Ξεπέρασε το ένα δισ. ευρώ το κόστος των χειμερινών μεταγραφών και οι Άγγλοι ξόδεψαν τα... μισά

Ξεπέρασε το ένα δισ. ευρώ το κόστος των χειμερινών μεταγραφών και οι Άγγλοι ξόδεψαν τα... μισά

Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES) δημοσίευσε τις εκτιμήσεις του για τα χρήματα που διακινήθηκαν στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ, χάρις στα πολλά λεφτά που έδωσαν οι ομάδες της Premier League

Ξεπέρασε το ένα δισ. ευρώ το κόστος των χειμερινών μεταγραφών και οι Άγγλοι ξόδεψαν τα... μισά
Τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο... Από τα 786 εκάτ. ευρώ που δαπανήθηκαν τον περασμένο χειμώνα από τις ομάδες των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία), φέτος ξεπεράστηκε και το ψυχολογικό φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου (1 δις και 67 εκατομμύρια). Μια αύξηση της τάξεως του 36% (!!!) η οποία εν πολλοίς οφείλεται στις ομάδες τις Premier League που έκαναν τις καλύτερες πωλήσεις, αλλά και τις πιο πολλές αγορές.

Μάλιστα για 8η συνεχόμενη χρονιά η Premier League δαπάνησε περισσότερα από όσα εισέπραξε, παρόλο που είχαμε και τις "περήφανες" πωλήσεις όπως αυτή του Κουτίνιο (160 εκατ. από την Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα) ή του Ντιέγκο Κόστα (66 εκατ. από την Τσέλσι στην Ατλέτικο Μαδρίτης).

Οι ομάδες της Premier, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (το CIES είναι ανεξάρτητο κέντρο που δημιούργηθηκε με την σύμπραξη της FIFA και του Πανεπιστημίου της Ελβετικής πόλης Νοσατέλ) ήταν αυτές που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα, ήτοι 541 εκατ. ευρώ ή αλλιώς το 51% των χρημάτων που διακινήθηκαν από τους Big-5, ενώ το ισοζύγιο (αφαιρώντας τις πωλήσεις) έδειξε 113 εκατ. μείον.

Κλείσιμο
Μεγάλο νούμερο, αλλά όχι και το μεγαλύτερο καθώς αυτή την πρωτιά έχει η Ισπανία με τις ομάδες της La Liga να έχουν αρνητικό ισοζύγιο 188 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως θετικό πρόσημο είχε η Γαλλία (14 εκατ., αφού η Παρί δεν ξόδεψε τον χειμώνα), η Γερμανία (33 εκατ.) και η Ιταλία με 48 εκατ.

Πιο ακριβή ήταν αυτή του Κουτίνιο από την Λίβερπουλ στην Μπάρτσα με 160 εκατ., ενώ η αμέσως επόμενη ήταν στα... μισά με τον Βίρτζιλ Βαν Ντάικ να κοστίζει 84 εκατ. (από την Σαουθάμπτον στη Λίβερπουλ).

Η λίστα με τις πιο ακριβές μεταγραφές των ομάδων της Premier League





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης