ΑΕΚ-Ντινάμο Κιέβου 1-1: Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς (βίντεο)

ΑΕΚ-Ντινάμο Κιέβου 1-1: Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς (βίντεο)

Αυτή η ΑΕΚ είναι αλύγιστη και το απέδειξε και σήμερα - Παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 19' από το γκολ του Τσιγκάνκοβ, η Ένωση δεν το έβαλε κάτω και με καταιγιστική εμφάνιση στο β' μέρος ισοφάρισε στο 79' - Η, αήττητη στο φετινό Europa League, ΑΕΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση στο Κίεβο την επόμενη Πέμπτη 

ΑΕΚ-Ντινάμο Κιέβου 1-1: Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς (βίντεο)
Αυτή η ΑΕΚ αρνείται να χάσει. Οποια αναποδιά κι αν της τύχει. Οποιο λάθος κι αν κάνει δεν θα την ρίξει. Η φετινή «Ενωση» βρίσκει τον τρόπο αλλά κυρίως τα ψυχικά αποθέματα για να αναστρέψει τις δύσκολες καταστάσεις. Το έκανε και με τη Ντιναμό.

Παρά το λάθος του Μπακάκη που την έβαλε πίσω στο σκορ (στο 19') στη μία και μοναδική τελική εντός εστίας των Ουκρανών σε όλο το παιχνίδι (!) η ΑΕΚ δεν έχασε ισοφάρισε με τον Αϊντάρεβιτς (στο 79') και θα πάει σε μια εβδομάδα στην Ουκρανία για να πάρει αυτό που της αξίζει με βάση την εικόνα της στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Την πρόκριση...
 
Ενατο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ΑΕΚ που δεν χάνει και συνολικά 23ο σε όλες τις διοργανώσεις. Η φετινή ΑΕΚ αρνείται να χάσει...

Κλείσιμο
Ενα λάθος, μία τελική και το γκολ
Ετσι είναι η Ευρώπη. Κάθε λάθος τιμωρείται. Ακαριαία. Η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι μπήκε καλά στο παιχνίδι με συγκεκριμένο στόχο και πλάνο, εντούτοις βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 19'. Η Ενωση δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις όποιες φάσεις είχε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο (σέντρα σουτ του Γκάλο στο 8' και προσπάθεια από Γκάλο, Γιακουμάκη και Λιβάια που δεν υπήρξε τελική στο 18') και βρέθηκε να κυνηγάει την Ντιναμό.

Ο Μπακάκης έκανε μοιραίο λάθος στο 19' χαρίζοντας την μπάλα στον Γκονζάλες ο οποίος έβγαλε την σέντρα στην περιοχή εκεί που είχαν προλάβει να την πατήσουν τρεις παίκτες ο Ντιναμό. Ο Τσιγκάνκοβ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ στη κινήση έγραψε το 0-1. Αυτή ήταν και η μοναδική τελική εντός εστίας των Ουκρανών σε όλο το παιχνίδι!

Την στρίμωξε στα σχοινιά
Η φετινή ΑΕΚ όμως δεν είναι ομάδα που θα τα παρατήσει. Που θα την πάρει από κάτω η όποια αναποδιά. Ειδικά φέτος είναι μαθημένη σε τέτοιες. Και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να πάρει αυτό που της αξίζει. Και ειδικά μετά την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου στο παιχνίδι (στο 52' αντί του αρνητικού Κλωναρίδη) η ΑΕΚ στρίμωξε στα σκοινιά τη Ντιναμό κι άρχισε την μία... γροθιά μετά την άλλη.

Στο 57' το σουτ του Λάζαρου πέρασε λίγο άουτ ο Μανόλο Χιμένεθ έριξε και τον Αραούχο στο παιχνίδι (αντί του Γιακουμάκη που δεν ήταν κακός αλλά δεν ήταν κι απειλητικός) και όσο πέρναγαν τα λεπτά η βενζίνη της Ντιναμό τελείωνε και η ΑΕΚ το ένιωθε.

Γκολ στη πρώτη επαφή
Μπορεί τελικά να μην την έβγαλε νοκ άουτ, αλλα σίγουρα η Ντιναμό έφυγε... ζαλισμένη από το ΟΑΚΑ. Από το 70' και μετά η ΑΕΚ όχι μόνο στρίμωξε τους Ουκρανούς αλλά ήταν σχεδόν βέβαιο πως η Ενωση θα έβρισκε τουλάχιστον ένα γκολ.

Στο 72' ο Μπόικο έβγαλε το φάουλ του Γκάλο. Στο 75' έβγαλε το σουτ του Λιβάια. Στο 76' έβγαλε το φάουλ του Λάζαρου. Στο 81' όμως έκανε το λάθος. Σ' ένα ακόμα φάουλ της ΑΕΚ (η Ντιναμό είχε μείνει από δυνάμεις κι απλά έκανε το ένα φάουλ μετά το άλλο) ο Λάζαρος βρήκε τον Αϊντάρεβιτς στο δεύτερο δοκάρι (μετά την λάθος έξοδο του Μπόικο) και η Ενωση ισοφάρισε! Ο Αϊντάρεβιτς ο οποίος μπήκε στο 79' (αντί του Γαλανόπουλου) και στην πρώτη του επαφή σκόραρε.

Στο δεκάλεπτο που απέμεινε η ΑΕΚ κυνήγησε κι άλλο γκολ. Στο 87' ο Λάζαρος δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε (ψηλά άουτ από καλή θέση) και στο 93' παρά τον πανικό που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Ντιναμό η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση (ούτε ο Λαμπρόπουλος με το γυριστό, ούτε ο Λάζαρος που βγήκε άουτ).

Ωστόσο η ΑΕΚ με την εικόνα που έβγαλε και απέναντι στη Ντιναμό που τώρα επιστρέφει σε επίσημες υποχρεώσεις (αυτό ήταν το πρώτο της παιχνίδι μετά την διακοπή) δείχνει ότι μπορεί να κάνει μία ακόμη υπέρβαση...

ΜVP: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι ανέβηκε όλη η ΑΕΚ. Κέρδισε δύο φάουλ έξω από την περιοχή, απείλησε τον Μπόικο και στο τέλος έβγαλε την ασίστ για το 1-1 της «Ενωσης».
Αδύναμος κρίκος: Θα μπορούσε να είναι ο Κλωναρίδης, αλλά είναι ο Λιβάια. Εάν ο Κροάτης έκανε τα μισά από όσα έχει συνηθίσει τους φίλους της ΑΕΚ, η «Ενωση» θα έπαιρνε τη νίκη. Καμία θετική ενέργεια από τον Λιβάια.
Στο ύψος του: Γκάλο, Μπακασέτας, Σιμόες. Με όποια σειρά θέλετε εσείς. Σπουδαίο παιχνίδι κι από τους τρεις για τους ρόλους που είχαν.
Η γκάφα: Η λάθος ενέργεια του Μπακάκη στη φάση του γκολ της Ντινάμο και η λάθος έξοδος του Μπόικο στο τέρμα της ΑΕΚ.
Το στραγάλι: Κάρλος Ντελ Θόρο. Ο Ισπανός στις πιο δύσκολες φάσεις ήταν σωστός. Ωστόσο στις... μικρές αμφισβητούμενες φάσεις σφύραγε Ντιναμό. Ο Χάρμας έπρεπε να είχε πάρει δεύτερη κίτρινη σε τουλάχιστον δύο φάσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή στο 61' όπως έπρεπε να είχε αποβληθεί και ο Χατσερίντι στο 79'. Συνολικά κακή διαιτησία.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ δεν έχασε αλλά με βάση την εμφάνιση που έκανε θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ωστόσο το γκολ του Αϊντάρεβιτς την κρατάει στο παιχνίδι και σίγουρα με βάση την εικόνα που είδαμε από τις δύο ομάδες μπορεί να πάρει την πρόκριση στην Ουκρανία σε μία εβδομάδα.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79'), Μπακασέτας, Λιβάια, Κλωναρίδης (52' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (57' Αραούχο)
Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάντερ Κάτσεκιβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Καντάρ, Μόροζιουκ, Σεπέλιεβ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοβ, Χάρμας, Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες (91' Σαπαρένκο)
Πηγή:www.gazzetta.gr



Περισσότερα σε λίγο

Θυμηθείτε την εξέλίξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr


90'+4': Τέλος του αγώνα

90'+3': Φάουλ για την ΑΕΚ με τον Μπακασέτα να γεμίζει, ο Μπόικο δεν βρίσκει τη μπάλα, ο Λιβάγια κάνει το γύρισμα όμως ο Λαμπρόπουλος είναι ένα βήμα πιο πίσω και δεν μπορεί να κάνει το γυριστό

Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

90': Ο Βράνιες σουτάρει πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και η μπάλα καταλήγει στην... κερκίδα.

87': Τρομερή προσπάθεια του Λιβάγια και σέντρα, ο Χριστοδουλόπουλος δεν έχει καλή ισορροπία και η κεφαλιά του περνάει ψηλά πάνω από το δοκάρι.

86': Οι Ουκρανοί δείχνουν διάθεση να βγουν από το καβούκι τους

Το άστρο του Χιμένεθ έλαμψε και πάλι! Ο Ισπανός έριξε σ' αυτό το ματς ως τρίτη αλλαγή τον Σουηδό, ο οποίος φέτος έχει παίξει ελάχιστα και δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του πέτυχε το 1-1!

80' ΓΚΟΛ: Από την εκτέλεση του φάουλ η μπάλα χτυπά στο τείχος, ο Χριστοδουλόπουλός σεντράρει κι ο Αϊντάρεβιτς στην πρώτη του επαφή με κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1!!!

79': Νέο φάουλ κερδίζει ο Χριστοδουλόπουλος στη γραμμή της περιοχής από πλάγια θέση. Αίντάρεβιτς αντί Γαλανόπουλου

78':Ο Γκαρμάς πηγαίνει στον πάγκο, ως αλλαγή αφού κι οι Ουκρανοί κατάλαβαν ότι δύσκολα θα γλιτώσει την κάρτα

76': Ο Χριστοδουλόπουλος εκτελεί το φάουλ που κέρδισε και ο Μπόικο διώχνει σε κόρνερ!

75': Ο Λιβάγια γυρίζει, σουτάρει και πάλι ο Μπόικο διώχνει

72': Ο Γκάλο το εκτελεί και ο Μπόικο κάνει μια καταπληκτική επέμβαση!

71': Φάουλ στον άξονα της εστίας της Ντινάμο. περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή.

66': Ο Γκαρμάς τραβάει από την φανέλα τον Λαμπρόπουλο, το φάουλ δίνεται αλλά για 3η φορά χαρίζεται η 2η κίτρινη στον Ουκρανό.

62': Ο Χριστοδουλόπουλος εκτελεί, η μπάλα με δύναμη στο πρόσωπο του Χατσερίντι και εκτός περιοχής.

61': Ο Γκαρμάς γκρεμίζει τον Χριστοδουλόπουλο στη γραμμή της περιοχής, το φάουλ δίνεται αλλά έπρεπε να βγει και η κάρτα που θα ήταν η δεύτερη

58': Ο Αραούχο παίρνει τη θέση του Γιακουμάκη

57': Ο Μπακασέτας πασάρει στον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος σούταρε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε εκατοστά πάνω από το δοκάρι της Ντινάμο! Αυτή είναι η μεγάλη φάση της ΑΕΚ

51': Χριστοδουλόπουλος αντί Κλωναρίδη η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ.

49': Η Ντινάμο σ' αυτά τα πρώτα λεπτά δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της να περιμένει την ΑΕΚ πίσω από την σέντρα...

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο

45'+3': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45'+2': Ο Λιβάγια πέφτει πάλι στην περιοχή, παίζεται δείχνει ο διαιτητής

45'+1': Γυριστό σουτ του Γαλανόπουλου, πάνω στα σώματα...

44': Κίτρινη στον Βράνιες, χάνει και αυτός την ρεβάνς!

40': Έχουν παγώσει το ρυθμό οι Ουκρανοί 

35': Ο Λιβάγια παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά δεν είναι ουσιαστικός...

33': Από την εκτέλεση η μπάλα παραμένει στην περιοχή, όμως ο Μπόικο μπλοκάρει την σέντρα του Λιβάγια

32': Ωραίο γέμισμα ο Κλωναρίδης μόνος του από τα δεξιά κάνει το γύρισμα και η μπάλα περνά κόρνερ

30': Κίτρινη στον Γκαρμάς για φάουλ στον Μπακασέτα

25': Προσπαθεί η ΑΕΚ να συνέλθει από το σοκ του γκολ που δέχθηκε

22': Κίτρινη στον Λιβάγια για θέατρο. Σωστή η απόφαση του Ισπανού διαιτητή. Ο Κροάτης χάνει την ρεβάνς στο Κίεβο.

19' ΓΚΟΛ: Ο Μπακάκης χάνει τον έλεγχο της μπάλας από τον Γκονζάλες που μπαίνει στην περιοχή, κάνει το γύρισμα και στο δεύτερο δοκάρι ο Τσιγκάνκοβ νικά τον Τσιντώτα για το 0-1!

15': Κόρνερ για τους Ουκρανούς αλλά στην ΑΕΚ διαμαρτύρονται ότι η η μπάλα είχε βγει πλάγιο πριν γίνει η σέντρα

12': Η ΑΕΚ ελέγχει τον αγώνα με την Ντινάμο να έχει μπει συντηρητικά στο ματς

9': Πρώτη απόπειρα της Ντινάμο να επιτεθεί, ο Μπάρκας μπλοκάρει σταθερά τη σέντρα.

8': Ωραία ξεδιπλώνεται η ΑΕΚ, ο Γκάλο σουτάρει κι ο Μπόικο διώχνει

5': Ο Χατερίντι γκρεμίζει με τα χέρια τον Γιακουμάκη και δέχεται την κίτρινη κάρτα. Ο φορ της ΑΕΚ με την κινητικότητα του έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στην Ντινάμο

2': Ο Γιακουμάκης κερδίζει το φάουλ. Από την εκτέλεση όμως υπάρχει υπόδειξη οφσάιντ με τον Χαρμάς να έχει τραυματιστεί από την σύγκρουση του με τον Μπόικο.

1': Σέντρα στο ματς

-Οι δύο ομάδες κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο

-Αήττητη στο Europa League παραμένει φέτος η ΑΕΚ 

-Με αρκετές αλλαγές η ενδεκάδα της ΑΕΚ, καθώς ο Χιμένεθ άφησε στον πάγκο Τσιγκρίνσκι, Χριστοδουλόπουλο, Αραούχο.

-Περισσότεροι από 40.000 φίλοι της ΑΕΚ βρίσκονται στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες

Οι  ενδεκάδες
ΑΕΚ:Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Λιβάια, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης.
Ντινάμο Κιέβου: Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Καντάρ, Μόροζιουκ, Σεπέλιεβ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοβ, Γκάρμας, Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης