Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2: Ποδοσφαιρική πανδαισία στο Τορίνο

Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2: Ποδοσφαιρική πανδαισία στο Τορίνο

Ο Ιγκουαίν στο 2' και στο 9' (πεν.) σόκαρε τους Άγγλους, όμως ο Αργεντινός αποδείχθηκε μοιραίος με το χαμένο πέναλτι στο 45'+2' - Ο Κέιν στο 35' και ο Έρικσεν στο 72' διαμόρφωσαν το δίκαιο 2-2 - Πάρτι της Σίτι στην έδρα της Βασιλείας και νίκη με 4-0! - Δείτε σε βίντεο όλα τα γκολ

Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2: Ποδοσφαιρική πανδαισία στο Τορίνο
Παιχνίδια σαν κι αυτό που φιλοξενήθηκε στο Juventus Stadium έχουν γιγαντώσει τον μύθο του Champions League με το 2-0 που διαμορφώθηκε μόλις στο 9' να γίνεται 2-2, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μια ακόμη υπερηχητική εμφάνιση διασύροντας την Βασιλεία στην Ελβετία με 4-0.

Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2
Η Γιούβεντους στα προηγούμενα 16 παιχνίδια της είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ και παρόλο που δεν είχε καμία τρελή επιθετική παραγωγή, μπήκε στο χορτάρι με το μαχαίρι στα δόντια θέλοντας να εκμεταλλευτεί την έλλειψη εμπειριών της Τότεναμ και το κατάφερε με το παραπάνω.

Κλείσιμο
Μόλις στο 2' από το φάουλ του Πιάνιτς οι αμυντικοί των Άγγλων άφησαν μόνο του τον Ιγκουαΐν (;;;), ο Βόσνιος πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος κι ο 'Πιπίτα' με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0. 

Πριν συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι ήρθε και το δεύτερο σοκ στο 9' όταν από την ακίνδυνη σέντρα, ο Τρίπιερ δεν είδε την κίνηση του Μπερναρντέσκι, άπλωσε το πόδι του ανατρέποντάς τον και ο Γερμανός διαιτητής Μπριχ έδειξε την άσπρη βούλα με τον Ιγκουαΐν να νικά και πάλι τον Γιορίς διαμορφώνοντας το 2-0!


Για 15 λεπτά στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα κι αυτή ήταν η Γιουβέντους, αλλά λίγο η ευφορία του 2-0 λίγο η αλαζονεία των γηπεδούχων και κυρίως η δεδομένη ποιότητα της Τότεναμ που έβγαλε χαρακτήρα, έφεραν τα πάνω κάτω...

Οι Ντέλε Άλι, Ντεμπελέ, Έρικσεν άλλαξαν τις ισορροπίες κυριαρχώντας πλήρως στο χώρο της μεσαίας γραμής και το γήπεδο έγειρε προς το άλλο μισό! Ο Κέιν προειδοποίησε στο 26' ωστόσο σ' αυτή τη μονομαχία νικήθηκε από τον Μπουφόν που έδιωξε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του, το ίδιο συνέβη και στο σουτ που επιχείρησε ο Άγγλος στο 31', αλλά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Στο 35' ο Ντέλε Άλι έκλεψε, σέρβιρε στον κενό χώρο με τον Κέιν να αποφεύγει τον Μπουφόν και να πλασάρει στην κενή εστία για το 2-1!

Για το επόμενο δεκάλεπτο η Τότεναμ συνέχισε σα να μην συμβαίνει τίποτα, η τριπλέτα των χαφ έκανε ότι ήθελε, ωστόσο η κομβική φάση του αγώνα ήρθε στο 45'+1'. Ο Ντάγκλας Κόστα έφυγε μπροστά, μπήκε στην περιοχή κι ο Οριέ τον ανέτρεψε βλακωδώς με τον Μπρίχ να δείχνει και πάλι την άσπρη βούλα. Ο Ιγκουαΐν έστησε τη μπάλα, ο Γιορίς έμεινε ακίνητος και είδε τον Αργεντινό να σουτάρει με τρομερή δύναμη και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι!

Το μομέντουμ είχε χαθεί και παρόλο που στο πρώτο δεκάλεπτο του Β' ημιχρόνου η Γιουβέντους φάνηκε να ισορροπεί, έχοντας μια καλή στιγμή με τον Μπερναρντέσκι, από το 60' και μετά η Τότεναμ ήταν και πάλι το αφεντικό, χωρίς όμως να έχει καθαρές φάσεις.

Της αρκούσε όμως η μοναδική φορά που οι Ιταλοί έκαναν το λάθος να παραχωρήσουν φάουλ κοντά στην περιοχή τους. Ο Έρικσεν το εκτέλεσε, η μπάλα έφυγε συρτά στην δεξιά γωνιά του Μπουφόν που έκανε ένα μικρό βηματάκι στα αριστερά και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Μετά το 2-2 οι Άγγλοι αν και πάλι ήταν καλύτεροι, δεν απείλησαν, ούτε όμως κι απειλήθηκαν κι έτσι έφυγαν από το Τορίνο με το υπερπολύτιμο 2-2.

Γιουβέντους (Μάσιμο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Μπενάτια, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα (66’ Μπετανκούρ), Πιάνιτς, Μπερναρντέσκι, Ντάγκλας Κόστα (90+2’ Ασαμόα), Μάντζουκιτς (76’ Στουράρο), Ιγουαΐν.
Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Έρικσεν (90+2’ Γουανιάμα), Ντέλε Άλι (83’ Σον), Λαμέλα (89’ Λούκας Μόουρα), Κέιν.



Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι 0-4
Αυτή τη φορά ο Δαυίδ (Βασιλεία) δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον Γολιάθ (Μάντσεστερ Σίτι). Οι... σφεντόνες των Ελβετών δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα κόντρα στους υπερηχητικούς “Πολίτες” του Γκουρδιόλα, η οποία προσέφεραν γκολ και θέαμα εξασφαλίζοντας την πρόκριση τους στους “8”.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπήκε στο «Ζανκ Γιάκομπ» με στόχο να μη δώσει δικαιώματα και όλα τελείωσαν πολύ νωρίς... Για την ακρίβεια στο εκρηκτικό δεκάλεπτο από το 14' έως το 23' όταν ήρθαν τα τρία πρώτα γκολ (κι αφού πρώτα είχαν χαθεί κι άλλες ευκαιρίες).

Στο 14' ο Γκουϊντογκάν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ,  στο 18' ο Μπερνάρντο Σίλβα πέτυχε το 0-2 με τρομερό σουτ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 23' με το γκολ του Αγουέρο ο οποίος έγινε ο δεύτερος παίκτης αγγλικής ομάδας που βρίσκει δίχτυα σε τέσσερις εξόδους σε μία σεζόν στο θεσμό, μετά τον Ντουάιτ Γιορκ (Μαν. Γιουνάιτεντ 1998-'99).

Στο β' ημίχρονο η Σίτι κατέβασε ταχύτητα, η Βασιλεία είχε ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της τιμής, όμως ο Έντερσον δεν το επέτρεψε και ο Γκουϊντογκάν στο 54' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα εξαιρετικό σουτ.

Βασιλεία (Ραφαέλ Βικί): Βάτσλικ, Λακρουά, Λανγκ, Φρέι, Στόκερ (71' Αγιέτι), Σούτσι, Τσάκα, Ομπερλάν, Ντιέ, Ελιουνούσι (85' Μπούα), Ριβέρος.
Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Κομπανί, Οταμέντι, Γουόκερ, Ντελφ, Γκουντογκάν, Φερναντίνιο, Στέρλινγκ (57' Σανέ), Μπ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε (63' Ντ. Σίλβα), Αγουέρο (85' Ντανίλο).


Θυμηθείτετε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+3': Τέλος και των δύο αναμετρήσεων. Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2 και Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι 0-4 τα τελικά αποτελέσματα.

88': Ένταση στη Βασιλεία μεταξύ Ντιέ και Γκουϊντογκάν, λόγω μιας επικίνδυνης προβολής του πρώτου. Από μια κίτρινη και στους δύο.

87': Τριομερό σλάλομ του Κόστα, ο οποίος έκανε την σέντρα κι ο Βερτόγκεν με αυτοθυσία έδιωξε σε κόρνερ, ενώ παραλίγο να πετύχει αυτογκολ!

84': Κόρνερ για την Γιουβέντους, κεφαλιά του Μπενατιά η μπάλα άουτ.

83': Σον αντί άλλη η πρώτη αλλαγή της Τότεναμ.

80': Σκληρό φάουλ του Μπετανκούρ στον Ντέιβις και κίτρινη κάρτα...

77':Ο Μπερναρντέσκι από τα δεξιά έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, αλλά ο Γιορίς δεν αιφνιδιάστηκε.

76': Αναγκαστική και η δεύτερη αλλαγή της Γιουβέντους με τον Στουράρο να παίρνει τη θέση του Μάντζουκιτς.

74': Ο Γκουϊντογκάν χάνει μεγάλη ευκαιρία για το χατ τρικ με τον Βάτσλικ να αποσοβεί το 0-5!

72' ΓΚΟΛ: Ο Κρίστιαν Έρικσεν περνά τη μπάλά κάτω από το τείχος, αιφνιδιάζει τον Μπουφόν κι η Τότεναμ ισοφάρισε σε 2-2!

71': Ο Ντέλε Άλι κερδίζει φάουλ στα τρία μέτρα έξω από την περιοχή.

70': Σουτ του Κέιν, ο Μπουφόν έχασε τη μπάλα κι έδιωξε ο Κιελίνι.

68': Διπλή ευκαιρία με τον Ελιονούσι έδιωξε ο Έντερσον

66': Σουτ του Σίλβα για την Σίτι, ψηλά άουτ.

66': Ο Μπετανκούρ αντί του Κεντίρα που είχε πρόβλημα

62': Κόρνερ για την Γιουβέντους. διώχνουν οι αμυντικοί...

Την ίδια ώρα η Σίτι έχει κατεβάσει ταχύτητα, αλλά κάθε φάση που βγαίνει στην κόντρα μυρίζει γκολ...

59': Ο Ιγκουαΐν βγαίνει στην κόντρα, αλλά κόβεται με διπλό φάουλ με τον διαιτητή να μη δίνει τίποτα και να δείχνει κίτρινη στον Αργεντινό για... διαμαρτυρία.

58': Από το κόρνερ ο Μάντζουκιτς παίρνει την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Γιορίς μπλοκάρει!

57': Ωραίο σουτ του Μπερναρντέσκι, ο Γιορίς αντιδρά εντυπωσιακά και παραχωρεί το κόρνερ.

53' ΓΚΟΛ: Με τρομερό σουτ του Γκουϊντογκάν η Σίτι προηγείται πλέον με 0-4!!!

53': Λάθος του Σάντσες, στην κόντρα η Γιουβέντους, αλλά το σουτ του Μάντζουκιτς βρίσκει σε σώματα.

50': Πάλι η Τότεναμ δείχνει να ελέγχει το ματς στο Τορίνο.

49': Σουτ του Ελιονούσι, ο Έντερσον για πρώτη φορά χρειάζεται να επέμβει και διώχνει σε κόρνερ

47': Κίτρινη στον Οριέ, ο οποίος χάνει τον επαναληπτικό του Λονδίνου

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο

Η Γιουβέντους προηγείται με 2-1 σε ένα απίστευτο ματς της Τότεναμ, ενώ η Σίτι κάνει πάρτι στην έδρα της Βασιλείας με το σκορ να είναι στο 0-3!!

45'+1': Τέλος στο ημίχρονο και στην Βασιλεία!

45'+2': Ο Ιγκουαΐν το εκτελεί και στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Τέλος στο πρώτο ημίχρονο! 

45'+1': Δεύτερο ηλίθιο πέναλτι από τους παίκτες της Τότεναμ! Ο Οριέ ανέτρεψε τον Ντάγκλας Κόστα!

45': Κίτρινη στον Μπενατιά για φάουλ στον Κέιν.

42': Συνεχίζει να πιέζει η Τότεναμ αναζητώντας την ισοφάριση με την Γιουβέντους να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της και τους Ντεμπελέ, Ντέλε Άλι, Έρικσεν να έχουν... "καταπιεί" τους μέσους των Ιταλών

39': Φάουλ του Έρικσεν με τον Μπουφόν να διώχνει με γροθιές

Η Τότεναμ ήταν φανερό πως είχε ξεπεράσει το σοκ του πρώτου δεκαλέπτου κι η Γιουβέντους είχε δώσει πολλά μέτρα στους φιλοξενούμενους με αποτέλεσμα να το πληρώσει.

35' ΓΚΟΛ: Ο Ντέλε Άλι κλέβει, βγάζει έξοχη ασίστ στον Κέιν που απέφυγε τον Μπουφόν και σημείωσε το 2-1!

31': Ο Μπουφόν διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Κέιν.

29': Ο Ντι Σίλιο κόβει την τελευταία στιγμή τον Ντέλε Άλι που ήταν έτοιμος να εκτελέσει τον Μπουφόν κι η Γιούβε έφυγε στην κόντρα με τους Πιάνιτς, Ιγκουαΐν να συνδυάζονται άψογα και τον τελευταίο να πλασάρει στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι!

28': Η Σίτι συνεχίζει να πιέζει ψηλά αναζητώντας κι άλλα γκολ...

28': Φάουλ για την Τότεναμ, κακή εκτέλεση από τον Έρικσεν που κερδίζει ξανά τη μπάλα, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ένα μέτρο μακριά από την εστία.

26': Η πρώτη μεγάλη φάση για την Τότεναμ, η οποία πλέον πιέζει την Γιουβέντους. με τον Μπουφόν να σώζει την εστία του αποκρούοντας την κεφαλιά του Κέιν από τα 2 μέτρα! 

23' ΓΚΟΛ:Ο Αγουέρο με σουτ αφήνει... άγαλμα τον Βάτσλικ, η Σίτι προηγείται με 0-3 και ετοιμάζεται για τα προημιτελικά!

21': Κόρνερ για την Τότεναμ που πλέον έχει εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά υποδεικνύεται επιθετικό φάουλ του Ντέιβις.

18' ΓΚΟΛ: Ο Μπερνάντο Σίλβα με αριστερό σουτ πετυχαίνει το 0-2 για την Σίτι!

18': Ο Ντέλε Άλι απέφυγε τον Κιελίνι έκανε την κάθετη στον Κέιν, αλλά ο Μπενάτια έκοψε την τελευταία στιγμή.

17': Ο Κέιν διεκδικεί τη μπάλα, πέφτει στο χορτάρι αλλά σωστά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.

15': Η Τότεναμ έχει ένα δίλεπτο καλής κυκλοφορίας, όμως όλα σταματούν έξω από την περιοχή των Ιταλών.

14' ΓΚΟΛ: Ο Γκουϊντογκάν μετά από εκτέλεση κόρνερ με κεφαλιά δίνει το προβάδισμα στην Σίτι!

12': Στο μισό γήπεδο η Βασιλεία, προσπαθεί να κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία της

12': Σέντρα του Λαμέλα, δεν μπορεί ο Κέιν να βρει την μπάλα

Απίστευτη εκκίνηση για την Γιουβέντους με την Τότεναμ να μην έχει καταλάβει τι την έχει... βρει!

9' ΓΚΟΛ: Το εκτελεί ο Ιγκουαΐν, ο Γιορίς ακουμπά τη μπάλα, αλλά αυτή καταλήγει στα δίχτυα του!

8': Πέναλτι για την Γιουβέντους! Το κέρδισε ο Μπερναρντέσκι από την ανοησία του Ντέιβις.

6΄: Πρώτη αντεπίθεση της Βασιλείας, ο Ομπερλάν πλασάρι στον Έντερσον

5': Κυριαρχεί η Σίτι

3': Ο Έρικσεν προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Μπουφόν.

2': Πρώτη φάση για την Σίτι με την κεφαλιά του Γκουϊντογκάν να διώχνεται σε κόρνερ.

2' ΓΚΟΛ: Ο Πιάνιτς κέρδισε το φάουλ στον άξονα της εστίας της Τότεναμ, κι ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα, αυτός έκανε τη γλυκιά σέντρα στον Ιγκουαΐν ακριβώς πίσω από το τείχος με τον Αργεντινό να γυρίζει και να σουτάρει πριν η μπάλα πέσει στον αέρα ανοίγοντας το σκορ!!!

1': Σέντρα στα δύο παιχνίδια

21:43: Οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, το σεντόνι κουνιέται κι ο ύμνος του Champions League ακούγεται ξανά.

-Πολλά τα προβλήματα στην Γιουβέντους καθώς ο Αλέγκρι δεν υπολογίζει τους Κουαδράδο, Ματουιντί, Χέβεντες, Ντιμπάλα και Μπαρτζάλι, ενώ το μοναδικό πρόβλημα του Ποκετίνο είναι η απουσία του Αλντερβάιλερντ.

-Στην Βασιλεία απουσιάζει ο Βαϊλάτι ενώ στην Σίτι δεν υπολογίζονται οι Μεντί και Γκαμπριέλ Ζεζούς

-Τόσο η Γιουβέντους με την Τότεναμ, όσο και η Βασιλεία με την Σίτι βρίσκονται για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε επίσημο αγώνα

Γιουβέντους – Τότεναμ
Γιουβέντους: Μπουφόν – Ντε Σίλιο, Μπενάτια, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο – Κεντίρα, Πιάνιτς – Μπερναντέσκι, Ντάγκλας Κόστα, Μάντζουκιτς – Ιγκουαΐν 
Τότεναμ: Γιορίς – Οριέ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις – Ντεμπελέ, Ντάιερ – Έρικσεν, Άλι, Λαμέλα - Κέιν
 

Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι
Βασιλεία: Βάτσλικ, Λακρουά, Λανγκ, Φρέι, Στόκερ, Σούτσι, Τσάκα, Ομπερλάν, Ντιέ, Ελιουνούσι, Ριβέρος
Μάντσεστερ Σίτι: Εντερσον, Κομπανί, Οταμέντι, Γουόκερ, Ντελφ, Γκουντογκάν, Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Μπ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Αγουέρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης