Νίκησε η Ντόρτμουντ, ήττα για Λεβερκούζεν

Νίκησε η Ντόρτμουντ, ήττα για Λεβερκούζεν

Ο Μπατσουαγί σκόραρε ξανά, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη της Ντόρτμουντ με 2-0 επί του Αμβούργου - Ήττα για την Λεβερκούζεν, νίκες για Χόφενχαϊμ, Αννόβερο, Άιντραχτ

Νίκησε η Ντόρτμουντ, ήττα για Λεβερκούζεν
Ο Μπατσουαγί σκόραρε και στο δεύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της Μπορούσια, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη με 2-0 επί του Αμβούργου, που κρατάει τους Βεστφαλοίς στην τετράδα. Η μεγαλύτερη είδηση ήταν η επιστροφή του Μάρκο Ρόις, που ξεκίνησε βασικός έπειτα από 259 ημέρες!

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή από το πρώτο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά προετοιμασμένοι για αυτό. Ακόμη και χωρίς τον τιμωρημένο Παπαδόπουλο είχαν καλή αμυντική λειτουργία και μπλόκαραν για τα καλά τους παίκτες του Στέγκερ. Οι Δεινόσαυροι ήταν εκείνοι, μάλιστα, που είχαν τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος, με το 0-0, όμως, να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Τότε, που ήρθε ο Μπατσουαγί να κάνει το 1-0 στο 49’ ύστερα από ωραία ασίστ σουτ Πούλισιτς για να διώξει το άγχος. Και πάλι, όμως, οι Βεστφαλοί δεν μπόρεσαν να κυριαρχήσουν, επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πατήσουν περιοχή σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν και εκείνοι τις δικές τους – σαφώς μεγαλύτερες ευκαιρίες – και έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος για να κάνει ο Γκέτσε το 2-0.

Ντόρτμουντ (Πέτερ Στέγκερ): Μπούρκι, Πίσεκ, Ακαντζί, Τοπράκ, Τόλγιαν, Βάιγκλ, Καγκάβα (62’ Νταούντ), Πούλισιτς (85’ Κάστρο), Ρόις (71’ Γκέτσε), Σίρλε, Μπατσουαγί
Αμβούργο (Μπερντ Χόλερμπαχ): Ματένια, Σακάι, Γιουνγκ, Μαβράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Ντάγκλας Σάντος, Έκνταλ (71’ Χαν), Γουάλας, Χαντ (54’ Σαλίχοβιτς), Κόστιτς, Γουντ (54’ Αρπ).

Κλείσιμο


Πρώτη τεσσάρα η Άιντραχτ
Η Άιντραχτ πέτυχε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ με τον Κόβατς στον πάγκο, επιβλήθηκε με 4-2 της Κολωνίας και συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στο όνειρο της τετράδας. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα, όταν στο 15’ ο Ρέμπιτς έκανε το 1-0, ενώ στιγμές αργότερα ο Τσάντλερ είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, ο Τερόντε με πέναλτι έκανε το 1-1, πριν έρθει το ξέσπασμα των γηπεδούχων. Ο Ρους με κεφαλιά έκανε το 2-1 στο 59΄, ακόμη ένα στημένε έφερε το 3-1 στο 65’ με τον Φαλέτ, πριν έρθει ο Βολφ να κάνει το 4-1 στο 67’! Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 4-2 ξανά με τον Τερόντε στο 74’.

Stop στο σερί της Φράιμπουργκ
Εννιά συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα μετρούσε η Φράιμπουργκ, για να θυμηθεί τελικά πώς είναι μετά το 2-1 από το Αννόβερο. Το ματς ήταν κλειστό στο πρώτο 15λεπτο αλλά στη συνέχεια οι δύο ομάδες άρχισαν να ανοίγονται, για να έρθει το 1-0 στο 28' από το σουτ του Αντόν μετά την προσπάθεια της άμυνας να απομακρύνει. Το προβάδισμα έδωσε πίστη στο Αννόβερο που διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 54' το γκολ του Κλάους από κοντά έκανε το 2-0 και έφερε τους γηπεδούχους αγκαλιά με τους τρεις βαθμούς. Η Φράιμπουργκ που είχε ξεχάσει πώς είναι να χάνεις βγήκε μπροστά και προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 88' με τον Γκούλντε (2-1).
Πηγή:wwww.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης