας, άνετη νίκη για Μαρσέιγ και έκπληξη από την Σάλτσμπουργκ που πήρε ισοπαλία στην έδρα της Σοσιεδάδ

Ντόρτμουντ-Αταλάντα 3-2: Της ανατροπής το... κάγκελο (βίντεο)
Φοβερό θέαμα και πολλά γκολ πρόσφεραν οπι πρώτες αναμετρήσεις για τους "32" του Europa League με την Ντόρτμουντ να κάνει ανατροπή στην ανατροπή στο μεγάλο ντέρμπι με την Αταλάντα.


Ντόρτμουντ - Αταλάντα 3-2 (30' Σίρλε, 65', 91' Μπατσουαϊγί - 51', 56' Ίλισιτς)
Ο Μπατσουαγί έχει πάρει... φωτιά! Ο Βέλγος επιθετικός σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο, πέτυχε άλλα δύο και ολοκλήρωσε την ανατροπή στην ανατροπή της Ντόρτμουντ, που κέρδισε με 3-2 την Αταλάντα στο 91’ και μαζί το πρώτο βήμα πρόκρισης στη φάση των «16».
Κλείσιμο

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έφτασαν στο γκολ που άξιζαν στο 30’. Ο Μπατσουαγί ξεκίνησε τη φάση από τη δική του άμυνα, έβγαλε τους Βεστφαλούς στην κόντρα, άφησε στον Πίσεκ, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο αναγεννημένος τελευταία Σίρλε με ωραία προσπάθεια έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Στέγκερ έχασαν και άλλες μεγάλες ευκαιρίες, αλλά στην επανάληψη έδειξαν σημάδια κατάρρευσης.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και με δύο γκολ του Ίλιτσιτς (51’, 58’) ύστερα από λάθη στην άμυνα της Μπορούσια έκαναν το 1-2! Ο Μπατσουαγί, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και αφού αρχικά ισοφάρισε στο 65’, έδωσε τη νίκη στην Ντόρτμουντ στο 91’ για το τελικό 3-2!



 Νις - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-3 (3', 28' πεν. Μπαλοτέλι - 45' πεν., 71', 77' Φερνάντες)

Η Λοκομοτίβ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 28’, αλλά έκανε μεγάλη ανατροπή, έφυγε από την Γαλλία με νίκη 3-2 επί της Νις και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Μόλις στο 4’ οι νισουά πήραν το προβάδισμα, όταν έπειτα από λάθος στην άμυνα των Ρώσων ο Σεν Μαξιμέν έδωσε την ασίστ στον Μπαλοτέλι και εκείνος με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0.

Στο 28’ ο Ιταλός έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν ο διαιτητής έδωσε αυστηρό πέναλτι σε χέρι του Πεϊτσίνοβιτς, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος και με χατ τρικ του Φερνάντες, το δεύτερό του φέτος στη διοργάνωση (!), έφτασαν στη νίκη. Ο Πορτογάλος μείωσε με πέναλτι στο 45’, ισοφάρισε με φάουλ στο 69’ και έκανε το 2-3 στο 77’ (το γκολ πιθανότατα δεν έπρεπε να μετρήσει για χέρι του Μιραντσούκ, που του έδωσε την ασίστ). Οι Ρώσοι έχασαν και άλλες μεγάλες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ.



Λουντογκόρετς - Μίλαν 0-3 (45', 90'+2' Κουτρόνε, 62' πεν Ροντρίγκεζ)
H Μίλαν νίκησε 0-3 την Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στους «32» του Europa League.
Ο Αμπάτε είδε κάρτα μόλις στο 4' και αντιμετώπισε προβλήματα στην πλευρά του από τον Μίσιτζαν και η Μίλαν παρότι ήταν σταθερή αμυντικά, δεν έπαιζε καλά από τη μέση και μπροστά αφού οι λάθος πάσες διαδέχονταν η μία την άλλη. Στο 20' ο Κουτρόνε κοντραρίστηκε μέσα από την περιοχή, στο 31' ο Ντοναρούμα έκανε κακή έξοδο αλλά ο Σβίερτσοκ δεν τον εκμεταλλεύτηκε και ο Σούσο είχε φάουλ άουτ. Οι Rossoneri άνοιξαν το σκορ ένα λεπτό πριν τα 45 όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ με πάσα ο Τσαλχάνογλου έκανε τη σέντρα και ο Κουτρόνε με κεφαλιά το 0-1.

Στο ξεκίνημα και του δευτέρου μέρους ο Αμπάτε είχε προβλήματα και θα παραχωρούσε πέναλτι, όμως η Μίλαν σώθηκε από το οφσάιντ και ο Γκατούζο έβαλε άμεσα στη θέση του τον Ροδρίγες. Οι Rossoneri στάθηκαν τυχεροί στο 55' όταν η σουτάρα του Ντιάκοβ τράνταξε το δεξί δοκάρι του Τζίτζιο Ντοναρούμα. Στο 63' καθάρισαν το ματς οι Ιταλοί όταν ο Μότι έσπρωξε από πίσω τον Κουτρόνε μέσα στην περιοχή και ο Ροδρίγες μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ (0-2). Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 92' ο Μπορίνι με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από σέντρα του Κεσί από δεξιά.


Έστερσουντ - Άρσεναλ 0-3 (13' Μονρεάλ, 24' αυτ. Παπαγιαννόπουλος, 58' Εζίλ)
Απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα Play Off, πέρασε από τον όμιλο, έγραψε ιστορία στα λίγα χρόνια της ύπαρξής της. Εως εδώ ήταν τέλεια για την Εστερσουντ, η οποία δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα κόντραρε την εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Αρσεναλ. Οι Λονδρέζοι δεν είχαν καμία δυσκολία να καθαρίσουν την πρόκριση από το ταξίδι τους στη Σουηδία, έχοντας στις βαλίτσες τους το 0-3.

Οι Gunners είχαν στην 11άδα κάποιες αλλαγές και ειδικά στην επίθεση. Αυτό δεν τους εμπόδισε από το να τελειώσουν το ματς πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, με τον Μονρεάλ να ανοίγει το σκορ (13') και τον ελληνικής καταγωγής Σουηδό, Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο να σημειώνει αυτογκόλ (24'). Ο Οζίλ (58') έκλεισε την τριάδα των γκολ για τους φιλοξενούμενου, με τον Οσπίνα να αποκρούει στο 91' το πέναλτι του Πέτερσον.



Μαρσέιγ - Μπράγκα 3-0 (4', 69' Ζερμέν, 74' Τοβέν)
Η Μαρσέιγ έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης καθώς επικράτησε 3-0 της Μπράγκα στο Vélodrome. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4' όταν ο Ζερμέν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά το γύρισμα του Παγιέ από δεξιά και στο 69' ο ίδιος τελείωσε τη φάση μέσα από την περιοχή έπειτα από προσπάθεια του Σακάι για το 2-0. Στο 74' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 ο Τοβάν με σουτ από το πέναλτι ύστερα από ωραίο συνδυασμό.



Σπαρτάκ Μόσχας - Μπιλμπάο 1-3 (61' Λουίζ Αντριάνο - 20', 39' Αντούριθ, 45' Ρίκο)
Με τον αειθαλή, Αριτς Αντούριθ, να πετυχαίνει δύο γκολ, η Αθλέτικ πέρασε με 1-3 από την Μόσχα σε βάρος της Σπαρτάκ και είναι με το ένα ποδι στους «16» της διοργάνωσης. Ο 37χρονος επιθετικός πέρασε στο 22' τον αντίπαλο keeper μετά την πάσα του Ραούλ Γκαρθία και έκανε το 0-1 και το 0-2 στο 39' ύστερα από φάουλ του Σουσαέτα που βρήκε στο τείχος. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μικέλ Ρίκο έγραψε το 0-3 μετά την προσπάθεια του Ινιάκι Γουίλιαμς και στην επανάληψη ο Λουίζ Αντριάνο με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από ωραίο ομαδικό συνδυασμό μείωσε για το τελικό 1-3 για την Σπαρτάκ.


Σοσιεδάδ - Ζάλτσμπουργκ 2-2 (57' Οντριοθόλα, 80' Γιανουζάι - 26' Οντριοθόλα, 90'+3 Μιναμίνο)
Το αυτογκόλ του Ογιαρθάμπαλ (27') έφερε άγχος στη Σοσιεδάδ, αλλά βρήκε την ισοφάριση με τον Οντριοθόλα (57') και την ανατροπή με τον Γιανουζάι (80'). Εκεί όμως που φαινόταν ότι οι Βάσκοι θα έπαιρναν έστω και μικρό προβάδισμα, ο Μιναμίνο ισοφάρισε 2-2 στο 94' και έδωσε το πλεονέκτημα στην Ζάλτσμπουργκ.




Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης